{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
724 visninger | Oprettet:

HD Skal man operere ? Alternativer der virker ønskes ! {{forumTopicSubject}}

Mit første indlæg herinde !

Jeg har en Abyssiner der netop er fyldt et år - og han fik konstateret HD ved røntgen for knap 2 mdr. siden.

Jeg havde set at han et par gange havde hoppet ud fra ca 1.20 på sit store kradsetræ. I landingen var der ingen "fjeder" i ham. Han landede med et brag, og blev siddende helt stille. Efterfølgende haltede han på det ene bagben. Første gang var der intet dagen efter. Men 2. gang blev han ved med at trække en smule på v.bagben.

Jeg gik naturligvis straks til dyrlægen, der mente at han måske var landet forkert. Vi aftalte at tage røntgen af ham onsdag ( det her var mandag) Han fik et skud af noget smertestillende, så musklerne kunne slappe af.

Onsdag da jeg stod op kunne han dårligt gå. ( Jeg havde tirsdag ikke bemærket andet end momentvis halten) Men nu slingrede han afsted. Han var helt sammenkrøbet, ville ikke spise og lå bare stille med næsen tæt på tæppet. Slet slet ikke normal opførsel.

Da vi kom til dyrlægen ( endelig - havde først tid kl 15 ) var han nysgerrig som altid. Han forsøgte at hoppe op på et lavt skrivebord, men v.bagben "hang" ligesom efter ham, og jeg måtte gribe ham. Det samme var også sket hjemme. Dyrlægen palperede ham, men kunne ikke finde noget åbentlyst.

Vi kom for at få tage røntgen af hans bagben Men jeg ville også have billeder af hans tænder. For han var begyndt at "tabe" maden ud af munden. Jeg havde set det i varierende grad over måske 1,5 md. Først bare lidt svinen tilsidst, hvor han ligesom "rystede" på hovedet. Men de seneste dage faldt maden bare ud af hans mund - tørfoder kunne han ikke tygge. Det bløde gik rimeligt, men lille appetit.

Det blev taget billeder af hele katten. Der var ikke nogle skader at se.
(Som evt. fissurer i knoglerne eller brud) Der var intet i vejen med hans tænder. Men til gengæld fIk han konstateret HD ! Jeg var rystet, ked af det og bekymret for hvad der nu skulle ske...

Han får nu Loxicom hver dag. Han halter ikke, men ved særlige bevægelses mønstre går hans hofte ligesom "af led"! Jeg fandt ud af jeg kunne løfte benet op og ud, og så faldt det på plads igen.

Men - i bagklogskabens klare lys, kan jeg se at det med maden der røg ud af munden på ham, formentligt har været pga. smerter. Jeg kan se at han er holdt op med at hoppe højt, f.eks efter legetøj. Han plejede at springe rundt og nærmest vride sig i luften. Ikke mere. Jeg prøver hver dag at få han gearet nok op til at han gider lege "rigtigt". Han burde ikke have smerter - men hvad ved jeg, han sprang jo rundt som en gal tidligere MED smerter....

Nu er spørgsmålet så - hvad er der af alternativer til Loxicom? I længden vil det åbenbart påvirke hans nyrer og lever. Jeg er blevet anbefalet Cartrofen af min dyrlæge. De siger det "for det meste" har ret god effekt. Men jeg har læst flere steder at det også kan være virkningsløst ?

Da jeg fik at vide han har HD, fortalte dyrlægen at det eneste man kunne være sikker på virkede på sigt, var operation. Hvor man skærer "kuglen" af knoglen. Hvad er Jeres erfaringen med operation ?

Og er der nogen der ved hvad det koster, og hvor - i nærheden af København - der er en dyrlæge der er virkelig god til den slags ?

Beklager mit lange indlæg, men det er vigtigt for mig at få hele baghistorien med...... og naturligvis kunne træffe en beslutning !?


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  HD Skal man operere ? Alternativer der virker ønskes !
  • #1   1. dec 2021 https://www.netdyredoktor.dk/kat/sygdomsleksikon/h/hofteledsdysplasi/

    Her står det endelig meget godt beskrevet.

    Nu ved jeg ikke om du har købt ham hos en opdrætter men det er arveligt så det bør vedkommende have at vide. Det er jo ikke noget der burde have været avlet på.
    Det er skidt når han allerede i den alder er så dårlig

    Men du bør ikke lege vildt med ham nu. Lad ham bestemme farten i leg. For selvom at han ikke virker til at have ondt så gør det ondt på ham

    Personligt ville jeg lade ham komme under kniven.


  • #2   1. dec 2021 Freddie fik konstateret HD som 5 årig og i starten havde vi svært ved at få styr på smerterne.
    Han fik også Cartrofen men det virkede ikke synderligt på ham.

    Til gengæld har jeg rigtig god erfaring med Kiropraktik!! Faktisk så er han sjældent på Metacam fordi det kan holde smerterne nede.

    Der findes et hav af kosttilskud og flg. er prøvet:
    Canosan
    Glucoflex
    Flexadin

    Nu kan han ikke længere lide Flexadin eller nogle af de andre tilskud, men han er hos kiropraktoren efter behov.
    Han er 11 år og har det fint smiley

    Det er progressivt ja, men Freddie er et eksempel på, at det ikke behøver at gå så stærkt.

    Prøv dig frem smiley
    Bemærk: Du må ikke bruge Loxicom eller andre NSAID sammen med Flexadin da det indeholder djævleklo som har samme virkningsmekanisme smiley

    Så vi lavede en kombi:
    Kiropraktik og Flexadin! Sidstnævnte købte jeg på nettet hos en dyrlæge i Gærum.
    Flexadin hjalp ligeså godt som Metacam og han elskede det!



  • #3   1. dec 2021 Jeg har haft en mco med HD, han var 4 da vi fandt ud af det, og var stor og lidt for tung, og min dyrlæge mente ikke han var en god kandidat til operation, og han kunne ikke holdes smertefri, trods høj dosis, så han fik fred.
    Min første kat, havde en søster med meget svær HD, som dyrlægen sagde, at der var ikke kontakt i hofteledet, det havde så den fordel, at hun aldrig havde ondt, og hun havde det fint, sidst jeg hørte til hende, da var hun 9 år.
    Du må tale med dyrlægen, om din kats livskvalitet og mulighederne for et godt liv, og se på hvad du kan bruge af penge på, at din kat får et godt liv, enten med operation eller på smertestillende, og du må bedømme løbende hvad der tjener din kat bedst.
    Jeg håber det bedste for din kat og dig smiley


  • #4   2. dec 2021 HD er ikke en lidelse der normalt ses hos abyssinieren

    Hvilken klinik diagnosticerede?

    Har haft en aby hvor dyrlægen sagde katten havde HD. Det undrede mig da lidelsen ikke normalt hæftes på aby.

    Har en veninde på et dyrehospital i sweitz der har en førende knogle afdeling. Det er så længe siden så det var røntgenplade. Den lånte jeg af dyrlægen og sendte til sweitz. Svaret: Calve Leg Perthes som ikke er arveligt man kan skyldes et traume. Da billederne kom retur tog jeg dem til en dansk knoglespecialist der sagde Calve Leg Perthes.

    Operation hoftehoved skåret af da hun var udvokset - det andet ben var i mellemtiden ikke forværret så det var ikke operationskrævende

    Det var en hård omgang


Kommentér på:
HD Skal man operere ? Alternativer der virker ønskes !

Annonce