{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter

Blanding af racer Mea (RIP) 2003

6.566 visninger | Oprettet:
Bedømmelse

Du kan først stemme, når din egen kat er oprettet og stemt ind. Opret din egen kat

Eva K
Kvinde | 39 år | Oprettet: 6. jun 2006


Blanding af racer Mea (RIP)

Fødselsår:
2003
Temperament
Født : 4. Maj 2003

Mea er min allerdejligste skat :o) Hun er en meget snaksagelig og kontaktsøgende hunkat. Hun er bliver fire år her d. 4. Maj.
Hun blev sterilliseret lige før påske 2006, hvilket har ændret hendes personlighed meget.. En positiv ændring dog. Hun er blevet mere udadvendt, afslappet og kontaktsøgende.. Før hun blev sterilliseret var hun ikke ret glad for min kæreste, bagefter elskede hun ham bare! Hehe..
Hun har haft et kuld killinger (hvilket var grunden til at hun blev sterilliseret så sent) i august 2005, hun fik fire meget skønne killinger.. Tre røde blotched tabby hankatte og en tortie tabby hunkat med hvidt (Hun fik faktisk også en sort tabby, men han vendte forkert, og fik slugt en del fostervand, og døde kort efter han var kommet, ud mellem hænderne på mig, meget sørgeligt. Han ligger nu begravet i mine forældres have, så han ikke ligger et upersonligt sted, nu jeg bor i lejlighed)

Det var virkelig skønt at have killinger, og da formålet med at få dem bla. var at få en ny kat til at holde Mea med selskab, beholdte jeg efter dyrlægens anbefaling hendes datter May. Mea havde brug for en kammerat mere til når jeg ikke var hjemme, det var ikke noget problem da jeg boede hos mine forældre og hun kunne komme ud, men efter vi flyttede på 3. sal kom hun til at kede sig alene. Og jeg kan klart anbefale det! Vi nød det begge to, selvom vi vist var taknemmelige for at sige farvel til drengene da de blev 13 uger og lavede alt for meget ballade :o) Og de to tøser har bare et kanon forhold, som man også kan se på billederne, og Mea er virkelig kvikket op og leger meget mere og er meget mere selskabelig over for mig også :o)
Grunden til at jeg valgte at få killinger som en måde at få en ny kat i huset på var både for at have den oplevelse som det er at have killinger, men også af praktiske årsager. Jeg bor på 3. sal i en stor 1. værelses. Men jeg må ikke have katte. Så det med to katte der ikke brød sig om hinanden og mulige katteslagsmål og skrig virkede ikke specielt tiltrækkende :o) Og så var Mea vokset op med en killing fra et andet kuld (efter at vi fik dem i 12 ugers alderen) og ham brød hun sig bare aldrig rigtig meget om. De passede bare ikke sammen mht. deres personlighed, så det ville jeg heller ikke risikere. Så var det nemmere at se hvem af killingerne hun ville have et godt forhold til personlighedsmæssigt, samt vi skulle ikke gennem en tilvænningsperiode.
Tricks
Hun kan åbne døre og skabslåger.. Og jeg kan ikke gå på wc og lukke døren uden hun absolut skal komme og åbne den :o)

Der ud over kan hun drikke af et glas mens man hælder..
Stævner
Hun har været til en udstilling, den i Struer i April.. Hun blev nummerfire ud af seks eller ti katte, husker ikke lige hvor mange der var. Havde Lee Salessa til dommer, dårlig og skuffende oplevelse.

Ja, så har vi jo været til udstilling i Gl. Estrup d. 23.Juli. Og denne gang havde vi en rigtig god dommer der fortalte en masse om kattene Hanna Jensen tror jeg hun hed, hun var meget bedre at blive bedømt af end Lee i Struer, han kiggede knap nok og gad i hvert fald ikke sige noget!!

Og de rigtige gode nyheder, er så, at Mea først blev EX1 ud af tre hunkatte, og så blev Best In Show, over EX1 hankatten.. En bedårende blå 15 ugers killing kaldet Nando.

