Kylling på dåse! {{forumTopicSubject}}
Jeg elsker kylling i alle afskygninger, men kylling på dåse er super. Eller Pip-i-røv-fugl som den hedder i folkemunde hehe
Det er en let opskrift, der stort set ikke kan gå galt og kyllingen bliver saftig og lækker.
Hemmeligheden er at komme kyllingen på dåse!
Du skal bruge:
1 kylling
1 dåseøl
Krydderurter (kan undlades)
Salt og peber
Sådan gør du:
Rens kyllingen og tør den godt med køkkenrulle
Gnid den indvendigt og udvendigt med salt og peber
Stop krydderurterne op i kyllingen
Åbn dåseøllen og drik/hæld ca. 1/4 ud
Stil dåsen i en bradepande og kræng kyllingen over, så den står "overskrævs" på dåsen.
Steg kyllingen ved 180C i 1-1½ time afhængig af størrelsen. Husk kylling skal være gennemstegt. Den er færdig når kødets temperatur er 85C og kødsaften er klar. Du kan også vrikke forsigtigt på lårene. Hvis de begynder at sidde meget løst, er kyllingen færdig.
Hvis du synes, kyllingen er lidt til den blege side, kan du lige brune den af til slut ved 220C
Tag forsigtigt dåsen ud af kyllingen. Der sker ikke noget ved, at noget af øllet løber ud.
Tilbehør:
Vi plejer at få bagte kartofler, groft brød og en rustik salat til.
Om sommeren får vi den med majskolber og nye kartofler.
apr 2008
Følger: 105 Følgere: 99 Katte: 8 Emner: 242 Svar: 2.576
er rigtig guf om sommeren på grillen
Kylling på dåse!
Du skal være medlem af gruppen for at kunne kommentere.
Gå til gruppens forside