{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
563 visninger | Oprettet:

CT scanning {{forumTopicSubject}}

Hej alle,
Som nogle måske kan huske så har Akio haft nogle problemer med sin hud - alt er blevet tjekket om min dyrlæge har været i kontakt med Lene Boysen også.

Her for små 2 uger siden får han så igen områder på maven hvor han har slikket dem til sår, denne gange på maven og ved sit ben.
Dyrlægen får ham ind, tjekker alt som Lene har sagt hun skulle kigge efter og vi får ikke rigtig noget ud af det. Til sidst vælger hun lige at tjekke ham med en kam for lopper.
Men da hun når halvvejs ned ad ryggen vil Akio ikke mere - han reagerer kraftigt og det rykker i hans pels (nærmest som spasmer). Jeg fortæller at han ikke bryder sig om at blive redt der og generelt undgår at man kæler ham der (bukker ryggen når hånden når der ned).
Hun stirrer meget bekymret på ham og begynder at mærke efter hvor han reagerer. Han bliver meget oprørt og miaver af hende og hun siger til mig at hans reaktion ikke er normal og kan tyde på at han har smerter.
Vi holder ham stille og hun mærker at han spænder enormt meget hver gang hun når ned forbi ribbenene. Hun vil gerne have at jeg prøver metacam og får taget røntgen af ham.
Dagen efter (onsdag d. 19/9) ringer jeg og får en tid til røntgen fredag d. 21/9.

Vi kommer til dyrlægen, som er en anden, da hun er mere specialiseret i bevægeapparatet. Hun prøver at røre efter hvor han muligvis har ondt. Han bliver meget oprørt denne gang og hun kan nærmest ikke røre før hele ryggen efter ribbene trækker sig sammen som i krampen. Hun siger det er SLET ikke normalt og det er godt at vi skal tage røntgen.

Da røntgen er taget viser hun mig billederne og siger at hans hofter ikke er særligt pæne. Hun vil konferere med min normale dyrlæge om mandagen om de skal sende billederne til specialister i Faxe.

Mandag bliver jeg ringet op og de har besluttet at sende billederne.
Alt imens får han stadig metacam og virker en del mere energisk og i spilop humør end før.

Igår får jeg så en opringning fra min dyrlæge, hun siger de har haft enormt travlt i Faxe og hun lidt har fået et halvt svar:
Faxe har sagt at der ikke er noget på røntgen som skulle kunne forklare hvorfor han reagerer som han gør og har smerter.
De vil gerne have ham ind til en forundersøgelse og derfra højst sandsynligt en CT skanning. (Hvilket leder os til overskriften).

Og her står jeg så nu, og skal snakke med min forsikring på mandag om de dækker CT skanning (7-9000 kr.).
Jeg må indrømme at jeg er rigtig nervøs og føler mig lidt dum at jeg ikke tidligere har tænkt på om hans adfærd kunne være pga smerter. Men hvordan er det lige man ved om de har smerter? Jeg synes det er mega svært smiley
Hele situationen tærer meget på mig og jeg ved ikke helt hvordan jeg skal tackle uvidenheden. Så her er det skrevet for lidt luft, og måske nogle gode råd hvis andre har stået lidt i samme situation.

Kommentarer på:  CT scanning
 • #1   30. sep 2018 Jeg har haft min den gamle i CT scanning hos Faxe. Rigtig kompetente dyrlæger. At CT ikke kunne forklare haltheden hos min er så noget andet. Det har dog hjulpet ham at komme til kiropraktor og blive manipuleret på plads, han er meget sensitiv omkring det midterste/bagerste af ryggen.
  Forsikringen var der slet ikke problemer med da jeg ringede og skulle have godkendelse til CT.


