{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
836 visninger | Oprettet:

Er det sundt at spise fisk fra dåse? {{forumTopicSubject}}

<b>Frisk fisk er godt for hjertet. Det holder synet godt, og det nedsætter risikoen for kræft.

Men hvad med fisk fra dåse?

<b>Basalt set er det stadig sundt.

Det vil aldrig være lige så sundt som den friske vare, for nogle af de sunde fedtstoffer ændrer karakter. Men det er et spørgsmål om få procents forringelse i forhold til den friske vare. Du får stadig en betragtelig del af de sunde omega-3-fedtsyrer. Konserves er bestemt en god måde at opbevare ting på i lang tid, og derfor er der intet forgjort i at spise fisk fra dåse.

<b>Lugten af gammel fisk
</b>Den eneste ulempe ved at spise fisk fra dåse - hvad enten det er makrel, tun, torskerogn eller andet - er at fedtet i dåsefisken oxiderer, altså reagerer med luft, så det bliver harsk. Derfor forsvinder noget af den gode smag i forhold til frisk fisk.

Man kender lugten fra en lidt gammel fisk, som har en umiskendelig luft af - ja, fisk, netop fordi fedtstofferne oxiderer. Man får blandt andet luften fra en dåse makrel i tomat. Det er en naturlig reaktion, og det er også derfor, man lukker fiskeolie inde i kapsler. Men det er altså ikke et problem at spise fisk på dåse eller for den salgs skyld frossen fisk.

<b>Ingen argumenter mod fisk på dåse?
</b>Nej, det er der overhovedet ikke.

Kilde Videnskab

Spar penge på din forsikring



  • Der er endnu ikke skrevet kommentarer

Kommentér på:
Er det sundt at spise fisk fra dåse?

Du skal være medlem af gruppen for at kunne kommentere.
Gå til gruppens forside




Annonce