{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
1.424 visninger | Oprettet:

Hvorfor gør min killing dette?! {{forumTopicSubject}}

Jeg har nu haft min hankilling Neko i snart en uge. Det er gået helt fint. Han kom hjemmefra da han var præcis 12 uger og 2 dage - siger den gamle ejer.
Han har aldrig miavet eller spundet, før igår. Der kom to enkelte spind, og en meget lavt halvt maiv. Blev helt forundret, troede nærmest ikke han kunne sige noget.
Idag er han så ret vild. Jeg leger og leger og leger med ham, men han er helt oppe i gear. Jeg kan heller ikke rigtig kæle med ham.
For lidt siden tog jeg ham igen op, og pludselig miav'ede han på livet løs. For første gang.
Jeg satte mig med ham i sofaen, og mens han miaver løs, kredser han om mit hoved. Til sidst ligger han sig, og bider blidt i min øreflip. Han begynder at spinde voldtsomt, og smaske og sutte løs på min øreflip. Han dier løs og mit øre bliver savlet godt til! Jeg lod ham gøre det, da det på ingen måde gjorde ondt, og jeg ville ikke skræmme ham eller gøre ham utilpas. Han diede ihærdigt løs i omkring et kvarter. Nu har han lige slikket sine poter, og nu ligger han helt stille og sover på min skulder.
Ja, jeg undrer mig, for kan slet ikke genkende ham! Er det ikke en lidt underlig opførsel? Jeg er i hvert fald lidt bekymret.


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Hvorfor gør min killing dette?!
  • #1   11. jun 2012 Du er såmænd bare en rigtig sød kat i dens øjne og der går altså lidt tid inden de har lært at sige miav:)

  • #2   11. jun 2012 Han lyder til at tro du er hans mor smiley

  • #3   11. jun 2012 Ih ha hvor nuser smiley det gør min killing også, og har gjort det fra dag 1, jeg lod ham også gøre det og lader ham da stadig gøre det så vi er meget tæt knyttet smiley han følger mig over alt - sikke en sød misser du har fået dig smiley

  • #4   11. jun 2012 ååh hvor er jeg glad nu smiley Var så nervøs for der var et eller andet galt med ham smiley

  • #6   11. jun 2012 Det der er adfærd for han trænger til mælk hos sin mor. Var han afvænnet med med at die da han flyttede ?

  • #8   11. jun 2012 Lad os ikke gøre det til et problem.
    Så længe at det er ufarlig adfærd så lad dog "Barnet":)


  • #9   11. jun 2012 Felis, jeg har faktisk selv tænkt tanken. Han er virkelig heller ikke særlig stor. Derfor skrev jeg også til ejerne og spurgte om hans præcise alder, men de svarede tilbage at han var præcis 12 uger og 2 dage.

  • #10   11. jun 2012 Jeg har set man kan købe kattemælk, skal jeg prøve at give ham noget af det eller er det unødvendigt?

  • #13   11. jun 2012 Hvad vejede han da du fik ham ? Og hvad vejer han nu? Mit bud er at han er 8-9 uger.

  • #14   11. jun 2012 Vores vægt virker ikke for tiden. Nu bliver jeg helt nervøs og får ondt i maven! Hvad skal jeg stille op hvis han kun er omkring 8-9? Er en legekammerat så det bedste, og i så fald; en anden han, eller en hun?
    Er der ikke en måde jeg selv kan tjekke hans nogenlunde alder ud? Nogle tegn, eller lign?


  • #15   11. jun 2012 Du skal i hvert fald ikke gå i panik. Det ville være en god ide med en kammerat til den.

  • #16   11. jun 2012 Har naboen ikke en køkkenvægt du lige må låne. Vægten er som regel et godt prej om alderen, sammenholdt med øjenfarveskiftet. En god og velsocialiseret killing i 14 ugers alderen, som har lært færdigheder hjemmefra tror jeg han vil få meget glæde af. Kønnet er underordnet, når du bare får dem steriliseret inden de bliver kønsmodne dvs ved 5 mrd alderen.

  • #18   11. jun 2012 Mine forældres hankat gør det stadig smiley Han er 10 år... Han er dog opflasket...

