{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
1.649 visninger | Oprettet:

De herreløse katte. {{forumTopicSubject}}

Jeg tænker lidt på. Jeg har det jo med at hjælpe syge, skadede og herreløse katte, det jeg nu kan. Ganske enkelt fordi jeg elsker de dyr! Jeg har det lidt sådan, som tiden går vil jeg jo træffe flere katte der har brug for en eller anden form for hjælp, og jeg selv er faktisk talt på mit maksimum nu i antallet af katte jeg har selv. Der er jo også grænser for hvad jeg har råd til at fodre på og holde til med dyrlæger! Jeg er ikke millionær desværre.

Jeg tænker lidt på... Jeg er faktisk talt ikke særlig meget for Inges Kattehjem, selvom de ligesom jeg selv også kun vil kattene det bedste af det bedste. Jeg kan ikke lide deres opførsel overfor folk som ringer til dem og forhører sig omkring katte, den synes jeg er så ubehøvlet og negativ al for ofte. Tror desværre også det har noget med sagen at gøre, at de har rigtig mange katte og kommer af med knap så mange. Jeg ved der er Dyrenes Beskyttelse og Kattens Værn, og så også Inges Kattehjem som jeg oprigtigt talt synes er ubehøvlede overfor dem der ringer omkring råd og vejledning. Men hvad er der ellers derude?

Jeg har ikke lyst til at stoppe med at hjælpe katte der har brug for hjælp, men jeg kan ikke sige OK til at tage flere til mig. Det antal jeg har nu, det er max!

Jeg kunne godt tænke mig at vide, om der er nogen steder der har mere succes mht. at få katte adopteret ud til gode, kærlige, ansvarsfulde og ansvarsbevidste familier end andre, og i så fald hvem der har mere succes end andre.


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  De herreløse katte.
  • #1   29. maj 2011 Den lille Sally for eksempel. Pt. er det vigtigste mht. hende at jeg får hende fanget så hun kan komme af sted til en dyrlæge og blive steriliseret og få sit egentlige helbred tjekket, og få sig et par vaccinationer. Men men, hun er en at HVIS det er det kan lykkedes mig at vinde hende over til at blive en god tamkat, istedet for at være en vildkat, kunne jeg godt ønske mig et rigtig godt hjem til hende. Hun har nogle ufatteligt dejlige øjne, og jeg er meget sikker på at hvis hun kan blive vundet over til at blive tam, kan hun blive en helt fantastisk misser for en der har lyst til at elske og holde af hende, og tage sig godt og kærligt af hende.

    Jeg kan RIGTIG GODT lide det blik der er i hendes øjne!!


  • #2   29. maj 2011 Tror det er noget nær umuligt at svare på, hvilke internater der gør det bedst/ har mest succes. Der kan jo ske det samme for ethvert internat, som der kan for enhver opdrætter eller anden kattesælger, at en kat bliver solgt til den forkerte. En køber kan virke nok så seriøs og dyrevenlig, men det er ikke altid de forstår sig på at behandle dyr ordentligt, når det kommer til stykket (hvilket man jo ikke altid finder ud af).
    Jeg ved ikke hvordan andre internater gør, men Dansk Dyreværn Århus har en besøgsordning, hvor frivillige besøger bortadopterede dyr i deres nye hjem efter et stykke tid, og det er jo en god ting (især hvis der var noget at gøre, hvis dyret var kommet til et tvivlsomt hjem). Af de mange katte, jeg besøgte var LANGT de fleste kommet til gode hjem, men der sidder stadig nogle få triste tilfælde og nager i mig - både katte og hunde smiley

    Tror desværre at fejlvurdering af købere sker i en eller anden grad for alle internater/kattehjem. Ingen er jo synske, men man kan gøre sit bedste.

    Syne at internater skulle lade være med at sælge indfangede katte, hvis fortid man ikke kender, eller katte, som man ved har været vant til fritløb, til hjem hvor de skal være indekatte. Og der er det mit indtryk (bl.a. udfra tråde her på KG) at IK ikke gør det godt nok. Men de gør så meget andet godt, så jeg støtter dem gerne.
    Ingen af dyreværnsforeningnerne er perfekte IMO, men det er sgisme også et vanskeligt arbejde de har.

