{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
1.184 visninger | Oprettet:

Kat udviser store aggressionsproblemer {{forumTopicSubject}}

Vi har en hunkat på ca. 7 år, som vi har haft et par uheldige episoder med, hvoraf den seneste var i dag.

Min kæreste kommer gående fra badeværelset til soveværelset, hvorefter katten pludselig angriber hans læg. Derefter virker hun aggressiv og tillader ikke, at han kommer i nærheden af hende. Pludselig stikker vores anden kat hovedet frem, hvorefter hun angriber ham (ikke leg, men angreb). Midt i kampen stopper de op og kigger på hinanden, hvorefter hun begynder at snakke, som jeg kun har hørt "youtube-katte" gøre. Derefter jagter hun den anden kat, da den forsøger at stikke af. Det resulterer i endnu en slåskamp under sofaen. Min kæreste får hende og den anden skilt af, hvorpå han får sat hende ind på et værelse, hvor hun falder til ro. Alt er fint nu.

Vi har tidligere haft en ligende episode, hvor der dog var en mulig årsagsesforklaring. Da vores søn var spæd kommer han til skade, og skriger virkelig højt. Dette reagerer hun meget stærkt på og angriber ham. Jeg forsøger at få hende væk, men hun er meget opsat på at angribe ham. Heldigvis lykkedes det hende ikke, og det var mig der fik skrammer. Dette er ca. 1½ år siden.

(Hun lød næsten sådan her: https://www.youtube.com/watch?v=96B_Q6K7GUY )

Med fokus på situationen i dag, er der så nogen, der har nogle bud på hvad det kan være? Ringer til dyrlægen senere. Det kunne dog være rart, med mulige årsagsforklaringer inden smiley


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Kat udviser store aggressionsproblemer
  • #1   8. apr 2015 Jeg tænker smerter - stærke smerter.

  • #3   8. apr 2015 Vi har fået en tid kl. 12 smiley

  • #4   8. apr 2015 Ja jeg tænker også smerter/ sygdom..

  • #5   8. apr 2015 min kat julie har fået enstor knude nede ved patterne kan det være en mælke kirtel?har bestilt tid ved dyrlægen .skal på tirsdag

  • #6   8. apr 2015 Æv for den da. Håber dyrlægen har er godt bud! Herhjemme kører vi på zylkene og calm fra rc, da min dreng er blevet usikker/nervøs efter et uheld med en skovl :-\

  • #7   8. apr 2015 N9nna - virker det på jeres hankat?

  • #8   8. apr 2015 Det virker på dem begge.
    Tænkte at det var bedst de begge fik og det går fremad. Han bliver stadig forskrækket og puffer op, men knurrer ikke. Han er stadig nysgerrig, selv når han er puffet. Hun tager det ikke så tungt, når han puffer, hun snuser bare til ham alligevel og så er alt godt igen smiley
    De har begge deres udfordringer (for tidligt hjemmefra og traumer fra før de flyttede ind hos os) og tror faktisk det er godt for dem begge med lidt beroligende.
    Tror jeg fortsætter med calm i lang tid.
    Zylkene får de hele pakken og så håber jeg det er nok (12 dage)


    profilbillede
  • #9   12. apr 2015 Hvad sagde dyrlægen?

    Jeg kunne godt tænke mig at vide hvor længe du har haft kattten?

    Derudover så er det SLET ikke skørt at køre Zylkene i maden, men også få fat i 2x Feliway Defusere, en til hver sin ende af lejligheden/huset. Katten bliver jo meget tydeligt oprevet i en foruroligende grad. Én ting er at katten bliver forskrækket over en høj lyd, men at den målrettet vil angribe en baby som immervæk ikke har 'gjort' noget - det finder jeg dybt bekymrende.

    Jeg finder det også rigtig bekymrende at den anden kat på den måde skal gennembankes af en utilregnelig hunkat. Det er møgsynd i min optik og det skal virkelig stoppes med alle midler muligt.

