{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
2.284 visninger | Oprettet:

Hjælp, min kat...... {{forumTopicSubject}}

....Min kat har været sløv og dårlig i over en uge.
....Min kat har ikke spist i x antal dage.
....Min kat hvæsser af mig når jeg rører den på halen

..... Hvad kan det være og hvad kan jeg gøre .....

Sådan starter rigtig mange indlæg.......

Få dog jeres dyr til dyrlægen hvis den er syg....
Hvad ville I have gjort hvis det var jeres barn... så ville i jo ikke vente med at få ungen afsted til lægen.

Ja det er dyrt at have dyr og især når de bliver syge, men har man ikke råd til dyrlæge, så lad dog være med at anskaffe kræet. Jo jeg har fuld forståelse for at man ikke lige ind i mellem har råd, men så må man lave en aftale med sin dyrlæge, for katten kan altså ikke vente til man har råd.

Jeg bliver sq så ked på kattens vegne, når jeg læser at den altså må vente med hjælp, fordi man ikke lige har råd eller lyst til at bekoste en dyrlæge smiley
Øv altså smiley


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Hjælp, min kat......
  • #1   27. nov 2013 Eller...
    Min kat har ikke spist eller drukket i nogle dage, hvad kan det være?

    Med dyr følger et ansvar. Ansvaret er ikke mindre end med børn.


  • #2   27. nov 2013 Jeg kan KUN sige mig enige med jer. Selv har jeg mottoet: Hellere en gang for meget til dyrlæge, end en gang for lidt (min dyrlæge må elske mig, haha). Har man valgt at have dyr, må man også tage ansvaret og udgifterne, når dyret bliver sygt.

  • #5   27. nov 2013 Enig.
    - Vores kommer til dyrlægen lige så snart et sår ser ud til at blive værre eller katten begynder at opføre sig underligt. Hellere en gang for meget, end en gang for lidt. smiley


  • #8   27. nov 2013 Lubas, selv om jeg faktisk selv - hvis jeg skal være helt ærlig - synes, at det burde være logik for burhøns, at når man står med en slap og inaktiv kat, som hverken spiser eller drikker, så har den brug for dyrlæge, så prøver jeg faktisk altid at svare folk i et pænt og høfligt tonefald. For selvfølgelig er der helt uvidende nybegyndere og børn herinde, og vi skal alle sammen lære... MEN jeg oplever desværre også, at rigtig mange bliver vrede, går i forsvarsposition og skriver grimt, når man beder dem om at tage katte til dyrlægen. Og det giver for mig slet ingen mening. De beder om hjælp - jeg giver dem hjælp i et høfligt tonefald. Hvorfor så blive vrede, når svaret ikke lige er, hvad de måske havde håbet på?

    Dernæst bliver jeg ærligt talt også en smule irriteret, for nu at sige det mildt, når jeg bliver mødt med kommentarer som:

    - Jeg har ikke råd til dyrlæge
    - Jeg vil ikke betale for dyrlæge i weekenden
    - Jamen jeg har ikke bedt om dyrlæge - jeg vil bare vide, hvad katten fejler og vide, hvad jeg skal gøre

    Har man taget et dyr - et levende væsen - til sig, så må man også være forberedt på de udgifter, der kan komme.

    Selvfølgelig kan ALLE komme ud for, at de lige i situationen har ramt bunden af sparebøssen; det har jeg også selv prøvet et par enkelte gange i min tid med dyr, men så finder man en løsning. Jeg har endnu ikke mødt den dyrlæge, som ikke var villig til f.eks. at dele regningen op i flere rater, eller en bank som ikke var villig til lige at give et midlertidigt overtræk i en måned eller to, hvis det brænder på. Og har man hverken dyrlæge eller bank at trække på, jamen mon så ikke man har et familiemedlem eller lignende, som kan hjælpe?

    Min pointe er, at der ALTID kan findes en løsning, selv hvis man er kommet i knibe. I min verden er der bare ikke noget, der hedder "jeg har ikke råd til at tage til dyrlægen, så det kan jeg ikke" eller "jeg vil ikke betale weekendtakst hos dyrlægen". Skal dyret have dyrlæge akut, så skal dyret have dyrlæge akut. Punktum. Det kan altså slet ikke diskuteres.


  • #10   27. nov 2013 Puuhh ja Catika, de tråde opstår desværre alt for ofte, i min verden burde de aldrig opstå, for det burde være logik at katten skal tilses af en dyrlæge inden der spørges til råd på et internet forum..

    Og ja som Felis nævner så er det ikke altid velhørt fra den der opretter tråden at det anbefalet af en håndfuld brugere at eneste rigtige er at søge dyrlæge, der kommer alverdens undskyldninger, men ofte er det pengepungen der trygger smiley

    Altså mine dyrlæger tror jeg nærmest betegner mig som hypokonder på mine kattes vegne, for er der den mindste afvigelse i deres adfærd som jeg kan have mistanke om er sygdomstegn, ja så kommer de til dyrlæge asap, og det har jo også bevist sig et par gange at jeg har haft ret i min vurdering, så jeg har taget sygdommene i opløbet fremfor at trække det i langdrag..

