{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
1.245 visninger | Oprettet:

Introducere nye katte {{forumTopicSubject}}

Hej alle kattevenner

Vi har desværre mistet vores kat til en forfærdelig hjerneblødning og leder ligeså stille efter en ny. Vi har fundet en, bekendt, kat der pt bor alene på en gård og kun får mad og vand som det ser ud nu. Det er den skønneste, mest kontaktsøgende kat. Hun er ca 4 år og steriliseret.
Vi ville gerne gøre en god gerne og tage hende til os. Sagen er bare den min søster brændende ønsker sig en killing, og nu vi er igang hvorfor så ikke også anskaffe sådan en.

Men... Hvordan introducerer vi dem bedst?
Vil det bedste være at lade katten fra gården komme herhjem og lade hende vænne sig til at bo mere inde og lære os og kende osv OGSÅ introducere en killing? Eller ville det være bedst at hente dem på samme tid og introducere dem hjemme hos os, på neutral grund?
Og hvordan foregår sådan noget i øvrigt mest smertefrit?
Er oddsene gode for at de vil acceptere hinanden når nu den ældre kat fra gården altid har været alene?
Vil det være bedst at anskaffe en killing af han eller hunkøn?

Kh


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Introducere nye katte
  • #1   3. jan 2016 Først så vil jeg spørge, katten på 4 år fra gården, har den aldrig været inde??? Jeg tænker om du er sikker på at den er renlig??
    Næst til dine spørgsmål.
    1. Det vil sandsynligvis være bedst at de ankommer samtidigt hvis i skal have 2, så er der ingen af dem der har et territorium.
    2. Smertefrit vil det sandsynligt aldrig blive, og der er ikke rigtig en opskrift på det for det afhænger helt og holdent af kattens sind og temperament.
    3. Nej oddsene er egentligt ikke super gode, af flere grunde, katten fra gården har altid været alene, den er 4 år og gider nok ikke rigtigt en killing der vil lege konstant og sidst katte er ikke naturligt flokdyr, så der vil aldrig være en garanti for et venskab.
    4. Generelt siger man lige børn leger bedst, men når man snakker voksen kat vs killing så er kønnet egentligt ikke det afgørende såfremt begge parter er neutraliserede det vigtige er at kattene sind og temperament passer sammen, altså er nogenlunde ens samt deres aktivitetsniveau også stemmer overens.


  • #2   3. jan 2016 Vi har fundet en, bekendt, kat der pt bor alene på en gård og kun får mad og vand som det ser ud nu. Det er den skønneste, mest kontaktsøgende kat. Hun er ca 4 år og steriliseret.

    Jeg er rigtig glad for at høre at du vil hjælpe en kat men:
    Er det en staldkat - altså én der aldrig har boet inde og har været vant til hverdagslyde og kattebakke? Hvis ja, vil jeg fraråde det.

    Fordelen ved denne kat er:
    Den er steriliseret (forhåbentligt også tatoveret)
    Den er voksen, man kender dens personlighed og man skal ikke igennem teenagerperioden hvor man nærmest kan være på nippet til at give dem en enkeltbillet til Langtbortistan.
    Ulempen hvis den aldrig har set en kattebakke:
    Du kan risikere at den bliver urenlig eller at den kun vil besørge udenfor, så den må ikke blive lejlighedskat uden adgang til det fri, det er synd.

    En killing:
    Hvis du kigger forbi et internat kan du både redde en kat og få en der er vant til kattebakke, altså er det med renlighed ikke umiddelbart et problem og den kan blive lejlighedskat.
    Hvis du ønsker begge dele, kan du jo tage mor og killing eller en legeonkel fra internatet samtidigt. Så kender de hinanden. De er både vaccinerede, testede for vira, neutraliserede og tatoverede når de forlader internatet.
    Om alle omstændigheder skal de ankomme samtidigt og hvis de kender hinanden, så undgår du måske den form for gnidninger. Det er helt korrekt, at en 4 årig hunkat der ikke kender killingen i forvejen godt kan blive træt at den lille terrorist.
    Til sidst, så er det efterhånden 5 år siden at jeg skulle ud at finde en ny og det første råd fra min dyrlæge var:
    Du må for Guds skyld endelig ikke tage en staldkat. Så fik jeg en tjekliste og fandt en anden redningsaktion smiley
    Det skal understreges, at Elvis er født som vildkat der er tæmmet fra helt lille og han er en dejlig kontaktsøgende kat i dag smiley
    Så det kan lade sig gøre.



