{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
1.466 visninger | Oprettet:

Skift til nyt fodermærke {{forumTopicSubject}}

Min kat Hector spiser lige nu tørfoder fra Royal Canin Kitten 36.
Men kan jo godt se når alle siger at det er fyldt med korn og unødvendige kulhydrater.
Jeg ville gerne have ham til at spise mere kød, men da det er umuligt at få det i ham, kigger jeg efter tørfoder med mere kød i.
Idet, at han har nogen gange gået og lavet opkast bevægelser og host og han desuden er langhåret tror jeg jeg vil give ham noget mod hårboller.
Så overvejer Iams Hairball control.

MEN han er desuden kastreret og indekat - så HVAD kan jeg blande det Iams Hairball control med for at give ham det bedste jeg kan gi?

Planen var fra start af at blande RC sterilised og RC indoor long hair, men det virker egentlig ikke til at hans mave fungerer særlig godt på RC.
Derudover siger nogen jo også at der slet ikke behøves at tænkes på special kastratfoder..

Puha.


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Skift til nyt fodermærke
  • #1   4. sep 2011 Nu er der ikke den store forskel på hvor meget korn der er i IAMS og fx RC, så i den henseende kan det være ligemeget hvad du giver.
    Men jeg vil da anbefale dig Applaws, Feline Porta, som er uden korn. Der findes et par mærker mere uden korn, men jeg har selv kun prøve disse 2.


  • #2   4. sep 2011 Jeg synes bare at lige Applaws og FP ikke har så mange varianter at vælge imellem, og så nogle små størrelser i poser.

  • #3   4. sep 2011 Hvad med Orijen eller Acana?
    IAMS Hairball er ikke ret godt, men det haves da på lager her (endnu), men bruges ikke som rigtigt foder, kun som medicin mod dårlig mave.

    Speciel kastratfoder mener jeg er overflødigt - eller faktisk dårligere end almindeligt voksenfoder, fordi der typisk er endnu mere korn i kastratfoderet :S. Skimmede for nylig indholdsdeklaration på Hills' og Arions kastratvarianter, og jeg var da ikke imponeret.


  • #4   4. sep 2011 Okay så vil jeg da holde mig væk fra Iams :o) Og ja havde egentlig ikke sammenlignet korn indholdet med RC og kan da se der ikke er den store forskel nej.

    Har godt kigget på de to.
    Orijien ser rigtig godt ud mht. indhold. Virker dog rigtig dyrt synes jeg og så er det kun 7 kgs poser.
    Og det samme Med Acana - bare at det fås i kun 7 kgs poser.

    Tænker også på at jeg her efter jul får endnu en killing. Og Orijien passer vist til alle aldre ikk?


  • #6   4. sep 2011 *skovkatte til salg*: Det kan jeg ikke finde inde på zooplus, sækkene op til 21 kg. Er det en anden hjemmeside du bruger?

    Ville gerne finde noget der kunne bruges at både killing og voksen, med mere kød, i lidt store poser som kan holde et stykke tid til 2 katte.

    Og så ved jeg ikke om jeg er total fejlinformeret men har bare på FORNEMMELSEN at det er bedst at købe specifikt foder: fx. specifikt til langhårskatte, til indekatte, til kastrater whatever.. :o)


  • #7   4. sep 2011 Thilde **men har bare på FORNEMMELSEN at det er bedst at købe specifikt foder: fx. specifikt til langhårskatte, til indekatte, til kastrater whatever..**

    Sådan noget er altså bare salgstricks. (Og hvad man da efterhånden kan få af specialvarianter... :S )

    En 21 kilos pose bliver vist meget at have åbnet for til bare to katte. Kattene skal jo kunne nå at æde det mens det er frisk.


  • #10   4. sep 2011 Tinka D - Ja selvfølgelig er der salgstrick i det smiley
    Menes at have læst at Lotte *skovkatte til salg* på et tidspunkt skrev at masser af vand i form af flere skåle stående forsk. steder var lige så godt forebyggende mod urinsten eller bedre (plus, minus noget formulering) smiley Det er også det jeg gør og han tømmer faktisk vandskålene der står væk fra hans mad hurtigere end det ved siden af maden. Så det er vel godt.

    Men skal man også bare "skide" på sådan noget hairball forrebyggende noget?

    Ville jo faktisk være gladest for bare at kunne købe 1 variant uden at skulle blande.
    Og har regnet mig frem til at 15 kg fra Applaws koster 564 Danske kroner - det er skam fint nok.
    Har ingen fornemmelse af hvad der er for meget og for lidt - har kun 1 killing lige nu på 6 måneder og han har LANGT FRA tømt sin 10 kgs sæk fra RC kitten. Men nu kommer der jo snart endnu en til.. smiley


  • #11   4. sep 2011 Hvad hvis man fodre med arion til kastrater og samtidig giver råt kød? Er det skidt?

