{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
1.866 visninger | Oprettet:

Dårlig ånde {{forumTopicSubject}}

Hej.
Min kat på 3 år har indenfor de sidste par måneder fået den mest forfærdelige ånde. Hvis hun ligger ved siden af mig i sengen og gaber kan jeg tydeligt lugte det og det har ikke været sådan altid.
Da jeg fik hende i august spiste hun næsten intet, hun gik kitekat med. Jeg skiftede til Royal Canin som hun endte med at tage voldsomt på af, selvom hun var meget tynd da jeg fik hende.
Jeg valgte derfor at Kingsmoor Pure kornfri at blande 70/30 da det jo skulle mætte mere osv og det er herefter det er begyndt
Jeg havde hende alligevel til dyrlæge for en måned siden og hun tjekkede at intet var galt med tænderne.
Side info er hendes pels også er begyndt at skælle

Betyder det jeg skal gå tilbage til ren royal canin når hun reagerer sådan?


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Dårlig ånde
  • #2   22. mar 2016 Hun spiser intet kød, ekstremt kræsen så det er lidt svært at have hende på kur. Har prøvet alt, rejer, tun, forskelligt kød, hun vil hellere sulte.
    Er der en version af Royal Canin der er bedre i forhold til kur. Det er sterilised jeg bruger nu


  • #3   22. mar 2016 lugter hun af fisk?

    du kan prøve at bruge Hair and skin sammen med sterilsed. det har jeg gjort nogle gange når mine har haft lidt skæl

    det er altså meget normalt at de tager på når de går fra dårlig til god foder.
    men sørg for at hun får godt med motion hver dag. gerne ½ time hvor pulsen kommer op. det er lige så vigtigt som mad
    noget andet, så er vådfoder en god ting når de skal slankes lidt. vådfoder fylder mere i maven og indeholder mere vand.
    prøv evt at se på zooplus.de - her har de prøvetilbud hvor man kan prøve sig lidt frem.


  • #4   22. mar 2016 Synes ikke det er fisk, mere kloak haha
    Hun er typen der spiser konstant og ikke kan styre en fyldt madskål, så hun får 40 gram tør og 100 gram våd i døgnet og det har fungeret fint, selvom hun gerne ville have mere at spise.
    Synes bare det er ærgerligt det kornfrie ikke duer når det nu skulle være bedre


  • #5   22. mar 2016 hun får altså faktisk for lidt at spise.

    giv hende 200g vådfoder og så tørfoderet.
    det hjælper ikke at sulte katten. hun skal være mæt.
    det kan også være derfor at hun har fået skæl


  • #6   22. mar 2016 Noget tyderr på at din kat ikke fungere på det nye foder, så det syntes jeg du skal droppe og finde noget andet, jeg selv fodre med en blanding af Royal canin steriliced og Select gold hair & skin, det året ud til at fungere på min kat, hairball eller hair &skin er aldrig dårligt at blande i normal fodret særligt når katten har tør hud, for så er det ofte fordi de ikke får fedt nok i deres foder. Ønsker man at de skal skånes lidt for korn i fodret så finder man en sund vådfoder variant, og fodre med halvt af hvert, sådan gør jeg i hvert fald.

  • #8   22. mar 2016 Nej det passer ikke og dette er i samråd med min dyrlæge, Da jeg fik hende havde hun fri adgang til mad og spiste sig fra 2.5 kg til lidt over 5 kg på 3 måneder. Hun kan IKKE stoppe og kunne til sidst ikke vaske sig. Jeg gør ikke det her for sjov, men det var synd for hende at hun var så overvægtig, hun havde kæmpe hængemave samtidig.

  • #9   22. mar 2016 Det er ikke en mulighed at hun har fri adgang til tørfoder for i den case spiser hun intet vådfoder

  • #10   22. mar 2016 den der hænge mave hun har, er du sikker på at det ikke er en kastral delle?
    for den kan altså IKKE slankes væk.

