{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
467 visninger | Oprettet:

Bimmer B
Bimmer B
Tilmeldt:
2. apr
Emner: 1 Svar: 7

Kat forsvundet {{forumTopicSubject}}

Hej allesammen,

Jeg har en kat på 10 mdr., som både er inde/ude kat. Men mere indekat end udekat. Han plejer altid at komme indenfor når jeg kalder på ham. Allerede ved første kald plejer han at reagere. Han er højest udenfor i 5 min. og plejer selv at ville indenfor igen. Når han er udenfor plejer han at sidde oppe på skuret, være i naboens have eller sidde udenfor haven.

Når han har været udenfor mens vi har været ude og handle i bil, plejer han at komme løbende over til os, ligeså snart vi parkerer.

Så det er en kat der ikke plejer at være alt for langt væk fra os. Men i fredags var han pludselig væk. Vi har ledt efter ham, kaldt på ham på alle tider af døgnet, strøget med hans bruge kattegrus, stiller kattebakken med brugt kattegrus ude i haven. Efterlysninger på Facebook og diverse efterlysningsgrupper.

Han er neutraliseret på den måde, at lægen lavede et snit i testiklerne. Han er øremærket med et C og har chip. Registreret som efterlyst i begge registre.

Mit spørgsmål er, om han fra den ene dag til den anden kan have valgt at udforske verden? Kan han være på jagt efter katte i løbetid selvom han er neutraliseret? Vil han vende tilbage til sit hjem når han er færdig med det? Hvor lang tid plejer der at gå?

Skal siges at han ikke "bare er en kat", men min baby. Så jeg er dybt ulykkelig over det, og ville bare give ham et godt katteliv og lod ham derfor også gå udenfor. Dette fortryder jeg, selvom det er egoistisk måske, da det jo kan være at han hygger sig derude. Men uvisheden om hvad der er hændt ham er ikke til at leve med. Er han blevet stjålet? Kørt ned? Skræmt væk? Der er mange tanker og jeg prøver at fokusere på de positive.

Det er vores første kat, så har ingen erfaring med katte og ved ikke hvad normalt adfærd er.

Mvh
Bimmer


Kommentarer på:  Kat forsvundet
 • #1   2. apr Altså hvis han er neutraliseret og det skriver du jo han er, så er han i hvert fald ikke på damejagt, for katte kommer ikke i løbetid når de er neutraliseret.
  Men omvendt så er han teenager og så kan han jo godt have trængt til at udvide sit territorium, men syntes faktisk han burde være kommet hjem, normalt kommer katte hjem hver dag, enkelte gange kan de blive væk i 2 dage, altså når de er neutraliseret, ikke neutraliserede katte kan være væk i ugevis.
  Nu har det jo været godt vejr sidste weekend, så hvis du ikke allerede har været rundt ved naboerne, så ville jeg gå en runde hos naboerne og høre om de evt kunne have fået lukket ham inde i et skur eller garage, det er desværre ofte det sker når folk tager havemøbler og have redskaber frem, så bliver katten nysgerrig og folk får lukket dem inde uden at vide det, så forhør dig om de vil tjekke deres skure, garager og andet.


 • #2   2. apr Smid efterlysninger i folks postkasser i jeres nabolag. Klister opslag på i et større område. Når i går rundt så snak med så med så mange som muligt. Børn og voksne
  Han kan jo smuttet med nogen


 • #3   2. apr Må lige komme med en rettelse - hankatte (neutraliseret eller ej) kommer aldrig i løbetid - det er kun hunkatte der gør det. Til gengæld kan neutrliserede hanner sagtens stadig være glad for damer, og også parre dem...

 • #4   2. apr Jeg vil bare gerne sige... hvis han er din baby og dit et og alt, så burde du have holdt ham på egen grund. Kun på den måde kan du sikre dig mod, at han bliver væk, kørt ned osv. Så i gang med at bygge voliere til ham, når han forhåbentlig kommer hjem. Man skal trods alt i følge loven holde kat på egen matrikel smiley

 • #5   2. apr Han kan have fået lyst til en længere tur, men kan også være blevet forskrækket, eller blevet jaget så langt væk, at han ikke kan finde hjem.
  Det er nu fra start alt skal sættes ind på, at få ham hjem, så han ikke bliver en forvildet kat, jo længere tid han er på egen pote, jo sværere vil han være at kalde til sig.
  Jeg krydser så meget finger for, at han kommer hjem igen.
  Jeg har ikke ro nok på, til at have udekat, så mine har en lukket have og hjemmet at være i smiley


 • #6   2. apr Først vil jeg sige, at det er blevet forår (det mener mine kastrater i hvert fald) og det betyder mere ude-tid (mere end det passer mig smiley
  Og så er han som en skriver blevet teenager. Det kan være, at der er en kat der skal holdes væk fra matriklen og han måske er kommet på afveje.