    Hidtil har jeg haft held til at finde strejfende kattes ejere, så 7,9,13, har jeg endnu aldrig været nødt til at indlevere en kat til internat, og håber ved gud heller aldrig jeg bliver nødt til det! For bare tanken om, at den kat, jeg indleverede, ikke fik et godt hjem....

    Og så vil jeg ønske dig held og lykke med lille Sally.


  • #3   29. maj 2011 Syne ... Synes at internater (skulle der stå)

  • #4   29. maj 2011 Alt respekt til dig fordi du forsøger at hjælpe. Men jeg tror ikke der er nogen der har mere succes end andre med at bortadopterer katte. Der er en overproduktion af killinger, godt hjulpet af dem der lige skal have et hyggekuld eller blandingskuld for at tjene en tusse. Der er simpelthen ikke nok hjem i Danmark til alle de katte der fødes og i forvejen er. Selv om det lyder brutalt og jeg selv er plejemor for killinger for Kattens Værn her i Aalborg, er jeg enig med Tinka i at de voksne indfangne katte burde aflives, da man ikke har nogen anelse om hvad de har oplevet i deres tidligere liv på gaden.
    Så længe der er så få der kan se ideen i at få neutraliseret deres kat/te og der til stadighed osse afhændes fertile dyr til kæl, kommer du aldrig problemet til livs. Jeg forstår ikke at dem der påstår at elske katte og ikke lader dem neutraliserer, men i stedet lader de deres kat bidrage til endnu flere grusomme skæbner. Men det gør de sikkert efter devicen at det er de andres skyld.


  • #5   29. maj 2011 Marianne N **er jeg enig med Tinka i at de voksne indfangne katte burde aflives, da man ikke har nogen anelse om hvad de har oplevet i deres tidligere liv på gaden.**

    Jeg har altså IKKE skrevet at de burde aflives! jeg skrev, at de ikke burde bortadopteres til hjem, hvor de skal være indekatte.

    Synes at internater skulle lade være med at sælge indfangede katte ....
    (hvis fortid man ikke kender, eller katte, som man ved har været vant til fritløb), ......
    til hjem hvor de skal være indekatte.

    (fik vist lavet en for lang indskudt sætning).



  • #6   29. maj 2011 Kan godt se hvad i mener. Jeg kan bare ikke rigtigt tage flere ind. Jeg har i alt i samlet flok 9 katte med Sally. 3 af disse er vildkatte, hvorag Sally er den ene af de 3. De to andre vildkatte er fuldt ud voksne katte.

    Jeg har ikke så meget imod at aflive katte, hvis de står uden mulighed for at blive hjulpet. Men det er altså det sidste jeg vil gøre!! Så ikke noget jeg selv gør, med mindre jeg ikke kan blive fri for det, som jeg har oplevet 2 modbydelige gange jeg aldrig vil komme mig over.

    Den ene gang var for en 8 års tid tilbage, hvor jeg hørte en kat ligge og skrige ude på vejen. Den var fuldt ud levende, men havde fået knust sit bagparti flat under et bildæk. Der knak jeg nakken på den for at hjælpe den af med dens lidelser. Falck Dyreambulance som var blevet tilkaldt, kom først næsten en time senere efter jeg havde ringet, til trods for jeg havde fortalt dem at katten levede og var i kraftige smerter og led grusomt.

    Den anden gang var med en lille bitte 4 ugers killing jeg havde fundet i en hæk, som jeg havde forsøgt at gøre hvad jeg kunne for at redde. Men af en eller anden årsag, meget pludseligt en af dagene, begyndte den at blive lam fra bagbene og opefter, mere og mere som minutterne gik. Den knak jeg også nakken på, for der var ikke tid til at tage den til dyrlægen og få den aflivet. Det gik for hurtigt med lammelsen for den, og den blev mere og mere bange hele tiden, for den ville så gerne gå rundt og lege, men kunne ikke.