    4 kg er normalt væg for en gennemsnit kat, ifølge min dyrlæge. Men jeg har 1 på 4 kg, resten ligger på 6-10 kg
    MEN man skal se på katten om den er for tyk eller ej. Kg kan man nemlig ikke bruge til ret meget andet end at holde øje med om katten bliver syg eller overspiser

    men der er desværre mange dyrlæger som bruger vægten for meget, og glemmer at kigge på katten.
    der er tilmed dyrlæger som mener at man kan slanke en kat som har en krastal delle.
    men det kan man ikke. nu har jeg arbejdet på internat i mange år, og har mødt min del af deller.


  • #11   22. mar 2016 Hun har neutraliserings delle, men den blev meget stor. Problemet var hun ikke kunne vaske sig og hoppe op i vindueskarmen som hun plejede så dyrelægen anbefalede det. Der er bare nogle katte der ikke kan have mad stående, måske har hun haft en trist start inden jeg fik hende, jeg ved det ikke, men hun kan ikke vænnes af med det. Hun er en lille kat så 5.4 kg er meget, min anden kat der har samme str og er normalvægtig vejer lidt over 3 kg.

  • #12   22. mar 2016 Det med fri foder, kan gøres med forhindringer, altså foder dimser så hun skal arbejde for fodret, det virker faktisk + vådfoder, det fik min store bamse 700g ned på 3 mdr, det må ikke gå for stærkt.
    En anden ting er, at selvom din dyrlæge har kikket tænder er det ikke nok, hvis tandproblemer skal udelukkes.
    Jeg har 2 katte med FORL, og selvom de har fine tænder uden belægninger, tandsten eller rødmen, så lugter de ud af munden når det er tid for operation, og jeg har ret hver gang smiley for så bliver der taget rønken, og de har så flere tænder hvor roden er ødelagt, og når de er fjernet, så har de ikke længere dårlig ånde.
    En skam din kat ikke vil spise råt, for det ville være godt.


  • #13   22. mar 2016 Shit, håber godt nok ikke det er det der er problemet. Prøver lige med RC i et par uger og ser om det hjælper.

  • #14   22. mar 2016 Har du overvejet at få tager en blodprøve?
    Jeg har i dag måtte sige farvel til min kun 1,5 år gamle kat på grund at nyreproblemer, og en af symptomerne kan være dårligt lugt ud af munden. Dyrlægen mente dog min havde fået en forgiftning, men siden jeg fandt ud af hvad der var galt med ham har jer læst en del om det.
    Nu vil jeg ikke male fanden på væggen men syntes da du skal overveje at få tjekket din kat.


  • #15   22. mar 2016 Som sagt så prøver jeg lige at skifte foder da det kom lige som hun fik det andet, ellers må jeg have hende forbi dyrlægen igen selvom hun sagde det var normalt med dårlig ånde hvis man skiftede foder

  • #17   23. mar 2016 Jeg følger selvfølgelig hendes anvisning når nu jeg betaler for at få hendes ord. I forhold til dosering på posen siger den 57 gram men det er uden vådfoder. Hun sagde jeg kunne give hende 40 gram plus 85 gram våd eller 57 tør alene. Jeg valgte så at give hende de 40 plus 100 våd da det er hvad poserne er på

  • #19   23. mar 2016 Jeg har ikke købt foder hos hende, hvis det er det du tænker? Jeg valgte selv RC i sin tid men skiftede til Kingsmoor pure efter nøje overvejelse. Hun synes det var en god ide da det skulle mætte mere

  • #21   23. mar 2016 Nu er det jo bare sådan at den kat ikke vil spise kød af nogen art, og det bliver dyrt i længden hvis jeg kun skal fodre med vådfoder.
    Efter research kan jeg se flere steder at det anbefales at afmåle mad til katte der ikke kan styre det selv, så forstår ikke der kan være så blanede meninger om det. Jeg ønsker ikke min kat skal æde sig selv ihjel, for det ville hun gøre hvis hun kunne.


