{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
551 visninger | Oprettet:

Tænder {{forumTopicSubject}}

Da jeg tog Tikha ind til fik hun det store tjek og vi fik ordnet det generelle. Der nævnte dyrlægen hendes tandkød så rødt ud og at jeg skulle holde øje.

Her 6 måneder senere er hun blevet så fortroligt med mig at jeg må både løfte hende og tjekke hendes mund. Der måtte jeg straks indse at det så rigtig skidt ud og hun måtte forbi dyrlæge. Det røde tandkød var blevet en slem tandbetændelse.

Det resulterede i et yderligere besøg til doktoren i fuld narkose og flere af de små tænder måtte ud.

Stakkels min lille ven!

Heldigvis gik det godt og hun er veltilpas.
Efteren god omgang afslapning har hun allerede leget lidt.

Dyrlægen gav mig en lille folder med som de havde lavet med billeder under indgrebet. Hvad de have lavet og gode råd. Ved ikke om det er normal procedure men det var meget fint! smiley :)

Til sidst - hvad er jeres erfaringer med tandbørstning og hvordan går man bedst til det. Trods hende gode sind og fantastiske tilvænning til os, så er hun stadig ikke en kat man bare kan gøre 100 % procent med hvad man vil. Det er en proces. smiley



Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Tænder
  • #1   18. aug 2021 Vi slapper af på sofaen smiley

    profilbillede
  • #2   19. aug 2021 Som udgangspunkt er det nok noget man skal starte med, mens de er killinger. Der vil give det bedste samarbejde. Som med flere undersøgelser af en kats krop, så er det katten der bestemmer om den vil lege med smiley

    Min forrige kat havde FORL. og skulle derfor tit have renset tænder og fik jævnligt trukket nogen ud. Indtil der til sidst måtte trækkes de sidste 14. Jeg fik også altid et tandkort med over hendes tænder. Samt hvilke der skulle holdes øje med.

    Hun var 4 år, da jeg fik hende og bestem ikke en kat, man lige børstede tænder på. Selvom hende jeg har nu, var killing da jeg fik hende hjem, er tandbørstning og jævnlig tjek af tænder ikke en mulighed for mig. Det bliver gjort, når hun får sit sundhedstjek og ellers er ved dyrlægen.

    Du må lave små træningstunder, hvor du kigger og tager en tand eller 2 af gangen, eller hvor mange hun nu giver dig lov til at børste. Du skal stoppe mens legen er god. Du kan nok mærke hvornår hun sige nok er nok, men stop inden hun begynder at spænde i kroppen. Du kan med fordel bruge klikkertræning og små meget gode godbidder til formålet.



  • #3   19. aug 2021 Råt kød er den bedste tandbørste.

  • #4   23. aug 2021 dkkorat. I følge den tand specialist der er på det dyrehospital jeg brugte, er råt kød ikke nok.
    Udenom naturen, tygger katte jo i hele dyret. Det er det der skal til, hvis det skal være godt for tænderne. Det gav god mening, da jeg hørte det. Kød i sig selv sliber ikke meget.


  • #5   23. aug 2021 Råt kød med knogler og brusk er godt for tænderne. Undgå tørfoder og vådfoder indeholdende sukker.

Kommentér på:
Tænder

Annonce