    Hvordan er hendes humør og interaktion på almen daglig basis? Er hun sød og rar og omgængelig med alt og alle, og så står disse tilfælde skarpt ud fra resten med sådan en snert af Dr. Jekyll og Mr. Hyde?


  • #10   12. apr 2015 Det var desværre en ny dyrlæge på vores dyrhospital, som undersøgte hende. Grundlæggende tog hun det ikke særlig seriøst og sagde, at det kunne være, at hun troede, at hun var en lille tiger.. Jeg ender virkelig med at klage over det, for det lever på ingen måde op til hverken vores forventninger eller den generelle standard på vores dyrhospital.
    Hun kunne ikke finde nogle indikationer om, at der skulle være noget fysisk i vejen med hende, så hendes gæt er, at det er noget adfærdsrelateret.
    Da min kæreste og vores hunkat kom hjem, var begge katte i haven sammen, hvor de blev lidt gode venner.
    Næste dag kunne man slet ikke mærke på dem, at der havde været problemer.

    Der har ikke været noget siden, og vi går egentlig stadig i en uvished over, hvad der dog var (er) galt med hende, og om det sker igen, og hvad vi i så fald skal gøre. Hun er den sødeste kat. Hun er enormt kælen, glad og ja en super kat.
    Hun giver myssere til selv gæster, og hun er meget tålmodig overfor vores søn.
    Så ja, de her tilfælde er en kæmpe kontrast til hendes normale adfærd.
    Vi har talt om, at en aflivning kunne blive nødvendig, men det er også rigtig svært, når hun så kort tid efter er sig selv igen.

    Jeg kan dog tilføje, at hun er en kat, som er "sensitiv" forstået på den måde, at hun nemt bliver stresset. Hvis hun eller vores hankat har været ved dyrlægen, er hun "fra sig selv" resten af dagen, hvor hun miaver eller hvæser af vores hankat og virker bange. Vi har endda oplevet, at hun i flere dage var stresset oven på en almindelig sundhedsundersøgelse.


  • #11   12. apr 2015 Hvis dét er tilfældet så vil jeg faktisk anbefale at du gør som jeg foreslog. At du køber en ladning Zylkene og så giver til glasset er tomt, og sideløbende har 2 stk. feliway defusere. De holder 4-6 uger hvis jeg husker korrekt, og selve defuserhovedet kan bruges op til 6 gange, så næste gang du skal have noget i dem så skal du kun købe refills og det er lidt lettere at have med at gøre.


    Du skriver du har have. Det får mig til at tænke lidt. Er hun fritløber eller er haven indhegnet? Kan du umiddelbart huske om hun i samkvem med sine 'anfald' har kommet udefra? Hæng nu på - KAN der være en kat i nabolaget som er hendes ærkefjende der kommer og provokere og måske endda ryger i flæsket på hende så hun er helt oppe og ringe i henhold til frygt og alarmberedskab og at hun så ikke kan eller TØR tage det ud på synderen og derfor bliver det alle i huset i stedet for?

    ELLER!
    Og den her er endnu mere ubehagelig at tænke på...
    Har I naboer der ikke kan lide katte? Eller har de børn? Mindre børn der bliver mobbet i skolen kan være fulde af rigtig meget vrede og frustration og det ER altså ikke uset at de kan finde på at reagere på dyr. Hvis I har en have der vender ud imod noget gangsti kan der så være nogle teenagere eller bare generelt anti-katte folk der kunne tænkes at gå forbi og gøre noget? Det kan være alt lige fra at sende en mindre sten eller peanut eller blommekerne efter katten, til et overlagt sprøjt med en vandpistol eller andet mere ondsindet som en sensitiv kat som hende så ville have en utrolig oprørt reaktion over - og derfra reagere med vrede og mistro overfor mennesker, selv de mennesker hun bor sammen med.

