{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}

Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Gode råd ønskes (killing hjem 5 dage før 12. uge)
  • #1   2. okt 2008 Jeg fik min lille dame en uge før, jeg jeg kan ikke mærke på hende at hun har taget skade af det.

    Hvorfor jeg fik hende før tid var, hendes mor havde ikke været hjemme i 1½ uge, og hendes brødre var blevet hentet, så syntes jeg at det ville være syndt for hende, at jeg ville hente hende en uge senere, for så skulle hun være alene. Så kunne alle chokkene lige så godt komme på en gang, i stedet for 2 gange.


  • #2   2. okt 2008 moren til den killing vii skal have. er slet ikke intresseret i de to killinger hun har længere. og vi har en kat i forvejen.

  • #3   2. okt 2008 Jeg tror ikke at det gør noget, da jeg fik min pige hade jeg ingen katte.

    Men jeg skal ud og se på en dreng i morgen.


  • #4   2. okt 2008 okay for vi kan hente hende imorgen nemlig også er vi hjemme til at obseverer dem for at se hvad den gamle siger til hende

  • #5   2. okt 2008 Så er vi 2, men jeg skal udog passe mine niecer, så der kommer han ud på toilettet til jeg kommer hjem igen.

  • #6   2. okt 2008 Glæder mig så meget til at få hende hjem. så hende 5 dage efter hun var født. Og da jeg så hende viste jeg bare at hende måtte jeg bare eje smiler

  • #7   2. okt 2008 sådan havde jeg det også med min pige, jeg så hende da hun var 3 uger. så jeg er spændt på at se drengen i morgen

  • #8   2. okt 2008 det kan jeg godt forstå. det er jo ens børn man skal have hjem smiler

  • #9   2. okt 2008 Ja det er det. Og se hvordan de klarer sig sammen

  • #10   2. okt 2008 kan kun give dig ret smiler

  • #11   2. okt 2008 Jeg forstår simpelthen ikke hvorfor f... folk ikke kan vente til de er 12 uger??? Hvis du henter den killing i morgen vil den anden søskende jo være alene.

    Den sølle uge betyder ikke en disse i din tidsregning line men den kan gøre en utrolig forskel i killingens.

    Det er muligt at missemor ikke er interesseret i sine killinger men de har dog stadig hinanden og det er en del af afvænningen at hun afviser den.

    Det er også muligt at nogle killinger ikke tager skade af at komme væk fra deres mor for tidlig... men en ting er 100% sikker og det er at det i hvertfald ikke skader den at vente til den er 13 eller 14 uger med at blive hentet.

    Jeg forstår simpelthen ikke folk ikke kan respektere at killinger har brug for deres mor og søskende indtil de er MINDST 12 uger.. det kan gøre mig så edderspændt rasende hvis jeg skal være ærlig!!!!!


  • #12   2. okt 2008 Tina..

    Hvad syntes du så at jeg skulle have gjort i min sag.


  • #13   2. okt 2008 line jeg synes du skal vente, som tina siger er det en del af afvægningen at moren afviser dem så for killingens skyld synes jeg da skal vente. :o)

  • #14   2. okt 2008 Heidi jeg synes at opdrætter skulle have ventet med at give nogle af killingerne ud indtil de var 12 uger gamle. Folk har så pokkers travlt med at deres katte skal have killinger.. men gider de vente til killingerne så er de 12 uger gamle med at sende dem ud af hjemmet? Nej det kan pludseligt ikke gå tjept nok når killingerne begynder at bevæge sig rundt og være her og der og allevegne.

    Det er muligt at man mener at killingen ikke har taget skade af at komme for tidlig væk fra mor og søskende men det kan faktisk vise sig flere år efter med bla. urenlighed til følge.

    Poster lige en gammel tråd igen igen igen om hvorfor killinger skal være 12 uger:

    Kattekillinger er afhængige af deres mor i længere tid end hundehvalpe. Derfor bør de først tages fra deres moder og kuldsøskende, når de er 12 uger gamle. Tages de for tidligt fra, øges risikoen for udvikling af adfærdsproblemer

    Nogle dyrearter fødes næsten »færdige«. De kan bevæge sig omkring og tage føde til sig kort tid efter fødslen, og de har mest brug for deres mor til beskyttelse mod farer. Andre fødes totalt hjælpeløse. Fysisk er de uudviklede, og mange af deres sanser er ikke færdigudviklede, derfor skal de lære mange ting for at kunne klare sig selv. Blandt andet:

    hvilke individer de kan omgås og knytte sig til senere i livet
    hvordan de skal klare sig blandt artsfæller,
    hvilke byttedyr de skal jage
    hvordan de skal håndtere dem.