    Men det som jeg virkeligt og mega inderligt bare HADER, er at jeg rent faktisk oplever skæbner som disse, og ISÆR når Falck er så forbandet så lang tid om at komme en kat til undsætning, at jeg selv må knække nakken på dyret for at gøre det af med dens lidelser. Så bliver jeg sgu vred og meget meget såret og ked af det på dyrets vegne!! Ligesom om, nåh ja det er jo bare en kat altså. GRR!! De to katte er jeg aldrig kommet mig over. Især ikke den jeg fandt på vejen og Falcks meget lange tid om at komme.

    De ligger begge begravet i mine forældres have den dag i dag. Killingen hed Pjevs, og katten fra vejen har jeg kaldt Missekat. Det kalder jeg den stadigt, selv om den er død og borte for efterhånden ret mange år siden.


  • #7   29. maj 2011 Jeg vil da lige sige, at jeg kun synes det er flot, at du overhovedet har taget de katte ind!, og selvfølgelig har jeg fuld forståelse for, at du ikke kan tage flere. Selv kan jeg slet ikke tage nogen katte ind, desværre. Aner ikke hvad jeg skulle gøre, hvis jeg pludselig stod med en kat, og ejeren ikke var at finde... blev vel nødt til internat så smiley


    Og som tilføjelse til det jeg skrev til Marianne før, så vil jeg igen sige, at jeg aldeles ikke synes man skal aflive en kat, bare fordi man ikke kender dens fortid. Man må jo vurdere, om katten kan fungere i nyt hjem. Der bliver indleveret rigtig mange katte uden kendt historie, og de kan sagtens, og uden problemer, ligeså vel som katte med kendt historie, formidles til gode hjem med udeadgang. Det har jeg set rigtig mange eksempler på.
    Men hvis en herreløs kat slet ikke er tryg ved mennesker, eller vantrives i bur, så synes jeg da, at aflivning er det mest nådige, (selv om det er forfærdelig trist). Mener nu også at de fleste internater gør sådan - der er jo nok af kælne internatskatte, der ”bare” trænger til nyt hjem og så er der ingen grund til at udsætte en stakkels, menneskesky kat for at sidde i bur ... måske i flere måneder. Der er jo desværre ikke gode hjem nok til alle de svigtede katte smiley


  • #8   30. maj 2011 Har rigtig gode er faringer med IK og dårlige med KV. Så efterhånden synes jeg at det er en smagssag om man henvender sig til den ene eller den anden org.
    En vildkat der ikke kan håndteres efter et stykke tid med menneskekontakt skal selvfølgelig ikke på internat. Men jo længere en kasseret kat går på gaden, jo mere utryg og bange bliver den. I bund og grund tror jeg at størstedelen af de herreløse katte er et produkt af menneskers uansvarlighed. Det er så nemt at anskaffe - og for nogen også så nem at kassere igen!
    Jeg har bragt en kat til internat efter at den var blevet testet og vurderet af dyrlægen. Jeg gør det gerne igen hvis der kommer en tamkat uden ejer.


  • #9   30. maj 2011 Nej sorry Tinka, jeg glemte en sætning i min tekst. Jeg er enig med dig i at de ikke skal bortadopteres som indekatte, da men ikke kender der fortid. Jeg vil så gå eet skridt videre og sige at de burde aflives, da der i forvejen er ca 700.000 herreløse katte der render frit. Tallet er fra DB. I min bog er en human aflivet kat bedre end et kummerligt liv uden nogen der tager sig af den. Grunden til min stærke udmelding er at man desværre ikke kan redde alle, så jeg finder det bedre at redde dem der har udsigt til et ordenligt katteliv, med mennesker der elsker dem og sørger for deres behov.


  • #10   31. maj 2011 Marianne N **Jeg vil så gå eet skridt videre og sige at de burde aflives, da der i forvejen er ca 700.000 herreløse katte der render frit.**

    Jamen hvad har hver enkelt af disse katte at gøre med resten af de 699.999 herreløse katte?! Sådan en kat kan da sagtens være godt socialiseret, og have **udsigt til et ordenligt katteliv, med mennesker der elsker dem og sørger for deres behov**. Det har jeg, som nævnt, set utallige eksempler på det fra det internat, jeg har arbejdet for.

