{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
2.438 visninger | Oprettet:

10 tips til vintage/genbrugs-shopping {{forumTopicSubject}}

1. Du har forelsket dig i en smuk kjole, men tøver med at købe, da den lugter af farmors sure cerutter. Fortvivl ikke. Den dårlige lugt kan fjernes, hvis du lader kjolen overnatte på bøjle i et skab, hvor du i bunden har placeret en lille skål indeholdende 3-dobbelt salmiakspiritus.

2. Husk at undersøge vintage-tøjet under armene, på lynlåse, hægter osv. Er der huller i tøjet, eller er stoffet meget skrøbeligt? Hvis du ikke er god til at sy og reparere dit tøj, er det nok bedst at lede videre.

3. Det tager tid, og kræver ihærdighed at gøre de gode fund. Besøg genbrugsbutikkerne ofte. Vintage-feberen er efterhånden landsdækkende, men jo længere væk fra de store byer du shopper, des billigere er priserne ofte. Husk at undersøge rodekasserne nærmere…

4. Du kan ikke altid stole på størrelserne i vintage-tøj, da de kan variere afhængig af bl.a. tøjets oprindelsesland. Prøv altid tøjet på.

5. Internettet er din adgang til et slaraffenland af vintage-butikker i hele verden. F.eks. smykker fra USA og japanske kimonoer. Eneste ulempe er, at man ikke kan prøve tøjet på. Men at sidde og shoppe i popsokker og underbukser…..skønt!

6. Pelsværk skal opbevares med omhu. Vælger du at hænge din pels på bøjle, skal du ikke bruge en snoldet renseribøjle, men en bøjle der kan bære pelsens vægt. Pelsen skal ikke klemmes ind imellem rækker af tøj. Du kan også lægge den ned i en skuffe, foldet sammen i et dynebetræk. Bomuldsbetrækket gør at pelsen kan 'ånde', og beskytter imod møl og lopper. Læg gerne lidt velduftende lavendel ved. Opbevar aldrig pels i plastikposer!

7. Vintage-brocher, -duge og -nips er perfekte og meget personlige værtindegaver til de nostalgiske sjæle i din vennekreds.

8. Finder du et flot, antikt, broderet sæt sengetøj, og opdager, at der er rustpletter på, så fortvivl ikke. Disse kan ofte fjernes med saften fra en rabarber. I forhold til skrappe, syntetiske blegemidler er dette både skånsomt for stoffet og miljøet.

9. Når du er træt af dine vintage-fund, kan du med fordel sælge dem videre. Internet-sites som danske Trendsales og amerikanske Ebay, er gode markedspladser for at købe og sælge vintage.

10. Pas godt på dine ting, så kommende generationer kan glædes over fortidens fund.

Spar penge på din forsikring



  • Der er endnu ikke skrevet kommentarer

Kommentér på:
10 tips til vintage/genbrugs-shopping

Du skal være medlem af gruppen for at kunne kommentere.
Gå til gruppens forside




Annonce