{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
834 visninger | Oprettet:

Killing med grå stær?? {{forumTopicSubject}}

Jeg har lige hentet to små killinger i torsdags. Egentlig skulle jeg "kun" have den ene, men den anden var så lille og ynkelig så jeg ikke kunne nære mig for at tage den med hjem også.
De er omkring 8-10 uger gamle , og blev afhændet så tidligt på grund at at moderen ikke har været særlig flink til at passe dem.
Men den her lille skravle-killing har altså nærmest en lyseblå hinde over øjnene, nærmest som om nogen har hældt skummetmælk i øjet på den. Øjnene løber ikke specielt meget i vand og det virker også som om den kan se.
Men den hvæser godt nok noget usikkert af mig, kan det være fordi den ikke ser helt rigtigt?
Kan sådan en lille killing få grå stær?
Den spiser fint, og kommer også af med både stort og småt, så jeg er som sådan ikke bange for at falder død om uden videre. Men vil selvfølgelig tage den til dyrlæge på mandag, kunne bare godt lige tænke mig at høre om der er nogen bud på symptomerne.


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Killing med grå stær??
  • #1   3. jul 2010 Ja de kan de : (link fjernet)

  • #3   3. jul 2010 Tror det mest sandsynlige er, at killingen har gået med en ubehandlet virus ell. infektion i øjet. Dette fører til, at øjets hinder ødelægges af arvæv. Hvis en kat desuden har et sår i øjet, som ikke behandles, vil der vokse små bitte blodkar ind til såret for at fremme helingen. Dette medfører at hornhinden bliver uklar.

    Og ja *dybt suk* - killinger må ikke fjernes fra moderen før de er mindst 12 uger. Moderens adfærd overfor killingerne har sikkert været ganske normal. Det er helt normalt at hun afviser dem mere og mere frem til det tidspunkt, hvor de er klar til at stå på egne ben. Det er en vigtig del af deres oplæring i kattesprog at få denne del med hjemmefra.


  • #6   3. jul 2010 det er da utroligt...

    citat, missemor gad dem ikke.. fejl,
    missemor afvende og lære dem at klare sig uden hende.. rigtigt..

    så fat det dog


  • #7   3. jul 2010 Øhh, hvem af jer har set missemor sammen med killingerne i deres opvækst???
    Ingen højst sandsynligt.... heller ikke jeg, men jeg så hvor små de var, efter sigende fordi hun ikke har passet dem ordenligt.
    Hendes tidligere kuld er alle døde, så ejer var overrasket over at disse overlevede.

    Jeg ved udmærket godt at missemor selv begynder at afvænne killinger, men som ejer fortalte om denne situation var det ikke tilfældet her.
    Som jeg kan læse på det venligst indsatte link, så kan killinger faktisk godt udvikle grå stær, netop på grund af under/fejlernæring.....

    Men tusind tak for jeres meget brugbare svar.....



  • #8   3. jul 2010 Hvorfor støtte sådan et foretagende - om jeg fatter det smiley

    Lyder ikke som betryggende - foregående kuld døde - stadig får katten killinger...

    Undernærede, usocialiserede killinger med diverse skavanker - og taget for tidlig fra.

    Men så længe der er bløde hjerter der mener de skal hjælpe og aftage alt skravlet - så er der jo ingen grund til at steriisere sin hunkat.

    Jeg fatter det ikke - killinger skal have en god opvæskt for at blive sunde harmoniske voksne katte - det har de ikke fået - præcis sådanne katte er med til den dårlige omtale katten får på grund af uansvarlige mennekser lader stå til ...


  • #9   3. jul 2010 Du har da ret Lis, jeg synes heller ikke det er de rigtige vilkår at "formere" katte under. Men nu er det jo ikke mig der er ansvarlig for killingernes opvækst, jeg har såmænd bare købt en af disse killinger, og været så dum at stille et sagligt spørgsmål på KG.

    Hvor er det dejligt at der er så mange hjælpsomme og fordomsfrie mennesker herinde;-)


  • #10   3. jul 2010 Og iøvrigt er jer ret sikker på at hvis jeg havde omtalt historien herinde, UDEN at jeg havde taget disse killinger med hjem, så havde jeg garanteret også både været uansvarlig og egoistisk.

  • #12   4. jul 2010 Og vi ved vist alle godt at dyrene skal være mere end døde før myndighederne mener at der er kød nok på en dyreværnssag, så det er jo totalt urealistisk snak.

