6.385 visninger
|
Oprettet:
FølgFølg ikke
23 Svar
Spørgsmål ang persille Spørgsmål ang persille
Hej jeg har lige tænkt på, at når man laver smør kartofler med persille - kan man så godt gemme det til dagen efter?
Jeg ved at man ikke må spise persillesovs dagen pga "genvarmning", men er det varmen der gør at persillen udskiller noget der er giftigt? Og kan man sagtens spise kartoflerne dagen efter selvom de rullet i persille? De vil jo blive varmet igen.
0 synes godt om
apr 2008
Følger: 21 Følgere: 19 Katte: 1 Emner: 2 Svar: 212
nov 2008
Følger: 82 Følgere: 90 Katte: 3 Emner: 1.619 Svar: 5.088
apr 2008
Følger: 21 Følgere: 19 Katte: 1 Emner: 2 Svar: 212
nov 2008
Følger: 82 Følgere: 90 Katte: 3 Emner: 1.619 Svar: 5.088
Men jeg tror lige at jeg for en sikkerheds skyld ringer til min søs imorgen inden jeg laver det - hun er tjener og kan spørge kokkene - hun har bare ikke været til at få fat i :o))
Tror nu at svaret er det samme :o)
jan 2006
Følger: 22 Følgere: 62 Emner: 421 Svar: 4.871
nov 2008
Følger: 82 Følgere: 90 Katte: 3 Emner: 1.619 Svar: 5.088
Tak for svarene :o)
nov 2008
Følger: 82 Følgere: 90 Katte: 3 Emner: 1.619 Svar: 5.088
apr 2008
Følger: 21 Følgere: 19 Katte: 1 Emner: 2 Svar: 212
mar 2008
Følger: 184 Følgere: 181 Katte: 9 Emner: 19 Svar: 4.991
apr 2008
Følger: 21 Følgere: 19 Katte: 1 Emner: 2 Svar: 212
mar 2008
Følger: 184 Følgere: 181 Katte: 9 Emner: 19 Svar: 4.991
feb 2008
Følger: 3 Følgere: 2 Katte: 2 Emner: 2 Svar: 79
mar 2008
Følger: 184 Følgere: 181 Katte: 9 Emner: 19 Svar: 4.991
feb 2008
Følger: 30 Følgere: 29 Katte: 9 Emner: 24 Svar: 1.417
Persille og andre krydderurter
Spørgsmålet "bliver persille giftigt hvis det bliver genopvarmet", stilles ofte. Svaret er: Persille bliver ikke giftig ved genopvarmning. Retter, hvor persille eller andre krydderurter har været tilsat fra starten, dvs. kogt, stegt eller bagt med under hele til beredningen, kan uden problemer gemmes til næste dag eller fryses ned og anvendes senere. Forudsætningen er naturligvis, at retten afkøles hurtigt og opbevares i køleskab.
Er der derimod drysset rå persille eller andet grønt over retten ved serveringen, skal resten koges grundigt, når måltidet er afsluttet, før den afkøles og sættes i køleskabet.
Grønkål og spinat
I nogle planter, særlig grønkål og spinat, findes nitrat, som bakterier kan omdannes til nitrit. Det kan ske i tilberedt spinat og grønkål, der afkøles for langsomt og opbevares for varmt. Nitrit er et giftstof som især er farligt for spædbørn. Nitrit fjernes ikke ved opvarmning. Rester af tilberedt spinat og grønkål (både frisk, frossen og fra dåse) må derfor ikke serveres for børn under 1 år. Man kan derimod godt indfryse frisk tillavede retter med spinat og grønkål, hvis de afkøles hurtigt og indfryses straks derefter.
mar 2008
Følger: 184 Følgere: 181 Katte: 9 Emner: 19 Svar: 4.991
feb 2008
Følger: 30 Følgere: 29 Katte: 9 Emner: 24 Svar: 1.417
mar 2008
Følger: 184 Følgere: 181 Katte: 9 Emner: 19 Svar: 4.991
apr 2008
Følger: 21 Følgere: 19 Katte: 1 Emner: 2 Svar: 212
mar 2008
Følger: 184 Følgere: 181 Katte: 9 Emner: 19 Svar: 4.991
apr 2008
Følger: 21 Følgere: 19 Katte: 1 Emner: 2 Svar: 212
mar 2008
Følger: 184 Følgere: 181 Katte: 9 Emner: 19 Svar: 4.991
nov 2008
Følger: 82 Følgere: 90 Katte: 3 Emner: 1.619 Svar: 5.088
Det er fint du lige fandt det indlæg missR :o) Men jeg gemmer nu alligevel ikke persillesovs til dagen efter - sådan har det altid været og sådan bliver det ved med at være hihi
Jeg brugte skysaucen eller det jeg lavede skysaucen af til dagen efter og vi lever begge endnu og endda i bedste velgående :o))
mar 2008
Følger: 184 Følgere: 181 Katte: 9 Emner: 19 Svar: 4.991
Spørgsmål ang persille
Du skal være medlem af gruppen for at kunne kommentere.
Gå til gruppens forside