{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
13.711 visninger | Oprettet:

Min kat angriber mig! - Frustreret.. {{forumTopicSubject}}

Hej søde Katte mennesker, jeg har de sidste 3-4 måneder ignoreret et problem i håb om at det gik i sig selv, alene det at skrive dette indlæg gør ondt på mig.

Jeg har denne kastrerede hankat, som er begyndt at angribe mig nogen gange umotiveret andre gange ikke.

når jeg skal i seng, hopper han bevidst ind under sengen, eller flyver i benet på mig når han høre fjedren der giver efter når jeg ligger vægt på madrassen, jeg har flere gange kastet godbidder den anden vej og det har egentligt hjulpet ganske fint indtil videre.

Bliver han skældt ud bliver han direkte 'sindsyg' til tider, jeg har irretesat ham med ordet 'NEJ' og så vendt mig om, og pludselig sad han i min arm, ofte når han bliver skældt ud ligger han sig på jorden og gør sig til, og engang sagde/råbte jeg nej igen efterfølgende hvor han i spring gik efter mit ansigt, jeg nåede dog at flytte mig. Min søster overværede denne episode og der gik nogen uger før hun turde besøge mig igen..

De sidste par gange har jeg sat mig på kanten af sofaen og to dage i træk har han sprunget direkte på mit ben, skubber/flytter jeg ham væk, så flyver han direkte tilbage på benet, og han stopper IKKE af sig selv, det er et direkte angreb, og jeg føler jeg har prøvet alt, men nu føles det somom det bliver oftere og oftere. Jeg har forsøgt at pive, hvine, skrige, råbe av, bruge vandforstøver, sige NEJ, holde ham i nakkeskindet (DOG ALDRIG noget fysisk hårdt, og ikke løftet ham i det!!!!), holdt ham fast og prøvet af nusse/tale ham ned, men INTET virker, jeg synes jeg har googlet nettet tyndt for svar - men finder intet jeg ikke har forsøgt, og ikke har prøvet.

Han ligger også tit og blotter mave når jeg kigger på ham og vil nusses (skulle man tro) og så er det blot for at have en undskyldning for at bide mig, nærmest.

Der er intet fysisk galt med ham, da jeg har været til dyrlæge med ham for 2 uger siden, for at få sin årlige vaccine inden han skal passes når jeg skal på ferie.


Facts: jeg ved ikke hvor meget menneske kontakt han har haft som killing, men er MEGET kontaktsøgende, han er halv ragdoll, og mor er huskat, hans søskende blev givet til nye hjem allerede da de var 9-11 uger, men jeg insisterede på at han blev hos sin mor til han var 12, så han har været alene med hende de sidste uger, Han er indekat, og snakker RIGTIG meget, har højt energi niveau, er kastreret og passet med alt der høre med til at have kat, af foder får han tørfoder fra RC og malt på tube nogle gange ugentligt.

Jeg leger / aktivere ham cirka 30 minutter om dagen vil jeg tro, og udover det, så får han også foder aktivering bla. ved jeg kaster det gennem lejligheden og og spreder det over gulvet før jeg går i seng så han er underholdt der, han er fra 2/4- 2013, og er altså 1 og nogle måneder, jeg er aldrig længe væk af gangen, og sover jeg ude, er jeg hjemme inden der er gået ihvertfald 18 timer fra jeg er taget afsted, dette sker dog meget sjælendt. Mine arbejdstider selv er omkring 6-8 timer man-fre.

Jeg håber VIRKELIG nogen derude kan hjælpe mig, jeg ved ikke hvad jeg skal gøre mere, og føler mig ikke tryg i mit eget hjem når han agere sådan, jeg synes snart jeg har retfærdiggjort længe nok for mig selv hvorfor han er som han er, og givet mig selv skyld, men jeg kan sgu snart ikke holde til mere, Han er mit livs kærlighed, og min lille soulmate, som vil ligge på mit skød når jeg tisser, kommer løbende mod døren når jeg kommer hjem, og vil gnide sine kinder mod mine når jeg står op om morgenen.

HJÆLP MIG.... - jeg vil heller ikke gøre livet svært for ham, hvis han ikke er helt rask i bolden, så er det bedst vi skiltes, hvilket gør ondt i hjertet BARE at skrive.