  • #14   4. jul 2010 Dorthe... Lad alle de sure opstød gå ind af det ene øre og ud af det andet øre og bestil så en tid hos dyrlægen så han/hun kan kikke på killingens øjne, der er flere mulige årsager, det kan også være blinkhinden det er galt med, Uanset hvad det er så vil mormis ALDRIG være sød ved en killing den fornemmer der er noget galt med, og hendes natur byder hende at fodre den raske killing først og så bagefter tilbyde "resterne" til den svage killing, hvis den altså er i stand til selv at finde frem til hende og mælken,
    Den oprindelige ejer burde være gået til dyrlæge med killingen med det samme han/hun opdagede der var noget galt med killingen.
    At du nu har taget den med dig hjem så den kan komme til dyrlæge allerede nu og ikke først om 2 - 4 uger når den er stor nok til at blive solgt bliver sikkert kun dens redning,
    og behøver ikke at betyde at den ikke får lært det den senere i livet får brug for, det er trods alt kun et neget lille mindretal af killinger der senere i livet får problemer, men det er jo altid kun de få problem killinger man hører om og ikke alle de killinger der ikke senere har fået problemer,
    Men det er jo altid så nemt at sige at får den problemer så skyldes det sikkert at den for tidligt er rejst hjemmefra *S*
    PS. Jeg har også oplevet en mormis der ikke gad sine killinger mere da de først var 4 uger gamle, hun blev ude hele dagen og hvæsede og bed efter sine killinger, når og hvis de kom i nærheden af hende, inden hun nåede at hoppe op på øverste hylde af reolen hvor killingerne ikke kunne nå hende, og hun kom kun ned når hun ville ud - spise eller i kattebakken *S* så JA det er muligt at mormissen til dine killinger heller ikke gad sine killinger mere *SS*

    Op med hovedet og find de optimistiske briller frem *S* og kom så en tur til dyrlægen med killingen *SS* Held og lykke med begge killinger *SS*


  • #15   4. jul 2010 Hanne - har du overvejet, om den hunkat, du oplevede hvæse og bide af sine killinger mon havde brystbetændelse? Så gør det nemlig rasede ondt, når de små dier.

  • #16   4. jul 2010 Katrine...Det havde den ikke, den var dyrlæge tjekket og fejlede ingenting og prøven af mælken viste også kun at der ikke var noget galt og dyrlægen måtte også gerne malke mælken ud uden at hun protesterede, kun når killingerne kom i nærheden af hende blev hun et rivhjern *S*

  • #17   4. jul 2010 Dorthe - det er ikke missemoderen, der ikke har passet killingerne ordentligt. Det er ejeren, der ikke har passet moder og killinger ordentligt.

    Een ting, man kan gøre i den situation, er at "presse" sælger til at give kattene bedre forhold. F.eks. aftale at man kun vil aftage killingerne, hvis de får lødigt foder, får ormekur og vaccineres, inden man overtager dem. Det er tilladt at være en kritisk "forbruger" - også når det handler om levende dyr smiley

    Så længe folk som hende får lov at kaste deres skravlede afkom i nakken af aftagerne, vil det bare fortsætte i det uendelige. For hvad skulle forhindre hende i at fortsætte sin praksis? Det går jo fint med at komme af med killingerne smiley


  • #18   4. jul 2010 Så håber jeg du er så fornuftig du har isoleret de skravlede killinger - fejler de noget der smitter - så kan det får store omkostninger for dine andre katte - og din økonomi.

  • #19   4. jul 2010 Tak for et par støttende indlæg.
    Killingerne har fået en kravlegård i et rum hvor de andre missere ikke kommer. Samtidig har jeg lettere ved at komme til dem og ikke give dem dårlige oplevelser ved at "jagte" dem når de skal have kontakt, de kan hele tiden finde deres kattebakke og finder stille og roligt ud af at det ikke er farligt når jeg går forbi dem.

    De virker friske nok, leger og spiser, der er bare lige det der med øjnene på den lille....


  • #20   4. jul 2010 Held og lykke med den lille´s øjne. Håber du giver en update, når du har været omkring dyrlægen med den.

  • #21   4. jul 2010 Ja jeg forstår ikke man blir fornærmet når man ikke får ret. De killinger har dårligere chancer end katte der er taget senere fra. Jeg er i principet ligeglad med hvad det kan komme til at koste, men tænker på de små. Jeg har lige måtte aflive 2 der har store adfærdsproblemer, pga de var taget for tidligt fra og derfor reagere jeg, for de havde det ikke godt og jeg synes det var frygteligt at skulle af med dem, for havde haft dem i mange år.

  • #22   6. jul 2010 maria..... Hvordan kan du være sikker på at deres problemer skyldes at de var kommet for tidlig fra deres mor ????????

    Det er Åhhh.... så nemt at skyde skylden for diverse problemer over på at de jo er kommet for tidlig fra deres mor.

    9 ud af 10 af alle adfærdsproblemer skyldes at katten ikke trives i det hjem de nu engang er placeret i og forsøger at fortælle deres ejere det, med en uhensigtsmæssig opførsel som ikke skyldes at de er kommet for tidlig fra deres mor

    Om et par år vil man kunne se at der ikke er blevet færre "problem" katte med adfærds problemer, end der er i dag selv om vi nu har fået en 12 ugers lov


    En for nem undskyldning for alle ubehagelige problemer, brugt af mange herinde, men hvor er beviserne ??????



