{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
1.779 visninger | Oprettet:

Martin L
Martin L
Tilmeldt:
3. jun 2013
Følger: 1 Emner: 2 Svar: 6

Katte jager hinanden {{forumTopicSubject}}

Vi har valgt at anskaffe os en ny kat til hjemmet, da den ene af to katte løb hjemmefra. Vi har nu en Hun kat der hedder Alberte på 5 år som er steriliserede.

Vi fandt en gammel han kat på 5 år, som er væsentlig større men virkede ud af til som en rolig kat.

Da han kom hjem var han i rum for sig selv i en længere periode og den gamle var i hele huset. De har mødtes igennem dørsprækken til at starte med.

Den gamle var mest sur og aggressiv med hvæssende, men intet andet.

De er for nydeligt begyndt at se hinanden Alberte og Frederik, men Frederik er nu efter Alberte. Han ligger på lur og springer på hende hvad enten det er udenfor eller indenfor.

Er dette naturligt? Er det fordi de skal vise dominans og hvor længe vil dette stå på?

Kan man gøre noget for at de bliver mere rolige ?

Hvis det var ved, så bliver vi nød til at skaffe os af med Frederik.

Så mit spørgsmål er der nogle som har erfaringer med dette tilfælde?


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Katte jager hinanden
  • #1   3. jun 2013 Har i været ude og lede efter den anden kat?

    Det kan tage tid før katte vænner sig til hinanden, især voksne katte..


  • Martin L
    Martin L Tilmeldt:
    jun 2013

    Følger: 1 Emner: 2 Svar: 6
    #2   3. jun 2013 Ja den har været væk i over 3 uger nu, så tror ikke den kommer tilbage desværre. Er der noget vi kan gøre for at den ene ikke jager den anden? eller for at de ikke slås.

    Har hørt om noget der Feliway som kunne hjælpe, men ville gerne høre om erfaringer for dette:D


  • #3   3. jun 2013 3 uger er ikke lang tid :S Især ikke med det vejr vi har nu og hvis den ikke er neutraliseret.. Ved at fp en ny kat ricikiere i den anden slet ikke vil hjem igen, fordi det lugter "forkert" i hjemmet..

    De slås om rangen, så det er helt naturligt


  • #4   3. jun 2013 Vil lige høre en gang du skriver at hunkatten er steriliseret, men hvad med hankatten på 5 år er han kastreret???

    Det er nu meget normalt at der er nogen indkøringsproblemer især med ældre katte, du skal ikke forvente at de nogen sinde bliver perlevenner, men han skal selvfølgelig ikke jagte hende, men han gør det klart fordi han vil være øverst i hierakiet..

    Men du skal om alle omstændigheder give det tid, og du skal lade dem ordne det indbyrdes så længe der ikke flyver pelstotter eller blod så skal du ikke blande dig..

    Feliway kan måske hjælpe lidt, men en mirakelløsning skal du ikke forvente..
    Jeg sammenførte min gamle hunkat på den gang 5 år med en stor killing på dengang 4 mdr. og først 6mdr senere gik det nogenlunde, den lille kan stadig finde på at springe på den store, men så får hun nogle hvæs og knurren samt et dask hvis hun ikke fatter det første gang, de bliver aldrig perlevenner, men fungere rimeligt i dagligdagen, og jo ældre den lille bliver jo bedre bliver det..


  • Martin L
    Martin L Tilmeldt:
    jun 2013

    Følger: 1 Emner: 2 Svar: 6
    #5   3. jun 2013 Ja ups han katten er også kastreret. Okay takker for erfaringen Heidi, så vi skal give dem tid og lade dem selv klare det kan jeg forstå. Dog har hun katten været vant til at være øverst i hierakiet sammen med den gamle kat der blev væk.

    Er det muligt for hun katten at vende sig til det? eller er det bare en overgangsperiode de skal igennem?


  • #6   3. jun 2013 Det er svært at svare på om hun vil lægge sig under eller hankatten må bøje sig i støvet, det er ikke sådan lige at spå om, det kommer helt an på hendes reaktion over for hankatten..

    Det kan også godt være at når de lige lære hinanden at kende og acceptere hinanden, så vil de skiftes til at kæmpe for pladsen i flokken, det er der nogle katte der gør, men det er aldrig nemt at sammenføre 2 ældre katte og slet ikke hvis de begge har været øverst i flokken eller enekatte..


  • Martin L
    Martin L Tilmeldt:
    jun 2013

    Følger: 1 Emner: 2 Svar: 6
    #9   3. jun 2013 Heidi jeg tror og håber det handler om hiarki i hjemmet, og at de kan finde ud af det. Det kan også være de skal lærer hinanden at kende, så jo det kunne være at der bare skal gå tid.
    Til momo, vi tror vores gamle kat er løbet bort eller der er sket nogrt værre, da vi bor i centrum og i et meget trafikeret kvarter.

    Alberte der er hun katten virkede underlig tilpas efter Niels var smuttet, hun snakkede meget og spiste ikke regelmæssigt. Vi følte hun manglede sin legekammerat smiley


Kommentér på:
Katte jager hinanden

Annonce