{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
1.159 visninger | Oprettet:

Ny kat.. måske..? {{forumTopicSubject}}

Godaften!

Som flere af jer sikkert har læst, måtte jeg sige alt for tidlig farvel til min skønne prinsesse smiley
Hun var en blandingskat, med et meget reserveret sind og et for højt stressniveau.

Jeg ved jeg skal have kat igen, sådan er det bare. Det skal dog ikke være før, at det store tomme rum hun har efterladt, er helet smiley
Jeg vil gerne gøre mit benarbejde ordentligt, næste gang jeg skal have kat. Deraf vil jeg høre hvad i tænker, der kunne passe godt ind i mit hjem:

Jeg og min mand bor i en villa, i en mindre by. Vi har ikke, og skal ikke have børn.
Katten bliver "indekat" med udgang til lukket have.
Både min mand og jeg har et fuldtidsarbejde.
Vi er generelt et aktivt par, så katten må ikke være alt for afhængig af at vi er hjemme 24/7 - dog ville det ikke være en hindring at købe 2 katte.
Vi har af og til gæster, og da dette blandt andet stressede min tidligere pige, er det vigtigt for mig at en kommende kat kan håndtere situationer som dette.
Jeg har intet imod pelspleje, så længe det ikke er konsekvent hver dag.

Selv har jeg kigget på alt fra Hellig Birma, Bengal til helt almindelig huskat.
Lad mig høre jeres tanker smiley


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Ny kat.. måske..?
  • #2   4. feb 2016 Team-L-L, ja det ved jeg smiley Har haft indekat før, så kender det på godt - og ondt.
    Lige nu har vi en indhegnet en del af vores have på ca. 7x12 meter med klatretræer. Derudover har jeg altid haft kradsetræer indenfor smiley


  • #3   4. feb 2016 Så har du jo det perfekte opsæt til 2 katte/ killinger på en gang.
    Hvis i skal have rasekatte, så er det du har skrevet et godt oplæg for en opdrætter, så de kan sige om deres rase kan leve op til dine forventninger eller om de har lige det par som svinger sammen og vil trives med det i kan tilbyde.
    Jeg syntes du skal se dig mæt på mange katte og raser, og har du muligheden så tag på udstilling ( jeg har lige været på en, og det var sjovt at se og røre raser man ikke har mødt før, selvom jeg har haft katte en del år.
    Leg med alle muligheder og så kan du på et tidspunkt indfri både din mands og din drøm om lige de katte, og kan i ikke blive enige om rasen, så kan i jo vælge hver sin rase ( dog bær de have lidt til fælles med aktivitets nivo, en perser og en orintaler er måske ikke den bedste kombi smiley
    Nyd processen, og få et godt resultat.


  • #4   4. feb 2016 Super god idé med at tage på udstilling, Jette L ! smiley Det irriterer mig faktisk lidt at jeg ikke har tænkt på det selv. Det skal klart prøves.

    Ja, jeg har ladet alt til kat stå herhjemme (bortset fra "hendes" ting, som madskål og legetøj), selvom jeg mest havde lyst til at brække alt ned og fjerne alt, lige efter hun fik fred.
    Her begynder jeg så langsomt at blive mere glad for at det er her..


  • #5   4. feb 2016 Ja det er hårdt at sige farvel til ens kat, men vi ved jo, at de aldrig lever så længe som vi gør.
    Jeg har sagt farvel til 4 og har haft 6 ialt på 12 år, og har lidt for stor viden om syge katte, min datter har haft 2 på den samme tid, og de blev begge 12 år, så der er stor forskel.


  • #6   4. feb 2016 Alt godt har en ende..
    Tror vi skal gøre os selv det klart, at vi kun har dem til låns, og bare nyde tiden vi har med dem smiley


  • #7   4. feb 2016 Jeg vil foreslå et par voksne genbrugskatte (søskendepar), der harmonerer med jeres ønsker, og som er vant til at være indekatte.