    Mener du seriøst, at de katte, der fx:
    er hoppet ud over altanen,
    er smuttet væk på dyrlægens trappesten;
    er blevet kørt langt ud i en skov af en kattefjendsk nabo;
    er blevet ”glemt” af ejeren ved flytning;
    er løbet væk fra det sommerhusområde, den var slæbt med til på ferie;
    ved et uheld er hoppet ind i en håndværkers bil, og blevet kørt til gudvedhvor, og derefter smuttet væk i panik;
    er rendt væk fra et sted, hvor den er blevet passet;
    bliver dumpet på internatets trappesten eller på en rasteplads;
    …. og bliver indfanget, eller indleveret til internat af venlige mennesker, (eller af ejeren selv, der lyver katten ”fundet som herreløs” for at spare indleveringsgebyr),
    skal lade livet FORDI der er 700.000 herreløse katte?! :S


  • #11   31. maj 2011 Kort sagt JA. Jeg kan sagtens se problemerne i det du skriver, de scenarier du beskriver kan være undtagelser, hvis ejerne af en sådan uheldig kat har sørget for øremærkning/chip og registrering i de forskellige registre. Så vil sådan en kat jo komme hjem igen.
    Jeg vil så osse tilføje at jeg bestemt ikke bryder mig om aflivning af raske dyr, hvilket er i modstrid med det ovenstående. Men i forhold til både antal katte vs hjem til disse katte og den store mængde der render for lud og koldt vand, så finder jeg det mere humant at aflive en del og så få fundet hjem til dem man kan.
    Jeg har osse plejekillinger som er "bortkastet" og ind imellem en mishandlet kat, men jeg er osse sørgeligt klar over at ikke alle af dem finder en permanent familie. Og jeg ved ikke med dig, men jeg har ikke plads eller råd til at redde/beholde alle de katte der ikke finder et hjem. Jeg ville gerne, men det er ikke realistisk.
    Det ideelle ville være at indfange de herreløse katte og få dem alle neutraliseret, så de i det mindste ikke forøgede bestanden. Men det kræver en masse penge og frivilligt arbejde. Ligeledes burde alle katte der ikke er egnet til videre avl, (det gælder osse huskatte og ikke kun racekatte) neutraliseres inden de skiftede hjem. Men du ved jo lige så godt som mig at det bliver de desværre ikke. Det er jo tydeligt når man læser her på KG og andre sites.
    Så selv om det lyder og føles brutalt, så ja, så står jeg ved den holding.


  • #12   4. jun 2011 Marianne N **Kort sagt JA. Jeg kan sagtens se problemerne i det du skriver, de scenarier du beskriver kan være undtagelser, hvis ejerne af en sådan uheldig kat har sørget for øremærkning/chip og registrering i de forskellige registre. Så vil sådan en kat jo komme hjem igen.**

    Det jo er de katte, der netop IKKE kommer hjem til ejer igen, vi taler om.


    **.. i forhold til både antal katte vs hjem til disse katte og den store mængde der render for lud og koldt vand, så finder jeg det mere humant at aflive en del og så få fundet hjem til dem man kan. **

    Nej, der er ikke hjem til alle, så nogle må nødvendigvis aflives. Men kategorisk at udvælge de katte, der har ukendt fortid, er dog et besynderligt kriterie for aflivning :S
    IMO ville det give lige så meget mening, hvis kriteriet for aflivning fx hed ”gråstribede katte”.


    **Og jeg ved ikke med dig, men jeg har ikke plads eller råd til at redde/beholde alle de katte der ikke finder et hjem. Jeg ville gerne, men det er ikke realistisk. **

    Du ved ikke med mig? Jeg kan da sige så meget, som at jeg i hvert fald ikke bidrager til overskudskatte på nogen som helst måde - hverken direkte eller indirekte.

    Men igen, hvad har det med kattene-med-ukendt-fortid at gøre? Hvorfor lige netop disse katte? Nogle af de katte, ejer selv indleverer, kan da i mange tilfælde være dårligere egnet til internatophold- og omplacering, end mange af de katte, der er indleveret af tilfældige findere.
    I øvrigt, fra ”mit” lokale internat udleveres der samlet set et langt større antal katte, end antallet af katte med kendt fortid. Så der er altså hjem til i hvert fald en hel del af de katte, du mener bør aflives.


