{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
1.532 visninger | Oprettet:

Hjælp min kat er agressiv {{forumTopicSubject}}

Hej alle.
Jeg søger et par gode råd, da jeg har nogle problemer med den ene af mine katte.
For 2 måneder siden hentede jeg en 1½ årig Maincoon blanding på 8 kg på et kattehjem. Jeg har siden haft en del problemer med ham.
Han fungere ikke særlig godt med mine 2 andre katte, som han meget gerne vil lege med, men han er meget voldsom, så de er lidt bange for ham. Og det ender daglig i skrig og skrål, hvor totterne flyver.
Han er ikke super god til mennesker, han kan godt engang i mellem hoppe op til mig, spinde og være meget kontaktsøgende, men når der er gået 2 minutter sætter han tænder og klør i og slipper først igen når der bliver sagt stop meget højt.
Om natten hopper han og i sengen og smækker klør og tænder i mit hoved, bare for at se om der stadig er liv i mig. Han vil ikke børstes, der bliver han igen meget sur og går til angreb, og saksen skal han bare se, så er han igen klar til at æde mig.

Jeg har helt klar en fornemmelse af at han er blevet råbt rigtig meget af tidligere, og uheldigvis er det også det eneste der virker.

Hvad kan jeg gøre for ham, mig selv og mine andre katte, så vi alle kan være i huset og haven uden at komme alt for meget til skade. Håber I vil hjælpe med gode råd.


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Hjælp min kat er agressiv
  • #2   8. dec 2012 Jeg må give Felis ret. Nogle katte kan desværre ikke "reddes" fra det de evt er kommet fra. Og hvis de problemer skulle have en chance for at blive løst eller begrænset, så kræver det stor ekspertice og lang tid. Det kan du ikke give, fordi det ikke ville være fair overfor dine andre katte. Nu er der nok nogle der vil "jodle" men somme tider er det bedst at give en kat fred.

  • #3   8. dec 2012 Hvor er det trist, jeg vil jo bare så gerne at han falder til og bliver en glad kat, har tidligere haft en kat der havde lidt af den samme adfærd, og vi blev enige om hvordan livet skulle leves, så han blev den kærligste kat, godt nok stadig med rigtig meget personlighed, men der skulle bare respekteres grænser.

    Jeg har meget svært ved tanken om at aflive, da han er en dejlig kat, han har masser af selvtillid og gå på mod, men han er bare lidt svær at håndtere og især sammen med de andre katte.
    Øv øv


  • #4   8. dec 2012 Åhhh det er godt nok trælst for dig... katten og de andre katte!

    Det er jo desværre svært at se hvordan en ny kat er sammen med de "gamle" når man henter en kat hjem fra et internat....
    Har du snakket med internatet om hans adfærd ???
    Jeg har jo selv lige fået to MCO som heller ikke har lært at blive børstet.... og det er en lang sej kamp.... det har kostet mig nogle lærepenge i form af masser af rifter på hænder og arme.... men det bliver bedre og bedre.... masser af godbidder kæl og ros... og vi arbejder snart på 4 mdr. så det kræver virkelig en masse tålmodighed.
    Hvergang du viser børsten/saksen så ha en godbid i hånden... så han forbinder den med noget godt... og træn det flere gange om dagen.... UDEN at børste ham!
    Men du skal jo være indstillet på at arbejde intensivt med ham... og det er svært når man har andre katte!
    Hvis der ikke sker en forandring så vil jeg gå den tunge gang til dyrlægen.... da det vil være super synd at sende ham videre.


  • #5   8. dec 2012 ØV for en kattepine, Maj. Det dur jo ikke, hvis de andre katte bliver stressede af ham smiley

    **har tidligere haft en kat der havde lidt af den samme adfærd, og vi blev enige om hvordan livet skulle leves, så han blev den kærligste kat, godt nok stadig med rigtig meget personlighed, men der skulle bare respekteres grænser.**

    Hvordan kom du og din gamle kat så overens? Kan der være nogle erfaringer fra dengang du kan bruge nu?




  • #6   8. dec 2012 Det med godbidder virker slet ikke på ham, da han slet ikke vil tage imod noget der ikke ligger i en skål, og faktisk ikke vil spise andet end hans almindelige mad.

    De fortalte min på kattehjemmet at han havde bidt en der ude, men jeg var ikke klar over at det var fordi katten havde så store problemer. Nogle katte kan jo blive så stimuleret af berøring at de bider. Men ham her virker en del af tiden lidt mere end almindelig sur.