  • #22   23. mar 2016 Nu er det ikke kun dig jeg skriver til smiley men jeg høre ofte, at folk beskriver deres kat som kræsen, og kun vil have få produkter, men samtidig er overvægtig.
    Det kan jeg så ikke helt få til at passe, for jeg tror ikke en sulten kat vil sulte sig selv, men blot være mindre ivrig efter at spise, og så vil den jo gå ned i vægt, nu og da tror jeg det er os mennesker som er for bekymrede, og har det bedre når katten æder en masse mens vi ser det smiley og jeg kan ikke se at vådfoder kan vælte bugettet helt, hvis den får et par eller 3 gange om dagen, så kan den spise LUX eller Topsy fra Aldi, og jeg mærker tydeligt at mine sætter forbruget af tørfoder ned, når de får vådfoder, og er det et godt tørfoder, så spiser de ikke så meget af det.
    Mine katte får fast vådfoder morgen og aften, og det er til en pris fra 10-12 kr til et par kr, når de får Topsy ( sjovt de vil ikke spise LUX i dåser, men de små bakker glider fint ned, bare det er kødpostej, tørfoder der får de mest Orijen og så et par andre kornfrie. Og en pose holder et par måneder, så jeg syntes ikke det er vildt dyrt ? Men selvfølgelig er vi forskellige.


  • #23   23. mar 2016 Altså det eneste hun spiser er sheba. Intet andet glider ned. Jeg ender altid med at måtte smide det ud da det ser helt mærkeligt ud. Jeg har en anden kat og hun vil selvfølglig spise hendes vådfoder hvis hun går fra det, da hun er omvendt og bedre kan lide våd end tør. Den anden har chip foderautomat da den store ellers vil spise alt hendes mad

  • #24   23. mar 2016 har du overvejet denne?
    http://www.zooplus.dk/shop/kat/kattefoder_toerfoder/royal_canin/royal_canin_sterilised/313688


    jeg har en fornemmelse at mange katte elsker sterilsed lidt for meget


  • #25   23. mar 2016 Jeg har kigget på den men kan ingen meninger finde om den, men den er med i mine overvejelser til næste gang smiley Der er bare samme mængde fedt i som den jeg bruger. Dog er der mere råfiber i men minde råprotein, så kan ikke helt se forskellen

  • #26   24. mar 2016 Efter et par dage på RC igen er hendes ånde normal. smiley

  • #27   25. mar 2016 Hvis jeg nu prøver den der hedder light weight care næste gang, vil jeg så kunne give min anden kat det samme selvom hun ikke er overvægtig? Det er så besværligt at skulle fodre med to forskellige

  • #28   25. mar 2016 Ja netop det t en er tyk og en er tynd, er et problem.
    Min den lille må ikke tabe sig, og det må den store godt lidt, men dyrlægen er ikke utilfreds, og siger det vigtigste er, at holde vægten på den tynde.
    Jeg ville aldrig kunne fodre med nogen form for slankefoder, for så ville Mitti tabe sig.
    Jeg har før med held slanket en kat ved at give Orijen og 2 gange vådfoder om dagen.
    Jeg har i flere omgange haft katte som skulle have hvert deres foder, pga sygdom, men fandt en udvej så de kunne spise det samme, idag ved jeg så hvordan det kunne gøres lettere, så hvis du vil fortsætte med 2 slags, så køb en af de "kasser" i træ med huller i, jeg har haft en som var en vasketøjskurv, men jeg har også set den som hyndeboks.
    Du kan sætte en chiplem i så kun den som må spise fodret kan komme ind.
    Din tynde kat kan nok godt overleve på det foder du giver? Men jeg er jo så af den mening at det ikke er ideelt for nogen af dem, og det er for meget besvær med 2 slags, så jeg ville finde et foder de begge kan spise, og så se om den tykke tabte sig ved ekstra vådfoder, og hvis ikke? Så må det være sådan, bare hun ikke tager på.
    Og så se at aktivere den tykke smiley det har hun bare godt af.


  • #29   25. mar 2016 Ja okay, så er det nok bedst jeg bare bliver på den de får nu

  • #30   25. mar 2016 Når du nu døjer med at hun er overvægtig, hvorfor i al verden fodre du hende så med light produkter?

