{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
1.186 visninger | Oprettet:

Pas på hunden, når det er forår {{forumTopicSubject}}

<b>Endelig er det blevet forår og tid til at tage hunde med på lange ture i skoven. Men der er god grund til at have ekstra godt styr på hunden i forårsmånederne.

Forårsmånederne er nemlig højsæson for fugle- og dyreunger, og ungerne er forsvarsløse over for løse hunde.

</b>Hvis fuglene bliver skræmt væk fra deres reder af løsgående hunde, kan de finde på at forlade reden med æg eller unger. Hvert år på denne årstid oplever man også, at blandt andet hjortevildtet bliver skadet af fritgående hunde. Mange hundeejere tror, at de har mere styr på deres hund, end tilfældet er, fortæller Dansk Kennel Klubs kommunikationskonsulent Vibeke Knudsen til lokalavisenassens.dk.

Derfor er der nogle hundeejere, som mener, at hunden godt kan gå løs i skoven, selv om det ikke lige er en hundeskov.

Men det er ikke i orden, hvis man som hundeejer ikke tager hensyn til kravene om at føre sin hund i snor i de skove, som ikke er hundeskove.

"Skov- og Naturstyrelsen har gjort en stor indsats de senere år og har etableret hundeskove mere end 150 steder i landet og arbejder - flere steder sammen med Dansk Kennel Klub - på at skaffe endnu flere arealer til hundene," fortæller Vibeke Knudsen.

<b>Fritløbsområder
</b>Men Vibeke Knudsen fortæller også, at der er hårdt brug for fritløbsområder til hundene.

"Der er cirka 550.000 hunde i Danmark og der er hund i hver fjerde danske familie og ligesom andre dyrearter er vi også ansvarlige for, at hundene har muligheder for at have et godt dyreliv. Og til et sådant hører muligheden for at hunden kan få lov til at løbe frit."

Hundeejere er også nogle af de flittigste naturbrugere i landet.

"Nogle steder har man for eksempel fundet ud af at lade hundene gå uden snor i parker eller på en del af stranden i bestemte tidsrum, hvor der ikke er så mange andre brugere af områderne," fortæller Vibeke Knudsen.

"På den måde kan man skaffe flere lovlige fritløbsområder og derigennem gøre det muligt for hundeejerne at give deres hund et godt hundeliv, uden at det går ud over de vilde dyr og fugle," siger hun.


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Pas på hunden, når det er forår
Kommentér på:
Pas på hunden, når det er forår

Du skal være medlem af gruppen for at kunne kommentere.
Gå til gruppens forside




Annonce