  • #3   3. jan 2016 Men hvis alternativet er hun bliver boende på en gård, alene, uden at kunne komme ind, og kun får mad en gang i mellem er det så ikke bedre hun bor her? Hun har rig mulighed for at komme ud når det passer hende

  • #4   3. jan 2016 Ikke nødvendigvis, hun har vel formentligt altid boet på gården og levet som hun gør nu, altså så er det hendes territorium og den måde hun er vant til, igen katte er ikke flokdyr og har derfor ikke nødvendigvis behov for artsfæller, mad fanger hun sikkert en del af selv via mus og fugle, katte er gode til at klare sig hvis de er opvokset med det.

    Du kan sågar risikere at hun vil søge hjem igen hvis hun er meget bundet til stedet.


  • #5   3. jan 2016 få dem samme dag

    og så kan du læse mere her
    http://www.inges-kattehjem.dk/kattehjem

    især når den voksne har gået ude skal du vælge at holde den inde lidt længere tid. ellers risikere du at den smutter hjem igen
    det kan dog anbefales at lave løbegård. så er du sikker på at de bliver hjemme, og ikke bliver kørt ned, løber væk, bliver skadet/syg pga andre katte, sure naboer mm


  • #6   3. jan 2016 Præcis samtidig!!!!

    ----------------------------------------------------------

    Overvejelser du bør gøre inden du får killing/kat

    Anskaffelse af en kat bør aldrig være en impulshandling og det skal være et ønske for hele familien. Børn bør aldrig have ansvaret for dyr - det er dit ansvar. Start med at købe eller låne bøger på biblioteket og læs dem, gerne mere end en gang. På internettet er der også mange informationer at hente - dog skal man være uhyre kritisk - det er langt fra sandheden alt der står der - heller ikke på nogle kattesítes. Derfor er bøger generelt mere korrekte med information. Anbefaling og let læselig: Politikens Kattebog

    Det er vigtigt du får en fornemmelse af hvad type kat der passer bedst til dig. Lad dig ikke blænde af billeder, vist er kattens udseende en vigtig overvejelse, men endnu vigtigere er det du får en kat med den rette personlighed. Det daglige liv med en smuk kat der ikke har den personlighed der passer til dig er dømt til fiasko på forhånd. Der er store personlighedsforskelle i de forskellige racer/katte.

    Du skal være klar over at alle langhårskatte kræver pelspleje, nogle utrolig meget, så du skal vurdere med dig selv om du syntes det er hyggeligt, det skal gøres, også når du har travlt med andet.

    Det er et stort ansvar at skaffe sig en kat, man kan ikke bare tage væk uden der er nogen der kommer og passer katten. Det er dyrt med kat i pension og der er altid belagt i ferierne, og så er det stressende for katten at befinde sig i ukendte omgivelser.

    Det koster penge at have kat, også udover anskaffelsesprisen. Prisen for katten er en ting, men der er daglige udgifter til mad og grus, der skal også være penge til vaccination, kastration mv. eller hvis du skulle være så uheldig at katten bliver syg og skal til dyrlæge, det kan blive en bekostelig affære.
    Inden du anskaffer dig katten skal du være sikker på det er tilladt at have kat der hvor du bor. Vælger du at få kat selvom det ikke er tilladt, løber du risikoen for at blive opsagt fra din lejlighed eller blive pålagt at afskaffe katten. Afskaffe kan betyde to ting: et nyt hjem i en fart, hvad normalt ikke er nemt med voksne katte eller den bliver aflivet. Begge dele er store beslutninger der kan være umenneskelig at håndtere.

    Du bør besøge flere hjem/steder/opdrættere af den type du har forelsket dig. På den måde ser du de forskelle der er på de enkelte katte, men også hvordan sælgerne håndterer deres katte. Gå evt. på udstilling og mød flere katte og opdrættere, så får du sikkert lyst til at besøge endnu flere – der er også huskatte på udstillinger, dog ikke fertile.