    Light produkterne er proppet med kulhydrater, som kattene ikke har nogen former for behov for. Disse kulhydrater mætter IKKE en kat, de er blot fyldstoffer, og har modsatte effekt end den ønskede.

    Giv hende igen fri adgang til foder, evt. med store bidder, og ikke light produkter (sterilised er også light)
    De store bidder gør at hun bliver tvunget til at spise maden og ikke sluge, og derved opnår hurtigere mæthed.

    En kat har behov for en god mængde fedt og råprotein, ikke tomme kulhydrater.


  • #31   26. mar 2016 Godt ord igen. Beklager jeg ikke er mad specialist og gør det så godt jeg kan.
    Er faktisk ret træt af man gang på gang blir dunket i hovedet herinde så man ender med at føle sig som verdens værste katteejer


  • #32   26. mar 2016 Ingen dunker dig, måske siger vi tingene forskelligt, og ud fra vores erfaringer, og du må vælge og vrage og gøre hvad du oprigtigt tror er bedst for netop din kat smiley
    Jeg er jo til kornfrit foder, men andre er lige så overbevist om det modsatte, så du vil aldrig kunne få en fasitliste over hvad der er 100% korrekt.
    Kun nogle få ting er vi alle enige om, og det er at gøre det bedste vi kan for kattene vi har ansvar for, og katte er rovdyr, altså kødædere, og indrettet til at spise mus og fugle, de spiser dem med hud og hår, hjerne, øjen og mave indhold, og de indeholder omkring 75-80% væske, de er svære at efterligne smiley tørkost er for vores skyld, det har aldrig været for kattens skyld, tørkost indeholder under 10% væske og kan gøre at katten får væskemangel, nogen tror stadig, at store bidder af tørkost hjælper på tænderne? Jeg tror det ikke smiley og heller ikke alle dyrlæger.
    Du kan bruge Google og søge på den bedste ernæring til katte, så vil alt muligt poppe op, og uanset hvor meget du læser, så er det dig som må the stilling og ansvar for hvad du giver din kat smiley
    Jeg startede selv med det jeg fik med far opdrætteren, og har ændret mening hen ad vejen.


  • #33   26. mar 2016 Nu er du en af de få herinde der kan sige tingene på en måde så man ikke føler sig ramt, men det er ikke alle der kan det. Det resulterer bare i man ikke søger hjælp i situationer hvor det er en god ide.
    Jeg købte ikke kornfrit til dem for min egen skyld, men fordi jeg så mange skrev det var bedst. Det fungerer bare ikke.
    At jeg så pludselig IKKE skal fodre med foder til neutraliserede katte fatter jeg ikke en meter af, meget muligt der er nogen der ved hvad bedst er, men jeg gider sgu ikke dunkes for at gå efter den variant der BURDE være bedst for mine katte. Jeg har brugt timer på research, så ligeglad er jeg ikke.


  • #34   26. mar 2016 Kun du ved egentligt hvad der fungere for din kat, for katte er lige så forskellige som mennesker og hvad der fungere for en kat er ikke ensbetydende med at det fungere for en anden kat, så lige præcist med foder så vil de råd der kommer være individuelle for man kan kun tale ud fra egen erfaring, derfor er jeg selv ret forbeholden med at anbefale det ene frem for det andet men fortæller egentligt blot hvordan det fungere for mine katte, for det er det eneste man kan snakke ud fra.

    Hvis din kat fungere på steriliced, har en flot blank pels, bliver mæt og generelt er tilfreds så skal du bare køre den linje, og så skal du ellers blot sortere de svar fra som du ikke syntes gavner dig.
    Du må aldrig stoppe med at spørge til råds hvis der er noget du er i tvivl om, men føler du enkelte råd ikke kan bruges så spring dem over, alle har forskellige meninger, jeg fodre også den ene af mine katte stik mod alle råd og vejledninger herinde fra, men det er det der fungere for min kat og hun er trods alt 9 år og er en glad og tilfreds missekat som har fundet sin rytme i hverdagen så det bliver der ikke lavet op på.

