{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
327 visninger | Oprettet:

WaitforEvee
WaitforEvee
Tilmeldt:
3. okt 2019
Følger: 3 Emner: 3 Svar: 3

Hvor skal katten være? {{forumTopicSubject}}

Hvor stort et rum er det bedst at introducere killingen til når den kommer?

Jeg har læst at det er bedst at introducere killingen til et rum af gangen, men hvor er det så bedst at lade den være, når den ankommer til sit nye hjem.

Jeg har vedlagt et billede af huset, de røde streger er de døre vi kan lukke, det er ind til soveværelser og badeværelser. Men er det mon så bedst at lade katten være på det blå eller grønne område?

Det grønne er bryggerset hvor vi går ind og ud. Her er ikke særlig stort og derfor overskueligt, men er det ikke svært for den at vænne sig til os og det nye sted, hvis den ikke kan se os?

Det blå område er her hvor vi er - alle fem, inkl tre små børn, hvor den ældste er fem år.
Men det er et meget stort område, der endda også går ovenpå.


Kommentarer på:  Hvor skal katten være?
 • #1   10. okt 2019 Lad vær at lave en masse om. Lad være åben der hvor der plejer og lukket der hvor der er.
  Det andet skaber bare unødigt postyr med åbning og lukning af døre i utide som forvirrer jer og katten.
  Den skal nok finde ud af at være der hvor den føler sig mest tryg.
  Held og lykke med den smiley


 • #2   10. okt 2019 Enig med Morten, HUSK bare at killingen SKAL have et klattertræ hvor børnene meget bestemt skal vide og overholde at når killingen er der så har den HELLE og skal have lov til at sove i fred.

 • WaitforEvee
  WaitforEvee Tilmeldt:
  okt 2019

  Følger: 3 Emner: 3 Svar: 3
  #3   10. okt 2019 Vi har ikke nogle døre lukket normalt herhjemme, alt står åbent.
  Men bliver det ikke meget for katten at skulle tage ind på en gang? Jeg tænker selvfølgelig mest på den første dag eller to?


 • #4   10. okt 2019 Nej, den går ikke længere end den tør og så går den tilbage til der hvor den kom fra. Så lidt længere næste gang osv. osv.
  Den skal nok finde ud af det smiley smiley


 • #5   10. okt 2019 Jeg har altid lukket dem ud og så har de klaret resten selv, sørg for at der ikke er for langt til nærmeste kattebakke, med den plads i har ville jeg nok, have 2 på hver etage, det bliver måske ikke nødvendigt i længden, så find en billig løsning til de 2 af dem.
  Måske kan du få en smugle brugt grus fra der hvor den bor nu, og drysse en smugle i hver bakke, så er den slet ikke i tvivl om, hvor den skal gøre sig ren.
  Jeg ville nok også i starten have 2 steder med vand og 2 steder med mad, men det vil kun være nødvendigt i kort tid.
  Min ene kat valgte, at bo på et skab de første dage, og han kom kun ned for at bruge bakken, som stod lige neden for,, mad og vand fik han på skabet, men efter ca 3 dage spiste han samme sted som de andre katte, og bakken kom på plads smiley


 • #6   10. okt 2019 Ingen grund til at lukke døre. Da Indie-Bob kom hjem, så søgte han ind under min seng halvdelen af første dag, og så begyndte han ellers at gå på opdagelse andre steder smiley

 • #7   10. okt 2019 Enig med Jette i, at det er godt med kattebakke på begge etager. Da vi fik Tinka, som 13-ugers killing anbefalede opdrætter at vi tog hende fra transportkassen og satte hende i kattebakken. Det gjorde vi - og hun fandt nemt tilbage til bakken, når hun havde behov.
  Jeg er enig med de andre i, at det er fint at hun får det hele fra start, men husk at tage stilling til om hun må være i soveværelser og senge, så det også bliver på den måde fra start. Det er synd hvis den pludselig bliver jaget væk, hvis den plejer at ligge i arm smiley Husk også at holde øje med, hvad den finder spændende - og det ændrer sig igennem killingetiden. Tinka fandt på at bidde i ledninger smiley så de måtte sikres med spiraler alle sammen. I det hele taget er man nok nødt til at kigge på sit hjem med "killingeøjne" og kattesikre det smiley ... og hvis døren ud til det fri plejer at være ulåst - så kan det være en god idé at låse, så killingen ikke løber ud i et uopmærksomt øjeblik, hvor døren går op. Ja det gælder i lang tid frem - den bliver nok ved siden af jer den første tid, men den bliver mere modig og eventyrlysten smiley


 • WaitforEvee
  WaitforEvee Tilmeldt:
  okt 2019

  Følger: 3 Emner: 3 Svar: 3
  #8   10. okt 2019 Tusind tak for de mange tips.

 • #9   10. okt 2019 jeg ville også lade den gå overalt

  dog ville jeg nok lade døren til bryggseret være lukket. mest for at undgå at katten kommer ud før tid.
  den bør være 8 mdr inden I begynder at lukke den ud - altså hvis den skal være hus/have kat.


 • #10   11. okt 2019 en godt socialiseret killing på mindst 14 uger er klar til at indtage alle rum med løftet hale


Kommentér på:
Hvor skal katten være?

x