    **Det ideelle ville være at indfange de herreløse katte og få dem alle neutraliseret, så de i det mindste ikke forøgede bestanden. Men det kræver en masse penge og frivilligt arbejde. Ligeledes burde alle katte der ikke er egnet til videre avl, (det gælder osse huskatte og ikke kun racekatte) neutraliseres inden de skiftede hjem. Men du ved jo lige så godt som mig at det bliver de desværre ikke. Det er jo tydeligt når man læser her på KG og andre sites.**

    Ja, det ville være det ideelle. Men hvordan privatpersoner agerer ved overdragelse af katte, er en anden snak.


  • #13   5. jun 2011 kan kun sige, at det burde være lovpligtigt at øremørke og/eller chippe sin kat, ligesom det er med hunde (har jeg i hvert fald hørt). Der burde være nogle flere love/regler omkring katte og ejerskab.

  • #14   5. jun 2011 Jeg har ellers skrevet et meget langt svar til dig Tinka, men det forsvandt da jeg trykkede opret. Hmfff.

    Kort fortalt skrev jeg at vi sådan set var enige, men måden er vi ikke enige om. Jeg ville ønske at jeg kunne finde andre løsninger, men det kan jeg desværre ikke. Faktum er stadig at der ikke findes hjem til alle de katte der er.

    Det jeg mente med denne kommentar
    **Og jeg ved ikke med dig, men jeg har ikke plads eller råd til at redde/beholde alle de katte der ikke finder et hjem. Jeg ville gerne, men det er ikke realistisk. **
    Er at jeg IKKE har plads til at have flere hjemløse katte, jeg har heller ikke penge nok til at fodre på dem. Jeg har mine egne som jeg har valgt at tage mig af og de få killinger mit opdræt producerer kommer alle herfra neutraliseret, så hverken jeg eller de er medvirkende årsag til der kommer endnu flere.
    Jeg vil gerne slå fast at det ikke er kattenes skyld, men det er dem der bliver taberne. De skyldige er dem der ikke tager ansvar, når de vælger at få et kuld og så ikke neutraliserer og "mærker" dem inden de bliver afhændet. Deres undskyldning er at der jo ikke er nogen der vil betale prisen. Det er så en anden diskussion, men jeg mener at vælger man at få killinger så må man sgu betale det, det koster, hvilket indebærer bla en neutralisering. Ellers skal man slet ikke få de killinger. Ja hallo, det koster at få et kuld, hvad enten det er en opdrætter der laver med stamtavle eller det er alm huskat eller blandingsrace. Der er nemlig ikke penge i at avle/opdrætte katte. Dette skriver jeg mest for dem der så gerne vil have oplevelsen sammen med deres kat. Hmmmmm. Katten er nu ligeglad, det er ejerens behov.
    Og som Gosia skriver, så burde der være love for katte, som for hunde. Både i forhold til mærkning, men osse i forhold til salg eller overdragelse af kat/killing. Og ikke kun 12 ugers reglen.


  • #15   6. jun 2011 Marianne N **Jeg har ellers skrevet et meget langt svar til dig Tinka, men det forsvandt da jeg trykkede opret. Hmfff.
    Kort fortalt skrev jeg at vi sådan set var enige, men måden er vi ikke enige om.**

    Hvad er det, du mener, vi er enige i?
    Jeg er IKKE enig med dig i, at man kan stille et så meningsløst kriterie op for aflivning. Skulle det give mening ville det forudsætte, at der ikke findes gode hjem til nogen som helst katte med ukendt historie, men faktum er, at det er der til rigtig mange af dem. Det må du da også vide, eftersom du arbejder for et internat.

    Som jeg skrev før, afsætter ”mit” lokale internat et langt større antal katte, end det antal katte, der indleveres af ejer (som kan informere om kattens fortid).
    Jeg kender ikke tallene fra de seneste år, men for få år siden var antallet af udleverede katte fra internatet, så vidt jeg husker, ca. 600 årligt . Mit skøn er, at max halvdelen af de indleverede katte har kendt historie. Konsekvensen af din ide ville være, at 300 af disse vidunderlige katte skulle have været aflivet…. Årligt.