    Jeg medgiver at lightfoder kan være noget skod, men ydermere så er det det der fungere for nogle katte, og ja der er en total hype omkring kornfrit, jeg er ikke hoppet på den, det er muligt det fungere for nogle katte men det fungere bestemt ikke for alle katte, så man skal ofte blot drage sine egne erfaringer, det betyder ikke at man ikke kan spørge efter erfaringer men om man vil bruge de gode råd det bestemmer man jo selv, det er meget rart en gang imellem at få en anden vinkel på tingene, men man behøver jo ikke at følge rådene slavisk smiley

    Kattefoder en en jungle som jeg ikke tror der er nogen som helst der har den 100% korrekte opskrift på, måske bortset fra kattene selv. smiley


  • #35   26. mar 2016 Jeg beklager hvis jeg lød lidt hård, det var bestemt ikke meningen smiley

    Men i og med du har læst om foder og søgt dig ind på Kingsmoor, undre det mig stadig du valgte light produkter.

    Al held og lykke til at få det hele til at gå op i en højere enhed, og at du og missen kommer til enighed smiley


  • #36   26. mar 2016 jeg prøvede for nogle år tilbage at sætte mine på light foder - og vil aldrig anbefale det. det kostede mig nemlig en kat.
    han nægtede simpelhen at spise det, det smager jo ikke ligefrem lige så godt som sterilsed. så da han samtidigt blev forkølet ja så gik det helt galt. og det kostede så nyrerne. han blev ikke engang 3 år

    siden har jeg aldrig brugt light foder. af af den mening at jeg hellere vil have en lidt for tyk kat fremfor en tynd kat som nægter at spise.
    skal de tabe sig, så foregår det med hjælp af vådfoder og motion, ikke andet. vil ikke have en sulten kat.

    har brugt sterilsed i vel 10 år, og ja jeg har da også katte som ligger til den brede side.nu har jeg så også en kat som slet ikke må få fed foder , pga tendens til galdegangsbetændelse.


  • #37   26. mar 2016 "det kostede mig nemlig en kat.
    han nægtede simpelhen at spise det, det smager jo ikke ligefrem lige så godt som sterilsed. så da han samtidigt blev forkølet ja så gik det helt galt. og det kostede så nyrerne. han blev ikke engang 3 år
    "

    Katte dør næppe af lightfoder .... hvis de vil æde det, men klart at katten dør, hvis den ikke får noget at æde.
    Hvis katten overhovedet ikke vil æde det foder, man serverer, så giver man selvfølgelig noget andet foder!


  • #38   27. mar 2016 han fik noget andet foder, men pga at han havde nægtet at spise i nogle dage, ja så endte man i en ond cirkel bare pga sygdom og slankekur
    desværre kunne jeg ikke få gang i ham igen. der gik vel 4 mdr hvor jeg prøvede alt for at få ham til at komme sig. i den periode tabte han halvdelen af sin vægt. den dag at han så kastede sin mad op, ja så var det slut.

    så nej hellere en lidt for buttet kat fremfor en kat som ikke har det godt. jeg ved hvor lidt der skal til for at det går galt. så ingen kat hos mig går mere end 1 dag uden mad.


  • #39   27. mar 2016 Altså nu er det jo sterilised jeg bruger, bare for at få det på det rene. Det blev bare omtalt som light tidligere

  • #40   27. mar 2016 Light og sterilised går ud på et....
    Bare lige til oplysning


  • #41   27. mar 2016 Det ser der jo ud som om der er flere meninger om

  • #42   27. mar 2016 # 38 Man skal jo for pokker ikke vente i flere dage med at give katten noget andet foder. Nu var det så tilfældigvis lightfoder, som din kat ikke ville æde. Havde det været et hvilket som helst andet foder, som den ikke ville æde, havde resultatet været det samme.

Kommentér på:
Dårlig ånde

Annonce