{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
1.297 visninger | Oprettet:

gode råd vedr nytår {{forumTopicSubject}}

jeg fik et nyhedsbrev fra min dyrlæge - netop vedr kattens/hundes nytårsaften (ved godt at det er kg men man må lige selv vælge hvad man kan bruge- og vil hvilket dyr smiley )



Sådan beskytter du din hund eller kat
mod nytårskrudtet

Du tænker måske, at der er længe til nytårsaften, men hvis du har en hund eller kat, der reagerer voldsomt på festlighederne, er det nu, du skal i gang, hvis du vil forebygge og give dit kæledyr (og dig selv) en rolig aften.

Rigtig mange hunde og katte er utrygge og bange for de høje lyde fra fyrværkeriet og mange ejere kender til nytårsaftner som er knap så festlige, fordi hunden er bange og gør hele aftenen.


Test om din hund eller kat er angst
Hvis din hund har en eller flere af de nedenstående reaktioner nytårsaften, er der stor sandsynlighed for, at har I et problem med fyrværkeri:

• Vil ikke med ud at gå tur når det er mørkt - og vil hjem, hvis den registrerer høje lyde
• Gemmer sig eller søger trøst hos dig ved lyden eller synet af fyrværkeri
• Ryster, sitrer, halser meget og virker generelt utilpas
• "Skælder ud" - gør voldsomt og farer fx fra vindue til vindue

Katte bliver også bange for krudtet. De viser det ofte ved at de:

• Gemmer sig
• Har store pupiller, sitrer og kommer ikke frem og spiser


Sådan løser du problemet
Der er heldigvis hjælp at hente. Der er flere ting, du kan gøre for at hjælpe dit kæledyr godt igennem aftenen og natten:

Træn tolerancen for de høje lyde
Brug en lydcd eller kontakt vores dyrlæge og adfærdsbehandler Kirsten Brock og få tips til, hvordan du kan træne med din hund.
Lav et "helle" for din hund
Find et sted, hvor den kan føle sig tryg, fx en hundekurv i et roligt hjørne, og træn positive associationer med stedet med godbidder og berøring/opmærksomhed fra dig.
Aktivér din hund nytårsaften
Sørg for at motionere og træne godt med din hund om formiddagen, så den er godt træt om eftermiddagen/aftenen
Lad katten blive inde
Det er vigtigt, at den ikke er ude i nætterne omkring nytåret. Sørg for at der er et sted, den kan søge hen fx i et skab, under trappen, i dens foretrukne kattekurv, i et mindre værelse - eller andre steder hvor der er afskærmning til omgivelserne.
Skab rolige omgivelser
Sørg for at gardinerne er trukket for. Spil lidt afdæmpet musik. Sørg for at katten har adgang til vand, mad og en kattebakke. Vær selv rolig og forsøg at holde fast i hverdagsrutinerne..
Se flere gode råd til træning og forebyggelse her >>

Ny kæledyrsejer? Forbered dig og dyret
Det er ikke altid, at vi tænker over hvilke ting, der gør vores dyr bange. Er du ny hunde- eller katteejer, og er det jeres første nytårsaften, der venter forude, så kom godt fra start. Undgå at angsten sætter sig og bliver et problem de næste mange år, fordi du ikke har overvejet hvordan din hund eller kat ville reagere. Bestil tid til en konsultation og få en snak om, hvordan I kan forberede jeres nye familiemedlem på dagen.

Når træning ikke er nok
Det er ikke alle dyr, der klarer sig igennem med træning alene. Nogle dyr er så bange og utrygge, at det er nødvendigt at medicinere med traditionel beroligende medicin eller kosttilskud, som virker beroligende og stressreducerende.

Med den traditionelle medicin er der en kraftigere effekt og dyret vil blive påvirket eller døsig. Derfor gives den type præparater kun lige omkring eller på selve nytårsaften. Ofte kombinerer vi naturpræparaterne og den receptpligtige medicin hvis det er fordelagtigt. Fordelen ved kosttilskud er, at de kan bruges over længere tid omkring nytåret.

Bestil en nytårskonsultation nu på , så du kan komme i gang med at forebygge. Få gode råd om hvordan du kan hjælpe din hund eller kat igennem nytåret - og få en snak om træning og medicinering. Vi har åbent alle hverdage mellem 8 og 17.

Vi glæder os til at hjælpe jer.

Mange hilsner fra os alle på

PS: Det siger sig selv, at du ikke skal lukke din kat ud eller lade din hund være alene hjemme nytårsaften. Brug kattebakken eller send din hund i pleje, hvis du ikke selv kan være der.


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  gode råd vedr nytår
Kommentér på:
gode råd vedr nytår

Annonce