{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
1.004 visninger | Oprettet:

Hvor er vores næste kat? ?? {{forumTopicSubject}}

Vi er i søgen efter en eller to missere til at dele vores liv med og nøj hvor syntes jeg det er svært denne gang, at finde den rigtige

Vi bor på Sjælland så der er ikke så mange som jeg ser af anocer fra Jylland.

Og så kunne jeg godt tænke mig at det blev en killing fra et kærligt hjem, ikke nogen særlig race måske en upser. men som har fået en dyrlæge killingepakke med vacciner og ormekur, dyrelægebog (der er taget ansvar) og det betaler jeg gerne for i en huskat, men hvor er den?

Og så jah har jeg krav om en trefarvet for det har alle mine været, selv dem på gården jeg har arbejdet på, 10 katte og de 2 trefarvede var altid 3 meter fra mig.
Myter om de trefarvede kattes personligheds træk, passer også godt indt til mig
Og min kæreste (der heldigvis også elsker katte) er ligeglad med farve, bare den vil nusse, og lave finurligheder man kan grine af.

Vi snakker om at tage på internatet og adoptere fordi man får hele sundheds pakken der, men nøj hvor så jeg gerne at den kom fra et rigtigt hjem uden at skulle igennem stress oplevelsen af et i bur i jeg ved ikke hvor længe.


Kommentarer på:  Hvor er vores næste kat? ??
  • Dorte  H
    Dorte H Tilmeldt:
    feb 2018

    Følger: 1 Følgere: 2 Svar: 29
    #1   4. aug 2020 Jeg er jo så i den grad fortaler for at adoptere fra internater, med mindre man går efter stambogsførte racekatte - de katte, der sidder der, har i den grad fortjent et godt hjem, og at anskaffe sig en UPS-killing fra private er i min optik at støtte produktionen af overskudskatte, direkte eller indirekte...

    Der kommer meget snart en masse killinger til adoption på internaterne - nemlig alle de killinger, der er afleveret (eller dumpet!) som en konsekvens af årets overskudsproduktion.
    Størsteparten af disse vil ha' været i familiepleje, og være opfostret i kattekyndige, private hjem, under kontrollerede forhold - de bliver ofte adopteret meget hurtigt, mange af dem når slet ikke at blive annonceret, så at du ikke ønsker en "burkat" behøver ikke at være årsag til at fravælge internaterne.


  • #2   4. aug 2020 Jeg synes også det er en god idé at gå efter een fra et internat. Vi fik vores første fra et privat hjem og troede det var godt... det var det ikke. Da vi skulle hente vores killing havde hende med mærkat lukket dem alle sammen udenfor sammen med morkat og de var fyldt med lopper. Det var simpelthen bare så uansvarligt og jeg sagde til mine forældre, hvis vi skulle have flere på et tidspunkt, så skulle det være fra internat.
    Min far var self sådan “vi skal vælge en stærk killing med gejst” og så kørte vi til internattet Inges Kattehjem i Glostrup. Der var ikke så mange killinger klar på det tidspunkt, men der var en bette lille fyr med øjenbetændelse i begge øjne, som de havde fået ind fra Greve. Han var fundet på en villavej uden mor og i sølle forfatning.
    Min far tager ham op og han falder pladask for den lille fyr, som veksler mellem at putte sig hos ham og ville hen til sit bur. Han var ikke helt gammel nok til at forlade kattehjemmet, men vi aftalte at hente ham når han var. Så vi måtte lige vente to uger.
    Han viste sig desuden at være kryptorchid, så de valgte at operere som var han en hunkat.
    Anyway, han kom hjem til os og var lidt en bange fyr - Men efterhånden som han blev tryg er han blevet til en Super kælekat. Han elsker bare at være hos een og putte helt vildt, min bror er den eneste af os der stadig bor hjemme så han putter rigtig meget med Oscar, som katten hedder. Den første kat Tristan, er ikke rigtig en kælekat overhovedet.
    Min bror har et tæppe som han lynhurtigt kan tage på benene når han arbejder hjemmefra foran computeren, så Oscar kan ligge hos ham. Oscar savler nemlig når han putter i længere tid, så tæppet er godt mod savl overalt.
    Når min mor åbner døren til min bror så spæner Oscar ind for at hoppe op i sengen og putte. Han er bare en puttegris.

