{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
8.960 visninger | Oprettet:

Min lille ny killing miaver!! {{forumTopicSubject}}

Hej alle.
Har brug for at godt råd. Det er første gang jeg har kat, og har valgt mig en halv siameser. Ved godt de snakker meget af natur osv. og det er ikke noget problem, det er bare skønt han snakker lidt, hvilket han gør en masse!!
Men min lille blop "pev" super meget de første 3 dage og så holdte det op igen. Men nu er han begyndt igen. Hvorfor??
Fx. om morgenen når jeg gør mig klar til skole miaver han og vil have opmærksomhed hele tiden.. giver mig tid om morgenen til at sige godmorgen osv, men kan jo ikke snakke med ham i 2 timer.. Han måtte egentligt gerne være i soveværelset om natten, men vi er blevet nødt til at stoppe det, fordi han hele natten "leger" med vores dyner og hopper rundt og larmer..
Han er verdens lille mest skønne kat, men han har lige de her ting som er en smule frustrende. Håber nogen har et godt råd??
Det skal dog siges jeg kun har haft ham en uge nu. Men nu troede vi lige han var stoppet, og så bliver man ked af det når det begynder igen. Jeg vil jo helst ikke gøre noget forkert..
Håber I kan hjælpe. smiley
Kram Nette.


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Min lille ny killing miaver!!
  • #1   25. aug 2010 Han keder sig nok, det gjorde min Chérie også i starten. Men det var mere det at hun savnede sine søskende, men heldigvis har vi Cleo herhjemme, så hun bliver underholdt.

    2 katte har meget godt af hinanden, men han skal nok vænne sig fra det, i har jo kun haft ham i en uge.


  • #2   25. aug 2010 Vi overvejede meget det med 2 katte, men eftersom han er 100% indekat sagde dyrelægen nej til det. Hun sagde det ville gå godt det første år til to, men så sagde hun at man ofte så man desværre måtte skille sig af med en, fordi de ikke kunne enes..
    Forstår bare ikke hvorfor han keder sig, vi nusser med ham og leger med ham så meget vi kan (dog ikke så meget at han tror det skal være hele tiden når han vil), Har også hørt at man ikke må, bare fordi han piver, tage ham op eller nusse med ham og lign, for så lærer han jo at jo mere jo piver, så kommer de..


  • #3   25. aug 2010 Det dit dyrlæge har sagt er dog godt nok noget bavl.

    To kastrater har er super godt liv sammen - især af de af samme race eller har samme aktivitetsneiveau.

    Selvklart de skal være kastrater ...


  • #4   25. aug 2010 Okay.. men tror hellere vi må se tiden an, og se om ikke han kan fungere som alene kat.. Vi er super glade for ham, og lige nu ligger han bare på mit skød og hygger. Engang imellem kigger han lige op og snakker lidt..

  • #6   25. aug 2010 Lotte: Ja, men kender bare en del der kun har en, og det fungere jo godt. Der er vel intet forkert i kun at have en??

    Sofie H: Han har masser! smiley Og det sjove er at det legetøj der er bedst selvfølgelig er det som jeg selv lige laver. Fx papir krøllet sammen til en stor kugle osv.. Jeg beskæftiger ham meget, og leger virkelig meget med ham. Vi putter og nusser også meget.. Tror bare det tager tid for ham..

    Lige en ekstra ting, som jeg måske tror kan ligge til grund for det. Fik ham da han var 10 uger.. Hende jeg købte ham af, kender jeg en smule og hun lovede mig det var helt iorden, og det med 12 uger var noget fis, da man før hen kunne få dem fra 8 uger.. Kan dette ligge til grund for noget? sagde det til dyrelægen og hun sagde det kunne gøre det lidt svære, men at vi stadig nok skulle få det godt, især fordi han så meget gåpå mod som han har!.


  • #7   25. aug 2010 Altså, da jeg fik Perle Puf 10 uger gammel, havde hun også meget gåpåmod og virkede stærk som bare pokker! Men lidt efter lidt udviklede hun sig til en nervøs og utryg kat, og jeg har desværre utroligt mange problemer med det lille pus, og kæmper for at holde hende glad og rask!

    Jeg siger det ikke for at skræmme dig, men du skal bare være forberedt på, at der kan komme problemer...

    Og ja, hans piveri kan sagtens have med at gøre, at han er kommet for tidligt hjemmefra - men det kan også bare være sådan, han er. Det er jo ikke til at sige.