Han er en lille hund, der gerne vil følge med mor hvor end jeg går..... smiley smiley


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Min kat angriber mig! - Frustreret..
  • Thomine
    Thomine Tilmeldt:
    maj 2012

    Følger: 2 Følgere: 12 Svar: 179
    #2   12. jul 2014 Har to veninder, der begge har kasteret hankatte, der er i samme problem.. Den ene mere end den anden dog..

    Min ene veninde gør det med at holde nede og berolige..
    Men min anden veninde aner slet ikke hvad hun skal gøre..
    De har også begge prøvet alt efterhånden, og er heller ikke fundet frem til nogen decideret løsning..

    Mit bedste bud må være, forsøg at distraher ham når han angriber med noget legetøj, og så ros ham når han bruger det istedet..
    Det er svært at sige om han er understimuleret..
    Men håber du finder en løsning af en eller anden art, for det er super ødelæggende at have en kat man i bund og grund ender med at være lidt nervøs omkring.. ._.


  • #5   12. jul 2014 Har ikke mulighed for at komme ud, bor meget centralt og mod vej... Og så er der ragdoll i ham, om det påvirker hans sind i forhold til at være udekat ved jeg ikke, jeg ved ragdolls ikke kan forsvare dem selv og ikke kan ude på egen hånd...

    Det ideelle for mig ville være at han kom til et sted med en løbegård, men det kan jeg ikke give ham, ej heller endnu er kat da jeg er allergisk (har altid været) og ikke vil risikere slet ikke at kunne tåle missere


  • #6   12. jul 2014 Det er bare mærkeligt hvis han er understimuleret, han flyver rundt i cirka 30 minutter om dagen af energi, men er ellers meget rolig, og er vel mentalt en voksen kat, jeg leger med ham når han opsøger det, og også når han ikke gør, jeg kan jo ikke bare vække ham for at lege med ham vel... ih.

  • #7   12. jul 2014 Han er derudover min første prioritet vil ikke sige 6-8 timer væk om dagen er længe, for jeg laver ALDRIG planer i hverdagene af hensyn til netop ham, og bruger somregel hveranden weekend indendøre så det bare er mig og ham også..

  • Thomine
    Thomine Tilmeldt:
    maj 2012

    Følger: 2 Følgere: 12 Svar: 179
    #8   12. jul 2014 på hvilke niveau angriber han?
    Ment på den måde.. Knurre han af dig? Bider han til du bløder? River han dig?

    For spørgsmålet er om han måske bare leger meget voldsomt, eller om han decideret er aggressiv...


  • #9   12. jul 2014 han knurre ikke nej, han hopper på mig med klørene og stikker dem i, hvorefter han bider mig.. F.eks. den dag han hoppede op i min overarm da jeg gik væk fra ham, satte han kløer i min overarm og så bed sig fast, det gjorde bare naller at have ham hængende

  • #10   12. jul 2014 Vi havde præcis det samme problem med vores kat, han direkte angreb os et par gange om dagen. Jeg læste mig til herinde, at det højest sandsynelig var play agrression. Jeg fik derefter en kat mere og problemet forsvandt, det er et halvt år siden og han har ikke angrebet os siden smiley

  • #11   12. jul 2014 Felix angriber aldrig under eller i led med leg... så det kan ikke have noget med det at gøre.. desvære

  • Thomine
    Thomine Tilmeldt:
    maj 2012

    Følger: 2 Følgere: 12 Svar: 179
    #13   12. jul 2014 Hvis han ikke viser nogen form for decideret aggressiv adfærd, så ville jeg mene det evt. bare er ham der leger meget voldsomt.. (Er mit bud, uden er være sikker overhovedet)

    Nu kender jeg ikke voldsomt meget til det med BARF osv osv.. Men, jeg ved da at med meget aktive hunde, der kan råt kød fx. sætte deres energi niveau lidt ned, fordi de skal bruge mere energi på at fordøje..
    Og ellers, så er mit bud understimulering.. Så mere leg, flere tænke lege..
    Tænke lege ville evt. også lære ham på sigt at leg ikke SKAL være slås og i høj fart..