    Jeg håber meget i vil overveje en kat fra internat, måske kan I spørge om I kan komme på liste til en trefarvet (som pr. definition er hunkatte, medmindre de er hermafroditter og det er en helt anden sag) for så kunne det tænkes at I havde mulighed for at møde een eller flere. Eftersom der er en kæmpe killingeboom i år, så har internaterne tit rigtig travlt og det er ikke altid de får sat billeder op af deres katte på hjemmesider. Det bedste er så at spørge om I vil få besked hvis der kommer en trefarvet killing ind. Held og lykke med jeres killingesøgning og IMO hold jer væk fra private (i min familie har mine kusiner haft mange fra private hjem, alle var virkelig underlige, man ved ikke hvilke forhold de har levet under men hvis man køber fra internat så støtter man i det mindste ikke privates ofte lemfældige syn på loppekur, ormekur, vaccinationer og neutralisering, for ikke at tale om deres medvirken til at sprede sygdomme som FIP, kattesyge og katteleukæmi som typisk er i omløb blandt udendørs ikke-vaccinerede katte og overført seksuelt og få killinger fordi de synes det er sjovt, uden tanke til hvor stressende det er for hunkatten og hvor hårdt det er. Hende vi købte fra kunne snildt få 3-4 kuld om året hvis ikke hun proppede sin kat fyldt med kræftfremkaldende p-piller smiley hun sagde at hun synes det var “hyggeligt” at få killinger)


  • #3   4. aug 2020 Min søster har de dejligste katte købt fra et internat - men:
    De kommer skam fra et kærligt hjem, for de var i plejefamilie og var derfor ikke "Bur-katte" smiley
    Den ene er faktisk tre-farvet for det ikke skal være løgn.
    De blev fundet på DBA.
    Det kan lade sig gøre og ja, når jeg om mange år skal have en ny kat, så bliver det med sikkerhed en "bur-kat" smiley


  • #4   4. aug 2020 Min første kat jeg fik da jeg flyttede hjemmefra var fra en privat. Jeg var hjem nr. 4!
    Jeg blev fyldt med løgn (2 år - nej 5! Gå i sele - NOT! osv.)
    Jeg fik også en kat der stort set altid var et problembarn, for hvis han ikke havde adfærdsproblemer, så var han syg og set i bakspejlet, så tror at han havde FIV.

    Se dig godt for smiley


  • #5   4. aug 2020 Annoncer hører egentlig hjemme i markedet. smiley

  • #6   4. aug 2020 Jeg ville så aldrig købe på internat, da man aldrig ved, hvad katten har i bagagen.

    Jeg har købt huskat fra privat, nemlig fra en jeg stolede fuldt og fast på, da jeg tidligere har købt to racekatte hos hende. smiley


  • #7   4. aug 2020 Min kat er "internat" kat, den er fra Lund kattehjem i Horsens (jylland) De har det geniale koncept at alle de herreløse katte der indleveres eller findes, for det meste kommer de i 'pleje familie' og de bliver derfor nogle fantastisk kærlige familie katte, og det bedste er at det kun koster 1050 kr for en kat, med hele pakken (Dyrlæge, Mad, Legetøj, Transportkasse).
    https://lund-kattehjem.dk/


  • #8   8. aug 2020 Der er masser af killinger på internaterne. De går langt fra alle steder i bur. De går flere sammen og har stor glæde af hinanden og evt. med en voksen kat der kan vise dem lidt af vejen. Det er samtidig hos dem, at killingen er billigst og tjekket for mest. Det vigtigste er, at de bliver neutraliseret. Den vil ca koste 1000 kr.

    Susanne. Killinger på internaterne har jo ikke noget bagage. Så dem kan man roligt vælge. Det er noget andet med ungkatte og de voksne


  • #9   9. aug 2020 Jeg har set masser af killinger med bagage. Ellers tak.

  • #10   9. aug 2020 Så er det godt at vi andre har modet Susanne smiley

  • #11   10. aug 2020 Susanne. Mange af dem bliver født på internaterne og bor hos frivillige. De bliver i hvertfald socialiseret. Jeg er sikker på, at de mennesker ved hvad der skal til, for at få dem godt videre.

    Hvis man køber en killing fra en privat, kan socialiseringen, sundhed mm. være manglefuld. Ikke alle venter til de er 12 uger, før de flytter hjemmefra.


  • Dorte  H
    Dorte H Tilmeldt:
    feb 2018

    Følger: 1 Følgere: 2 Svar: 29
    #12   10. aug 2020 @Susanne - jeg synes godt nok det er trist, at en (formodet...?) katteelsker har den holdning til internat katte.
    Men som allerede skrevet, der er heldigvis mange der har en mere nuanceret - og ikke mindst human - holdning.


