{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
504 visninger | Oprettet:

Køb af killing {{forumTopicSubject}}

Hej alle..

Siden jeg mistede min elskede british shorthair tilbage i september, har jeg søgt en ny lille kat.

Men jeg synes godt nok det er noget nær umuligt at finde den rette kat. Jeg kan kun have én kat, og den skal være indekat. Men utrolig mange katte er kun udekatte eller skal sælges i parvis. På internater er det næsten umuligt at finde en kat der egner sig til at være inde, OG kan komme ud til børn.

Jeg overvejer en racekat igen, men synes da godt nok priserne er høje nu. Omkring 5- 6.000 er da meget for en racekat. Jeg ønsker bare en kat til kæl, og den skal egne sig til at leve indenfor. Og så skal den have et dejligt temperement, knytte sig til mennesker og ellers være som en kat nu engang er

Kan det virkelig være rigtigt at det er så svært...? Eller er det "bare" fordi jeg er uheldig / har urimelige krav?Kommentarer på:  Køb af killing
 • #1   30. mar jeg tror "bare" at det er den forkerte årstid.
  der er ikke så mange killinger lige nu. de kommer.

  prøv evt at kig på denne side
  https://internat-dyr.dk/se-dyrene/ • #2   30. mar 5-6000 for en kat til kæl er ikke meget. Når jeg opdrætter killinger, bruger jeg et sted mellem 3200 og 3500 alene på dyrlægen, vaccination x 2, chip, neutralisation, sundhedstjek, ormekur mm. Derudover kommer kattegrus og kattemad. Kommer der intet uventet, har jeg måske et mindre overskud, men det ryger lige så snart, at der kommer noget som øjenbetændelse, kejsersnit og lignende.

  Derudover er der ikke medregnet test af forældredyr, stamtavler, udstillinger, modermælkserstatning, underlivsinfektion, tilskadekomst, ødelagt inventar og sådan kan jeg blive ved. Så alt i alt er det kun en underskudsforretning. Vær glad for at en kat "kun" koster 5-6000 til kæl. Skulle vi have en rimelig chance for overskud, skulle prisen være på 10.-12.000 som hos hundehvalpe.


 • #3   30. mar racekatte kan du finde på killingelisten.dk
  her er der nogle killinger. og de er oftes indekatte


 • #4   30. mar Jeg tror nu bare at det handler lidt om årstiden, der er heldigvis generelt ikke så mange killinger i efteråret og vinteren ( altså når vi snakker huskatte) men de kommer nu, for huskatte plejer at parre sig fra fra januar og frem til marts, så plejer at at komme killingeboom af killingesalg marts til maj/start juni, så du skal nok bare vænne dig med tålmodighed..

  Om 5-6000 for en racekat er dyrt skal jeg ikke gøre mig klog på, men tænker at når man køber racekat så er den jo fuldt fixet og vaccineret, forhåbentligt er den også sundhedstjeneste og sund og rask, så når man tænker den dyrlæge udgift med samt det det koster at opfostre sådan et kuld så er det vel ikke urimeligt, at man kan købe en international billigere handler jo om at internater nej ikke betaler fuld pris for dyrlægen og meget af arbejdet udføres af frivillige ( ikke dyrlægen men alt det andet)


 • #5   30. mar Race killinger harme den pris de skal have når jeg ser hvad andre har brugt på en gratis kat, så har mine race killinger været billige, jo prisen kommer så på en gang, men neutralusering, mærkning, vaccination, og lidt sygdom løber hurtigt op, de fleste killinger sælges heller ikke som ene katte.
  Jeg vil foreslå dig at kikke efter en ældre kat, +10 mdr, så falder prisen tit, fordi det måske er en retur killing eller hvis den må være ældre endnu kan det være en tidligere avlskat.
  Der er den fordel, at du kan se hvilket temperament katten har, det kan være svært ved en killing, og en killing kræver de del det 1.år, det er som at have barn og skal helst ikke være for meget alene hjemme.
  Min datter har to katte som hun har fået som voksen, og de er fantastiske, og jeg har også haft 2 som jeg har fået, hvor de ikke længere var små killinger, en på 7 mdr og en på 11mdr og den ene har jeg nu, og de er ikke mindre dejlige end dem jeg har haft fra små, og der er tale om racekatte.