    Min far kan feks ikke sidde udenfor om sommeren før Mikkel tror der er mad til ham hahaha


  • #19   11. jun 2012 Det er ski synd for dig du har fået en killing i god tro den var gammel nok og så den nok nærmere er 8 uger ja der findes folk der enten ikke ved eller er ligeglade smiley ...jeg vil anbefale dig at få en anden kat gerne en stor hunkat der har haft killinger eller i det mindste en killing/ungdyr med lidt erfaring omkring hvad det vil sige at være kat for det er faktisk fra nu af han bør lære det. Jo du kan sagtens gå ned til din dyrlæge og købe lidt kmr mælk du kan give ham i en flaske han har jo brug for tryghed og killinger føler sig trykke når de sutter og får varmen hos en de kan mærke holder af dem smiley Så hvis det kan give dig lidt ro i sindet så gør det smiley KMR mælk koster ikke så meget 57 kr og er mælkeerstatning for katte det kan holde sig 3 dage i køleskabet. Husk det skal omrystes før brug smiley

  • #21   12. jun 2012 Felis det ved jeg godt...
    Det er ikke nødvendigt men kan give det lille skind lidt trøst jeg tænker på katten og ja det er ulovligt men hvad skal hun så gøre ?Skal vi melde hende ?

    Skal hun leverer den killing hun allerede har knyttet sig til tilbage og ikke vide hvilken skæbne den så får ? Er det ikke bedre at forsøge at hjælpe og støtte så godt vi nu syns vi kan frem for at hive det store træbat frem ?

    jeg håber ved gud ikke hun drøner ned i brugsen/aldi eller hvor den slags fås og køber deres lort jeg håber da hun lytter til mig og andre , får den til en dyrlæge med det vums og får noget hjælp derfra smiley

    Hun ved ikke bedre det er OS herinde der har gjort hende opmærksom og hun er jo ikke nr. 1 i denne måned vel ? Så tag det lidt roligt hun har det jo skidt nok i forvejen.
    Og at give det lille skind lidt lunt KMR mælk og lidt varm omsorg er nok ikke det værste hun kan gøre så hvorfor dette sure opstød overfor det jeg har skrevet ? Det er jo ikke forkert !!! Ikke nødvendigt nej..men vil hjælpe og give tryghed og det har den ski behov for den er for lille og ikek gammel nok !


  • #23   12. jun 2012 Felis : nåh okey smiley enig enig

    Ja, for selv om trådstarter måske ikke var klar over hvordan man vurderer alderen på en killing og stolede på den person hun har den fra, så er hun blevet til lovovertræder lige så meget som den person der har givet hende killingen.

    Syns bare det her (ovenstående) var lidt hårdt

    og så det med Kattemælk i kartonger fra supermarkeder ja det er noget skrammel,.....

    men jeg tror på vi her har fat i en der vil det bedste for sin lille ny og jeg tror hun daffer til dr. dyr i morgen og køber flaske og KMR mælk...det håber jeg ihvertfald smiley og at hun så nusser og putter sin lille ny som den har behov for i en alder af 7-8 uger



  • #25   12. jun 2012 Tak for jeres svar. Ja, jeg ved meget om katte, men lige på det punkt er det glippet. Jeg havde en underlig fornemmelse da jeg hentede ham, fordi han var så lille, men jeg tænkte ikke videre over det. Jeg ville UDEN tvivl melde dem der har solgt mig ham, hvis jeg kunne finde ud af hvem de er.
    Jeg har mistet min telefon med deres nummer, så kan ikke få kontakt til dem igen, da jeg intet har at gå efter, udover at jeg ved hvilken by de bor i.
    Jeg vil købe en flaske og noget mælk til ham, og jeg ringede ind til dyrlægen idag for at høre mig lidt ad. Hun sagde at det selvfølgelig var en træls situation, men at det desværre tit skete. At jeg skulle give ham killingefoder, og få ham vaccineret om et par uger.
    De tidligere ejer havde givet mig en pose af hans mad med, og havde egentlig ikke kigget på det fordi jeg selv havde købt dyrlægens killingefoder, men kiggede på det igår, og jeg kan bare genkende det og se at det IKKE er killingefoder, og at det uden tvivl er den billige af slagsen. Øvøv, er rigtig sur og ked af det over de tidligere ejere, men der er ikke så meget jeg kan stille op nu.
    Min kæreste har forbudt mig, FORBUDT mig, at få en legekammerat til ham, så da jeg selv er hjemmegående får han alt min tid og kærlighed.