  • #12   4. sep 2011 Men *Skovkatte til salg* jeg tænker bare at det ris, der er i Porta 21 som er både til voksne og killinger - er det ikke skidt?

  • #13   4. sep 2011 Thilde **masser af vand i form af flere skåle stående forsk. steder var lige så godt forebyggende mod urinsten**

    Ja, det får ofte katte til at drikke mere - især vigtigt for katte, der får meget tørfoder. Vådfoder er også en god ting jo smiley


    Jeanne P: **Hvad hvis man fodre med arion til kastrater og samtidig giver råt kød? **

    Jeg synes det lyder fint nok.
    Det jeg lige skimmede i farten på den kastrat-Arionpose, havde ikke meget med kød at gøre :S. Men hvis man giver sine katte meget kød/godt vådfoder dagligt, så tror jeg ikke, det har den store betydning, om tørfoderet er den ene eller den anden variant.
    Dog skeler jeg til at magnesiumindholdet ikke er for højt (det eneste jeg har en fornemmelse af hvor højt max bør være - og én af grundene til at IAMS kun bliver brugt som diarrestoppende "medicin").


  • #14   4. sep 2011 Tinka D - Ja og apropos vådfoder er jeg også på jagt efter noget der med masser af kød i - Hector vil pludselig ikke røre LUX fra aldi mere så.. På jagt igen.
    Der er en fra Rema 1000 han godt kan lide og som er ok billig, men der er aaaaaaaaaaalt for lidt kød i efter hvad jeg kan se bagpå.


  • #15   4. sep 2011 Det er:
    Rema 1000 Kattemad, med fisk og rejer på 100 gram
    Sammensætning: Kød og animalske biprodukter, bløddyr og skaldyr (4% rejer), fisk og fiskeprodukter (4% fisk), mineralstoffer

    Er der ikke for lidt kød i det, eller kan vi godt blive ved med at købe det? Det er forresten til voksne katte godt nok. Men hvis der er et billigere et, man kan købe i større portioner fra zooplus med meget kød i man kunne bestille samtidig med grus ville det jo være bedre.


  • #17   4. sep 2011 Mine katte nægter også LUX fra visse datoer - og de er enige om hvilke der er uspiselige. Samme LUXvariant fra andre datoer er livret. Så kvaliteten (smagen) må altså variere. Prøv evt igen med LUX fra en anden dato, end den Hector ikke vil røre.

    Remafoderet: Kan godt være at biprodukterne udgør en stor del af indholdet, men jeg ville i hvert fald godt lade mine katte æde det ... hvis de altså ville.

    Mine katte kan godt lide Bozita med kanin (måske også andre varianter - er ikke afprøvet endnu). Det er rimelig billigt. Stinker dog ubeskriveligt afskyeligt!!! men prøv evt. at bestille noget med næste gang du bestiller grus... (hvis Hector er til noget med sovs og gelé)

    Hårbollekontrol i tørfoder.... tja, hvis katten døjer meget med hårboller er det måske en god ide at blande noget hårbollevariant i andet tørfoder, men mange andre slags foder indeholder også en del fibre og roetrevler (som vist nok er noget af det hårbollekontrol går ud på). Meget frisering, kattegræs, og måske lidt kattemalt, hvis katten døjer akut med det, tror jeg er mindst ligeså godt som hårbollekontrolfoder.


  • #18   4. sep 2011 Synes egentlig at Applaws indholdsbetegnelse (med 80 % kød) og prisen virker tiltalende.
    Dog ret irriterende at man kun kan få det i 2 kgs sække til killinger og med laks.


  • #19   4. sep 2011 Jeg kender ikke Applaws (endnu), men det lyder da godt. Måske findes den i andre størrelser til voksne katte...
    (men smart nok ikke at starte med en 10 kilos sæk, hvis det ikke behager hertugen at æde det).


  • #20   4. sep 2011 Porta ville jo gøre det noget nemmere med en killing og en 'voksen', men er tiltrukket af det der 80 % kød i applaws. De vejer begge tungt på vægtskålen..


  • #21   4. sep 2011 Har jo så også læst at killinger over 3-4 måneders alderen slet ikke behøver killingefoder.
    Vi ville (hvis det hele går som vi tænker lige nu) modtage killingen når den er ca. 16 uger og så kan vi jo bare også give den Applaws - idet det er det jeg hælder mest til ud fra hvad jeg kan se om det :o) ?


  • #22   4. sep 2011 Thilde Applaws fåes i sække med enten 7½ kg eller 8 kg, så jeg ved ikke lige hvor du har set at de kun har små poser. Jeghar 6 katte og kunne da ikke drømme om at købe små poser. Det ville osse blive alt for dyrt. Det samme gælder Feline Porta, jeg har lige købt 2 10 kg sække i dag og de fåes op til 21 kg.

