{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
1.525 visninger | Oprettet:

forslag til race {{forumTopicSubject}}

Hej

Min kusine overvejer at anskaffe sig en indekat, men da jeg ikke rigtig kender de forskellige racer (ud over birmaen som jeg selv er skudt i), så vil jeg gerne høre jeres bud på en egnet katterace?

Katten vil skulle være indekat i en stor 75 kvm. lejlighed, alene kat og uden andre husdyr. der må ikke være for meget pelspleje og jo mindre fældning jo bedre. Gerne en lille, korthårs-race, som er kælen og en rigtig hyggeøre. Ikke en kat som spæner rundt og skal aktiveres meget. Katten vil skulle være alene en alm. arbejdsdag.
Kom gerne med jeres gode forslag.

Tillægsspørgsmålet er hvilke racer er egentlig mindst? (Jeg kom igen til kort, og er hende svar skyldig..)

På forhånd tak for hjælpen.


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  forslag til race
  • #1   4. dec 2009 en af de mindste racer er abyssinieren, en livlig og opfindsom kat - den bør man nok have to af hvis det er en killing der anskaffes.

  • #2   4. dec 2009 Det bedste valg for din kusine er en voksen, rolig, korthårskat, som er vant til at være ene- og indekat.
    www.vildkat.dk skulle det være muligt (nu eller før eller siden) at finde en kat der matcher det, som din kusine kan tilbyde katten.


  • #3   4. dec 2009 Tinka> Hun ønsker nu en killing (Jeg er enig i at med en voksen kat var hun mere sikker på hun fik en kat der passede til dem i sind og temperament). Men det er nu hende der skal have katten, så hendes krav og ønsker der skal tilgodeses - og kattens selvfølgelig smiley
    Katten skal desuden have stamtavle.. Da hun ikke vil udelukke interessen for udstilling i fremtiden.


  • #4   4. dec 2009 Den er lidt svær, når din kusines krav ikke hænger helt sammen med killingens tarv... c";)

    Synes det er synd for den killing, der skal "af"socialiseres...

    Forsøg hellere at overtale din kusine til enten at få to killinger, en killing+voksen eller en voksen, som er tilpasset, således den kan klare tilværelsen, som alenekat i en lejlighed.


  • #5   4. dec 2009 Jeg kan kun sige, at jeg synes det er ærgerligt, når folk absolut vil have en killing. Ikke til at vide, om killingen kommer til at trives som ene/indekat. Og når den tilmed skal være alene mange timer hver dag, så synes jeg det vil være synd. Mange opdrættere sælger forresten slet ikke killinger til hjem hvor de skal være enekatte.

    **Ikke en kat som spæner rundt og skal aktiveres meget. **
    Jamen, så er en killing altså ikke noget for hende.



  • #6   4. dec 2009 Nu er kravene jo til den voksne kat af pågældende race - det er jo forhåbentlig dette stadie man skal nyde mange år frem i tiden smiley Selvfølgelig vil en killing være mere aktiv end en voksen... Det er selvsagt smiley Så ukompatent er hun nu heller ikke, at hun ikke er klar over den slags smiley

  • #7   4. dec 2009 Det kan godt være at din kusine ikke er inkompetent, men måske lidt egoistisk, hvis hendes krav og ønsker skal komme foran kattens?? smiley

  • #8   4. dec 2009 Jeg syns også hun skulle overveje en voksen. Hvis hun vil udstille kan jeg klart anbefale en tidligere avlskat (som selvf. har prøvet at være på en udstilling). Hun kunne tage på den næste udstilling i hendes område og se, hvilke katte der falder bedst i hendes smag.

    En lille notits... Jeg har den opfattelse, at jo kortere pelsen er, jo mere fælder katten. Det er ihvertfald det der sker her. De korthårede (siameser og orientaler) fælder langt mere end de "langhårede" (balineser og orientalsk langhår), og det er også de korthåredes pels der sidder mest fast i tøjet end de langhåredes.


  • #9   4. dec 2009 Glenn> Det skulle jo helst ende med at alle inkl. katten er tilfreds og at man har det godt sammen smiley

    Men jeg ser stadig ikke mange forslag til racer?


  • #10   4. dec 2009
    **Men jeg ser stadig ikke mange forslag til racer?**

    Det er jo nok fordi, der ikke findes en sådan "skræddersyet" race. Man kan ikke sige at en bestemt race vil leve op til din kusines krav, forventninger og ønsker, og automatisk vil komme til at trives under de forhold, hun vil byde katten.

    Nå, folk gør jo alligevel som de selv vil, og mener, at det selvfølgelig nok skal gå, når bare de ønsker det bedste for katten - og ja, det gør det også .... nogle gange. Langtfra altid.


  • #11   5. dec 2009 Der findes en lille sjovt test på racekatte, hvor man også gennem testen kan lære lidt om deres kendetegn.

    Du kan prøve at tage testen her:
    http://animal.discovery.com/breedselector/catselectorindex.do

    Vælg cat breed selector, og du skulle være igang.

    Tror alle rådene i tråden er venligt mente.