    Jeg kender mine katte så godt at jeg kan se når en lille adfærdsændring er tegn på at noget er galt og ikke bare en ny vane, små tegn som kun en ejer kan opfatte, såsom da Tøsen begyndte at spise sin vådmad med lidt mindre iver end hun plejer, ellers ingen rigtig ændring, da jeg havde observeret det i knap 2 dage, blev dyrlægen kontaktet med mistanke om blærebetændelse, da jeg samtidig observerede at hun også var begyndt at holde sig længere end hun plejede, og jeg havde ret i min mistanke..


  • #11   27. nov 2013 Helt enig, der er så mange af dem, at jeg nu og da tænker på om jeg gider svare, men det gør jeg så alligevel, i håb om, at lige denne person vil lytte smiley

  • #12   28. nov 2013 Lubas, man skal huske at se indaf. Du er ikke god til at tale pænt til andre, hvad jeg har set i min korte tid herinde. smiley

  • #16   28. nov 2013 LUBAS: Nu har jeg set dig på hestegalleri også. Hvordan ville du skrive til en, der sagde, at hesten ikke havde gødet i flere dage, og bare stod slatten i boksen? Måske den heller ikke rigtig har spist....
    De bliver ikke overfaldet herinde, men det er da logik, at når dyret ændre adfærd, så går man til dyrlægen, eller i det mindste kan man ringe til dem, hvis man er i tvivl.
    En kat der ikke spiser og drikker i mere 5 timer, bør man gå til dyrlægen med, det er IKKE normalt.


  • #17   28. nov 2013 Jeg tror ikke, man er så modtagelig for fornuft, når man tager en killing fra dens mor, før den er 12 uger gammel, fordi det havde man ikke sat sig ind i, at man ikke måtte. Og så bare beholder den, da man får at vide, at det ikke er godt for killingen.....

  • #19   28. nov 2013 Det er noget tid siden smiley Kan bare huske dit navn smiley

    En hest er da netop ikke et godt eksempel, der har du og jeg vores "speciale", og herinde på kattegalleri, har en meget stor del, mange års erfaring med katte og katte adfærd, og kan se sygdommen hos katten, ligeså nemt som vi kan hos heste smiley Derfor sammenligner jeg med heste.

    Jeg vidste heller ikke meget om katte, da jeg oprettede mig herinde, og jeg følte mig også skudt ned af alle, men man finder ud af, at de KUN taler kattens sag.
    Jeg har lært ufattelig meget af, at være herinde, og den viden jeg har nu, ville jeg ikke have, hvis jeg kun havde læst et par bøger om katte.
    Min familie synes jeg er skør, fordi jeg indretter min lejlighed efter kattene, så de kan leve så naturligt som muligt (de er inde/ ude som de vil, med adgang til kattelem). Jeg bruger en del flere penge på mine dyr, end på mig selv, vil hellere give mine katte god mad, og nye kradsetræer,end jeg selv får nyt tøj, eller gå til frisøren eller en tur i byen... Jeg har anskaffet mig dyrene, og så er de MIT ansvar! Bliver de syge, må jeg lave en aftale med min dyrlæge, hvis jeg ikke har alle pengene på en gang, de skal hvertfald ikke lide, fordi jeg ikke lige har pengene.

    Min pony har heller ikke fejlet noget i 7 år, men for ½ år siden, fik han sparket ud af vinduet i boksen, og fik et grimt sår på bagbenet, og selvfølgelig skulle det være en lørdag! Behandlingen var ikke så dyr, men det var akut og weekend tillæget til dyrlægen, men sådan er det bare. Man kan ikke bare lade dyrene være til man har penge, eller til det bliver hverdag.


  • N-A
    N-A Tilmeldt:
    jun 2012

    Følger: 1 Emner: 20 Svar: 92
    #21   28. nov 2013 "For jeg gør, hvad jeg mener er bedst for MIN kat i denne situation"

    ^^ Ja det siger så rimelig meget om dig! Stakkels kat!


  • #22   28. nov 2013 Jeg har givet en masse enig, bare for ikke, at gentage smiley

  • #23   1. dec 2013 Hvis mine katte pludselig skulle blive alvorligt syge eller komme til skade, er det første jeg vil gøre at spørge herinde. For tilsyneladende har blot det at oprette en tråd om kattens skade/sygdom en så mirakuløs hurtig og helbredende effekt, at ingen dyrlæge ville kunne hamle op med det.

  • #25   2. dec 2013 Ikke for noget men hvorfor er det i skal blive ved med at give lubas hug for den fejl hun har lavet? Jeg synes efterhånden jeg har set i en del tråde efterhånden at lubas og hendes fejl bliver pointeret? Hvorfor?? At i bliver ved med at hugge på hende ændre jo ikke noget, sket er sket. Hvad er det lige i gerne vil opnå?? Jeg tror altså hun har hørt jer....