  • #8   4. feb 2016 Stort set alle katte ville leve op til jeres begrænsede krav, så længe i tager dem i par. Dog har Perser en hel del pelspleje. smiley

    Og alle elsker "deres børn" højest, så du vil møde lige så mange meninger, som du møder mennesker. Tænk lidt over hvilket sind i leder efter. Den aktive kat som kan vælte hele hytten på 5 minutter, eller den mere rolige af slagsen?


  • #9   5. feb 2016 jeg personligt er mest til huskatte, og gerne nogle fra internat.

    min gamle internatsleder fra kv,gik faktisk på udstilling med en huskat fra kv, Miss Bilka. hun vandt rigtig meget med den dame.
    http://landbrugsavisen.dk/hittekat-blev-superstjerne


  • #10   5. feb 2016 Jeg kan se der er stemning for at jeg anskaffer mig et par missere, i stedet for bare en smiley
    Nu har jeg jo altid bare haft den ene, så er der mange fordele ved at vælge et par - og kan det være en fordel at vælge 2 fra samme kuld?

    Jeg har selv tænkt på det med internat-kat, jeg er bare lidt usikker ved tanken om at jeg ikke helt ved hvad jeg får.


  • #11   5. feb 2016 Jeg personligt ville vælge to på cirka samme alder. Men jeg er så ikke en af dem, der vil gå på internatet og hente kat, da jeg gerne vil vide lidt om, hvad jeg får, og være sikker på at killingerne er ordentligt socialiserede. Det er alfa og omega for mig, når jeg vælger kat.

  • #12   5. feb 2016 Vi har været SÅ glade for at have to drenge fra samme kuld. De er virkelig gode sammen, og de har enormt meget glæde af hinanden.
    Vi var så heldige, at vi fra deres fødsel havde mulighed for at følge dem, så vi var jævnligt på besøg, hvor vi selvfølgelig havde dem oppe og nusse, hev dem blidt i poter, hale og ører, og åbnede deres munde. Nu har vi så to misser, der er enormt harmoniske, og er meget, meget dygtige til at komme til dyrlæge.
    De er glade for alle, både mennesker og dyr, og de er nogle værre puttetrolde.

    Så det vil være min anbefaling, hvis du har mulighed for det smiley


  • #13   5. feb 2016 Jeg vil helt klart anbefale 2 på en gang, men uanset hvilken slags katte du får dig, så er det ofte bedst at få 2 af samme køn, da han- og hunkatte oftest leger forskelligt og så skal de selvfølgelig neutraliseres smiley

  • #14   5. feb 2016 Jeg tænker også at de må kunne holde hinanden med selskab på lange dage - selvom det naturligvis ikke kan eller skal erstatte vores selskab.
    Det jeg bekymrer mig om ved 2 katte er at jeg kan have lidt svært ved at se hvem der har være på bakken, om de har drukket nok, hvem der har spist osv. Hvordan holder i øje med det? smiley

    Susanne, det er præcis de samme bekymringer jeg har angående internat-katte, men på den anden side kan jeg godt lide tanken om at give dem en chance mere her i livet - så hvis jeg alligevel vil et smut på udstilling og kigge, så synes jeg også jeg skylder internatet et besøg. Så kan jeg altid følge min mavefornemmelse smiley

    A.P og Mia, tak for jeres anbefalinger smiley Helt klart skal de neutraliseres!