  • #12   5. dec 2009 perser/exotic, de kaldes ofte "sofapuder" men de kan godt lege.
    Jeg vil ikke sælge til en som ikke har kat i forvejen, jo men så skal jeg sælge 2. Alt andet er synd for katten


  • #13   5. dec 2009 de mindste racer er eksempelvis
    aby
    balineser
    burmeser
    orientaler
    altså korthårsracer, og min erfaring siger mig jo mindre pels jo mere krudt i måsen.


  • #14   5. dec 2009 Alle racer egner sig som indekatte, hvis de ikke har prøvet andet, ved de jo ikke hvad udelivet byder på.

  • #15   5. dec 2009 Man kunne jo købe en killing som faktisk ikke er vant til alt for mange andre katte.Der findes katte som måske ikke har fået andet end en enkelt eller to.Det ville nok være smart når man nu er i gang..,

  • #16   5. dec 2009 en cornish rex der er ild i røven på dem men de er så sandelig også meget hygge misser min nico elsker at sidde/ligge og putte sålænge han kan kravle ind under en dyne, tæppe eller andet der kan give ham varme

  • #17   5. dec 2009 Nej, der kommer ikke nogen forslag til racer, fordi der ikke er nogen race der passer på din kusines krav!

    * En kat som trives som indekat (ikke for aktiv) - jeg ville med det samme foreslå perser - men nå nej, ingen pelspleje øv da.
    * En lille korthårsrace - abyssinier, siameser eller orientaler - men hov, dette er meget aktive racer og det må det heller ikke være..
    * En kat som skal være enekat - Så skal man vælge en voksen kat, som ejer/opdrætter VED bedst fungerer som enekat - men kravet var jo en killing!

    Så du kan nok se, at det bliver ret svært at efterkomme disse krav, da sådan en kat faktisk ikke findes.. Må jeg foreslå at hun køber en sød lille tøjdyrskat, den er ikke for aktiv, kræver ikke en legekammerat og kan være alene hjemme uendeligt længe smiley


  • #18   5. dec 2009 Mille> Jeg skal give dit fine forslag videre smiley

  • #19   5. dec 2009 Hehe, det er bare gas smiley

    Jeg kom i tanke om, at en British Shorthair måske kunne have interesse? Men stadigvæk, synes jeg hun skal overveje to katte - det er dobbelt så sjovt smiley


  • Betty S
    Betty S Tilmeldt:
    sep 2009

    Følger: 1 Emner: 38 Svar: 122
    #20   5. dec 2009 Hejsa
    en kat er et flokdyr - der kan jeg heller ikke anbefale nogle racer, som vil egne sig som alenekat.. også som de andre skriver, så bør hun anskaffe sig en voksen som godt evt godt vil egne sig til det.. så heller ingen anbefalinger om racer herfra.


  • #21   6. dec 2009 Mette s: prøv at læs her:
    (link fjernet)
    Jeg ved at man betegner katte som solitærer jægere, men dyrenes beskyttelse skriver rigtig godt at katte har behov for social kontakt med artsfælder. Ikke alle katte kan gå samme, men får man 2 fra samme kuld, så er mulighederne størst

    Jeg er enig i at katte er solitær jægere, men i naturen ser man også katte som bor og lever sammen. Katte er efter min mening meget teritorielle og vil derfor altid kæmpe om deres "hjem", men dette "hjem" kan de godt dele med andre. Derfor er de efter min bedste overbevisning ikke af deres fulde natur solitære. Hvis de var det kunne vi ikke havde flere katte til at gå sammen.

    Det en morkat gør er også efter min mening instinkt, så dette kan ikke sammenlignes med at havde flere katte til at gå sammen.


  • #22   8. dec 2009 Synes det er svært at give et forslag på hvilken race der vil være egnet til din kusine - de fleste katte kan sagtens begå sig en lejlighed og der er mange racer der går ind under kriterierne. Synes din kusine skal tage ud og kigge på nogle forskellige racer - evt hos opdrættere. Det er meget nemmere.

    Katten er en solitær jæger - katten har ikke så detaljeret et sprog som feks hunden. Katten er ikke afhængig af andre individer, men det betyder ikke at katten er usocial. Flokdyr er samarbejdspartnere - hvor katten klare alle funktionerne selv, undtaget løven.

    Når tamme katte lever / trives sammen er det pga sociale aktiviteter og ikke pga et egentligt behov for at samarbejde. Da kattens overlevelse ikke er afhængig af en flok, men af et territorium, er der heller ikke behov for at etablere status.

    Flere katte sammen fungere ved hjælp af bindingsopgaver som feks. gensidig soignering, gnubben op ad hinanden og afstandsøgende signaler (trueadfærd). Normalt vil katte ikke være tæt på hinanden medmindre de er en gruppe, parre sig eller er familiemedlemmer.


  • #23   9. dec 2009 Solitære eller ej - jeg sælger IKKE mine katte som alenekatte, da de trives bedst sammen med andre katte. Jeg syns det er direkte synd at en kat skal bo som alene kat, hvis den er enorm social. Hvis den ikke trives med andre er det okay, men det er først noget man kan vurdere, når katten er ældre. JO man kan da godt se på en killing om det er en enspænder, men det betyder jo slet ikke den er asocial eller ikke kan med andre katte.

Kommentér på:
forslag til race

Annonce