 • #6   31. mar Jeg har en britte, som jeg købte da den var 4 år. Jeg vil anbefale en voksen kat. Min skulle netop være ene—og indekat, og det er de forhold jeg kan tilbyde en kat. Tror jeg gav 1500.


 • #7   31. mar Har du overvejet en voksen kat? De er ofte billigere end killinger

 • #8   31. mar https://www.dba.dk/british-shorthair-hankat-8/id-1041469373/

  Han ser flot ud. Min. Far har to briter i den farve


 • #9   31. mar Måske egner en lidt ældre kat sig bedre, da de som regel bedre kan alene og så er det jo et plus at prisen er lavere

 • #10   31. mar Tak for svar.. Det lyder til at jeg må kigge på kattesiderne igen til maj.

  Men jeg synes alligevel det er vildt, jeg er efterhånden blevet afvist som kattekøber mere end et sted, enten fordi jeg har barn eller fordi jeg vil holde min kat indenfor..

  Jeg er med på at opdrætterne ikke tjener en formue på deres katte, men er drevet af egen interesse.. Den høje pris var nu mere set ud fra mit eget perspektiv

  Jeg håber der kommer en sød kat snart.. Jeg kan se at de har en indekat i Kattens Værn i Slagelse, men der er ingen beskrivelse af den, så aner ikke hvor den kommer fra eller noget. Vil virkelig gerne have den rette kat, men det er så svært at finde en som har haft det godt og som jeg må købe.


 • #11   31. mar Jeg tror for Internaterne er det rigtig svært at være sikker på at kattene nu også er indekatte når de får dem - lidt underligt at blive afvist af de grunde, jeg oplevede at blive afvist fordi jeg originalt kun ville have een kat

 • #12   31. mar Det tror jeg du har ret i Ida, og mange af kattene er garanteret og så fundet udenfor. Men ville egentlig fortrække at købe fra et internat eller lignende, da man så samtidig støtter en god sag

 • #13   31. mar Ja det er brandærgerligt

 • Ellen Miriam P
  Ellen Miriam P Tilmeldt:
  jun 2017

  Følger: 1 Svar: 2
  #15   4. apr I min husstand avler vi maine coon, Shannas og Samsons killinger, men ikke lige nu, og vi er meget bevidste om at nogle bliver indekatte, så vi sørger for at ingen i et kuld kommer udenfor - så bliver der ikke gjort forskel. Prisen har hver gang været 2500 kr. Vi kender alle bedsteforældre, men gider ikke det pjat med stamtavle og krav om lukkede løbegårde. Måske kommer der et kuld næste forår. Når vi får leveret deres mad i store sække hedder vi Katteri Søndervang (ingen permanent hj.side, det gider vi heller ikke). Billedet er af forældrene i modlys.

 • #16   4. apr Det er da ikke stamtavlen, der koster. Og besværligt er det heller ikke. Men så skal man selvfølgelig ikke overholde klubregler, og ej heller er det nødvendigt at teste for arvelige sygdomme som SMA, PK-def, HCM osv.

  Så slipper man for at stå til ansvar, hvis kattene falder døde om.


 • #17   4. apr Iøvrigt parrer man aldrig hvid med hvid. Så fordobler man genet for døvhed. Hvide katte skal desuden høretestes.

 • #18   4. apr Netop Susanne og derfor køber jeg med stamtavle

 • #19   4. apr Det gør jeg helt sikkert også Jette, med mindre vi taler om ren huskat.

 • #20   4. apr Prøv en voksen Korat, det vil du ikke fortryde. Jeg ved ikke om dkkorat har nogle til salg lige nu, men du kan prøve at se på hjemmesiden.

 • #21   4. apr Jeg har to voksne Korat hankatte til omplacering om nogle måneder De skal ud i hvert deres hjem. Den ene skal ud alene uden andre katte. Den anden vil sætte stor pris på selskab af en yngre (gerne killing) hunkat.

 • #22   5. apr Ellen Miriam. NEJ du opdrætter IKKE, du bybberavler på blandingskatte da MCO er racekatte MED stamtavle. Nej selvfølgelig GIDER du ikke -- men gider ikke det pjat med stamtavle og krav om lukkede løbegårde ---- for det viser billedet af dine blandingskatte helt klart og tydeligt at du ikke kan, da de ikke en gang ligner MCO. Håber at de som har købt dine blandingskillinger kan indse at løbegårde er en god ting for kattenes sikkerhed både trafik men også sygdomsforbyggende.

Kommentér på:
Køb af killing