 • #2   30. sep 2018 Min Sofus får periodevis metacam for begyndende hofte dysplasi. På røntgen hos min egen dyrlæge kunne vi se at begge hofteskåle/kugler er begyndt at se slidte ud og et par led i ryggen har lidt forkalkning, så jeg giver metacam ved behov. Så når han ændrer adfærd får han det i en uge-14 dage og sø behøver han ikke mere. Nogle gange går der en måned før der er behov igen andre gange kun et par uger. Det virker pt herhjemme. Vi forsøger at få ham slanket lidt uden at trigge hans mad issues med pt går det ikke så godt. Jeg har valgt at jeg ikke vil slanke ham for alt i verden, jeg vil hellere et kortere glad og tykt liv end et langt stresset liv pga hans angst for at sulte.

 • #3   30. sep 2018 Den beskrivelse med at din kat vibrere i pelsen, når han bliver rørt, er lige som min tidligere mco, det viste sig han havde HD som også kan give smerter op i ryggen.
  For Manne var smertestillende ikke nok, selv med en ekstra dosis ud på dagen, og dyrlægen mente ikke kan var en god kandidat til operation, så desværre måtte jeg sige farvel til ham smiley


 • #4   30. sep 2018 HD kan da ses på røntgen? Freddie har også hofteproblemer og det går fint bare han kommer til kiropraktor 1 gang om måneden og hvis han ellers gider at spise hans Flexadin så er han helt i top.

  Jeg forstår ærlig talt ikke at han skal CT scannes. Når det kan ses på røntgen - og hvis det ikke allerede er gjort, så få taget det af hele ryggen.
  Freddie vil heller ikke aes henad ryggen og slet ikke kæmmes.

  Jeg synes i stedet at der skal sættes gang i noget kiropraktik og laser.


 • #5   30. sep 2018 De kan ikke se noget på røntgen. De tog af ryg, fra siden og hofterne smiley

 • #6   30. sep 2018 Hoftedysplasi er det ikke, ellers ville de have set det på røntgen

 • #7   30. sep 2018 Da røntgen er taget viser hun mig billederne og siger at hans hofter ikke er særligt pæne.

  Det må da betyde at de kan se på røntgen at der er noget galt med hans hofter....


 • #8   30. sep 2018 Vi kiggede sammen og hun viste mig hvad hun så og vi snakkede overhovedet ikke om dysplasi, hverken der eller i forbindelse med at sende billederne videre, og dem i Faxe har da heller ikke sagt noget om dysplasi - Det eneste sted vi talte om det var hvor hun viste mig en model og så sagde det her er hvad vi ser efter med hoftedysplasi og det er ikke dét jeg ser her.
  Jeg kan bare ikke forestille mig de ville udlade det hvis de kunne se det på billederne - dem i Faxe er jo specialister.
  De sagde godt bare at de ikke så så pæne ud, den ene lidt værre end den anden. Men hvad det så betyder, det tror jeg er grunden til de sendte det til Faxe, men så har min egen dyrlæge åbenbart ikke fået et fyldestgørende svar? Det er det jeg tænker, men Faxe har jo bedt om at jeg kommer ind med ham, så noget er der vel galt....


 • #9   1. okt 2018 Jeg ved ikke om de kan have andre fejl i hofterne, men ved hoftedysplasi, ligger lårbenshovedet ikke helt korrekt, eller der er ujævnheder i ledet so det ikke køre glat, min kat havde det rigtig slemt i den ene hofte, og den anden var det man kalder grad et.
  En grund til, at din dyrlæge ikke kalder det HD med det samme, er måske for at hjælpe dig, for så snart der står HD i papirerne, er det svært at få noget fra forsikringen.
  Jeg håber det bedste for din kat.


  profilbillede
 • #10   1. okt 2018 Ja, jeg ved det er sværere da min forsikring har en betingelse i hendes fordi der netop står “obs hoftedysplasi” i hendes papirer.
  Men da vi kiggede snakkede vi kun kort om hoftedysplasi fordi hun sagde her er hvad vi kigger efter og hun ikke kunne se noget der lignede det.