    Marianne N **Faktum er stadig at der ikke findes hjem til alle de katte der er.**

    Det behøver du altså ikke fortælle mig.
    Men hvorfor aflive FLERE internatskatte, end der rent faktisk ER (velegnede!) hjem til?!


    Marianne N **Det jeg mente med denne kommentar
    **Og jeg ved ikke med dig, men jeg har ikke plads eller råd til at redde/beholde alle de katte der ikke finder et hjem. Jeg ville gerne, men det er ikke realistisk. **
    Er at jeg IKKE har plads til at have flere hjemløse katte, jeg har heller ikke penge nok til at fodre på dem. Jeg har mine egne som jeg har valgt at tage mig af og de få killinger mit opdræt producerer kommer alle herfra neutraliseret, så hverken jeg eller de er medvirkende årsag til der kommer endnu flere.**

    Jeg skrev allerede 29/5-2011 22.16.51 at jeg desværre ikke kan tage nogen katte ind her, så egentlig ”vidste du godt med mig” hvis du havde læst det.
    Mht. at producere killinger, så kan man nu godt se det sådan, at så længe der er katte i overskud, vil enhver, der avler katte, indirekte komme til at bidrage til overskuddet af katte generelt set …. hvilket videre betyder at andre sunde, velsocialiserede katte, der allerede er i overskud, må aflives.


    Marianne N **Jeg vil gerne slå fast at det ikke er kattenes skyld, men det er dem der bliver taberne.**

    Ift. hvilke katte der bør aflives og ikke aflives, er spørgsmålet om skyld irrelevant (hvad ”det” så præcis er, nogen kunne tro, var kattenes skyld :S)

    Det, jeg opponerer imod, og forsøger at få dig til at svare på, er, hvordan det kan være, du stiller et tilfældigt aflivningskriterie, når der rent faktisk ER gode hjem til en meget stor del af netop de katte, du mener, bør aflives.


  • #16   6. jun 2011 Tinka, nu er det de fritgående og herreløse jeg snakker om, ikke de få der finder vej til internaterne og derfra bliver socialiseret og får chancen for et godt katteliv. Jeg snakker om alle de katte der lever i naturen, som ingen indleverer eller tager sig af. Og ja, der kommer en del ud fra internaterne, enkelte har været gennem mine hænder og andres. Men det antal er en forsvindende lille brøkdel af det tal der reelt er. Internater er gang på gang overfyldte og du ved lige så godt som mig at der jævnligt bliver aflivet katte/killinger de ikke kan finde plads til eller som har været der så lang tid at man har erkendt at de ikke finder et hjem.
    Jeg kan ikke se at det er et tilfældigt aflivningskriterie jeg stille op. Katten er ofte "vilde"/meget sky, de har ikke noget hjem, de har ikke nogen til at tage sig af dem eller ønsker at tage sig af dem, de er ofte syge, de er lagt for had hos mange osv osv. Har du et andet kriterie er det fint og det er måske der vi ikke er enige eller osse kunne vi blive det. Om ikke andet kan vi vel være enige om at det er et sørgeligt problem, især for kattene. I den perfekte verden ville vi slet ikke have dette problem med fritlevende/ejerløse katte.


  • #18   6. jun 2011 Det er sådan set det jeg har skrevet eller forsøgt at skrive.

  • #19   7. jun 2011 Jeg skulle vist aldrig have skrevet denne sætning: **Synes at internater skulle lade være med at sælge indfangede katte, hvis fortid man ikke kender, eller katte, som man ved har været vant til fritløb, til hjem hvor de skal være indekatte. Og der er det mit indtryk (bl.a. udfra tråde her på KG) at IK ikke gør det godt nok.**
    for jeg skal da lige love for, at det er blevet misforstået mere end jeg have troet muligt :S

    Marianne N **Tinka, nu er det de fritgående og herreløse jeg snakker om, ikke de få der finder vej til internaterne og derfra bliver socialiseret og får chancen for et godt katteliv. Jeg snakker om alle de katte der lever i naturen, som ingen indleverer eller tager sig af. **

    Nå, dem snakker du så om NU. Jeg troede ellers vi diskuterede internatskatte ”<b>hvis fortid man ikke kender, eller katte, som man ved har været vant til friløb</b>” … og som (visse) internater af og til sælger til hjem, hvor de skal være indekatte - hvilket jeg synes er en dårlig ide.
    Og det skrev jeg så.
    Og du misforstod, det jeg skrev, og tolkede det fejlagtigt til (og erklærede dig enig i), at jeg skulle mene, at disse katte burde aflives (hvilket jeg ikke mener).