  • #13   10. aug 2020 Denise, vores var 12 uger, kastereret, vaccineret, øremærket og chippet.

    Og iøvrigt købt privat. smiley


  • #14   10. aug 2020 Trist? Nej. Realist. Jeg har set for mange dårlige resultater.

  • #15   10. aug 2020 De brodne kar findes alle steder.
    Der er også et kattehjem der formidler FIV katte og det bevidst at formidle et sygt dyr overskrider mine grænser.

    Der er mange gode internater derude, men det skader jo ikke at se sig for.

    Du ved sikkert også, at en dyreværnsorganisation lige har hentet en frygtelig masse racekatte hos en "opdrætter"....


  • #16   10. aug 2020 Jeg har lige fået hende her fra Eife, der ligger i Egå. Eva har dejlige Europe katte og er en meget erfaren og ansvarlig opdrætter. Kattene er i hele huset og har hele pakken, når men får den. Maggie er skøn, tillidsfuld og klog. Min Ragdollpige på to år kan ikke lide Maggie, det takler hun så fint og klogt. Hun er også meget kærlig.

    profilbillede
  • #17   10. aug 2020 Nej, husk vildkatte. Hvorfor skulle jeg vide det? Den slags omgåes jeg ikke.

  • #18   10. aug 2020 Susanne. Jeg skrev KAN være mangelfuld mm. Alle kan avle katte. Det svære og hårde arbejde består i, at socialisere og gøre dem så klar som muligt, til nye hjem.

    Husk lige vildkattene. Ja de findes alle steder de private er bare langt svære for myndigheder at tjekke op på. Så man skal klart gøre sit forarbejde, uanset hvor man køber.


  • #19   11. aug 2020 Socialisering er ikke svært. Det tager blot masser af tid. smiley

  • Dorte  H
    Dorte H Tilmeldt:
    feb 2018

    Følger: 1 Følgere: 2 Svar: 29
    #20   13. aug 2020 @Susanne: siden du nu kategoriserer dig selv som realist, har du så et realsitisk bud på, hvad internaterne skal stille op, hvis dit budskab om at af holde sig fra internatkatte rent faktisk følges - konvertere til udryddelseslejre...?


  • #21   14. aug 2020 Den blå sprøjte er opfundet. Det gør ikke ondt at være død, men at være i live kan i høj grad gøre det. Alt for mange syge, usociale og katte med tydelig bagage får lov til at leve, og ender alligevel med den blå sprøjte og en ulykkelig ejer.

  • #22   14. aug 2020 sandheden er jo flere katte samme sted - jo mere i bagagen

  • #23   14. aug 2020 Susanne:
    Alt for mange syge, usociale og katte med tydelig bagage får lov til at leve, og ender alligevel med den blå sprøjte og en ulykkelig ejer.

    Undskyld mig, men har du nogle referencer eller er det formodninger????
    De store internater sorterer de syge fra. Et enkelt kattehjem sender hundesyge katte videre, men det må køber jo være informeret om.

    Lis:
    Altså nogle opdrættere har jo også mange katte.
    Er der også "lig i lasten" om jeg så må sige???


  • #24   14. aug 2020 Husk vildkattene. Jeg har hørt om steder, hvor lig i lasten forekommer hos opdrættere, også dem, der er medlemmer af Felis Danica

  • Dorte  H
    Dorte H Tilmeldt:
    feb 2018

    Følger: 1 Følgere: 2 Svar: 29
    #25   14. aug 2020 @Susanne: "Alt for mange syge, usociale og katte med tydelig bagage får lov til at leve" - det kan jeg ikke afvise, men at de i særlig grad skulle stamme fra internater, kan jeg bestemt ikke genkende - derimod har jeg kendskab en lang række til succeshistorier om velfungerende katte adopteret fra internater til gode hjem, herunder mine egne.
    (En yderligere bonus i den forbindelse er, at de formidles neutraliserede, så de i det mindste ikke indgår i den fortsatte overskudsproduktion)

    Og så har jeg hørt adskillige triste historier om killinger fra såkaldte opdrættere, med såvel fysiske som psykiske lig i lasten - så sandheden er dæleme mere nuanceret end din udlægning...


  • #26   14. aug 2020 Der er brådne kar alle steder, men på internater er de overrepræsenteret, da kattene typisk kommer fra steder, hvor de er uønskede.

Kommentér på:
Hvor er vores næste kat? ??

Annonce