    Tidlig adfærdsmæssig udvikling
    Det er vigtigt at have kendskab til, hvorledes kattekillinger udvikler sig, så man kan sørge for, at de får mulighed for at udvikle sig normalt – både fysisk og psykisk. Nedenfor er en gennemgang af killingers udvikling i de første 12 uger efter fødselen.

    0-3 uger: I denne periode er killingerne totalt afhængige af deres mor. Killingerne sover og dier det meste af tiden. De kan ikke kontrollere deres kropstemperatur og har derfor brug for hinanden og deres mor for at holde sig varme. Moren forlader kun killingerne, når hun er absolut nødt til det.
    Killingerne kan ikke selv komme af med urin og afføring. Deres mor skal stimulere dem til dette ved at slikke dem på bugen og omkring kønsdelene.
    Normalt vil killingers øjne åbnes, når de er 7-10 dage gamle, men det kan variere meget – både mellem de enkelte kuld og mellem killingerne inden for et kuld. I starten er killingerne dog ikke i stand til at skelne omgivelserne klart og orientere sig ved hjælp af synet.
    Efter fødslen bevæger killingerne sig fremad ved hjælp af forbenene, idet de trækker bagbenene efter sig. Men i løbet af de første to uger udvikles evnen til også at bruge bagbenene. I den sidste del af perioden begynder killingerne så småt at kravle rundt og lege med hinanden.
    4-5 uger: Killingernes lugtesans er nu fuldt udviklet. De kan soignere sig, og deres leg med hinanden bliver voldsommere. Desuden kan de begynde at spise opblødt tørkost. Moren kan finde på at lægge sig lidt væk fra killingerne og kalde på dem.
    I løbet af perioden udvikles killingernes evne til at skelne genstande fra hinanden og orientere sig. For at denne evne skal udvikles normalt, er det meget vigtigt, at killingerne får mange forskellige synsindtryk, ved at deres omgivende miljø er så stimulerende som muligt.

    6-7 uger: Killingerne »slås« med hinanden i leg, og de kravler rundt på og undersøger de nærmeste omgivelser. Tørkost kan serveres for dem – uden det er opblødt. Katte vil senere i livet foretrække den type føde, de som killinger bliver præsenteret for – både af deres ejer og senere af deres mor. Moren kan nu lægge sig længere væk fra killingerne.

    8 uger: Killingerne skal begynde at lære at jage. Moren bringer døde eller halvdøde mus med hjem og viser, hvad de skal gøre ved dem. Moren er aldrig væk fra killingerne i længere tid end en time. Og killingerne dier, når hun kommer hjem eller selv kalder på dem. Moren kan af og til gå væk fra killingerne for at få fred, men hun skrider ind, når killingernes leg med hinanden bliver for voldsom.

    9-10 uger: Moren bringer nu levende mus med hjem til killingerne, viser, hvordan man slår musene ihjel og lader så killingerne selv prøve. Killingerne dier stadig 4-5 gange om dagen. De bruger megen tid på at lege med moren, som dog begynder at afvise dem af og til.

    10-12 uger: Moren slipper levende mus løs foran killingerne, så de selv skal fange dem. Hun griber kun ind, hvis musen er ved at undslippe. Killingerne dier stadig ca. 2 gange dagligt. Dette sker dog mindre og mindre ofte på morens initiativ, men killingerne får lov, hvis de insisterer, og der er tilfælde, hvor killinger dier så sent som i 16-ugers-alderen. Moren tager længere og længere ture væk fra killingerne, og hun lægger sig sjældent hos dem.
    Kattekillinger er således i lang tid meget afhængige af deres mor. Det hænger nok bl.a. sammen med, at katte skal have lært at klare sig selv, når de skal væk hjemmefra og etablere deres eget territorium (se Dyrenes Beskyttelses pjece Kønsmodning og neutralisering af katte). Katte er territoriale af natur. Dette betyder, at de ikke vil indordne sig under en leder.