  Er han tillidsfuld overfor fremmede? Jeg synes at jeg alt for ofte ser en "redningsaktion" af en kat der bare lige er ude at gå sig en tur. Derfor er det vigtigt at få den fremlyst på papir også.
  Så ville jeg faktisk også lige lave en rundringning til diverse internater. Efterlys den på alle de hjemmesider du kan - jeg ved ikke om man kan hos Kattens Værn og Dyrenes Beskyttelse.

  Min Elvis stak af ved en fejltagelse forleden nat og jeg sad og ventede oppe indtil han kom hjem - og det eneste han lavede var at lege smiley

  Håber snart at Bimmer kommer igen smiley


 • #7   3. apr Mine kastrater elsker stadig piger i løbetid.

 • Bimmer B
  Bimmer B Tilmeldt:
  apr 2021

  Emner: 1 Svar: 7
  #8   4. apr Tak for alle jeres svar.

  Han er en kat der aldrig forlader sit hjem. Han plejer altid enten at sidde på vores skur, sidde foran havedøren, i busken. Han plejer maks at være ude i 5 min. hvor han straks kommer ind igen når jeg kalder på ham.
  Jeg ville være mindre bekymret hvis det var en kat der plejer at være væk i flere timer. Han har kun været i en gang før i et døgn for et par mdr. siden. Hvor han var henne, hvad der var sket fandt vi aldrig ud af.

  Dengang vi fik ham neutraliseret fik vi at vide, at han ikke ville strejfe og forlade sit hjem når han er neutraliseret. Så derfor lod jeg ham være ude i haven. Det var aldrig faldet mig ind at han kunne forsvinde på denne måde.

  Vi har fået en der har styr på katteadfærd til at kigge på videoer vi har af ham. Hun kunne fortælle os at det ikke er en kat der normalt vil forlade sin familie. Fordi han er meget knyttet til os og han lystrer når vi kalder på ham. Hendes teori er at han enten er låst inde i et skur eller lign. og ellers kan det være at han er blevet taget af nogen.

  Jeg håber inderligt på at han trods neutralisering osv. har valgt at strejfe stik imod normal adfærd for neutraliserede katte. Jeg kan ikke bære tanken om at han er låst inde et sted og lider... og slet ikke leve med tanken om at nogen har stjålet ham. smiley

  Håber han pludselig dukker op igen på samme måde som han pludselig forsvandt. Og ellers overvejer jeg at gå til en clairvoyant for at få vished om hvad der er hændt ham.


 • #9   4. apr Derfor er det vigtigt at snakke med så mange i jeres område som muligt. I tilfælde af at han er lukket inde et sted.
  Spørg om I må gå rundt i folks haver og kald på ham


 • Bimmer B
  Bimmer B Tilmeldt:
  apr 2021

  Emner: 1 Svar: 7
  #10   4. apr Anja n,

  Vi har været ude og ringe på hos naboerne, men det er desværre ikke alle der giver os lov til at gå ind i deres skure og kalde på ham. Men vi har prøvet at nå frem til så mange som vi kan både ved at banke på, sætte opslag op på diverse lokale Facebook grupper osv.

  Det er en meget udmattende ventetid. Og det påvirker mig meget psykisk. Er vågen hele natten i håb om at han måske vil komme hjem igen.

  Er han ude og strejfe er vi måske heldige at han kommer hjem i de her dage, hvor vejret bliver koldere.


 • #11   4. apr Bimmer:
  1) Opgiv ikke håbet!
  2) Få ham efterlyst på alle andre måder end sociale medier, for det er langt fra alle der er på FB og jeg kender også nogle der har en profil men ikke bruger den.
  3) Det er påskeferie og det kan være at han er låst inde i en garage da naboen tog på påskeferie. Altså kommer den ud igen når husets ejer kommer hjem.

