{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
1.412 visninger | Oprettet:

Jacob Black {{forumTopicSubject}}

Inden I læser så bliver der afsløret meget om de forskellige bøger så hvis ikke I vil ha hovedtrækkende, altså de vigtige elementer fra bøgerne, før I selv har læst dem, så vent med at læse denne tråd.

Jacob Black
Jacob Black er Bellas bedste ven. Han er en Quileute Native American og er en formskifter. Menneske-Varulv. Han bor sammen med sin far, Billy Black, i et indianer reservat i La Push. Hans mor døde i et bilulykke da han var mindre. Han har to storesøstre, der er tvillinger, Rachel og Rebecca Black. Ingen af dem bor hjemme mere. Rachel går på collage og Rebecca er gift med en surfer og bor på Hawaii. Rachel kommer dog kort hjem en periode i Breaking Dawn, og der oplever Paul, en varulv fra Koblet, prægning med Rachel, så derfor bliver hun hjemme.

Bellas første møde med Jacob er, da Billy Black kommer hjem til hende, for at se baseball sammen med Charlie. Der får hun sin egen bil at køre rundt i. Hun møder Jacob anden gang i Twilight, hvor hun er nede på stranden, La Push, sammen med nogle venner. Her lokker hun Jacob til at fortælle hende nogle gamle quileute legender, som han selv bare anser som "scary stories". Legenderne leder dog Bella ind på hvad Edward og hans familie virkelig er, og senere hjælper det hende til at gætte hvad Jacob er/bliver.

I New Moon, udvikler Bellas og Jacobs venskab sig. Efter en stor omvæltning i Bellas liv tilbringer hun stort set al sin fritid sammen med Jacob. I hvert fald indtil Jacob bliver til en varulv og undgår hende under ordre fra Sam Uley, flokkens leder. Bella lader sig dog ikke så let affeje og bliver ved med at opsøge ham, indtil han finder på en måde at fortælle hende sandheden på. Da Victoria kommer tilbage for at dræbe Bella i New Moon, er det varulvene, der beskytter hende.

Bella elsker Jacob som en bror, men til hendes store ærgrelse bliver Jacob forelsket i hende. Deres venskab går i stykker da Cullen familien vender tilbage til Forks, da vampyrer og varulve er dødsfjender.

I Eclipse lykkes det dem at opbygge deres venskab igen, selvom der er noget mere anspændt og besværligt end før. Jacob er meget åben om at han er forelsket i Bella, hvilket fører til et endnu mere anspændt forhold mellem ham og Edward. I slutningen af Eclipse erkender Bella over for sig selv at hun også er forelsket i Jacob. Det er bare ikke nok til at ændre noget da hun elsker Edward endnu mere. I slutningen af Eclipse hvor Jacob kan se at slaget er tabt og at Bella elsker Edward højest, stikker han af hjemmefra og lever et vildt liv som ulv.

I Breaking Dawn, kommer han dog tilbage for at sige farvel til hende til hendes og Edwards bryllup. Da de kommer tilbage fra bryllupsrejsen er han sikker på at Edward har gjort hende til en vampyr og ude af sig selv af sorg og raseri, prøver han at overtale de andre varulve til at angribe Cullen familien, da de ved at forvandle Bella til vampyr har brudt fredstraktaten mellem vampyrer og varulve. Sam nægter dog at angribe så længe der ikke er beviser for at Bella er blevet til en vampyr, eller dræbt i forsøget på at blive en.

Jacob opsøger derfor familien Cullen. Til hans lettelse er Bella ikke blevet en vampyr. Hans lettelse bliver dog til rædsel da han finder ud af at Bella er gravid, og det er ved at tage livet af hende. Hun nægter at lade Carlisle fjerne barnet og insistere på at gennemføre graviditeten.

Varulve flokken beslutter sig nu for at angribe, da de ikke ved om Bella og Edwards ufødte barn vil udgøre en trussel mod menneskerne i Forks og omegn. Målet med angrebet er at dræbe barnet, men derved bliver de også nødt til at dræbe Bella. Jacob nægter at deltage i et angreb, der vil skade Bella, løsriver sig fra flokken og beslutter at advare hende og hendes nye familie om det forestående angreb. Til hans store irritation beslutter det yngste medlem af flokken, den 15-årige Seth Clearwater, at følge ham i stedet for Sam. Senere følger Seths søster, Leah Clearwater, også med.

Som Bella kommer nærmere på fødslen indser Jacob at det eneste der kan rede hendes liv, eller hendes eksistens, er at hun bliver forvandlet til en vampyr det øjeblik hun har født. Som Ephraim Blacks, den sidste høvding for Quileute indianerne og den mand der indgik traktaten med Cullen familien, tipoldebarn er det i hans magt at give Edward lov til at bide Bella uden at bryde traktaten og derved starte en krig, mellem vampyrerne og varulvene. Og da han trods alt hellere vil have at Bella bliver en vampyr end at hun dør, giver han sin tilladelse.

Efter fødslen ser det dog ikke ud til at Bella klare den, og blindet af sorg kaster Jacob sin vrede på hendes barn, som han giver skylden for hendes død. Men da han ser barnet, en pige kaldet Renesmee, forsvinder hans had som dug for solen, og erstattes af den samme kærlighed som han følte for hendes mor. Blot meget stærkere. I bogen beskrives første gang han ser Renesmee således:

"Everything inside me came undone as I stared at the tiny porcelain face of the half-vampire, half-human baby. All the lines that held me to my life were sliced apart in swift cuts, like clipping the strings to a bunch of balloons. Everything that made me who I was - my love for the dead girl upstairs, my love for my father, my loyalty to my new pack, the love for my other brothers, my hatred for my enemies, my home, my name, my self- disconnected from me in that second - snip, snip, snip - and floated up into space. I was not left drifting. A new string held me where I was. The gravity of earth no longer tied me to the place where I stood. It was the baby girl in the blond vampire's arms that held me here now. Renesmee" Breaking Dawn, side 412-413

Efter at Bella vågner som vampyr, er hun meget overrasket over at Jacob stadig befinder sig i huset. Han havde gjort det klart at han nok ikke kunne være venner med hende efter hendes forvandling. Bellas første reaktion på at Jacob har 'imprinted', også kaldet Prægning,(varulve udtrykket for når man finder sin sjæle ven, som er det der lige er sket for Jacob), er hvidglødende raseri, og fordi hun er en ny vampyr, hvilket er ensbetydende med svækket selvkontrol, prøver hun at rive hovedet af ham. Det lykkes dog ikke da Seth Clearwater hopper ind foran hende i sin ulveform. Det redder ham en brækket skulder og et brækket kraveben. Men hendes raseri fordamper og de bliver venner igen.

Taylor Lautner spiller rollen som Jacob Black i Twilight film.


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Jacob Black
Kommentér på:
Jacob Black

Du skal være medlem af gruppen for at kunne kommentere.
Gå til gruppens forside




Annonce