{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
1.241 visninger | Oprettet:

Erfaring med allergi test {{forumTopicSubject}}

Jeg har en kat med foder allergi, og det koster en halv bondegård at fodre hende med allergi foder. Dyrlægen siger jeg kan få hendes testet for at se hvad det præsis er hun er allergisk overfor, og det sys jeg lyder som en god ide, men eftersom jeg ikke ved hvordan sådan en test foregår ville jeg høre herinde om der er nogle der ved noget om det?


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Erfaring med allergi test
  • #1   5. jul 2010 Testen foregår ved en blodprøve, der så bliver sendt til testning...Mener at jeg betalte 2.600kr i depositum, da de ikke kunne sige hvad testen præcis ville koste. De resterende penge fik jeg tilbage sammen med testresultatet smiley

  • #2   5. jul 2010 Jeg synes du skal vende det med Lene Boysen, der er specialist på området: http://www.dyrlaegeboysen.dk/
    Hun er rigtig flink til at svare på mails. Især synes jeg du skal sørge for at få et seriøst svar på, hvad sandsynligheden er for, at man rent faktisk finder noget i sådan en test. Jeg synes nemlig at fornemme, at det ikke altid er nogen nytte til.
    Det man derimod som oftest gør, det er at sætte katten på allergifoder eller et foder indeholdende protein- og kulhydratkilder, som katten ikke tidligere har været fodret med. F.eks. lam og ris. Herved skulle den gerne blive symptomfri (er jeres kat symptomfri nu?).
    Når katten så har været symptomfri i en periode (den SKAL være symptomfri), så kan man prøve sig frem med f.eks. at give den ren kylling i en periode. Reagerer den - ja/nej? Hvis ja, så har du formentlig fundet problemet og skal 'bare' fodre uden om kylling fremover. Hvis nej prøver du med en ny fødrevare f.eks. fisk i en periode osv. osv. Selv de garvede allergispecialister som Boysen bruger den fremgangsmetode, for den er mere 'sikker'. Men kræver også tålmodighed og en meget stringent fodring, hvor man overhoved intet andet giver katten.
    Spørgsmålet er jo så også, hvor slemt tilredt jeres kat var med allergi? For hvis den bliver meget syg af at få noget allergifremkaldende, så ville jeg ikke turde eksperimentere alene. Men hvis den f.eks. 'bare' får lidt sår eller mild kradsen, som stopper igen, når det allergifremkaldende fjernes igen, så kan du roligt selv prøve dig frem.


  • #3   5. jul 2010 Men helt anden ting er så, at du ikke skal regne med, at en foderallergiker nogensinde bliver 'billig' at fodre på. For med f.eks. kylling (som en af mine katte er allergisk overfor), der vil du finde kylling i 95% af alt kattefoder i Danmark. Fisk er også en joker, da det er tilsat til stortset alt kattefoder i form af omega3/6.
    Grunden til at allergifoder virker (det gør det så heller ikke altid) er fordi at proteinerne er smadret i en sådan grad ved forarbejdning, at kattens organisme ikke kan genkende dem.
    Køb evt. foderet i Tyskland, det er typisk billigere trods porto.


  • #4   5. jul 2010 Jeg regner skam heller ikke med hun nogensinde bliver en billig kat, men måske ku hun blive lidt billigere. Hun er symptomfri nu, men hvis jeg prøver at skifte foder får hun tynd mave og kaster op, og sådan var det også inden jeg skiftede hende hen på det foder hun får nu.

  • #5   5. jul 2010 Har du overvejet at droppe allergi foderet og råfodre?

    Har selv en kat med foderallergi, og ham råfodre jeg, og der er ingen symptomer what so ever smiley

    Dyrlægen havde også mig på allergifoder (det de selv sælger selvfølgelig ;)) men det slog han også ud af, og så var det jeg hoppede over og råfodrede ham istedet for..

    Jeg giver omkring 3-400 kr i måneden for 2 katte smiley


  • #6   6. jul 2010 Mine forældres kat har allergi overfor græs, han får en pille (hver dag mener jeg).
    Han fik taget en blodprøve, ved dog ikke hvad de ga for den.


  • #7   6. jul 2010 Opkast/tynd mave er faktisk ikke de klassiske symptomer på foderallergi, omend de dog vist godt kan komme.
    Råfodring gør ingen forskel, hvis man ikke ved, hvad der udløser problemet. Men det er selvfølgelig nemmere at vide, hvad der er givet, i forhold til et blandingsprodukt som tørfoder.
    Lene Boysen kan prikteste, men jeg kan ikke huske hvordan det er med priktest og blodprøve i forhold til forskellige typer allergi - der er vist forskel på hvordan man tester foderallergi og luftbåren allergi. Ved bare, at man typisk bruger udelukkelsesnmetoden med eet fodermiddel af gangen ved foderallergi.
    Ville helt klart spørge specialisten. Ligesom med alm. læger, så er dyrlægers viden/erfaring om allergi ofte begrænset - og de har dårligere muligheder for at teste.


  • #8   6. jul 2010 Lene Skov M - Jeg aner ikke hvad der udløser mins foderalleri, men råfodning hjalp..

    Han havde ikke diarré, men tabte hår i hovedet og hen af ryggen..

    Oven i det har han loppe allergi, som kan ses ved han taber hår ved halen roden, loppeallergien er dog nem at behandle, det er bare at få lopperne til at forsvinde fra ham smiley


  • #9   6. jul 2010 Jamen hun har ikke haft de symptomer med tynd mave og opkast siden jeg skiftede over på allergi foder, men hvis jeg prøver atskifte hende hen på noget andet foder kommer det igen

Kommentér på:
Erfaring med allergi test

Annonce