    Jeg har selv en kat med yderst stort energi niveau, og hvis jeg skal kunne bo i samme lejlighed som hende, så har jeg været nød til at købe nogle decideret stimulerings legetøjer, så hun kan bruge hovedet også..
    Hun elsker at bruge energi på at løse opgaver og undersøge..
    Så det kunne evt. også være et bud... smiley


  • #14   12. jul 2014 Det var heller ikke kun i leg han angreb os, det var også umotiveret.
    Her er et link ihvertfald smiley

    http://www.netdyredoktor.dk/kat/sygdomsleksikon/a/aggression-ved-leg.aspx


  • #15   12. jul 2014 Han ligger ørene helt tilbage og får kæmpe pupiller før, han er helt manisk og ikke til at komme i kontakt med, når han angriber, så holder han IKKE op, jeg må flygte ii andet rum, ellers bliver han ved med at angribe når han bliver skubbet væk, og han er altså en stor robust kat. Det er IKKE leg i mine øjne, men angreb.

  • #19   12. jul 2014 Må undersøge om der er nogen i nærheden Lubas, tak. - Dumt som jeg er, var jeg høj på der intet var galt med ham hos dyrlægen, så jeg glemte fuldstændig at nævne adfæren for dem, så jeg tænker jeg enten videre sender mit debat indlæg til dem, eller går der ned en af dagene, de ved jo rent fysisk der intet er galt..

    - Jeg ved bare også i mig selv, er det er mere end bare 'leg'. Har haft katte hele mit liv, og 2 indekatte før Felix, da jeg boede ved mine forældre..


  • #20   12. jul 2014 Enig med Rikke R. Du kan absolut ikke udelukke playaggression. (Det er jo heller ikke LEG der er tale om, men legeAGGRESSION).

  • #23   12. jul 2014 Tak for råd, penge er ikke et problem, jeg har ikke meget at gøre godt med, men jeg kan sagtens frapriotere egne ting for hans skyld, min egen grænse er personligt nået, og det gjorde den allerede den dag min søster ikke turde besøge mig mere, Men tanken om aflivning gør SÅ ondt på mig, men jeg vil heller ikke byde andre mennesker en kat der er aggresiv, Jeg tror det er godt jeg har fået ferie nu her, og kan tænke lidt over det uden stress fra højre og venstre, og så må jeg ellers tage jeres råd til jer, og se hvad jeg kan gøre, kan også mærke på ham det ikke er sjovt mere, han har hvæst af mig 2 gange indenfor et par dage og har ALDRIG hørt ham hvæse før. har endda forsøgt ture på altanen med snor, men det gider han ikke rigtigt.

  • #24   12. jul 2014 Jeg bor i Køge.

  • #26   12. jul 2014 prøver google, ellers forhøre mig ved dyrlægen når jeg snakker med dem! smiley
    tak for det. smiley smiley


  • #28   12. jul 2014 for ham er det altså leg. du har en frisk ungkat som har en alder hvor tingene bare går lidt vildere til. Har selv en i samme alder. jeg er bare så heldig at han har 16 andre at lege med, for ellers ville han nok også gøre det samme som din.

    det bedste råd ville være at få en i samme alder, som han kan bruge sin energi sammen med.
    da jeg var på internat anbefalede vi altid folk med indekat at få 2, netop for at undgå at de kommer til at kede sig. For det vil de som regle gøre når de når den alder.
    her hos mig er det som om at jeg har fået tonatorer i hjemmet, når mine drenge begynder. og de bider hinanden - temlig hårdt udfra hvordan de siger. så jeg er bare glad for at de bider hinanden og ikke mig.

    og så er 30 min om dagen ikke nok i den alder. brug lidt mere tid, fx 2 gange om dagen, hvor du bruger mest tid om aften


  • #29   13. jul 2014 Enig med Felis og Anja...

  • #30   14. jul 2014 Tak for råd. Jeg har ferie nu, så jeg prøver at lege ekstra meget med ham for at komme ind i rutine.

    Ligenu står den på max hygge på sofaen efter leg..


    profilbillede
  • #32   14. jul 2014 Det er ikke det jeg har fået ad vide idag af adfærdsekspert, netop at det kan afhjælpes ved at lade ham afreagere på legetøj osv, han angriber jo aldrig i forhold til leg, han gør det når han får skældud eller umotiveret. smiley

  • A. I
    A. I Tilmeldt:
    jul 2012

    Følger: 2 Følgere: 8 Svar: 326
    #33   16. jul 2014 En god katte-adfærdsspecialist kan gøre MEGET godt for dig og din kat.