  Lige en lille solstrålehistorie:
  For et par år tilbage, havde jeg en kat på kost der relativt hurtigt blev tam. Den var tatoveret og blev derfor sporet - og den boede 2 gader herfra! Den var blevet væk efter en flytning og kom tilbage til sine glade ejere efter 12 måneder!!
  Det var en lidt svær opringning, for hvordan skulle jeg få det sagt???

  I nabolaget har vi for få måneder siden haft en kat strejfende som havde spist lidt hist og her.
  Den kom hjem efter en uge på egne ben fordi den var tatoveret og det var også en kat der netop var flyttet ind, men som var smuttet ved en fejl smiley

  Børn elsker at fortælle... Hvis du møder nogle mindreårige, når du er ude at lede, så fortæl dem, at du leder efter Bimmer og vis dem et billede. Så er der flere detektiver på sagen smiley


 • #12   4. apr P.S.
  Kan naboen så ikke lige selv kigge i skuret???


 • Bimmer B
  Bimmer B Tilmeldt:
  apr 2021

  Emner: 1 Svar: 7
  #13   4. apr Husk Vildkattene,

  Det var da en sød historie. Har også læst mange af den slags historier på nettet. Og det giver da en form for ro lige foreløbig. Måske er vi heldige at han møder nogle gode mennesker der vil hjælpe ham hjem.

  Dem der ikke ville lade os kigge, lovede at de selv ville kigge og ville være opmærksomme.

  Håber han kommer hjem, for ellers bliver det en virkelig en ulykkelig historie, især når det er vores første kat. smiley


 • #14   4. apr Har i ikke en lokal Facebook gruppe for byen hvor du kan bede folk kigge efter katten. Det er ofte en god hjælp her i vores by kan jeg se. Og folk er virkelig flinke til at hjælpe. Vi har også en gruppe for kæledyr hvor man netop kan efterlyse katte, kaniner og hunde . Jeg håber meget i finder ham.

 • Bimmer B
  Bimmer B Tilmeldt:
  apr 2021

  Emner: 1 Svar: 7
  #16   7. apr Jeg har eftersøgt ham i alle de Facebook grupper jeg kunne finde, både lokale grupper og efterlysning af dyr, samt en lokal gruppe for folk der har hunde.

  Har været i kontakt med en clairvoyant, der fortalte i hvilket område han er i. Vi har været derude flere gange, snakket med medarbejderne derude og gennemsøgt området med en drone, men fandt ham ikke.

  Har fået flere forskellige bud fra clairvoyante om hvad der er hændt ham. En af dem kunne se, at han prøver at finde hjem men har mistet orienteringen. At han i sidste ende selv finder hjem og at der lige vil gå et par dage.

  Der er gået over 10 dage nu, og det er en frygtelig og smertefuld ventetid. Jeg kan stadig ikke forstå hvordan han bare kunne forsvinde fra den ene dag til den anden, når han aldrig er udenfor i mere end 5 min.

  Er bare så ked af det. smiley


 • #17   7. apr Det er bare ikke sjovt og jeg kan jo se, at I gør ALT hvad der står i jeres magt for at finde ham.
  Det med clairvoyante det har jeg det anstrengt med. Nogle slår plat på andres pinsler.

  Han kan sagtens være kommet uden for sit kendte område, men jeg håber, at du har gang i efterlysninger på papir og at du har meldt ham savnet i diverse registre.

  Ro på!
  Da jeg boede hjemme, havde vi en kat der var væk i 3 uger og kom hjem af sig selv. Han var tyk og fed da han tog afsted og lignede en killing da han kom hjem smiley


 • Bimmer B
  Bimmer B Tilmeldt:
  apr 2021

  Emner: 1 Svar: 7
  #18   7. apr At tage kontakt til en clairvoyant er også fordi vi er så desperate efter at finde ham. smiley

  Vil bare gerne vide hvad der er sket med ham. Havde aldrig troet at jeg ville have det sådan her. Og fordi jeg fik at vide at han ikke ville forlade sit hjem når han er neutraliseret, så var jeg meget rolig med at have ham lidt udenfor. Dumme mig. smiley

  Jeg håber på at det er hans teenage adfærd der gør, at han er smuttet og at han kommer hjem når han er kommet på bedre tanker.


