{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
3.733 visninger | Oprettet:

Britt B
Britt B
Tilmeldt:
9. sep 2011
Følger: 1 Emner: 27 Svar: 113

En eller to indekatte??? {{forumTopicSubject}}

Jeg har planer om at få kat, men her i lejligheden, hvor jeg bor, er det kun tilladt at have en enkelt indekat pr. lejemål. Jeg overvejer dog, om det er besværet værd at få ændret husordenen til at man må have to indekatte pr. lejemål (selv om jeg tvivler på, at det vil gå igennem).
Hvad er fordele og ulemper ved at have hhv. en eller to indekatte (ud over at det er dobbelt så dyrt med to)?
Og hvorfor har I valgt at have hhv. en eller to katte?
Det skal siges, at jeg ikke har planer om at anskaffe mig en supersocial race, men den vil jo skulle være alene, når jeg er på arbejde, sover m.v.


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  En eller to indekatte???
  • Britt B
    Britt B Tilmeldt:
    sep 2011

    Følger: 1 Emner: 27 Svar: 113
    #1   11. dec 2011 Jeg glemte lige at sige, at jeg ønsker at anskaffe mig en killing, og hvis der bliver tale om to, havde jeg tænkt mig, at det skulle være to killinger fra samme kuld.

  • #2   11. dec 2011 hvor stor er din lejlighed for jeg havde to killinger på 21,60 kvadratmeter og jeg synes det blev for meget for hvis man har en kat kan man nøjes med at skifte katte bakken (altså fjene lorte) hver anden dag mens at da jeg havde to sku det gøres hver dag eller stank det for meget af kat

  • #3   11. dec 2011 Tænker man en smule logisk er det ikke dobbelt så dyrt at have to som en. Fx. vil de ikke spise dobbelt så meget som den ene gjorde inden der kom sjov og ballade, og noget at foretage sig, nemlig lege. Legetøj og krads er noget de deles om. Osv osv.
    Desuden kan du bruge argumentet at to katte ofte foresager mindre skade på omgivelserne idet de har hinanden at lege med og ikke keder sig.

    Vi har 1 indekat, men får nr. 2 her til februar. Både for hans og vores skyld. Vi vidste vi skulle have mere end 1 på et tidspunkt, og det er nemmest for os når de begge er killinger at føre dem sammen. Desuden vil de kunne lege sammen, uden den voksne kat bliver træt af den lilles energiniveau. Jeg ville ikke sige at jeg kan se kedsomhed på vores kat, men han vil utrolig gerne lege med andre missere når vi/de er på besøg - så ja..


  • #4   11. dec 2011 Det med din lejlighed - du kan ikke gøre det op på kvadratmeter. Det handler om hvordan du kan gøre den katte-venlig (dvs. udnytte højderne, lave mange løbe, og liggepladser og klatremuligheder). Vores lejlighed er fx. 56 kvm, og vi ville sagtens kunne have 4-5 katte, for vi har altså næsten 3 meter til loft hvor de også ville kunne gå rundt deroppe i heeele lejligheden.

  • #5   11. dec 2011 det er rigtig nok der er os en rigtig god bog om det at ha kat i lejlighed den gir mange tips til at gøre lejligheder katte venlig

  • #6   11. dec 2011 Her hvor jeg bor er det også kun tilladt med 1 indekat. Og det har jeg så. En ragdoll, som ingen problemer har med at være alene. Jeg har gulv-til-loft kradsetræ, forskelligt legetøj som kommer frem efter tur og leger med hende og det fungerer fint. Det kan godt lade sig gøre, men dety er nok ikke alle katte det fungerer for.

  • #7   11. dec 2011 Jeg vil helt klart råde dig til at få to. Det kommer self. også meget an på katteracen - men de katte der trives med at være indekatte har typisk også et stort behov for samvær med mennekser eller dyr. Og de har så meget glæde af hinanden, især hvis du, som du skriver, får dem fra samme kuld. For mit vedkommende, valgte jeg at få nr. 2, da min hunkilling var knap 6 mdr, og det fortrød jeg at jeg ikke havde gjort før. Hun blev meget roligere og jeg kunne se, hvor meget glæde de havde af hinanden. Samtidig gav det mig også ro i sindet, når jeg i nogle dage havde travlt eller vi skulle meget ud ex. i weekenden - så har de altid hinanden:)
    Så når der er tale om indekatte er jeg 100% fortaler for 2!!


  • #8   11. dec 2011 Jeg er enig med Nina.... vi har perser/exo opdræt og vi råder altid killinge købere der bor i lejlighed til at købe 2.... osse meget gerne til købere med hus og giver endda rabat hvis de køber to....

