{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
1.644 visninger | Oprettet:

Ditte B
Ditte B
Tilmeldt:
21. nov 2009
Følger: 1 Emner: 1 Svar: 3

At flytte killinger ud.. {{forumTopicSubject}}

Vi har fået killinger, og det er første gang. De er nu 3 uger og bor på stuetæppet (valgt af katte mor). Men vi har jo indrettet legehuset med senge og kradsetræ osv. Det var meningen de skulle bo der. Hvornår må vi flytte dem derud? og skal vi lukke ind til legehuset i deres kattelem så de ikke kan løbe ud og en evt. ræv ikke kan løbe ind?? Det ligger helt fast at de ikke må gå inde nu de skal til at kravle rundt. Desværre. Men legehuset er til gengældt beklædt med gulvtæppe og kæmpe kradsetræ mondul. Håber på gode råd fra nogle kloge katte folk smiley


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  At flytte killinger ud..
  • #1   18. jun 2015 Det er alt for koldt for små killinger.

  • #2   18. jun 2015 Tror bestemt ikke det er for koldt... Men jeg kan ikke helt se ideen i det? Hvorfor ikke lade killingerne vokse op i stuen, hvor de konstant er under menneskets indflydelse

  • Ditte B
    Ditte B Tilmeldt:
    nov 2009

    Følger: 1 Emner: 1 Svar: 3
    #4   18. jun 2015 Jamen altså min mand ønsker ikke de skal vokse op i stuen. Den er indrettet med nye møbler og det er et nyt hus. Så det må vi så respektere, og derfor er der brugt en pæn del penge på at indrette et nyt legehus til dem, med alt hvad der behøver. Men vi vil jo ikke flytte dem derud, før at det vil blive en succes. Så de er gamle nok nu synes I? Vi vil jo ikke risikere at stresse Katte mor, de drikker jo stadig mælk hos hende. Jeg havde tænkt de skulle flyttes når de ville begynde at kravle og bruge kattebakke.

  • #6   18. jun 2015 Hvorfor fokusere så meget på, hvad man SKULLE have gjort? Nu er killingerne her altså

    Til ts
    Synes bestemt ikke at killingerne eller missemor skal have mulighed for at bruge kattelem. Du risikerer at missemor stikker af og bliver gravid, blive kørt over, blive væk, hvilket kan gå ud over hendes nuværende killinger.

    Så på den ene eller anden måde skal missemor holdes inde så længe killingerne er der og derfor vil det være mest optimalt at lade hende neutralisere, inden hun får lov til at rende frit igen


  • #7   18. jun 2015 Ja, nu er killingerne her nu engang, men hvis de skal til at smides ud og bo i et legehus, lige nu hvor den vigtigste prægning begynder, så burde man nok have undladt at avle. Det har man så ikke undladt, og så må man finde en anden løsning.
    Hvis man har så fine og dyre møbler, at de ikke tåler killinger, så må man - nu hvor man har avlet - opmagasinere de møbler, indtil killingerne er flyttet hjemmefra. Eller i det mindste tilbyde katten at kunne være nogle andre rum i huset, hvor møblementet tåler killinger.

    "Vi vil jo ikke risikere at stresse Katte mor, de drikker jo stadig mælk hos hende. Jeg havde tænkt de skulle flyttes når de ville begynde at kravle og bruge kattebakke. "

    Hvordan skulle næsten hun undgå at blive stresset af at blive forvist til et legehus?
    Og nej, man må ikke skille mormis og killinger fra hinanden, før killingerne er 12 uger.


  • #8   18. jun 2015 Altså.. Håber jeg forstår forkert, men du vil vel ikke KUN lade killingerne flytte derud, vel?

  • #9   18. jun 2015 Undskyld mi, men du skriver du havde tænkt at de skulle flytte ud i legehuset når de begyndte at kravle ud og gik på kattebakken, men hvordan fforestiller du dig de skal lære at bruge kattebakken hvis de ikke må være sammen med jer, det er altså ikke noget mismor lærer dem, det er din opgave og kattebakken begynder de først at bruge når de får fast føde omkring 3-4 ugers alderen.

    Og forhåbentligt tænkte du at hele familien flytter sammen ud og forhåbentligt ved du at når du lader dem komme ud så kan du ikke videregive dem som indekatte, og du ved vel også at din hunkat allerede nu kan komme i løbetid og miste interessen for sine killinger, så sørg for at hun enten får p-piller eller bliver neutraliseret inden hun kommer ud i det fri.