    Jeg børstede lidt på ham igår, bare et lille kort forsøg, hvor han åd mig et par gange. Jeg valgte at gå og lade ham være i fred, en halv time senere satte jeg mig ved siden af ham, hvor han begyndte at hvæse..... og klaske ud efter mig med den ene pote... Jeg vil gå meget langt for at beholde ham, men jeg skal ærlig indrømme man bliver lidt bange når 8 kg kat gerne vil æde en og han først slipper igen når man råber højt.
    Jeg går ikke ind for at råbe af sine dyr, men har ikke noget valg med ham, jeg syntes bare det er rigtig synd, for de fleste dage henter han mig i indkørslen, når jeg kommer hjem fra arbejde og render rundt og leger i haven, når jeg går og laver noget der ude. Han kommer med mus til mig, og viser dem glad frem.... Han glemmer dog at slå den ihjel :o) Så der er jo mange godt ting ved ham, men han er bare bedre på afstand, hvor han kun lige får et lille nus på hovedet... Og rigtig sød når han sover :o)

    Ved godt det måske er lidt rodet, jeg er bare frustreret....


  • #7   8. dec 2012 Tinka
    Min gamle kat var lidt nemmere end ham her, han skulle kun nusses på hovedet og halsen eller bed han, så jeg indordnede mig og hvis jeg alligevel kom til at røre ham andre steder, bed han, men slap igen og han fik aldrig skæld ud for det. Han havde også problemer med børsten, men vi var enige om at det kun lige skulle tage 2 min. af gangen, for ellers magtede han det ikke.
    Jeg prøver det samme med den nye, men han er bare meget mere voldsom og bider for at bide og ikke bare for at sige fra.


  • #8   8. dec 2012 Phyyyy stakkels kat..... han har vist ikke haft det nemt!

    Synes du skal ringe til internatet igen og fortælle om hans problemer.... synes ikke det er helt fair overfor dig eller katten at de har sendt ham videre.


  • #9   8. dec 2012 Nej men det vil heller ikke fair over for ham at sende ham tilbage, så skal han igen bare være i et lille bur uden at kunne rende og lege. Han havde været der i 3 måneder da jeg tog ham med hjem. En MCO er ikke skabt til for lidt plads, de er jo meget aktive når de endelig er vågne.

  • #10   8. dec 2012 Du skal absolut heller ikke aflevere ham tilbage der til !

    Men synes ikke de har været obs nok på ham.... og de skal altså have besked så de kan lære noget af denne videreformidling....


  • #11   8. dec 2012 Ja det har du da ret i, men de har jo ikke så meget med kattene at gøre, og hun havde jo fortalt mig at han havde bidt der ude, det er nok mig der har været for dum. Men han virkede som en sød kat, der meget gerne ville i kontakt med andre katte.
    Jeg er bare rigtig ked af hvis jeg skal aflive ham, men tror heller ikke at jeg kan forsvarre at sende ham i et andet hjem.
    Kan man måske håbe at han bare er teenager og han bliver klogere med tiden?


  • #12   8. dec 2012 De har haft ham i 3 mdr... ikk????
    Så BURDE de også have forsøgt at børste ham og være omkring ham og se hans personlighed .... det er i hvert fald min mening....

    Det kan godt være han bliver klogere med tiden.... men kan dine andre katte vente på det ???


  • #13   8. dec 2012 MÅSKE har hans tidligere ejer ikke været særlig tålmodig og blid, når hans pels skulle ordnes, og MÅSKE blev den først ordnet lang tid efter, det burde været gjort.
    Muligvis derfor, at han reagerer så voldsomt.

    Katte, der gerne vil nusses og alligevel bider, når der er gået lidt tid, kan sammenlignes med en vægtskål.

    Behovet for nus ligger på den øverste vægtskål, men i takt med, at der nusses, og vægtskålen daler, stiger den skål med angst for hænder, og kommer den tilpas langt op, bider katten.

    Hvis jeg var dig, ville jeg få katten løveklippet (under let narkose) hos en dyrlæge, så han beholder hårene på sin krave og hale Så kan han gradvist vænne sig til at blive børstet uden ubehag.
    Og så ville jeg bede dyrlæge tjekke hans tænder samtidig.

    Du skal også stoppe med at nusse ham, MENS han finder det rart og ikke først, når han begynder at sige fra.

    Held og lykke!