  • #26   12. jun 2012 Jeg ved det godt smiley Men en er grænsen, da det er hans forældre der har lånt os penge til depositum på lejligheden. Han føler ikke vi kan gøre som det passer os, når nu vi betaler af til HANS forældre og de rent faktisk er grunden til vi har et sted at bo. Så, det jo egentlig fair nok smiley

  • #28   12. jun 2012 Han siger at de ville blive meget skuffede. Han føler at det jo i bund og grund er deres lejlighed, indtil vi har betalt af.

  • #30   12. jun 2012 Lyder som en lam undskyldning fra din kæreste fordi han ellers ikke ved hvordan han skal argumentere.

  • #31   12. jun 2012 Kan ikke rigtigt se at det er til diskution om trådstarters kæreste ønsker flere katte eller ej. Det er da ikke vi andres sag!

  • #32   12. jun 2012 Desuden kan man ikke forvente at en kat bliver glad for at få en anden kat i hjemmet. Nogen katte er sociale, men de er altså ikke flokdyr. Og hvis katten i forvejen er lidt utryg ved de nye omgivelser, kan en kat mere måske gøre det endnu værre.

  • #34   13. jun 2012 Det er jo kun gisninger - ingen kan med sikkerhed sige, at killingen er kommet fra for tidligt. Og en ekstra kat er jo ikke bare noget man lige anskaffer sig, og da slet ikke hvis der ikke er enighed om det i hjemmet.

  • #35   13. jun 2012 Og når de er under lavalder smiley så er det mega-vigtigt at de får en færdiguddannet harmonisk kat der kan lære den færdighederne, det må kæresten da kunne forstå.

  • #36   13. jun 2012 Jeg forstår skam godt hvor I vil hen - og jeg er helt enig i hvad der er bedst for katten. Men jeg mener bare ikke at vi kan tillade os at sidde og beskylde kæresten for at komme med dumme undskyldninger. Jeg kan godt se fra hans/deres side af, at hvis man må låne til indskud, så er det lidt respektløst at anskaffe sig "en masse" dyr - for dem har man råd til?! Det hænger jo ikke helt sammen.
    Hvis trådstarter bor tæt på, og er interesseret, så har vi killinger der er 10 uger i morgen, og vi er villige til at lade den lille mis bo her i de sidste par uger, men jeg er blank på det område - vil det gavne eller forvirre mere?


  • #37   13. jun 2012 Nå, kan nu se at de bor i Nordjylland, det er jo lidt langt at køre smiley

  • #38   13. jun 2012 Selv om han er 12 uger, kan det for mange killinger alligevel være for tidligt at komme hjemmefra. Det er bla derfor jeg ikke sælger mine før de er mindst 16 uger. Som Felis skriver, så kan det øresutteri være vældigt charmerende nu, mens den er lille, men er det noget der holder ved, så er det ikke så sjovt, når killingen kommer til at veje noget mere og forstyrrer nattesøvn osv.

  • #39   13. jun 2012 Vi må bare håbe på det bedste smiley

  • #40   13. jun 2012 Har lige kigget billeder og jeg har efterhånden været reservemor for mange huskattekillinger, så nej den killing er IKKE 12 uger, snarere 7-8 uger.

    Jeg kan kun stærkt anbefale jer at få en legekammerat til ham, han kan lege "killingelege" med. Det kan I ikke, og I risikerer meget nemt, at han senere udvikler det, man kalder "legeaggression".

    For øvrigt forstår jeg ikke, at I skal stå til regnskab over for din kærestes forældre mht. anskaffelse af endnu en kat.
    Skulle I også det, hvis det drejede sig om en ny stol, gulvtæppe eller brødrister smiley


  • #41   13. jun 2012 (link fjernet)

    Fra linket om Legeaggression:

    "Anskaffelse af en ekstra kat i ca. samme alders- og vægtklasse vil ofte klare problemet (det er faktisk et af de få adfærdsproblemer, der kan løses på denne måde!)

    Hvorfor udviser den voksne kat aggression ved leg?
    Killingers sociale leg indbyrdes starter meget tidligt og afløses allerede i 12-ugers alderen af mere jagtorienterede aktiviteter. Hvis den unge kat som killing, gennem leg med søskende og moder, ikke har lært at begrænse sin aggression, vil den have svært ved at moderere sine udfald. Den vil eksempelvis undlade at trække kløerne til sig, og vil have svært ved kun at "markere" et bid. Hvis denne adfærd ikke "pilles ud af" den unge kat, kan det give markante problemer.