May blev så nummer tre ud af tre, men det er også fint, hun ligner jo ikke en huskat, men det var tilgengæld rigtig spændende at høre dommerens gæt på hvad der var i hende, bare norsk, og noget orientaler var fremme, og en foreslog Birma pga de hvide forpoter, men det var nu vist bare for sjov :oD

Der var to han huskatte, den ene store sorte Gizmo herinde fra, og den anden den blå killing Nando. Og de opførte sig rigtig eksemplarisk, GIzmo "headbuttede" fint domemren til hilsen, og den blå lå bare så fint og afslappet!
Men hunkattene! Den ene var værre end den anden.
May bliver i forvejen sur på Mea hver gang hun har været i bad (nok fordi hun lugter fremmed)
Så hun knurrede rigtig af Mea hver gang hun kom for tæt på, og Mea var sikkert ved at blive godt sur over "den lille mokkes" opførsel.
I hvert fald knurrede de begge to af dommeren, og hvæste også lidt også mener jeg.. Men de fandt sig pænt i alle undersøgelserne, Mea især rigtig fint, mens May prøvede lidt af komme væk.
Vi konkurrede mod en sort/hvid hunkat (som jeg mener blev nummer to i Struer), og heldigvis for os var hun endnu mere muggen end mine to, hun langede faktisk ud efter dommeren, så vidt jeg så. Hehe, så lidt plus point til mine på den front..

Huskatte bliver jo rigtig meget bedømt på temperament, præsentation og kondition. Og self også om de ligner en huskat, så jeg er rigtig glad og stolt af min Mea som fik sådan en fin pokal med hjem!!

Så var vi også til Kattens Værn's udstilling i Odense, og det var´hyggeligt og sjovt for mig. Og også sjovt for Mea, lige indtil vi var oppe til bedømmelse hvor der bare lige var ALT for meget støj, for mange mennesker og katte på alt for lidt plads. Det stressede hende virkelig. Og hver gang hun var ved at slappe lidt af og nyde det igen udtrak de vundne loder og deres højtaler system (som var Meget højt) hvilket så stressede hende igen. Så vi tager ikke på udstilling igen sådan lige har jeg bestemt! (Jeg har jo en lille drøm om at få en mco der kan lide at komme med til udstillinger), Hun slappede først af på vej hjem i toget (heldigvis meget fredelige og stille 1½ time i et sent tog) hvor hun lå på skødet næsten hele vejen mens May lå i transport boksen og sov..

Hedensted: d. 30.7/07 - God oplevelse. Mea blev Ex2 ud af 5.

Assentoft d. 24.11/07. Rigtig god oplevelse. Mea var meget glad for dommeren. Blev Ex1 ud af 6 og BIS. Så nu pynter endnu en pokal på hylden og 10 kg R.C. i kattenes maver.
Fik rigtig meget ros af dommeren, især for hendes pels og kondition.

Karup d. 30.03.2008 - Mea havde en dårlig dag. Hun og hunkatten i buret fik øje på hinanden, hvæste og var begge to mugne hos dommeren. Mea blev 4 ud af 6 katte.

Mea er officielt og fulstændigt pensioneret fra alle fremtidige udstillinger.
Stamtavle
Der er noget langhårsblanding i hende, da hun har lavet langhåret afkom.
Køn
Kastreret hunkat. Hvilket har ændret hendes personlighed, til det bedre... Hun er blevet mere tolerant overfor fremmede mennesker, og jeg kan få lov til at gøre mere ved hende, som fx. tage hende op på skødet hvor hun bliver der, tidligere ville hun altid havde hoppet ned, for en dame har da selvstændighed! :o)
Beskrivelse
Hun er sort tortie klassisk tabby med hvidt.. Med meget søde og charmerende aftegniner.. Hun ligner stort set en huskat, bortset fra pelsen som har en anderledes tekstur end huskattes.

D. 2. august 2011 blev Mea aflivet. Hendes nyrer ville ikke være med mere, og hun fik fred.
Kommentér på:
Blanding af racer Mea (RIP)
Annonce