  • #14   8. dec 2012 Nemlig Mega, også mit forslag, start forfra, og så gå forsigtigt frem, nogen får så løveklipper 2 gange om året, det er også bedre end en kat med filtre.
    Min MCO er absolut vandt til at blive børstet, men har jeg overset et sted og der bliver den mindste filt, ja så bruger jeg saksen, for ellers syntes han jeg bryder vores aftaler,, da jeg skulle på ferie en uge ( første gang jeg har taget fra dem så længe) klippede jeg ham på forhånd, naboen kan ikke få lov til at børste, og så var det fint da jeg kom hjem.


  • #15   8. dec 2012 Hun havde baberet ham på den ene side, fordi han havde knuder da hun fik ham, der ud over ved jeg ikke hvor meget der er blevet trænet med børsten.

    Nej det er ved at være synd for de andre to misse drenge, men hvad skal jeg gøre, for det vil være trist at aflive en ellers sund og rask kat.


  • #16   8. dec 2012 Kan en klippet kat tåle at komme ud i kulden, det vil være synd for ham hvis han skal tvinges til at være inde igen?

  • #17   8. dec 2012 Mega og Jettes forslag om klipning under narkose kan forhåbentlig hjælpe. Hvis han bliver fri for hårduller, der måske strammer og gør ondt i huden, kan det være han efterhånden vil komme over sin modvilje mod kammen, og i det hele taget bliver lettere at have med at gøre.

    Var han ikke blevet klippet på internatet?

    Jeg aner ikke, om det vil have effekt, men tænker alligevel, om Zylkene eller Calm-foder kunne være en ide.... måske det kunne dæmpe stress i forbindelse med frisering.

    Jeg krydser fingre for, at I alle 4 finder ud af det sammen!


  • #18   8. dec 2012 Kun kort tid ad gangen på denne årstid, ellers får den lungebetændelse, min datter fik at vide det højst var 10 min og det hvis den var aktiv,, hun har selv klippet den, med maskine, hun har hund der skal trimmes, så har det hele, og katten tog det pænt.

  • #19   8. dec 2012 Maj **Nej det er ved at være synd for de andre to misse drenge, men hvad skal jeg gøre, for det vil være trist at aflive en ellers sund og rask kat.**

    Pyha, det er kattepine smiley Jeg forstår virkelig godt din frustration!

    Hvis han selv kan gå ud og ind gennem kattelem, så tror jeg godt han kan tåle at komme ud. (hans psyke kan sgi nok ikke tåle at være inde).


  • #20   8. dec 2012 Øv, 10 minutter ude var ikke længe for en frisk og aktiv kat smiley

  • #21   8. dec 2012 Det vil jo svare til at vi skulle gå ud uden en trævl på kroppen og sidde stille smiley

  • #22   8. dec 2012 Hans pæls er ikke så slem endnu, og jeg forsøger jo at tage lidt af gangen, så tror ikke det genere ham endnu, så jeg tror ikke jeg vil klippe ham, for han nyder at kunne gå ud og banke en mus, eller fange blade, og det vil jeg ikke tage fra ham, for så er han træt og sød når han kommer ind.

    Hvis I kender en der ikke har kat i forvejen, men gerne vil have en udfordring og IKKE har børn, så sig lige til, for det kunne jo være han kunne blive glad et andet sted.
    Jeg kan ikke aflive så dejlig en kat for når han er sød, er han jo dejlig.
    Mange tak for de gode råd, jeg vil prøve det hele af, det kunne jo være nøglen til hans svære sind kan findes.


  • #23   8. dec 2012 Har du overvejet en vand forstøver?
    Hvergang han viser tegn på at bide eller være en slem kat så sprav og sig nej. Ikke hård men med en fast stemme hvis han giver dig opmærksomhed efter nejet så ros.
    Evt finde en godbid han kan lide.

    Ellers må man tage den hårde beslutning om at give ham fred.





  • #24   8. dec 2012 Jeg er villig til at prøve alt, om mange tak for det gode råd :o)

  • #25   8. dec 2012 Det med vand er jeg ikke tilhænger af smiley her kan jeg jo bade mine katte, bruger man vand er det slut,, jeg er også bange for at det stresser katten.
    2 måneder har du haft den, så jeg tror stadig det kan blive bedre.


  • #26   9. dec 2012 Jeg håber meget det bliver bedre, for jeg er jo glad for ham og kan ikke overskue at aflive en sund og rask kat bare fordi han er lidt utilpasset. Håbet er der endnu. Jeg tror jeg vil starte med at træne lidt med ham og se om jeg kan få lidt god kontakt og ros, ros og lidt mere ros og se om jeg kan få ham til at tage imod godbidder.