    Socialisering
    Hos katte findes en særlig følsom periode, hvor killingen skal præges på og socialiseres til individer af egen art og til mennesker. Dette er en forudsætning for, at killingen kan acceptere andre katte samt mennesker som nogle, den kan omgås og knytte sig til senere i livet. Hvis killingen skal omgås andre dyr, f.eks. hunde, skal den også præges på og socialiseres til dem.
    Socialiseringsperioden varer fra uge 3 til uge 12 efter fødslen. Selve prægningen finder fortrinsvis sted i den første del af socialiseringsperioden – dvs. før uge 7. Men killingerne skal lære at generalisere denne prægning, så de ikke kun knytter sig til enkeltindivider, som de har haft kontakt med, men generelt vil acceptere mennesker og katte som nogle, de kan omgås.
    I forbindelse med mennesker skal killingerne derfor – både under og efter den egentlige prægning – have regelmæssig kontakt med personer af begge køn samt børn såvel som voksne.
    Killinger, som ikke har haft kontakt med mennesker, vil allerede 9 uger efter fødslen have svært ved at lære at acceptere mennesker. Efter 12 uger er det næsten umuligt. En kat, der ikke er socialiseret til mennesker, vil være frygtsom og kan reagere aggressivt, hvis den ikke kan undgå kontakt.
    Ved kontakten med deres moder og kuldsøskende får killingerne erfaring med, hvordan de skal omgås andre individer, hvilket har stor betydning for deres videre udvikling. Derfor bør killingerne ikke tages fra deres mor, før de er 12 uger gamle.
    En kat, der er vokset op i et kuld med 1-2 killinger, vil senere i livet få sværere ved at acceptere andre katte, som familien anskaffer, end en kat, som er vokset op i kuld med 3 killinger eller flere.


    Killinger som fjernes for tidligt
    Hvis killingerne tages fra deres mor før 12-ugers-alderen, øges risikoen for:
    Overdreven sutten på uld, øreflipper eller egen hale – i et forsøg på at få sit suttebehov dækket
    Urenlighed – som også kan optræde senere i kattens liv
    Overdrevent kontaktsøgende adfærd – i et desperat forsøg på at finde en modererstatning
    Separationsangst – kommer f.eks. til udtryk ved, at katten jamrer, når man forlader den
    Skyhed eller aggressivitet
    Adfærdsproblemer over for andre katte.


    Killinger, som har mistet deres mor
    Som nævnt bør kattekillinger ikke tages fra deres mor, før de er 12 uger gamle. Hvis de ikke har mulighed for at være hos deres moder, kan man dog anskaffe killinger, fra de er 8 uger gamle. Men så bør man altid anskaffe sig to killinger fra samme kuld. Det kan ikke anbefales, at man selv forsøger af opfostre killinger, som har mistet deres mor. Det er svært og tidskrævende at holde liv i små killinger.
    Killingerne skal have speciel modermælkserstatning til killinger. De skal som helt små fodres hver 3.-4. time døgnet rundt og senere 5-6 gange om dagen, og de skal stimuleres til at afgive urin og afføring, indtil de kan klare det ved egen hjælp. Desuden er der, som beskrevet ovenfor, stor risiko for, at killingerne vil udvikle adfærdsproblemer, da man ikke kan erstatte moderens betydning for killingernes normale adfærdsmæssige udvikling.
    I stedet bør man forsøge at finde en fostermor til killingerne – dvs. en hunkat, som selv har nogle få killinger.


    Katte knytter sig til deres tilholdssted
    Katte er territoriale og vil knytte sig til det sted, hvor de holder til. Men når man anskaffer sig en kat eller skifter bopæl, skal katten have lejlighed til at knytte sig til stedet, før den får lov til at løbe frit ud og ind. Det er individuelt, hvor lang tid der vil gå. Men normalt anbefales, at der går 3 uger. Hvis du har en have, kan du gå rundt i haven med katten i sele, så den lærer omgivelserne at kende. Du skal være opmærksom på, at en lille killing ikke er gammel nok til selv at finde hjem igen, hvis den forvilder sig væk. Derfor skal du altid være sammen med killingen, når den er ude for at få erfaring med omverdenen.

    (link fjernet)





  • #15   2. okt 2008 Tina.