  • Britt B
    Britt B Tilmeldt:
    sep 2011

    Følger: 1 Emner: 27 Svar: 113
    #9   11. dec 2011 Tak for input. Flere modtages fortsat gerne... smiley

    Min lejlighed er 80 m2, men den vil ikke få lov til at komme i soveværelset, som udgør de 15 m2. Til gengæld er der 2,60 m til loftet.

    Carina, jeg ville aldrig nøjes med at fjerne lorte fra kattebakken hver anden dag. Jeg trækker jo heller ikke kun ud i toilettet hver anden dag... tihi


  • #10   11. dec 2011 Britt - jeg kan i hvert fald råde dig til at bruge lidt ekstra gysser på noget bakke-grus som er drøjt i brug, og tager lugt super godt smiley
    Der kan man sagtens rense hver 2 dag, men jeg kan også bedst lide det er gjort hver dag om aftnen smiley


  • Britt B
    Britt B Tilmeldt:
    sep 2011

    Følger: 1 Emner: 27 Svar: 113
    #11   11. dec 2011 Hvis nu det havde været en udekat, ville jeg helt sikkert nøjes med en, for så kan den selv gå ud og finde legekammerater (det gjorde min gamle kat), men nu er det en indekat, og så kommer dilemmaet...

  • #12   11. dec 2011 Britt:
    Pt. har jeg én kat som er indekat. Dels fordi jeg på ingen måde har nerver til at min kat skal rende rundt ude med risiko for at blive dræbt, og dels fordi vi slet ikke må have løse katte eller hunde hvor jeg bor. Hos os siger reglerne "Ét husdyr pr. husstand". Det har jeg valgt at "overse" idet jeg anskaffer mig kat nummer 2 til næste år som kan holde min dreng med selskab når jeg ikke er hjemme, og som kan give ham en helt anden stimulans og socialisering end jeg nogensinde ville kunne give ham.


  • #13   11. dec 2011 Mette, du skriver hvis man får to så vil de ikke blive så knyttet til ejeren, jeg har ellers altid hørt at det ikke passer?

  • #14   12. dec 2011 ja okay, det var os det jeg mente smiley

  • #15   12. dec 2011 Lige nu har jeg én Maine Coon som indekat, og jeg har bestemt også kraftigt overvejet, at anskaffe mig nr. 2 i det nye år. Min er på nuværende tidspunkt næsten 5 måneder, & hun har så meget krudt i røven & jeg synes, hendes legesyge går meget ud over mine møbler. Jeg tror bestemt, det vil være godt, at hun får sig en legekammerat, & jeg får mig endnu en dejlig kat:-).
    Min mor prøver dog at tale mig fra, at få nr. 2 kat, fordi hun mener de ikke bliver så kælne så, da hendes den ene over hovedet ikke er kælen. Men er der ikke også stor forskel på kun indekatte & dem der både er inde & udekatte?


  • Britt B
    Britt B Tilmeldt:
    sep 2011

    Følger: 1 Emner: 27 Svar: 113
    #16   15. dec 2011 Til jer, der er startet med en kat og siden har fået en mere: Har I oplevet, at jeres første kat er blevet mindre knyttet til jer efterfølgende? Og hvor meget glæde har to voksne katte af hinanden? Leger de også sammen, ligger de sammen eller ? Jeg tænker bare, at killinger vil tonse rundt og lege med hinanden, men når de bliver voksne, hvilken glæde har de så af hinanden?

  • #18   15. dec 2011 Vi har kun en enkelt indekat. Jeg købte hende som voksen, og fik at vide, at hun ville have godt af at være alenekat. Derfor faldt valget på hende. Men som tiden går fornemmer jeg mere og mere, at hun nok ville have godt af noget katteselskab.. Nu skal jeg bare overtale min kæreste til, at vi skal have en killing.. Lettere sagt end gjort-_-

    hvis jeg var dig, og kun skulle have en enkelt kat. Så ville jeg købe en voksen kat, som ikke fungerer med andre katte. I mine øjne er det synd at tage en socialt velfungerende kat, som jo har været vandt til at være social med sine søskende, og gøre den til alenekat.


  • Britt B
    Britt B Tilmeldt:
    sep 2011

    Følger: 1 Emner: 27 Svar: 113
    #19   16. dec 2011 Helene - al respekt for, at du vil anskaffe en legekammerat til din kat. Men jeg tør altså ikke sætte mit og min kærestes hjem over styr og så risikere at blive smidt ud, fordi jeg/vi overtræder husordenen ved at anskaffe to katte. For det første har jeg ikke lyst til at flytte :-), og for det andet er det næsten umuligt at få en lejebolig med tilladelse til to katte.
    Så jeg skal evt. lige have overtalt et helt boligselskab først, og det kan tidligst ske engang efter september måned næste år, hvor der er beboermøde næste gang.


  • #20   16. dec 2011 Britt B - Ja det må vi få at se smiley Venter som sagt stadig på at nr. 2 er klar til afgang

Kommentér på:
En eller to indekatte???

Annonce