  • #27   9. dec 2012 Ved internatet noget om hans opvækst? Jeg tænker om hans voldsomme adfærd kan skyldes dårlig socialisering fra killingetiden - måske han er kommet for tidligt fra moderen...

    Prøv klikkertræning evt. med vejledning fra en adfærdsspecialist.

    Måske er der gode ideer at hente fra bogen "Træn din kat" af Majken Lysholm Sten.

    Held og lykke!


  • #28   9. dec 2012 Forresten vil han i det hele taget ud i det her vejr?
    (Mine katte skal ikke nyde ret mange minutter ude i kulde og sne).


  • #29   9. dec 2012 Jeg ved kun at han blev afleveret der ude, for hans mennesker skulle skilles, og det var meningen at han skulle hentes igen inden for et par uger, men de kom aldrig efter ham, og efter lidt over 2 måneder overdragede de ham til internatet.

    Så nej jeg ved ikke særlig meget om ham.

    Jeg havde lige tænkt på klikkertræning, det er jo et forsøg værd.

    Ja han er vild med sne, da jeg kørte på arbejde i morges spænede han rundt i haven og ude på marken der ligger lige ved siden af :o) Det er rigtig dejligt at se så sur en kat give den gas og lege :o)


  • #30   9. dec 2012 Ja, prøv klikkertræning. Jeg har aldrig selv prøvet det, men mener at have læst om at det kan have god effekt mod aggressioner.

    Snefræs må være en herlig beskæftigelse for en aktiv og energisk kat :D.
    Han har fået et dejligt hjem, så han må sgisme lære at "opføre" sig ordentligt, kan du hilse ham og sige. smiley

    Jeg håber, at din tålmodighed vil give pote, og at der - om nogen tid - kommer en god opdatering i tråden.


  • #31   9. dec 2012 Smiler, mange tak, jeg håber også det giver pote på et tidspunkt og han bliver en glad lille dreng :o)
    Jeg skal nok lave en opdatering hvordan det går med ham.


  • #33   10. dec 2012 Jeg tænker meget på mine gamle drenge. Heldigvis sover mit monster meget, så de andre har kun problemer med ham tidlig om morgenen og om aftenen, resten af dagen kan de være i fred.
    Men jo jeg har det ikke særlig godt med at de skal jagtes og overfaldes daglig. Men træningen er startet idag, med ros og grænser, og jeg har ikke set eller mærket tænder før første gang i 2 måneder. Så jeg håber det virker i længden.


  • #34   4. jan 2013 Jeg lovede at skrive en opdatering omkring Gizmo.

    Han er blevet aflivet idag efter han har været en tur i røntgen, hans hofter var langt fra gode, så der var en grund til hans adfærd.

    Han vil blive savnet det lille pus.


  • #35   4. jan 2013 Åh :'-(. Det gør mig ondt.

    Tanken om at sådan en aktiv kat kan have smerter, ligger jo ikke lige for. Så mange tak for at du fortæller det her - det kan komme andre til nytte.

    For Gizmo var det heldigt, at han kom til dig. Nu sidder du så med savnet af ham :'-(.

    Mange medfølende tanker herfra.


  • #37   4. jan 2013 Ja han mangler meget her hjemme, og jeg havde ikke tænkt på at så aktiv en kat kunne have ondt. Min træning gik stille og rolig frem ad, men for at være sikker ville jeg lige have ham til dyrlæge.
    Billederne var ikke pæne og hvis han skulle have fået lov at leve, ville han skulle smertedækkes hver dag, det syntes jeg ikke man kan tillade sig som dyreejer, for hvad for et liv ville han så få og det ville jo bare være blevet værre med tiden. ( Han blev kun 1½år)
    Jeg er virkelig ked af det, men det var det eneste rigtige at gøre for ham, men håber han har nydt de måneder han var her, og fik lov at komme ud og lege og banke mus :o) Nu får min lille landsbys mus også en mulighed for at overleve vinteren :o)



  • #38   4. jan 2013 Nej smerter i bevægeapparatet er nemlig ikke det første, man tænker på med sådan en aktiv kat.
    Jeg er helt sikker på, at han har nydt de måneder, han boede hos dig - med snefræs, musefangster, og ikke mindst din forståelse, tålmodighed og omsorg for ham. Nu har han så fået fred og er skånet for tiltagende smerter.
    Slemt for dig lige nu, men på Gizmos vegne glæder det mig, at hans sidste hjem blev hos dig.



  • #39   4. jan 2013 Tak det var sødt skrevet :o)

Kommentér på:
Hjælp min kat er agressiv

Annonce