    I henhold til dyrlægen. Aj helt ærligt! Det var dog det MEST inkompetente stykke kvindemenneske jeg nogensinde har hørt om! Katten skulle TRO at hun var en tiger? Nårhja...for lige pludselig så rejser katteverdenen sig i al deres pelsede magt og vælde, slår sig sammen som løveflok og slår tilbage mod menneskeheden! Nogen har været lidt for meget i biffen på det seneste - eller er faldet i søvn på sofaen til den seneste Planet of the apes. Hold da kæft for en omgang useriøsitet! Kors i skuret hvor ville jeg blive rasende!

    Jeg bruger den samme dyrlæge og får altid kun lavet tider hos ham. På den måde VED jeg at jeg har en dyrlæge med indgående kendskab til mine kattes helbred både det fysiske og det psykiske og som kan vejlede og behandle med noget konkret i forhold til MIT dyr og ikke bare stå og lukke pis ud og derefter komme med en "ja det ved jeg ikke men det må du jo prøve at finde ud af derhjemme - held og lykke!". GUD hvor er jeg harm på dine vegne faktisk *Grrr*


  • #12   13. apr 2015 Tak for hjælpen, det må vi prøve smiley

    Mht. haven så har vores katte altid kun været udenfor i sele eller alternativt "løs" i vores indhegnet have sammen med os. Der er derfor ikke sandsynlighed for, at der skulle være sket dem noget - hvilket også er én af grundene til, at de netop ikke er udekatte.

    Det er virkelig utroligt, at en dyrlæge kan være så ringe. Vi har før prøvet, da vores hankat, Mogens brækkede sin hæl, at vi var nødsaget til at tage til et andet dyrhospital lørdag aften, da det var dem, som havde vagten på det pågældende tidspunkt. Dyrlægen på det dyrhospital (Aalborg Dyrehospital) sagde, at hun var 95 % sikker på, at der ikke var et brud, og at det bare var slaget. Vi fik smertestillende, og da vi kom til vores eget dyrehospital i City syd, kunne dyrlægen ved ved første undersøgelse mærke min ét brud. Det viste sig også, at koglen var savet over og sad to mm fra hinanden.
    Dengang med Mogens fik vi også en fast dyrlæge, som er specialiseret i brud. Han er virkelig dygtig, og vi har været trygge, når han eller nogle af hans kollegaer har behandlet vores katte.
    Men denne her dyrlæge.. ja, enten skal hun stramme gevaldigt op, eller også er hun ganske enkelt ikke dygtig nok. Det er rigtig træls for os, men det må omvendt også være træls for dyrehospitalet


  • #13   13. apr 2015 Jeg synes da VIRKELIG at I skal overveje at sende en mail til dyrehospitalet med en klage og beskrive jeres oplevelse og sige at I følte jer udsat for hån, grænsende sig til latterliggørelse med den behandling I fik og med de kommentare I og jeres kat fik med på vejen, og at det eneste positive der var at sige var at I var glade for at katten fik en fysisk undersøgelse - men at også tiltroen til den var dalende når den blev efterfulgt af kommentare som at 'katten skulle bilde sig ind at den var en kat'.

    Skriv at I gerne vil frabede jer interaktion med pågældende dyrlæge i fremtiden med mindre vedkommende er eller bliver uddannet i en specialretning som for jer bliver nødvendig at benytter jer af., fordi I faktisk havde behov for at nogen satte sig ned og talte med jer og hvad mere vigtigt var LYTTED til jer, og gav jer rådgivning ud fra hvad jeres oplevelser havde været - og i henhold til dén del fik I præcis lige så meget ud af det som hvis I havde sludret med naboen over hækken (bortset fra at de nok ikke havde påstuleret nogle så dybt debile ting som dyrlægen gjorde).

    Fordi på den måde sikre I jer at der en anden gang er en anden der har med jer t gøre - plus at selve klinikken bliver opmærksomme på at der er en potentiel problematik og kan have et personalemøde hvor de lige taler sammen om hvordan man møder patienterne og deres familier...


Kommentér på:
Kat udviser store aggressionsproblemer

Annonce