  • #23   6. jul 2010 Hanne. Fordi jeg har haft adfærdsterapeut på den begge, der har vuderet deres adfærd. Og fordi de var indleveret på internat son 6 ugers i en papkasse. Fordi de var urenlige, overdrevne kælne, manglede katteadfærd. Jeg blir nu noget fornærmet når der blir stillet tvivl ved det fordi jeg har kæmpet med det i 11 år og 7 år med den anden og var virkelig glad for dem. Og både en terapeut og dyrlæger har været med på råd i flere år.

  • #24   6. jul 2010 Beviserne - dem burde selv du kunne se Hanne - en dårlig start, det gælder for alle også os tobenede - øger riskoen for problemer, også senere i livet.

    Sund fornuft, som f.eks. ikke at tage en staldkat og gøre til kat i lejlighed - det ville også hjælpe en del ...

    Så simplet er det!


  • #25   6. jul 2010 MarieP, jeg spurgte om en killing kunne få grå stær, ikke noget som helst andet. Og har kun fået ganske få brugbare svar, tilsat en masse beskyldninger om både det ene og andet.

    Men i dag har mine små nye killinger været ved dyrlægen, som faktisk ikke så det som en dødssynd at jeg havde fået dem hjem nu. Jeg tror i hvert fald ikke hun tog telefonen og ringede til politiet efter jeg var kørt.

    Hun mener at det lille skravl er gået i stå udviklingsmæssigt pga. underernæring, og hvis vi er heldige kan den ved korrekt fordring måske få pæne øjne igen, men det kan godt tage op til et par måneder. Samtidig fik jeg fucidin dråber med hjem til den, drypper nu øjne to gange om dagen og håber selvfølgelig på det bedste.
    Men stadigvæk fejler killingens syn ikke noget, så lige umiddelbart står den ikke foran en aflivning. Her til aften har hende og søsteren tumlet rundt i deres kravlegård, og de virker ikke spor syge....

    Til gengæld har jeg stadig en stor arbejdsopgave foran mig med to ikke-socialiserede killinger. Det hjælper hvis de får en halv pose Chunks fra Hills fordelt over nogle gange om dagen. Det er ved at være helt uimodståeligt og når de står og spiser kan jeg få lov til at røre ved dem uden at de er ved at gå helt i spåner. Den opgave havde nok været nemmere med kun én killing i huset, men jeg er nu glad for at den lille har fået en ekstra chance.


  • #26   6. jul 2010 Dorthe...Held og lykke til dig og de 2 små pus *SS* Godt gået af dig at du tog dem begge med hjem *SS*

  • Eva S
    Eva S Tilmeldt:
    sep 2020

    Svar: 4
    #27   3. sep 2020 Hej Dorthe
    De to små misser kan sagtens blive til lækre kælne mussefængere.
    For 17 kom der 2 små vilde kattekillinger til min dør i sommerhuset i slutningen af september. Jeg lokkede dem indenfor med mad og tog dem til dyrlæge. Dyrlægen skønnede dem til at være 3 - 4 uger gamle. Jeg spurgte hende hvorfor så små killinger gik rundt alene. Svaret var at hunkatten havde følt at hun var nødt til at opgive killingerne for selv at overleve.
    De overlevede begge to og jeg fik dem så tamme at hunkatten kunne få et nyt hjem og hankatten blev hos mig. Han blev hurtig en meget kælen indekat som elskede at gå tur i snor og fange mus, han kunne lege med. Han har været den mest kælne kat jeg nogen sinde har haft og har sovet hos mig når muligheden var der. Jeg er sikker på han har haft et godt katteliv indtil han pludselig døde i sidste uge.
    Forvent du kan have dine to små misligholdte misser i mange år. Skulle missen med den grå stær blive blind kan den sagtens leve et godt live som indemis.


  • #28   3. sep 2020 Held og lykke med dem, selvom jeg synes det er helt forkert at støtte sådanne mennesker. Men nu har du dem jo, og så må du også passe dem. Jeg håber ikke at de får for adfærdsmæssige problemer, men det gør de nok desværre med sådan en opvækst.

    EDIT: Min egen kat, som vi hentede på internat, har været forladt i en have af missemor, som af en eller anden grund ikke ville han og hans bror mere.
    Han blev fundet som 6 ugers killing, og den dag i dag "patter" han stadigvæk på især min mors arme og "masserer", som en killing ville gøre på sin mor for at få mælk. Jeg er helt sikker på, at det har mærket ham ikke at have en mor frem til 12 uge.


Kommentér på:
Killing med grå stær??

Annonce