    Men få allerførst undersøgt din kat grundigt efter at have fortalt dyrlægen om problemerne. F.eks. krystaller i urinvejene gør afsindigt ondt, og smerterne kan både komme, når katten tisser og på andre tidspunkter.

    Jeg læste det første år sammen med Ayoe Hoff, som i stedet blev katte-adfærdsspecialist. Kig på linket http://misbehaving.dk/om-mig , prøv at ringe/skrive til hende og får evt anbefalet en dygtig kollega, der bor nærmere Køge.

    Gode idéer kan du også få ved at se "min umulige kat" som sendes på Animal Planet. Man kan se lidt af udsendelserne på internettet. Katte-terapeuten kalder sig Jackson Galaxy

    Den store af mine katte (også en kastrat) angreb mig to gange, da han var ung, men efter den helt store skæld-ud (vi var i haven og han var i snor) har han ikke gjort det siden :o) - men dét virker ikke, hvis katten kan blive bange og gemme sig på grund af ejerens "råben op"

    RIGTIG MEGET HELD OG LYKKE

    De allerbedste hilsener


  • Susanne
    Susanne Tilmeldt:
    okt 2013

    Følger: 1 Emner: 2 Svar: 6
    #37   18. jul 2014 Kære du, kære alle med indlæg

    Jeg fik virkelig meget ud af at læse tråden. Jeg har haft samme problem og var helt sønderknust første gang Tora sad i armen på mig. Det virkede som rent missehad og hun har bare været SÅ kærlig og sjov og energisk som killing. Hun er ikke aggressiv over for mig mere, har stadig lidt, det I kalder legeagressiv, overfor børn, teenagere og mænd??? Det er ikke ondt, man kan se hun kæmper med at holde kløerne inde, men så kan det alligevel blive for svært. Jeg er ikke et øjeblik i tvivl om at det i første omgang skyldes understimulering. Som ekskalerede fordi jeg endte med at skælde hende ud hele tiden. Hun lavede SÅ mange ulykker for at få opmærksomhed. Yndlingstingen var at drille når jeg arbejdede hjemme. Og i perioden med skældud blev hun også selv mere agressiv på en virkelig uhyggelig måde. Aggressionen forsvandt da jeg konsekvent holdt op med at skælde ud. Bliver hun for meget kan jeg lukke hende ind i tilstødende rum, men jeg skælder aldrig ud. Hun har fået adgang til altanenerne og det var faktisk det der hjalp mest - at kunne komme ud og få frisk luft. Og jeg leger med hende 2 gange om dagen ca 15 - 20 min ad gangen. Jeg går også ud med hende når jeg har ferie. Det næste bliver at få en kat til. Hun burde nok have været en udekat, men nu elsker jeg hende og tænker at vi finder ud af det.


  • #38   18. jul 2014 Hvor godt at høre at andre har fået gavn af tråden også..

    Med legeaggressioner hjælper det ofte at give katten en katteven, og det lyder til Suzanne at det er du i gang med at finde til din kat, en rigtig god ide og du har også fundet mere plads til hende som giver hendes sanser mere arbejde..

    Det er netop det at få stimuleret alle sanser dagligt, der er super vigtigt..


  • #39   28. nov 2014 Det er skægt hvordan jeg mange aftenener genlæser denne tråd.... Jeg føler virkelig at det er præcis samme situation du har været i Helle M, jeg tænker også tit, hold kæft hvor ville det være rart nogen gange han ikke var der, Han er jordens mest elskværdige og dejligste kat og jeg elsker ham højere end ALT, men gud hvor jeg også bare er træt af at være 'bange' i mit eget hjem, for gu er det en kat, men han er fanme voldsom. Og ligemeget hvor 'hård' og systematisk afstraffelse han har fået (og jeg har prøvet ALT.,...) så virker det bare ikke.

    Han er morsyg og kan ikke være mig foruden, han 'græder' ligeså snart jeg tager sko på eller går på toilettet. Men det er somom han ikke har lært grænserne. Og som en dame jeg havde ham i pension hos også sagde, så ved han ikke hvordan man er kat.

    Jeg ville ØNSKE jeg kunne give ham et udeliv, ønske det. Eller en legekammerat men intet af det er muligt desværre...

    jeg havde lige brug for at lette mit hjerte, da jeg nærmest lå med tårer i øjene igår aftes da jeg genlæste tråden.. suk.


Kommentér på:
Min kat angriber mig! - Frustreret..

Annonce