{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
1.321 visninger | Oprettet:

Julie H
Julie H
Tilmeldt:
7. jan 2015
Følger: 1 Emner: 1 Svar: 2

Dyrlægerne ved det ikke - hvad ville I gøre? {{forumTopicSubject}}

Hej alle sammen. Vi står desværre i en rigtig svær situation, så jeg håber på lidt gode råd og måske evt. idéer til, hvad vores kat kan fejle, hvis I har prøvet noget lignende.

Vi købte vores hunkilling på 12 uger hos Dyreværnet sidst i Juli. Hun var den sidste i kuldet, og kravlede op og ned af tremmerne for at blive nusset. Vi faldt pladask for hende! Da vi kom hjem var hun stresset over situationen med et nyt hjem, to fremmede katte og os som hun jo slet ikke kendte. Hun begyndte at blive snottet, hoste og vi ringede til vores dyrlæge som vi har i nærheden, der sagde det var normalt for killinger at blive småsyge, når de kom ud i nye hjem og var stressede. Over et par dage blev det kun værre - hun ville hverken spise eller drikket, var ekstremt dehydreret og havde høj feber og rystede. Vi tog så ind til dyreværnet med hende, hvor dyrlægen kiggede på hende, og konkluderede at hun havde tabt sig. Hun fik nogle indsprøjtninger, så hun blev helt frisk igen, men hun havde en meget rallende vejrtrækning og blev ved med at være snottet, nyste og kom med nogle lyde, som om hun var ved at kaste op. Vi kørte til Dyreværnet igen, hvor de beholdt hende natten over og morgenen efter blev hun bragt til Centrum Dyrehospital, hvor de tog prøver. Da vi hentede hende, havde de ikke rigtig fundet noget men vi fik nogle piller, clamoxyl, med hjem og det hjalp på hendes vejrtrækning, men det forsvandt ikke helt.

Efterfølgende har vi kørt frem og tilbage med hende, hun har fået taget prøver fra øjne, næse og mund/svælg som er blevet dyrket - alle negative, og er blevet røntgenfotograferet, hvor alt ser normalt ud og vi har prøvet noget forskelligt medicin der ikke rigtig hjalp. Vi har haft prøvet clamoxyl en hel måned med forhøjet dosis som også hjælper (ikke fuldstændigt) men så snart hun ikke får pillerne, bliver det rigtig slemt igen og har svært ved at trække vejret. Dyrelægerne ved ikke hvad de mere skal gøre, men har foreslået at hun skal sendes videre til en specialist der kan scanne hende i fuld narkose. Dette er en rigtig dyr affære og Dyreværnet kan ikke hjælpe økonomisk mere (hvilket selvfølgelig er fuldstændig forståeligt - de har hjulpet hele vejen igennem med prøverne og kontrollerne) og vi har også selv svært ved lige at finde pengene til så dyre undersøgelser. Dyrlægerne siger også, at chancen jo er der for, at de ikke finder noget atypisk, og så ved jeg ikke hvor vi står. Derudover er chancen der også for, at de evt finder en deformalitet, som gør at hun altid vil være disponeret overfor sygdomme, og så er det bedst med en aflivning. Lige meget hvad, er hun for syg til at kunne leve med det, og det er heller ikke sundt for hende at skulle være på medicin konstant. Hvad ville I gøre i denne situation? Og har I prøvet noget lignende, evt idéer til hvad det kunne være? Vi er så kede af det, for hun er bare den dejligste lille pige, som elsker at være tæt på os, snakket meget, vil nusse hele tiden og kravler selv ind under dynen og putter når vi sover om natten.

Hun har forresten også fået en sprøjte der skulle vare 4 uger og virke mod allergi/astma. Den havde heller ingen effekt.

Dyreværnet har tilbudt os at vi kan aflevere hende og få pengene tilbage, eller evt en anden killing i stedet. Vi vil i hvert fald ikke have pengene tilbage, når de nu har hjulpet så meget økonomisk. Puha altså smiley

Det skal forresten lige siges, at de dyrlæger der har været inde over er meget, meget dygtige og har fortalt os, at hun er en af de patienter der har givet mest hovedpine, fordi hun ikke har haft reageret på mange af de ting de har prøvet.


