1.278 visninger | Oprettet:  FølgFølg ikke 11 Svar

Hvor langt væk skal en killing mindst flytte? Hvor langt væk skal en killing mindst flytte?

Vi har nogle bekendte der gerne vil have en af vores killinger.
De bor ca 100 m. fra os i luftlinje. Kan det lade sig gøre?
Det er normalt inde/ude katte, men vores killinger har ikke været udenfor endnu.
Vi er selvfølgelig klar over at som minimum skal killingen kastreres, så han ikke risikerer at parre sig med sin mor.
Vi er også klar over at killingen/katten på et tidspunkt vil møde vores 'egne' katte. De går i et ret stort område her i villakvarteret.
Kan det lade sig gøre, eller skal vi foreslå vores venner at finde en killing længere væk fra?


Play video
Handyhand

Få billig hjælp fra private

Beskriv din opgave og modtag gratis bud fra lokale med Handyhand.

Seneste udførte opgaver

  • Hækklipning 1.200 kr.
  • Hænge gardin op 250 kr.
  • Hænge 3 billeder/ rammer op 300 kr.
  • Tilsæt opvaskemaskine 1.000 kr.
  • Set up lamps (and cables for lamps) 1.000 kr.
  • Fældet træ 1.200 kr.

Opret en opgave

Kommentarer på:  Hvor langt væk skal en killing mindst flytte?
  • #1   3. jun 2017 Jeg har overtaget en 8 måneder gammel udekat engang. Han flyttede 50 meter længere ned ad gaden. Vi holdt ham inde de første 3 uger, og så fik han lov til at komme ud. Han var absolut ikke interesseret i at flytte hjem igen, for hos os fik han lov til at komme ind i den varme stue. Der hvor han kom fra var han ren udekat.

  • #2   3. jun 2017 du skriver at killingen ikke har været ude, og så er der ingen problemer
    jeg ville nok vælge at få killingen neu inden den skal lukkes ud
    så lang tid at de ikke er voksne så er der ikke de store problemer.


  • #3   3. jun 2017 Mange tak for kommentarer. Selvsagt skal han i givet fald neutraliseres.

  • #4   3. jun 2017 Det er i tet problem. I min teenager år fik jeg en killing som var født af min mormors kat, min mormor var min nabo og vi havde fælles udhus hvor killingen blev født og voksede op indtil den var gammel nok til at flytte fra sin mor. Min killing flyttede så ind i huset til os og havde absolut i gen problemer med at nu var hun vores kat, hun kom aldrig ind hos min mormor lige som min mormors katte ikke gik ind i vores hus trods både døre og vinduer stod åbne om sommeren.
    Katte er sådan indrettet at de returnere til det sted hvor de har det godt, føler sig trygge og maden bliver serveret.
    Killingen jeres bekendte skal have skal jo holdes inde de første 3-4 uger mindst og helst også neutraliseres og øremærkes inden den overhovedet bliver lukket ud, såfremt den skal leve som ude/inde kat. En killing kan neutraliseres allerede fra den er ca 10 uger og man skal være obs på at deres indbyggede gps ikke er du!er udviklet før de er omkring 6 mdr.


  • #5   3. jun 2017 Tak Heidi, Det beroliger mig endnu mere. Inde/udekatte skal selvfølgelig øremærkes, det er vores også. Jeg mente i øvrigt også selv at 'det skulle nok gå', men min kone var i tvivl og bad mig spørge andre vidende personer.
    Det glæder mig at I er enige med mig.


  • Ellen Miriam P
    Ellen Miriam P Tilmeldt:
    jun 2017

    Følger: 1 Svar: 4
    #6   4. jun 2017 Det er mig der er 'konen'. Jeg har et modeksempel der endte med to aflivninger, så jeg går ind for et forsigtighedsprincip. Og forudsætter i det hele taget ikke generelt neutralisationer, men ville gerne se vores killinger avle videre. Det er vigtigt, som to af jer vist siger, at killingen skal holdes inde i 3-4 uger, lige som vi har gjort når vi har overtaget arvekatte. Det kritiske i vores tilfælde er at killingens morbror kan tage ham med hjem. EM

  • #7   4. jun 2017 Det er ret usandsynligt at killingens morbror skulle tage killingen hjem, for det første så glemmer killinger hinanden efter relativt kort tid, og hvis det skulle være at killingen følger efter morbror så finder den såmænd nok hjem igen, så længe den har det godt hjemme så vender den retur til der hvor og den har tryghed og mad, så jeres opgave er jo at skulle den komme på besøg, hvilket ikke vil være usandsynligt så må i ikke lukke den ind og i må ikke give den mad, for så har du helt ret så kan killingen ikke finde de ud af det.