    Hvad er risikoen for, at din unge/voksne kat udviser aggression ved leg?
    Der er visse faktorer, som vil disponere for en udvikling af adfærden:

    Opvækst med utilstrækkelig prægning fra søskende og/eller moder
    Opildnen til angreb på hænder og fødder under leg med killingen
    Alenekatten har større risiko for at udvikle denne adfærd
    Meget voldsom leg med killingen/den unge kat
    Hvis katten er meget overladt til sig selv







  • #43   13. jun 2012 Tak for svarene, endnu engang. Man må kun have 1 kat her, ingen undtagelser!
    Tro mig, det knuser mit hjerte. Min kæreste og jeg havde et meget stort skænderi, og jeg var sågar igang med at overveje at flytte fra ham så jeg kunne få endnu en kat. Men det ville i bund og grund være at overreagere. Især fordi jeg ikke bare kan forlade en lejlighed, lade ham stå med det hele + plus gælden til hans forældre. Uanset om i forstår det eller ej, så betyder det meget for min kæreste at de rent faktisk har hjulpet os med et indskud, da det ikke er noget de bare sådan gør. Og bogstavelig talt, hvis vi ikke havde kunne låne af dem, boede vi enten på gaden eller måtte hver for sig flytte hjem til vores forældre. Det er også en skam det er det diskussionen handler om nu smiley Vi er trods alt alle sammen opdraget forskelligt, og kan ikke altid forstå andres valg eller situationer.

    Men som jeg skrev højere oppe. Det knuser mit hjerte, selvfølgelig.
    Jeg har haft kontakt til 2 dyrlæger, har snakket det igennem med dem, og har fået afvide at jeg bare skal holde ham i trygge rammer. Jeg behandler ham perfekt, på trods af jeg ikke er en kat. Har læst/snakket/hørt om mange andre der fik killinger der kom for tidligt hjemmefra, hvor det endte med at blive en dejlig og skøn kat. Så sådan må det jo blive, indtil videre. Jeg er sammen med ham hele dagen, hver dag, og han er squ en skøn kat, trods alt. Modig, 100% renlig og legesyg smiley


  • #44   13. jun 2012 Okay, hvad nu hvis han kan få en legekammerat om 4 måneder? Er det en dårlig ide? Er det for sent?

  • #45   13. jun 2012 (link fjernet)

  • #46   14. jun 2012 Et stol, et tæppe eller en brødrister, risikerer ikke at koste ekstra penge i dyrlægeregninger og foder - det gør en ekstra kat.
    "Det er ikke alt dyrlægerne ved og specialiseret indenfor" - Nå, men det er I?

    Synes det er som at slå i en pude. I kommer med nogen råd, det er fint, men når det bliver sagt flere gange, at man ikke har mulighed for at få flere dyr, hvorfor skal den så blive ved med at florere. Find dog på nogen andre ideer til hvad der kan gøres, eller stop. Det må være yderst frustrerende for trådstarter, hele tiden at skulle forsvare sig!! ØV!


  • #47   14. jun 2012 Jeg bliver lige nødt til at sige tak Segnitz smiley

  • #48   16. jun 2012 er det ikke muligt at du måske kan låne en anden killing som også er taget fortidligt fra moren eller omvendt få ham ud til nogen som har nogle killinger på samme alder som han så kan være hos indtil han er de 12 uger eller lidt mere måske??

    jeg har selv en kat som desværre mistede sine søskende i en meget tidlig alder og han var normal som en hver anden killing,i den alder din killing har nu, hvor han både ville nusses og kældes og alt muligt, men så da han blev omkring 16 uger begyndte han at få adfærds mæsige problemer, som bare blev værre med alderen, hvor han som f.eks lige pluselig kunne finde på at komme løbende hen og bide en i armen . han har stadig sine adfærds mæsige problemer den dag i dag, og jeg tror aldrig at han vil blive helt normal, han bider så godt nok næsten ikke mere , men vil til gengæld ikke løftes, eller røres i hovede, på maven eller på potterne, medmindre han vil. smiley


  • #49   16. jun 2012 han selv vil) smiley

  • #50   16. jun 2012 Maria, tak for svar. Det lyder virkelig som den opførsel min kat har nu!!

    Og hvis andre folk falder over tråden, så er jeg gået videre smiley
    Har blandt andet oprettet en ny tråd ang. om jeg skal anskaffe mig en ældre hankat eller en killingehankat til Neko. I må meget gerne gå ind og svare på den smiley


  • #51   16. jun 2012 ups,undskyld... havde ikke set at du havde oprettet en ny tråd, smiley


Kommentér på:
Hvorfor gør min killing dette?!

Annonce