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Dyrlægerne ved det ikke - hvad ville I gøre?
  • #1   7. jan 2015 Jeg ville klart give hende fred, for det lyder til at hun ikke kan blive rask..

    I starten var min første tanke FIP eller FELV, men det er hun jo formentligt testet for..

    Det er lidt trist for dyreværnet har jo solgt jer en syg kat, ærgerligt for det er jo svært ikke at holde af sådan en lille størrelse smiley


  • Julie H
    Julie H Tilmeldt:
    jan 2015

    Følger: 1 Emner: 1 Svar: 2
    #3   7. jan 2015 Hej Heidi, tak fordi du gav dig tid til at læse mit lange indlæg!

    Ja hun er testet for FeLV og FIV ved jeg, og jeg tror også hun er testet for FIP, for de har taget blodprøver og testet for alt muligt, og de var negative på det hele.

    Nej det er også det vi har i tankerne, hvis vi evt låner pengene til flere undersøgelser, og de også viser sig at være negative eller at hun har noget som ikke kan helbredes, er det måske egentlig synd for hende, at skulle igennem alt det, blot for måske at blive aflivet i sidste ende alligevel. Vi har snakket om muligheden for, at hun skal have fred, men for pokker jeg synes det er svært, når hun er så ung og sådan en god, sød og rar kat ellers.

    Ja det er nemlig rigtig svært. Det er også derfor de har været så søde at hjælpe hele vejen, og derfor de nu tilbyder at vi kan aflevere hende igen og evt få en anden. Det er bare helt underligt at forholde sig til, når man er så glad for hende smiley


  • Julie H
    Julie H Tilmeldt:
    jan 2015

    Følger: 1 Emner: 1 Svar: 2
    #4   7. jan 2015 Hej Nellie!

    Der er flere forskellige dyrlæger fra Centrum Dyrehospital der har været inde over, og de har sågar haft lavet et "råd" for at snakke om forskellige idéer og nye ting de kunne prøve, og der er mange der har været sat ind i sagen, så hvis vi ikke kunne få fat i de to som primært så hende hver gang, kunne vi få kontakt til de andre som var med inde over. Så jeg ved ikke rigtig om det ville hjælpe at gå til en anden dyrlæge, men jo det kunne da være et forsøg værd.


  • Janne.*
    Janne.* Hjælpe-administrator
    Tilmeldt:
    okt 2006

    Følger: 17 Følgere: 151 Katte: 6 Emner: 163 Svar: 3.365
    #5   7. jan 2015 Hej Julie og velkommen.:-)

    Åhhh stakkels lille pus.:-( Kan godt forstå du har det rigtigt svært. Men jeg ville prøve denne dyrlæge som også er Alternativdyrlæge. Hun er meget dygtig og en herinde fra har fået hendes kat helbredt for kræft hos hende, hun er meget efterspurgt, siger ikke det er det din kat har.
    Dyrlægen har en lidt lang ventetid, men prøv at ringe til hende og snak med hende om din kats problem, kan så være du kunne komme til noget før. smiley

    http://www.alternativdyrlaege.dk/velkommen.html


  • #6   7. jan 2015 jeg ville også som janne skriver, kontakte Lise Bang Hansen
    hun er super dygtig, så hun kan klart anbefaldes. har selv brugt hende til en kat med lymefekræft (dyrlægen havde givet min kat 3 mdr, men hun fik 1½ år efter Lise kom ind i billedet) og har også brugt hende til to katte med mundbetændelse, hvor begge katte blev behandlet.
    hun kører i hele dk, og det er kun 1. gang som er lidt dyr, for her skal hun på besøg, og så bliver medicinen eller sendt pr post.


Kommentér på:
Dyrlægerne ved det ikke - hvad ville I gøre?

Annonce