  • #23   4. sep 2011 Nej jeg sagde at Applaws med laks og killingefoderet fås kun op til 2 kg på zooplus. Og Hector er vild med alt hvad der lugter af fisk..

    Ja så godt det der med Porta sækkene var ret store alligevel.

    Men tror jeg er kommet frem til at hvis det virkelig passer at man sagtens kan give voksen foder til en killing over 4 måneder, så får de begge Applaws med kylling. :o)


  • #25   4. sep 2011 Lotte - Ja har dem kan man også få fra zooplus heldigvis smiley
    Okay det gør mig lidt roligere at vide at 7,5 kg holder lidt mere end en uge til to katte (bare for at overdrive) smiley

    Skal alligevel også købe mere grus og et skidehus til derfra her inden januar :-))


  • #26   5. sep 2011 Med hensyn til "hårbollefoder" er det utrolig effektivt til Pjevsen (semilanghåret) Han kastede før op og havde dårlig mave - trods græs både ude og inde og kattemalt..
    Har ikke haft en langhåret kat før, så var ikke klar over betydningen.

    Han får desuden Krokakat fra Aldi og Whiskas (tørfoder)..
    Specielt i fældningsperioder får han overvejende hårbollemad. Hvis han i en periode ikke får hårbollekost, begynder han at kaste op...

    I øvrigt er han ikke spor sart - spiser alt hvad han har lyst til..

    I dag har han fået masser af kalvemørbradsafpuds smiley


  • #27   5. sep 2011 Anne W - jah Hector har godt nok ikke kastet op pga det, men han har nogle gange fået sådan en opkast bevægelse. Så tænker bare forebyggende..

  • #28   5. sep 2011 Er heller ikke sikker på, at han gjorde det, da han var i Hectors alder, men da han var stor killing, 7-8-9mdr begyndte han at få tynd mave. Prøvede kattemalt, men det gad han kun en uges tid.
    Dyrlægen anbefalede hårbollemaden, og siden har det fungeret fint - bortset fra når, jeg ikke har gidet hente ny forsyning i kælderen, eller han har været mere intra i det almindelige.
    Jeg er lige skiftet til RC hårbolle, og det er han altså ikke så pjattet med, som Hills.
    Bliver nok nødt til at ha begge dele i huset.
    Hills er sådan klæbrigt og lugter godt. Misserkatten ka osse allerbedst li SIN mad fra HIlls - selvom hun er grovæder, fordi hun har sultet som lille.. smiley


  • #29   5. sep 2011 En 7 kgs. pose er RIGELIGT til 1 kat. Du bør ikke tage af posen dagligt, så meget iltning har den ikke godt af. Hæld et par kg. over i en lille beholder til det daglige forbrug og luk posen til helt lufttæt, indtil du næste gang skal tage et par kg. af den. Orijen er et rigtig fint foder - jeg ville samtidig også træne med katten, at den skal kunne spise vådfoder og evt. sidenhen kød også.

  • #30   5. sep 2011 I øvrigt med Rema1000-vådfoderet, så er det kun animalske produkter, der er i, så det er sådanset fint nok. De 4% er ikke mængden af kød, men en angivelse af mængden af den specifikke slags kød (ellers må de ikke skrive f.eks. okse eller fisk på dåsens forside). Resten er formentlig svin og kylling mm. Så OK! Og du kan bruge det til at vænne ham til andre slags også smiley
    (7 kg. vil også være en ideel mængde at købe ind til 2 katte - det er altså ikke smart med de der kæmpesække, når man ikke har så mange katte).


  • #31   5. sep 2011 Pivnu - okay jeg vidste ikke det omkring iltning af maden. Nu har vi en spand fra RC der kan lukkes helt tæt og holde op til 15 kg, så vil da gøre det med at tage et par kilo fra, så der ikke kommer luft til konstant. Så bliver det jo også hurtigere dårligt - det havde jeg ikke overvejet.
    Så vil jeg her til December bestille en 7,5 kgs pose Applaws og give til både min på det tidspunkt - voksne kat, og den lille nye, når nu jeg alligevel skal have endnu et skidehus og vand/madskåle samt grus.