    En anden ting du nævner Ellen Miriam P, er at du ikke ønsker at "dine" Lilli her neutraliseres..... Så du syntes det er bedre at killingerne parre sig med hinanden, deres mor og far, morbror osv, så der kommer en hel by men indavlede skravl til verden med diverse sygdomme, genfejl, defekter m.m.???
    Ja undskyld det er måske forudindtaget at svare sådan, men jeg er nok bare lidt træt af at høre folk komme med undskyldninger omkring avl og ikke neutralisering, undskyldninger i dur med, min kat fortjener at få moderfølelsen, min kat er så dejlig at jeg vil gerne at der kommer flere at dens slags, min kat skal ikke fratages dens naturlige instinkter, min kat skal ikke blive fed og doven osv i samme dur.
    Fakta er bare at katte ikke bliver fede og dovne af neutralisering, de kender ikke til moderfølelsen, den får de først i det øjeblik de føder, en kat kan ikke gensplejsede, den får gener fra både mor og far og det er på ingen måde sikkert hvordan den falder ud særligt når det er udekatte der parre sig med tilfældige katte, og i stinker der bliver frataget, ja det giver blot en mere harmonisk og rolig kat der ikke stresser over konstant at være i løbetid eller på damejagt, katten savner ikke noget, for den ved ikke hvad den skal savne.
    Fakta er at der er ca 500.000 herreløse katte i Danmark, katte som folk har dumpet fordi de ikke kan komme af med dem, fordi de ikke vil neutralisere deres kat, katte som dermed avler løs i naturen, nogle er heldige at blive indfanget og adopteret til gode hjem, men der er slet ikke katteejere nok til alle de hjemløse katte, så hvorfor i alverden sætte flere uønskede katte i verden??

    En anden ting, det er ikke sikkert at alle jeres killingekøbers naboer vil være vildt glade for at få en fertil kat som nabo, var jeg nabo til en der havde en fertil hankat som kom og strintende på mit vasketøj, havemøbler og andet jeg havde på min grund, så ville der meget hurtigt blive nabokrig og erstatningssager ud af det. Jeg elsker katte og har generelt intet imod fritløbere men jeg hader strintende hankatte (og hunkatte) på min grund, jeg vil have mine ting i fred uden at skulle sidde i mine havemøbler og lugte til hankattepis, så der er også naboer at overveje..


  • #8   4. jun 2017 Det er dybt uansvarligt at have fritgående ikke-neutraliserede katte. smiley

    Tænk alt det sygdom de slæber fra den ene til den anden. Iøvrigt siger loven, at man skal holde sin kat på sin egen matrikel.


  • #9   4. jun 2017 Og forudsætter i det hele taget ikke generelt neutralisationer, men ville gerne se vores killinger avle videre.

    Ja sorry, men det provokerer mig med den holdning, at man gerne vil se sine killinger avle videre..

    Nu har du ingen kat på din profil, men jeg går ikke ud fra at det er en sjælden race, men nærme min foretrukne - nemlig huskatten.

    Jeg vil ikke gentage Heidi, men vil tilføje:
    Hvis katten skal parres - er det så bare med den første og den bedste kat i nabolaget?
    Ved du at den dødbringende virus FIV smitter som HIV - nemlig via blod (slåskampe) og parring?
    Ved du også at der i modsætning til HIV ikke findes behandling mod den mest lumske og ubarmhjertige FIV?
    Jeg har fået flere affaldskatte aflivet pga. den virus og efter det er gjort har jeg med vilje ansat en "vagtkat" der er neut. og vaccineret, for jeg vil ikke have et rend af fertile katte.
    Det er en skrue uden ende, så glem alt om avl og sørg for neutralisering gerne før afrejse.
    Om den er 100 m. væk er nok ikke det store problem, når den ikke har været ude.
    Det vigtigste er et godt hjem hos ansvarlige ejere smiley


  • #10   5. jun 2017 Hej Alle
    Mange tak for kommentarerne.
    Problemet løste sig selv. Vores bekendte havde ikke lyst til at neutralisere deres nye killing foreløbig, og det var som nævnt i starten et af vores krav, da den kunne risikere at løbe på sin mor.
    Godt nok plejer hankillinger ikke at blive kønsmodne før de er et lille år gamle, men jeg har set eksempler på han-killinger der er kønsmodne allerede efter 5 måneder.
    Fri avl/sygdom osv. vil jeg ikke sige det store om. Vores egne to avlsdygtige Maine Coon katte: Samson (6,5 kg) og Sara, avler altid med hinanden. Hvor mange andre Samson har været far til ved jeg ikke, men i hvert fald har han haft killinger med naboens kat.
    Vi bor i et villakvarter hvor der er relativt mange katte, men de har alle ejere. Vilde katte har vi ikke set her i de seneste ti år.


  • #11   5. jun 2017 Fiv/Felv er et stort problem i visse områder, og Chlamydia er også en kønsrelateret sygdom blandt katte.

    Mine katte er indekatte af samme grund. Ingen grund til at lave en masse uønskede killinger og slæbe en masse sygdomme med hjem.


Kommentér på:
Hvor langt væk skal en killing mindst flytte?

Annonce