{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
8.425 visninger | Oprettet:

Fakta om undulater. {{forumTopicSubject}}

Hvad der kan ske, når man holder Undulater i fangenskab.

Mange holder undulater som enkeltfugle, da man ønsker at gøre disse tamme.

- Undulater er flokfugle og lever i kæmpe flokke. Som alenefugle mistrives de og får ofte stereotyp adfærd.

Buret hvori undulaterne holdes er ofte alt for små.

- Et bur til fugle skal mindst være så stort, at fuglen kan flyve fra pind til pind. Dette betyder, at det også skal have en vis bredde, så den kan brede sine vinger ud. Får den ikke det, vil den ikke kunne få brugt vingerne og få motion, hvilket ofte ender ud i fugle, der er for tykke.

I bunden har mange lagt aviser eller sandpapir, men dette er ikke godt for fuglen på sigt.

- Aviser indeholder tryksværte, og dette er meget usundt for fugle at indtage. Undulater er nysgerrige og kan godt lide at bide i alting, så aviser er no go. Sandpapir er noget af det dårligste, man kan give en undulat. Hvis man selv har prøvet at gå på sandpapir, ved man hvorfor. En undulat har behov for sand og småsten. Småstenene bruger den til kråsen for at kunne fordøje sin mad.

Af pinde har mange færdigkøbte stænger, som alle er af samme tykkelse og er kunstige. De er praktiske, fordi de er lette at rengøre.

- Problemet med færdigkøbte pinde er, at en undulat har brug for pinde af forskellige tykkelser, da deres fødder ellers vil blive ødelagte. Det ville svare lidt til, hvis vi mennesker skulle holde på en bestemt ting hele livet, hvorefter vores hænder vil blive fastlåst i denne stilling. Naturgrene er langt det bedste. De er også gode som beskæftigelse, da undulater elsker at bide i dem.

Undulater egner sig i bund og grund ikke som tamfugle, da de kræver alt for meget plads og en del artsfæller for at trives. Desværre er der ikke mange, der tager hensyn til undulaternes naturlige behov.

Det smerter mig, hver gang jeg ser alt for små bure, hvor der sidder en småfed undulat og keder sig gudsjammerligt helt alene.

Det gør ondt helt ind i sjælen. smiley


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Fakta om undulater.
Kommentér på:
Fakta om undulater.

Annonce