  • Ditte B
    Ditte B Tilmeldt:
    nov 2009

    Følger: 1 Emner: 1 Svar: 3
    #10   19. jun 2015 Ha ha. At I gider. I har jo ikke engang spurgt om hvorvidt hun skulle steriliseres. Der er skam bestilt tid, der skal helst gå 3-4 uger efter sådan en fødsel. Og jo jeg har snakket med dyrlægen. Og de skal da ik smides ud. Der er da en mening med hun har fået lov den ene gang til at få killinger. Og de skam også alle afsat til gode hjem allerede. Vores to piger forguder de killinger, så de skal nok få masser af kontakt. Jeg spurgte bare til råd om hvornår man bedst flytter dem. I har jo slet ik set hvor lækkert et legehus de skal bo i. Så prøv at se med lidt mere ja hat inden I dømmer smiley

  • #12   19. jun 2015 Det er meget synd for de nye familier at disse killinger ikke vokser op i hjemmet og bliver vant til hverdagens lyde i sådan et hjem... det er vigtig at killinger vænner sig til støvsuger/vaskemaskine/TV/menneskestemmer osv. At dine børn render over og besøger dem 10-15 min et par gange om dagen er slet ikke nok... det ender med sky/bange killinger, og det er synd for dem og deres ny familie.

    Killinger har ingen stedsans så derfor må de ikke lukkes ud før de er ca 8-9 mdr. derfor er en kattelem en MEGET dårlig ide.


  • #13   19. jun 2015 Enig med G.H.

  • #14   19. jun 2015 Synes GH kommer med et rigtig godt, positivt og informativt indlæg her

  • Ditte B
    Ditte B Tilmeldt:
    nov 2009

    Følger: 1 Emner: 1 Svar: 3
    #15   20. jun 2015 Tak for et brugbart indlæg GH. Det vil jeg bruge og tage en snak med min mand.

  • #16   20. jun 2015 smiley jeg håber det lykkes, at overbevise ham, både for kattenes skyld men også for dig og børnenes.
    Hvis i nu ikke vil flytte alle møbler, kan nogle tæpper nok skåne møblerne en del smiley


  • #17   20. jun 2015 At starte med "ha, ha at I gider" er en ekstrem nedladende måde at tale til folk på. Tænk lige på, at det er mennesker der skriver - voksne mennesker og de gider ikke at blive talt til som var de børn.
    Så vidt så godt!
    Så vil jeg give én tilbage, skulle det mon ikke være manden der skulle flytte ind i legehuset, når han nu har det så skidt med at jeres killinger skal være i et "Bo Bedre" hjem?
    Da jeg skulle have en hunkat steriliseret der havde fået killinger, der fik jeg at vide, at hun ikke kunne steriliseres før hun havde vænnet dem fra. Da de var 10 uger tiggede de stadigvæk, så det skal gøres, men ikke før at killingerne er vænnet fra - og det er missemor der gør det.
    Jeg giver de andre ret i, at I får de bedste katte ud af at lade dem vokse op inde. Man kan jo imens de er små lave en "killingeafdeling" centralt i huset, altså en slags indendørs løbegård.
    Så kan de vænne sig til gæster og husets almindelige lyde og blive langt mere socialiserede katte når de flytter hjemmefra.


  • #18   20. jun 2015 Præcis Tatovering ..... Man kan mens de er små lave en kravlegård til dem som killingerne ikke kan hoppe ud af men mismor godt kan, den kan man have til killingerne er ca 7-8 uger, så begynder de at finde ud af hvordan man kommer ud af sådan en smiley smiley

    Jeg tænker lidt hvad er det ved disse fine møbler i er så bange for??? Hvis man har de ting killingerne har brug for så er det de færreste killinger der kradser i møblerne og man kan jo vælge at lukke dem ude fra stuen når man ikke er hjemme/ til stede, for det er vel primært i stuen der er disse fine møbler som ikke må betrædes af katte smiley


  • #19   24. jun 2015 Sket er sket så nu gælder det killingernes trivsel.

    Det er et stort ansvar at have dyr / killinger og en fælles forståelse i familien ,for killingernes bedste er meget vigtigt !

    Begynd med at læse om katte generalt, især de afsnit der handler om socialiseringen af killingen ,
    Så vil du forstå hvorfor vi er imod at flytte kattene ud.
    Dine killinger skal gerne have et langt og godt liv, så ligesom med små børn er viden omkring dyrehold , opdragelse mm vigtigt !
    Hvis killingerne ikke får opmærksomhed og nærvær ender de desværre ofte hos DB eller lignende.
    Så læs endelig om emnet smiley


Kommentér på:
At flytte killinger ud..

Annonce