    Og din ven er godt nok en klaphat, for at sige det på en pæn måde!!!!!! :o(

    Dyrlægen er heller ikke for kløgtig at sige, at to indekatte ikke ville fungere sammen!! Herinde er der maaaange mennesker med mere end én indekat, hvor det fungerer fint - og endda bedre end med en enkelt kat, da de godt kan savne selskab.
    Og jeg vil gerne vædde med, at der kommer et tidspunkt, hvor det ikke er så sjovt at underholde din kat hele dagen - to katte kan betyde så meget for hinanden og give hinanden noget, som et menneske ikke kan.


  • #9   25. aug 2010 Det er muligt at hende du fik den af mener det er noget fis, men det er loven og det er strafbart. Forskning har vist at killinger har bedst af at blive med mor og søskende til de er 12 uger og gerne længere. Jeg sælger ikke før mine er 16 uger.
    Og den dyrlæge aner da ikke hvad hun snakker om. Jeg har aldrig måtte skaffe mig af med en kat, fordi den pludseligt ikke kunne med en anden. Jeg ville slet ikke turde have tillid til den dyrlæge, hvis min kat blev syg,

    Men for at vende tilbage til dit problem. Så vil jeg gætte på at den snakker for at få dig til at blive. Den er klar over at du forlader hjemmet og den så efterfølgende er alene. Så derfor kan jeg kun tilslutte mig de andre og sige at en kat mere ville hjælpe.


  • #10   26. aug 2010 Hej inden der går for meget hønsegård i din tråd vil jeg bare sige at en kat har det meget bedre hvis den har noget selskab mens du er væk og skulle du ha lyst kan du finde en ven til missen så kik evt her http://www.kattegalleri.dk/html/mar_vis.asp?MarID=17922 smiley

  • #11   26. aug 2010 Tak fordi I alle sammen svare.. Men nu må vi se tiden an. Har læst mig frem til at det kan tage op til 2 mdr. før en killing er 100 % tryg i sit nye hjem, og ved det er her den hører hjemme.. Jeg elsker at han snakker så meget, og dagen i går gik godt, det var kun da jeg gik i bad om aftenen han sad ude foran bruseforhænget og pev kort på mig.. Her til morgen stod jeg op en halv time før jeg ellers skulle, og så kom han ind i sengen og hygge og han legede alt det han ville.. så var der ingen problem imens jeg spiste morgenmad osv..
    Skal til dyrelæge næste fredag og der skal han have en vaccine. Vil nævne dette for hende.!!!!!!


  • #12   26. aug 2010 12 uger er LOV det er ikke noget man selv bestemmer om man vil eller ej

  • #13   26. aug 2010 Nette,

    Det tager ikke op til to måneder for en velsocialiseret killing at falde til.

    Det er noget trist at læse din holdning - det går nok killingen kun er 10 uger - den falder sikkert til som enekat, osv. Er du sikker på den snakker - den kunne faktiks kalde på sin mor og søskende.

    Killingen skal basisvaccineresd to gange. Første gang ved 12 uger og igen ca. 4 uger senere.

    Ville nok finde en anden dyrlæge med lidt mere forstand på kat - for killingens og din skyld ...


  • #14   26. aug 2010 min holdning er bestemt ikke trist. Vil gøre alt for den lille kat.! Sys ikke I er helt fair. er første gang killinge ejer, og vil bare gerne vide hvad der er normalt osv..
    Bliver nødt til at spørge direkte så: Er det ikke iorden kun at have EN kat? Er det "synd" for katten?? Og han skal have sin vaccine fredag da han så er over de 12 uger. Havde ham til dyrelæge allerede 2 dage efter jeg fik ham for at tjekke alt var OK med ham, og få at få ormekur osv. Tro mig, jeg er ikke sløset med ham, sørger for han har det godt osv. Så det er ikke iorden at skrive det der. vidste ikke bedre da jeg købte ham og han var 10 uger. ØV! men det ved jeg nu, og hvis det kræver at han kommer tilbage til sin mor i en uges tid, så er det sådan det er. Men ville bare emne det er at forvirre ham. at han har været her lidt over en uge og så pludselig hjem til sin mor igen, og så tilbage!


  • #15   26. aug 2010 De udover kalder han selvfølgelig på sine søskende og mor. Har kun haft ham en uge! Og der hvor han boede var han ikke vandt til mennesker kom og holdt dem osv.. Men allerede nu elsker han er ligge på brystet, eller sidde på skulderen og nusse ens øreflip. så jeg gør altså mit..
    Vil informere hende jeg købte ham om at det ikke er smart at skille sig af med dem for tidligt..