  • #15   5. feb 2016 Nu er mine drenge 2 forskellige raser, men både med dem og tidligere katte ( max 3 på en gang) har jeg kunnet se forskel på både tis klumper og l*** fra de forskellige katte, ja selv lugten kan der være forskel på, dem jeg har nu er nemme, store men få klumper af nr 1 og 2 er fra Røde, småt og flere er fra Mitti.
    Jeg har haft nyrekat, hvor det er vigtigt hvad der kommer af tis, og har haft ham med andre katte, men når jeg kunne høre ham i bakken, så gik jeg ud og tjekkede hvad han havde leveret, og jeg hør jo bakken rent morgen og aften, så jeg ser ikke noget problem,,, heller ikke omkring spisning, men når jeg har haft killinger, er de blevet vejet hver uge, til de var minimum et år, eller for tung til min køkkenvægt smiley det har givet mig ro, når jeg kunne se de voksede.
    De 2 bamser jeg har nu, bliver da stadig vejet hver månede, det er ikke helt præsist, for de kommer med mig på vægten og så trækker jeg min vægt fra ( jeg har jo en tandløs og en med få tænder, så jeg sikre mig, at de ikke pludseligt taber sig )


  • #16   5. feb 2016 Der jo da voksne, rolige, indevante omplaceringskatte, der ikke bryder sig om at dele hjem med andre katte, eller aldrig har prøvet det. Og sådan en kat ville kunne få et dejligt hjem som enekat hos jer. smiley

    Mht. internatskatte, så er mange af kattene indleveret som herreløse, og så har man selvfølgelig ikke oplysninger om kattens fortid. Og indhegning er måske heller ikke nok for en kat, der sandsynligvis har været vant til fritløb.

    Men der findes nu også privat indleverede indekatte på internaterne, som ejerne har givet relevante oplysninger om.
    Jeg kiggede lige på mit lokale internats hjemmeside, og der er hele to voksne missepigepar der ville egne sig til hjem med indhegnet have.

    (Toffie og Fiffi smiley
    og Donna og Bella)
    https://www.ddaa.dk/dyreinternatet/katte-til-nyt-hjem

    Og så er der jo også indekatte til omplacering via private. Fx i marked her på kg.


  • #17   5. feb 2016 # 15 "men både med dem og tidligere katte ( max 3 på en gang) har jeg kunnet se forskel på både tis klumper og l*** fra de forskellige katte, ja selv lugten kan der være forskel på, dem jeg har nu er nemme, store men få klumper af nr 1 og 2 er fra Røde, småt og flere er fra Mitti. "

    Hehe, samme her. Og alene placeringen af pøller og tisseklumper fortæller som oftest også, hvilken kat der har været på bakken. smiley


  • #18   5. feb 2016 Nemlig smiley

  • #19   5. feb 2016 Først så vil jeg sige at jeres krav langt fra er urimelige eller anderledes end mange andre katte ejere, så du kan næsten frit vælge hvilken race du ønsker, dog skal du måske fravælge de hyperaktive så som Bengalen hvis du ikke lige syntes du vil bruge timer på aktivering.
    Dog vil jeg også som mange andre anbefale at anskaffe 2 på samme tid og ca samme alder, det er klart en fordel, og de der små bekymringer du har med tis, afføring og mad/drikke, dem vil du opdage slet ikke er så svære at finde ud af som du tror smiley smiley

    Ud over forslaget med at gå på udstillinger og se de forskellige racer og snakke med ejere som jeg også ville ha anbefalet dig, så har jeg et andet forslag når nu du også tænker internat.
    Kontakt et internat i din umiddelbare nærhed hvis sådan et findes og tilbud dig som plejemor for kattemor og killinger, det er lige ved at være tiden for hvor killingerne vælter ind på internater og de har brug for at komme ud i rigtige hjem og blive socialiseret, og jeg siger dig det er jordens største gave at opleve sådan en flok killinger udvikle sig til små selvstændige væsner, det var sådan jeg fik min Tøsen, jeg havde hendes mor med 4 killinger i pleje fra killingerne var 3 dage, så Tøsen hr kun boet her for hun valgte at blive så jeg adopterede hende, det var det bedste jeg nogensinde har gjort og en dag når muligheden igen byder sig så vil jeg være plejemor for killinger igen, for det er så fantastisk, har gjort det 2 gange, første gang for KV og en gang efter for en kammerat.


Kommentér på:
Ny kat.. måske..?

Annonce