    Ville du så have at min pige skulle blive alene tilbage, når hendes brødre var blevet hentet, og hendes mor havde man ikke set i 1½ uge??


  • #16   2. okt 2008 Kan kun erklære mig fuldstændig enig Lis. (thumb up).

    Det er jo de færreste forældre der smider deres 13-14 årige børn ud og forventer at de kan klare sig selv, men det forventer mange killingekøbere der køber killinger før 12 ugers alderen, at de skal på trods af de måske slet ikke er parate til det.



  • #19   3. okt 2008 Lis og Tina.

    Ville i så hellere lade katten blive tilbage, når er ikke er nogen mor eller søskende???

    Jeg syntes ikke at i svare på mit spørgsmål.


  • #20   3. okt 2008 Heid - Nej, uden mor og søskende til at holde den selskab vil jeg også mene at den har det bedre hos dine katte.
    Noget andet er så at jeg ikke ville modtage en killing fra et hjem der ikke ville beholde killingen til den var mindst 12 uger. Jeg mener bestemt ikke det skader nogen at beholde den.

    Felis - Muligvis, og i naturen ser du også heldige killinger der får lov til at blive og patte ved deres mor til de er ældre end 12 uger. Jeg har ikke set ret mange kuld af fritgående katte, hvor moderen har ophørt al kontakt med dem før de er over 12-13 uger.


  • #21   3. okt 2008 Lis.
    Nu skulle begge hendes brødre hjem til en dame, så de ville jo have hinanden, hvor min ville blive alene tilbage. Og nu kender jeg ham, jeg fik hende af, og killingerne havde det god hos ham. Jeg syntes bare at det vile være synt for hende at blive alene tilbage. Og moderen har man stadig ikke set, og nu er min pige 20 uger gammel.


  • #22   3. okt 2008 Lis
    Nu er han ikke avler, ham jeg har fået hende af, så han har ikke gjort det for profit, da jeg fik hende.


  • #23   3. okt 2008 Heidi - Uanset hvor mange kuld han får, så er det stadig det at han spiller på din medfølelse der gør at han kan komme af med kattene tidligere? :o)

  • #24   3. okt 2008 vi fik altså vores hankat da han var 8 uger gammel..! Moderen ville intet have med ham at gøre og han stak af med hankatten (den der var i det hjem) Han har IKKE taget skade, er en helt almendelig og intiligent kat..


  • #25   3. okt 2008 Det var ikke moderen der kom i løb og stak af, men vores hankat som stak af med den store hankat..!

  • #27   3. okt 2008 Det er sjovt at du altid skal hakke på andre.! Men nu er det altså ikke alle der spærre deres katte inde

  • #29   3. okt 2008 Felis - han skriver dog også "Det er da også meget fornuftigt set ud fra et adfærdsmæssigt synspunkt. Killinger som fravænnes for tidligt, viser ofte overdrevne barnlige adfærdsmønstre som f.eks. sutten på uld"

  • #32   4. okt 2008 Uanset hvad man mener er det rigtige tidspunkt for fravænning synes jeg tvivlen skal komme killingen til gode og jeg er sikker på at INGEN killinger tager skade af at være hos deres mor og søskende indtil 12 uge eller længere. Derimod er der større chance for at de tager skade af at blive fravænnet for tidligt.

    Forøvrigt er det ofte unge mennesker der får for tidlig fratagede killinger og mange har ikke forståelse for at så små killinger har extra stort behov for omsorg. Mange af dem er i øvrigt alene killinger og de unge ejere kan ikke forstå at killingen kræver så meget af dem og desuden ofte laver ulykker pga. kedsomhed. (det er i hvertfald hvad jeg synes jeg støder på gang på gang i de forskellige katteforas og dermed mener jeg IKKE alle unge mennesker er sådan).


  • #33   4. okt 2008 Svar til Heidi!

    Nej jeg havde ikke taget killingen hjem uanset om den var alene, for i det mindste var den i vante omgivelser. Desuden mener jeg det er et forkert signal at sende at man accepterer at killingerne er givet for tidlig ud.


  • #34   4. okt 2008 Jeg ville heller ikke tage killingen med hjem før den mindst er 12 uger.

Kommentér på:
Gode råd ønskes (killing hjem 5 dage før 12. uge)

Annonce