  • #26   2. dec 2013 Jeg ved ikke hvem LUBAS er som person, hun er sansynligvis en rigtig sød ung pige, og jeg går absolut ikke efter hende som person.

    Hun har så flere gange brugt mindre pænt sprog, det bryder jeg mig ikke om smiley

    Ellers bliver hver ting taget i sin tråd, og hvis LUBAS kommer med råd som ikke er korrekt i mine øjne, så siger jeg det, og det gælder nu alle, vi diskutere jo.

    Når nogen ( alle ikke bare en) slet ikke lytter og siger deres mening er den absolutte sandhed og vedbliver, at kommentere på det, så bliver diskussionen hed.
    Jeg har da også fået nogle hak nu og da, for aller er jo ikke enige, men ved jeg, at jeg alligevel ikke vil ændre på min mening, så får det lov, at stå og jeg kommentere ikke på noget jeg ikke vil høre et svar på smiley

    Ud over dette kan jeg ikke komme med mere, for det er ikke personligt!


  • #28   2. dec 2013 Synes ikke der bliver gået efter LUBAS. Men hun kommenterer selv en del i forum, og skriver ofte ikke så pæne ting.

    Efter det indlæg jeg skrev, er hun da også smuttet. Mon hun fik øjene op for, at dette er kattegalleri, og derfor en masse mennesker der elsker katte, og mange, som har stor forståelse og viden indenfor katteadfærd og sygdom?
    Ja, jeg er selv heste menneske, og jeg kan nemt se, om min hest fejler noget, men har også haft katte en del år (har først lært en del, da jeg fik min helt egen for 2 år siden), så dem kan jeg da også fornemme, om der er noget galt med. Det handler jo "bare" om, at kende sine dyr smiley


  • #29   2. dec 2013 Måske det bare er mig men jeg ser ikke at hun skriver grimmere end så mange andre her inde også skriver til hende (:

  • #32   2. dec 2013 Der er jo noget at komme efter -_- faktum er, at du har brudt en lov, som eksisterer af en grund. Og bare fordi man tidligere tog meget små killinger fra deres mødre, betyder det jo ikke, at det bare er fjong at fortsætte. Tidligere fyldte man jo plastiklegetøj med hormonforstyrrende stoffer, gravide røg og drak, man tilsatte ikke taurin til kattefoder osv. osv. Alle de ting har man senere fundet ud af ikke duede, og har derfor ændret på anbefalinger og love. Så dit argument om, at det er okay, det du har gjort, fordi det gjorde man tidligere, det holder jo ingen steder.
    Og jeg tror, folk er så vrede på dig, fordi de elsker katte, og du har ikke handlet i din kats bedste interesse. Så simpelt er det. Dyrlæger har sjældent voldsomt meget erfaring med katteadfærd - de ved helt sikkert noget, men de kender først og fremmest til dens anatomi og sygdomme og sundhed. Så når det kommer til kattens adfærd, ville jeg ikke stole på en dyrlæge. Opdrættere med meget lang erfaring derimod ville jeg stole på. Og have jeg brug for en prof. mening, så ville jeg kontakte en katteadfærdsspecialist. At bruge en dyrlæge til det, svarer jo til at bruge en læge til at løse sine mentale problemer - lægen ved noget, men det er ikke der, hendes ekspertise ligger.


  • #34   3. dec 2013 Jeg har heller ikke sendt pb'er. Men jeg går alligevel ikke ind for, at man bryder loven, fordi den lille killing jo er sååå nuser, og det går nu nok denne gang. Og når katten så er 6-7 år, bliver den aflivet, fordi den går og overtisser huset eller går til angreb på mennesker. Og så er det lige pludselig kattens skyld det hele. smiley

  • #36   3. dec 2013 Det er bestemt heller ikke for kattens skyld, at du har beholdt den. smiley

  • #38   3. dec 2013 Det er endnu mere synd at beholde den fremfor at sende den retur. Katte har en ret god hukommelse. Jeg har haft en killing, der kom retur efter 3 uger. Dog ikke fordi den var taget for tidlig fra. Hun var så glad for at være hjemme igen.

  • #41   3. dec 2013 Så er den ko da vist også malket...
    Fandme utroligt I kan blive ved. Er ved at være træt af, at læse om LUBAS' killing i snart samtlige indlæg - lad det da ligge! Og jeg går bestemt ikke ind for LUBAS måde at agere på, men det andet I har gang i, er da snart ved at gå over i hetz!


  • #43   3. dec 2013 Mystisk at så mange OT-personfnidder-indlæg får lov til at stå i denne tråd :-S. (Jeg har da fx før fået slettet indlæg for meget mindre end det).

Kommentér på:
Hjælp, min kat......

Annonce