    Netop for at få præciseret hvilke katte, du snakkede om, spurgte jeg direkte, om dem, du mente, burde aflives, inkluderede:

    **de katte, der fx:
    er hoppet ud over altanen,
    er smuttet væk på dyrlægens trappesten;
    er blevet kørt langt ud i en skov af en kattefjendsk nabo;
    er blevet ”glemt” af ejeren ved flytning;
    er løbet væk fra det sommerhusområde, den var slæbt med til på ferie;
    ved et uheld er hoppet ind i en håndværkers bil, og blevet kørt til gudvedhvor, og derefter smuttet væk i panik;
    er rendt væk fra et sted, hvor den er blevet passet;
    bliver dumpet på internatets trappesten eller på en rasteplads;
    …. <b>og bliver indfanget, eller indleveret til internat</b> af venlige mennesker, (eller af ejeren selv, der lyver katten ”fundet som herreløs” for at spare indleveringsgebyr)**

    Og dertil svarede du JA! (og det kan da godt være, at du mente nej….)


  • #20   7. jun 2011 Herunder et link til nogle eksempler på katte uden kendt historie, og som meget vel kan være bragt til internatet efter at være: **hoppet ud over altanen, smuttet væk på dyrlægens trappesten, er blevet kørt langt ud i skoven ……. osv.** …

    (link fjernet)
    (Lige pt er der bl.a: Cornelius, Julle, Oliver, Mille, Walter, Luna, Udine….. )

    Trods de er indleveret som herreløse - og dermed har ukendt historie - må internatet have vurderet dem til ikke at høre under ""vilde"/meget sky/ syge", for så ville de katte slet ikke blive sat til formidling, men derimod aflivet. Og det har jeg også givet udtryk for (allerede d. 29-05) at jeg mener, er det rette at gøre.


  • #21   7. jun 2011 Jamen Tinka, det kan der jo svares ja og nej til. Er katten i disse tilfælde øremærket/chippet og registreret, så man kan finde ejeren, kommer de jo hjem. Er de ikke nogen af delene, må de jo betragtes som værende ejerløse. Har de "kun" været væk i kort tid, er de selvfølgelig, som regel, stadig tamme, men har de været væk i en længere periode, kan og er de ofte ikke længere håndterlige. Derfor mener jeg at det var bedre at aflive disse, på ligefod med de der har levet hele deres liv på gaden. I min verden er det mere humant at aflive og så koncentrere sig om de katte, der kan findes hjem til. I den ideelle verden ville problemet ikke opstå, men du ved lige så godt som mig, at det desværre ikke er alle katte-ejere, der sørge for at registrere deres kat/te og mange får ikke engang mærket katten. Oveni kommer så dem ikke har sørget for neutralisering, så de lige pludseligt står med nogle killinger de ikke ønsker der så bliver kastet væk som andet affald. Endnu engang vil jeg påpege at der ikke er kapacitet til alle de katte, hverken økonomisk, pladsmæssigt eller ejermæssigt. Så ud fra det, mener jeg at man bør redde dem der er realistisk at finde hjem til og bruge tid og energi på dem, frem for at bruge tid på katte der aldrig kan komme til at leve et godt katteliv i et hjem, der tager sig af dem.
    At det så oveni osse kan være meget traumatisk for en "vild" kat at komme i bur på et internat i månedsvis kommer oveni.
    Det er muligt at jeg har udtrykt mig forkert, slet ikke utænkeligt. Det helt ideelle fra start af, var at katte-ejere tog det fulde ansvar for deres kæledyr og så i det mindste sørgede for mærkning, registrering og neutralisering.


  • #22   8. jun 2011 :S

Kommentér på:
De herreløse katte.

Annonce