    Køb af kat skal være overvejet. I skal være sammen i mange år. Så vær kritisk i dit valg af den rigtige kat. Du vil se forskelle på de forskellige sælgere/opdrættere og opleve der er nogen sælgere/opdrættere du går bedre i spænd med end andre og der er katte der ser sundere ud end andre. Den sælger/opdrætter der spørger interesseret ind til forskellige ting i dit liv og hjem, gør det ikke for at snage, men udelukkende for at være sikker på at killingen får det bedst mulige hjem. Det viser omsorg fra sælger/opdrætterens side og også for killingens fremtidige liv, en seriøs sælger/opdrætter står til rådighed hele kattens liv. Jo flere spørgsmål du stiller jo større interesse viser du. Køb aldrig en kat/killing det er synd for - så bliver der produceret endnu flere det er lige så synd fra. Sig fra - og vær kritisk.
    Vælg dit nye familiemedlem fra et hjem der ligner dit eget mest muligt. Det vil gøre overgangen til kattens/killingens nye liv meget lettere både for katten og dens nye familie. Killingen skal som mindst 12 uger gammel, (der er lovgivet om hvor gamle killinger skal være inden de flyttes) – se i slutningen af dokumentet) meget gerne et par uger ældre, være vant til hvad der foregår i et normalt hjem: støvsugning, fjernsyn, telefon der ringer, fy og nej når der gøres noget forkert, osv. Det er klart at killinger der ikke er opvokset under familiære rammer, f.eks. burkatte eller staldkatte, ikke er vant til det normale aktivitetsniveau i et helt almindeligt hjem og vil ha’ vanskeligere ved at tilpasse et almindeligt familieliv som måske endda foregår på 4. sal. Vælg en killing/kat der har været indekat, hvis det er det du kan tilbyde. Nogle opdrættere sælger ikke deres racekatte til at gå frit. En løbegård eller indhegnet altan er altid til stor glæde for både kat og ejer – og ingen naboer bliver generet – (der er lovgivet om fritgående katte – se i slutningen af dokumentet)

    Køb aldrig en killing der ikke er dokumenteret mindst 12 uger gammel, eller en der har løbeøjne, nyser, har dårlig mave, meget ”snask” i ørene eller er mager og virker utrivelig, eller hvis der bliver sagt den bliver aflivet hvis den ikke får et nyt hjem nu. Sig pænt tak for kigget og sig du går hjem og tænker over det, meld senere tilbage at du har fundet en anden killing. Køb ikke kat det første sted du kommer og ikke et sted du ikke selv ville være kat, og køb aldrig en det er synd for – det får opdrætteren til at producere endnu flere det er synd for. Alle de her ting vil du ikke bemærke hvis du ikke besøger forskellige sælgere/opdrættere. Det kan blive til megen bekymring og koste rigtig mange penge hvis man køber en syg kat. Sælger/opdrætters katte skal være imødekommende og interesseret, virke friske og raske, omgivelser og bakker skal være rene, morkatten skal være sammen med sine killinger.
    Du skal overveje om du vil købe en raceren kat. En raceren kat er det kun hvis begge forældre er det og killingen selv har stamtavle. Hvis opdrætteren siger at forældrene er racerene og har stamtavler, men killingen ikke har, kan det ikke bevises du køber en raceren killing. Kun killingens stamtavle kan dokumentere racerenheden. En stamtavle koster 205 kr. så det kan ikke være på grund af den udgift killingen ikke har stamtavle.

    Killingen skal som sagt være mindst 12 uger gammel, det skal kunne dokumenteres med attester at den er dyrlægechekket og vaccineret mindst første gang. Ansvarsbevidste sælgere/opdrættere vil samtidig sørge for killingen er blevet kastreret inden den flytter hjemmefra. Killinger i den alder kommer sig meget hurtigere over indgrebet. En raceren killing med stamtavler, hvor opdrætteren er underlagt regler omkring avl og salg, koster faktisk ikke meget mere end en killing af tvivlsom herkomst, da racekatte killingen som sagt vil være kastreret, vaccineret og øremærket og/eller chippet. Registrerede opdrættere sælger deres killinger på kontrakt, en sikkerhed for både køber og sælger, det er normalt der foretages de nødvendige racespecifikke tests på forældredyrene for at sikre sunde og raske killinger.