  • #18   26. aug 2010 Nette,
    Selvom du vil gøre alt for killingen - så kan du altså ikke gøre det en anden kat gør - det en anden gør kan gøre hele forskellen om killingen udvikler sig til en voksen kat med normal adfærd eller ej.

    En siameserblanding er en mundfuld aktivitetsmæssigt - den skal have en legekammerat at brænde det af på og prøve grænser med - den skal også ha' en legekammerat for at kompensere for den ER flyttet alt for tidlig hjemmefra.

    Når du elsker den lille misling så højt - så syntes jeg du en fart skulle hente en af dens søskende, eller en anden killing der er MINDST 12 uger gammel.


  • #19   26. aug 2010 Okay.. Tak for rådet.. det vil jeg gøre så. Men hans søskende bliver først 12 uger og en uge.. så må vente... ellers skal jeg kigge omkring efter en her i nærheden.. Er bare så glad for ham, og vi har det så dejligt sammen..
    Ved min kæreste river hovedet af mig, han vil under ingen omstændigheder have 2 katte.. men nu må jeg i gang med at overtale..


  • #20   26. aug 2010 Ville det gøre noget hvis de ikke er søskende? kan det skabe problemer? Eller kan de blive lige så gode venner selvom den ene er en helt almindelig huskat (fx. gråstribet osv) og Blop er en lille halv siameser..??

  • #21   26. aug 2010 Lige børn leger bedst - det bedste ville være en fra kuldet - den gråstribede kan have en psyke der passer - men du skal nok ikke regne for meget med det.

  • #22   26. aug 2010 Okay..

  • #23   26. aug 2010 Hej Nette

    Det er trist, at du som førstegangskattekøber er blevet rådgivet og informeret så dårligt.
    Som de andre siger, så ja, en killing som så hjerteskærende kalder, SKAL have en legekammerat, og man fjerner altså ikke en så lille killing fra mor og søskende. Når nu det er en siameserblanding, ville jeg sørge for at finde en killing med samme aktivitetsniveau som den du har, så en af de søskende der er, er nok et godt bud. En huskat kan den sikkert godt sammen med, men når de bliver ældre er det ikke sikkert de gider hinanden, da du ikke kan vide på forhånd om deres aktivitetsniveau passer sammen.

    Må jeg spørge hvad grunden er til, at du fik ham så tidligt? For mig lyder det som om, "opdrætteren" stadig har de andre søskende, så hvorfor lige gå af med ham før tid?

    Og så ville jeg lade den lille komme i soveværelset om natten, det er maaange timer den skal være alene. Jeg ved godt at det koster nattesøvn i nogle dage, men han skal nok lære natterytmen at kende, og lade jer sove igennem. leg godt og grundigt med ham lige inden i sover, når han vækker dig om natten, kan du lige lege 2 min med ham igen her i starten, og så sove igen, men efter nogle dage skal du lære ham at mor sover, ved at sætte ham på gulvet og vende dig om på den anden side, når han vækker dig. Ikke noget med at skælde ud, tage i nakken eller andet, han søger tryghed nok i forvejen.. Det kræver noget tålmodighed, men siameseren er klog, han skal nok lære det smiley


  • #24   26. aug 2010 tillykke med den lille, katte er dejlige.
    tror også en legekammerat vil være en god ide, og det behøver ikke være en fra kuldet, bare de er jævnaldrene.
    vi har lige haft et kuld på tre , de 2 piger kom væk ved 12 ugers alderen til hvert sit hjem og det gik super fint. havde også en dreng fra det kuld, han kom først hjemmefra ved 16 ugers alderen, men den første uge gik han og peb og peb, hvilket han aldrig gjorde her, her var han en sej gut, der elskede mor.
    hende der har ham siger at det er bedre nu efter de har haft ham en 3 ugers tid, men når han keder sig eller vil have kontakt kommer han miavende hen til dem. tror bare nogle har lidt sværere ved at blive adskildt fra mor end andre. ( nogle drenge flytter hjemmefra som 17 årige, mens andre mænd bor hjemme til de er 30 - griner )


  • #25   26. aug 2010 tinna S

    Jeg er ikke enig med dig i det ikke behøver at være en killing fra kuldet. Den allerstørste chance for et godt liv sammen er en ligestillet.

    Siamesere er meget anderledes end huskatte ...


Kommentér på:
Min lille ny killing miaver!!

Annonce