  • #32   5. sep 2011 Hold stadig foderet i egen sæk (lukket lufttæt), og så put sækken ned i tønden. Det er det bedste smiley Ellers har du først udsat hele foderet for iltning + at i så stor en tønde vil der også komme til at være mere og mere ilt inde i tønden, efterhånden som du tager af den.
    Stadig rart med tønde af hensyn til ryddelighed og kattesikring smiley


  • #33   5. sep 2011 Ah okay - har desværre smidt den pose ud til de her (gisp.. 10 kg RC kitten).
    Øv troede jeg kunne sælge det videre når nu det ikke ser ud til at Hector på nogen måde kommer halvvejs igennem den sæk. Men nu er det bare ikke så optimalt jo smiley


  • #34   5. sep 2011 Jeg har lige købt 10 kg RC antihårbolle, og jeg undrede mig meget over, at der ikke var "lynlås" i den:
    Jeg vendte og drejede posen mange gange for at finde og ikke at komme til at ødelægge den lynlås, der altså ikke var der smiley

    Nu er posen sat ned i en ekstra lukket plastpose....


  • #35   5. sep 2011 Lad ham dog bare spise det som supplement...
    Det jo god mad... Pjevsen får da osse forskelllige prøvepakker fra katteri-mor og fra udstillinger...
    Men hvorfor ka det ikke bruges til den lille ny ?


  • #36   5. sep 2011 Anne W - Det er bare fordi hans mave ikke rigtig synes at kunne forføje det ordentligt. Så helt god er den ikke til ham.

    Det kan det vel også, men vil jo mene at mere kød var det mest optimale og der er 80 % kød i Applaws.

    Derudover så er er de begge kastrater, og ville helst ikek have Hector blev overvægtig når nu killingefoderets indhold overstiger hans aktivitetsbehov.


  • #37   5. sep 2011 Thilde: Forær foderet væk - det kan gå til et godt formål hos nogen, der er foderværter for katte. Jeg synes altså ikke det er alverden (værdimæssigt), kunne ikke drømme om selv at tage penge for sådan en mængde åbnet foder, men derfor behøves det ikke ligefrem at smides ud.
    (du skal selvfølgelig lige købe det nye ind først og stille og roligt skifte over på det)


  • #38   5. sep 2011 Nej, hvis han ikke ka tåle det, selvfølgelig...

    Pjevsen har ingen vægtproblemer: Vil tro, at hvis han fik killingefodder ville bare spise mindre.
    Underligt at ha to katte hvoraf den ene har et fuldstændig naturligt forhold til mad - den anden et fuldstændig unaturligt smiley


  • #39   5. sep 2011 Pivnu - ah ja god ide at forære det væk. Så kan jeg bare til den tid oprettet en annonce herinde og på DBA.
    Og ja skal selvf. lige regne noget tid til tilvænning oveni.

    Anne W - det er også kun fordi han lige har haft Giardia, og så fik noget skånekost (blandt alt muligt andet medicin) og nu er han over en periode på 14 dage for at laaangsomt vænne ham til det kommet over på sin normale foder igen - og bæen er igen ikke helt optimal.
    Men min dyrlæge sagde også at af en eller anden grund fordøjer hans mave det ikke optimalt. Han SKOVLER også bare ind med mad uden at tygge det..


  • #40   5. sep 2011 Nååår ... lille pus har været syg - og nu er lille pus SULTEN smiley

  • #41   5. sep 2011 Han er altid sulten smiley

  • #42   5. sep 2011 Han er i voksealderen *GG*

  • #44   5. sep 2011 Passer meget godt med min nu gamle hunkat, der har sultet som lille; hun kan aldrig få nok..

  • #45   5. sep 2011 Lotte - Ja, skålen er hele tiden fuld.
    På en gennemsnitlig dag spiser han nok omkring 200 gram.


  • #46   5. sep 2011 Ikke så lidt for en indekat !!!

    Pjevs spiser ca 90 gr og en pose vådfoder...

    Han ER i voksealderen !!!!


  • #47   5. sep 2011 Anne W - NEMLIG! Det er helt sindssygt.. og det er altså EKSL. vådmad. Jeg er ikke helt specialist så jeg kan ikke rigtig mærke om han har en lidt tyk mave, og kan eller ikke se det for bare pels!

  • #49   5. sep 2011 enig med *skovkatte til salg*

  • #50   5. sep 2011 Okay jamen så er han bare helt perfekt (testede det med ribben og rygsøjle) smiley Han er bare en stor krabat! Eller det bliver han!

  • #52   5. sep 2011 Jeg tror osse bare, at han VOKSER smiley

    Min lillebitte 5 kg kat smiley


  • #53   5. sep 2011 Kan næsten ikke vente med at skulle iagttage 2 killinger lege :-)) Håber sammenførslen går godt, og må lige terpe diverse tråde herinde og ude på interwebs igennem omkring det.
    Kan godt være hector er de 11 måneder på det tidspunkt, men han er bare et legebarn af højeste rang, ligesom hans far . ^^


  • #54   6. sep 2011 Det ska nok gå med sådan et par unge katte smiley

Kommentér på:
Skift til nyt fodermærke

Annonce