{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
3.268 visninger | Oprettet:

Hvad går man når man finder et hittedyr? {{forumTopicSubject}}

hittedyr - herreløst eller savnet kæledyr fundet.

Jeg lærte noget nyt idag(jeg har muligvis læst det for nogel år tilbage men glemt det igen)

Finder man et kæledyr(kat,hund, kanin) med øremærke kan man frit nemt aflevere det til dyreværnet også tager de sig af at finde ejeren. - Dette vidste jeg godt

Hvad jeg ikke vidste var at finder man et herreløst dyr skal man FØRST ringe til politiet og få et journalnummer ellers kan dyreværnet ikke tage sig at det herreløse dyr.

Dyreværnet skriver selv at man er nødtil at presse politiet for at det tager hendvendelsen seriøs(sørgeligt) men man skal altså have et journalnummer hvis dyret er herreløst(inge chip og ingen øremærkning)


Dyreværnet:
Hvad skal du gøre, når du finder et dyr?
Dyreværnet får utallige henvendelser fra bekymrede borgere. Både når de har fundet et herreløst dyr, men også, når de har observeret et dyr i nød. Dyreværnet tager sig kun af familiedyr. Det vil sige hunde, katte, kaniner, marsvin og andre smådyr. Finder du en tilskadekommen due eller et rådyr, der har behov for hjælp, kan vi desværre intet stille op. Her opfordrer vi til, at du kontakter Falck. Men finder du en kat, en hund, en kanin eller et andet smådyr, skal du kontakte din lokale politistation. Det er deres ansvar at tage sig af hittedyr. Ofte vil politiet ikke hjælpe, men du skal insistere på, at de tager henvendelsen alvorligt. Du kan også ringe til Dyreværnet, men desværre kan vi kun besvare opkald i vores åbningstid. Dyreværnet har oprettet en vagttelefon til formålet. Nummeret til denne er 20 33 27 74.

Dyreværnet har desværre ikke ressourcer til at have en tjeneste, der tager ud og indfanger dyr, som løber rundt på gader og stræder. Vi gør alt, hvad vi kan, for at tage sig af de hittedyr, som Politi eller Falck indbringer til foreningens internat i Rødovre - det er Dyreværnets formål. Foreningen har en vagttelefon, som er bemandet på hverdage i tidsrummet kl. 8.00 - 18.00 samt lør- og søndage fra kl. 8.00 - 17.00. Her kan du altid kontakte foreningen. Hvis vi ikke kan hjælpe dig, sørger vi for at henvise til andre, der kan. Som udgangspunkt skal man kontakte det lokale politi, når man finder et dyr. For at Dyreværnet skal kunne tage sig af et herreløst dyr, skal det have et journalnummer, som bliver oprettet hos politiet. Uden dette, kan foreningen som udgangspunkt ikke tage dyret ind på internatet. Dyreværnet har en samarbejdsaftale med Københavns- og Vestegnens Politi, men da vi kun driver et internat, nemlig det i Rødovre ved København, kan vi ikke tage os af hittedyr fra de øvrige landsdele.
Derfor: Kontakt altid dit lokale politi, når du finder et herreløst dyr. Du kan ringe 114, så vil du blive stillet videre til dit lokale politidistrikt.

(den første halvdel kan kun ses når man er i listen af "nyheder")
(link fjernet)


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Hvad går man når man finder et hittedyr?
Kommentér på:
Hvad går man når man finder et hittedyr?

Annonce