 • #11   1. okt 2018 CT canning er jo bare et røntgen i 3D.

  Det eneste sted vi talte om det var hvor hun viste mig en model og så sagde det her er hvad vi ser efter med hoftedysplasi og det er ikke dét jeg ser her.

  Spurgte du så ikke: "Hvad ser du så?" Ja, de er givetvis specialister, men der skal jo være et formål med undersøgelsen, katten skal jo bedøves, da den skal ligge HELT stille.


 • #12   1. okt 2018 Ja hun snakkede og viste mig et sted på hans ryg og hun sagde hvis det er dér, hvor jeg mener det er, så kan det ikke aflastes. Og så viste hun mig to steder ved grænsen mellem lårbenshoveder hvor det så nærmest ud som om der var grus? Det var virkelig utydeligt og vi snakkede om at nogle specialister nok skulle se på det.
  Men det kan være jeg skulle rykke for at få et bedre svar? Min egen dyrlæge lød heller ikke tilfreds med den forklaring hun havde fået fra Faxe

  Og hvis der ikke var noget på røntgen, så tænker jeg de nok ikke ville have ham ind til CT hvis de ikke så noget? Ergo må de vel have set noget?
  Jeg vil ringe til dem imorgen og høre med min dyrlæge om hun ikke kan tale med dem igen da jeg må indrømme, at du har ret Husk Vildkattene, det virker lidt underligt at ville have ham til CT hvis de ikke mistænker noget. Og ja det er jo en masse røntgen billeder i CT


 • #13   3. okt 2018 Idag skal vi så til forundersøgelse

 • #14   3. okt 2018 Kom endelig med en update smiley

 • #15   3. okt 2018 Sidder hos mine forældre da mine bedsteforældre ikke kunne køre mig hjem smiley så vi venter på min mor. Ham der så ham sagde at det ikke så ud som om han havde nogle problemer med hofterne/bagpartiet, og mærkede Akio efter og kiggede på røntgen. Han sagde det nok er spild at få CT scanning, da han helst ville kunne kigge efter noget og han sagde at Akios hofter, sad lidt lavt? Noget i den stil, men at det ikke var årsag til bekymring.
  Anyhow vi snakkede så om hvad næste skridt er i forhold til hans hudproblem(er), så vi snakkede lidt om det kunne være noget adfærd, eller måske hyperæstesi


 • #16   3. okt 2018 Det var da rart at høre - en fair dyrlæge der ikke kun tænkte i penge..... smiley


 • #17   3. okt 2018 De er generelt rigtig fair hos Faxe. Jeg havde min til kikkertundersøgelse, men da den ikke viste noget gav han 50% rabat. Det er virkelig god stil!

  Og så er de kompetente, de fyrer ikke bare noget af, men vil være sikre i hvad dyret fejler.


 • #18   3. okt 2018 Ja, de virkede rigtig gode. Jeg vil bare gerne vide hvad der er galt med ham suk

 • #19   3. okt 2018 Prøv st spørg om du kan få en henvisning til Maja Guldborg. Min den gamle har gigt, men det viste sig at det ikke var gigten der drillede, men spændinger i hele bagpartiet. Hun kan altså nogen tricks. Uddannet dyrlæge og kiropraktor, vist nok den eneste i Danmark indtil videre.

 • #20   4. okt 2018 Ikke den eneste dyrlæge og kiropraktor smiley Freddie har sin helt egen og jeg ved at der er flere i Sydjylland smiley

 • #21   4. okt 2018 Lige præcis den uddannelse er hun den eneste der har

 • #22   4. okt 2018 Da der ikke er nogen tegn på gigt vil jeg forsøge mig med noget der hedder NeVet fra vetcur som min dyrlæge har anbefalet til stress/adfærdsproblemer.
  Jeg vil holde godt øje med ham og mange tak for jeres input smiley


Kommentér på:
CT scanning