 • #19   7. apr læste godt dit indlæg på FB
  jeg har selv haft skrevet i den gruppe, hvor det kom til at passe det jeg fik fortalt


  men der er ikke andet at gøre end at foresætte med at kalde på ham
  gå nogle aftens turer i området - helst så sent som muligt
  og så ellers lad være med at opgive

  min nabo prøvede sidste sommer at hans dreng Viggo smuttede. bare 2 uger efter at han var blevet neu. Og min nabo var virkelig ked af det
  nu bor vi ude på landet uden en masse huse omkring os.
  Men alligevel gik der 7 uger inden han kom retur igen. han kom bare hjem som om han lige var smuttet dagen før.
  og han havde ellers ikke gået ture før, Men har så hellere ikke gjort det siden

  og da jeg var på kv hjaælp vi da også en del katte hjem igen, og her var der nogle gange gået flere år.
  man skal bare ikke opgive


 • Bimmer B
  Bimmer B Tilmeldt:
  apr 2021

  Emner: 1 Svar: 7
  #20   7. apr Tak Anja. Det hjælper at høre nogen sige, at han nok skal komme hjem og at vi ikke skal opgive. smiley Man står i en meget magtesløs situation. Det er især fordi han ikke er smuttet før, at det virker så mærkeligt at han pludselig så har gjort det. Han kommer aldrig ud igen når han kommer hjem igen. Det her har jeg ikke nerver til igen. Det bliver i sele og så må folk mene hvad de vil om mig. smiley

 • #21   7. apr Da vores smuttede fra ellers kattesikret terrasse, så måtte vi altså ud og finde ham og kalde. Han var væk i en uge, før vi fandt ham. Heldigvis så en hundelufter ham, for han kunne ikke selv finde tilbage til vores terrasse. Men vi så ham på en anden terrasse, og fik fat i ham og så blev der ellers kattesikret endnu mere. Han er aldrig stukket af siden, og vi tør ikke lade ham løbe derude uden at holde øje med ham, for vi vil ikke have at han skal smutte igen.
  Så godt råd er at gå alle andre opmærksomme på, at din kat er væk, så i er flere øjne til at se. Så ud og gå ture om aftenen og kalde på ham. Ryst med en bøtte med godbidder og se om han ikke gør opmærksom på sig selv et sted smiley
  Men ja det er nok bedst i holder ham inde fra nu af eller kattesikre grunden!


 • #22   7. apr vedr clairvoyant så prøvede vi for nogle år siden at der var en hund som var smuttet fra nogle tyskere som var i sommerhus her på Langeland
  efter 1 uge valgte vi så at vi også ville hjælpe
  der var så en som havde kontakt til en clairvoyant på sjælland - bare pr sms
  vi går igennem en skov og ud på en vej som går igennem skoven. og så mødes vi udenfor skoven, fordi vi manglede to
  så fortæller hende som har kontakt med clairvoyant, at hun har skrevet at hunden har set to personer i skoven, men hunden blev bange for den hunden de havde med. Hunden fortæller ydereligt at den har set en bil med to personer i som kører igennem skoven
  på det tidspunkt har vi ikke set bilen. den kommer først forbi os efter vi havde fået den besked
  jeg siger dig vi fik gåsehud og håret rejste sig i nakken
  for hvordan skulle hun kunne sidde på Sjælland og se en bil kører igennem skoven, når vi i gruppen ikke engang havde set den?


 • #23   7. apr jeg har løbegård til mine 12 katte. Og har haft det i over 20 år nu
  jeg kan ikke klare hvis de bliver væk

  så du kan jo overveje en løbegård eller få indhegnet haven når han kommer hjem

  prøv evt at kig på https://www.katteindhegning.dk/
  der findes mange løsninger


 • Bimmer B
  Bimmer B Tilmeldt:
  apr 2021

  Emner: 1 Svar: 7
  #24   7. apr Hippie,
  Dejligt at høre at i fandt jeres kat. Det giver lidt håb at høre at det godt kan ske at man finder katten igen.

  Anja,
  Wow! Der rejste mine hår sig også. Det er jo helt vildt, at hun har kunne se så mange detaljer og endda før det er sket. smiley Jeg tror også på clairvoyance, men det handler om at finde den rette der kan og vil tune sig ind på dyret uden at kun at tænke på pengene.

  Håber vi snart genforenes. For ved ikke hvordan jeg nogensinde skal komme over det her hvis han aldrig finder hjem igen. smiley


Kommentér på:
Kat forsvundet

x