    Hvis du ikke vil have en racekat kan det anbefales at købe kat/killing på et af de mange internater – desværre sidder der alt for mange katte der. Du får et dyr der er dyrlægekontrolleret, vaccineret, kastreret og mærket til langt under kostpris.

    Du kan også, normalt for omkring neutraliseringsprisen, købe en raceren voksen kat der har været anvendt i avl. Nogle opdrættere tager bare et kuld eller to – så det er nødvendigvis ikke ældre katte.

    Det er helt normalt at nogle racekatteopdrættere selv afleverer kat eller killing i sit nyt hjem, det støtter katten at der er mindst en person den kender i et nyt hjem hvor der er nye mennesker, lyde, lugte osv. – trygheden fra kattevennerne hjemmefra mangler også.

    Har du kat i forvejen og ønsker kat nr. to er det nemmeste at introducere en killing. Har du ikke kat i forvejen vil alle have stor glæde af du køber to killinger, eller en voksen neutraliseret og en killing. Skal du have to, så køb dem samme sted. De har delt den samme bakterieflora. Køber du en et sted fra og en anden et andet sted fra, kan du risikere at en eller begge bliver syge, da det er stressende for dem at komme i nyt hjem og så samtidig møde en bakterieflora de ikke kender. Faktisk er det synd for en killing at være alene - det er stor omvæltning at flytte fra mor og søskende, nye lugte, nye regler, nye mennesker - intet er som det plejer. Og igen mindst 12 uger - helst et par uger mere - det giver mere harmoniske og psykisk stærke killinger - de klarer omskiftningen langt bedre - og er mere stabile med f.eks. renlighed
    Gør forarbejdet grundigt inden du anskaffer dig verdens mest smukke, spændende, trofaste, kærlige, intelligente og inspirerende dyr: katten. Gør forarbejdet mindst lige så grundigt som når du planlægger din vinterrejse, dit nye TV osv - og dit liv vil live beriget i en grad du ikke kan forestille dig.
    Husk: Killinger skal vaccineres iht. foreskriften og kastreres - det giver sunde og harmoniske katte!

    Afslutningsvis er der vedrørende katte et par lovtekster du skal sætte dig ind i:

    1. Justitsministeriet: I medfør af § 11, stk. 1, og § 28, stk. 5, i dyreværnsloven, jf. lovbekendtgørelse nr. 1343 af 4. december
    2007, som ændret ved lov nr. 499 og 500 af 12. juni 2009, fastsættes følgende:
    § 1. Med bøde straffes den, der sælger eller på anden måde overdrager eller køber eller på anden måde
    erhverver kattekillinger, hvis levering af kattekillingerne sker, inden de er 12 uger gamle. På samme måde
    straffes den, der fra udlandet indfører kattekillinger, der er under 12 uger gamle.
    Stk. 2. Reglen i stk. 1 finder ikke anvendelse, når der er tale om en samlet overdragelse, erhvervelse
    eller indførsel af moderdyr og killinger, eller når moderløse killinger indleveres til dyreinternater eller
    overdrages til en ammekat.
    § 2. Justitsministeriet kan meddele dispensation fra denne bekendtgørelse, hvis hensynet til moderdyrets
    og killingernes velfærd taler for det. Dispensationen kan gøres betinget af nærmere angivne vilkår.
    § 3. Bekendtgørelsen træder i kraft den 15. november 2009.
    Justitsministeriet, den 29. oktober 2009
    BRIAN MIKKELSEN / Cristina A. Gulisano
    Dette er hele lovteksten som findes her: https://www.retsinformation.dk/pdfPrint.aspx?id=127877

    2. Retsinformation - Bekendtgørelse af lov om mark- og vejfred – loven er omfattende – men katten skal holdes på egen matrikkel:
    § 1. Enhver er pligtig til på alle årets tider at holde sine husdyr på sit eget.
    Hele lovteksten her: https://www.retsinformation.dk/forms/r0710.aspx?id=8560

    Med ønsket om at du og din/e kat/te må få et langt, godt og inspirerende liv sammen.

    Lis Dahlstrøm, september 2015




Kommentér på:
Introducere nye katte

Annonce