{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
1.259 visninger | Oprettet:

Michael R
Michael R
Tilmeldt:
5. jan 2017
Følger: 2 Emner: 2 Svar: 1

Hvilken kat {{forumTopicSubject}}

Hej alle.

Jeg håber at der er nogle herinde som er i stand til at give mig en lille smule hjælp. Sagen er den at jeg har været hundeejer i rigtig mange år. Af forskellige årsager er jeg ikke i stand til at fortsætte med hundehold, men ønsker i stedet for som en mulighed at anskaffe mig en kat i stedet for. Jeg har dog på ingen måde erfaring eller viden om katte som sådan - selvfølgelig ved jeg hvad en kat er og at der på de fleste områder er forskel på at holde hund og kat, hvilket også er grunden til at jeg med årene er blevet interesseret i kat i stedet for da det alt andet lige må være nemmere med en kat i ens hverdag end en hund. Men jeg har ingen som helst viden eller erfaring omkring de forskellige katte racer udover at jeg kan læse mig lidt til at der udover de forskellige racers udseende som regel også er forskel på deres temperament og det er så her jeg har brug for tip og andet hjælp af jer ??. Jeg har foreløbig bestemt mig for at jeg er interesseret i en korthårs race, en der er lidt "gang i", som er social med mennesker og derudover en race som generelt er sund og rask. Via lidt søgning på Google er jeg faldet over Bengaleren og synes den er utrolig smuk, men jeg synes ikke at jeg har fundet så meget info omkring den, faldgruber og så videre - Er der noget som jeg skal tage mig i agt for ved denne race? Er der andre racer udfra ovenstående information som i i stedet for vil anbefale? På forhånd tak


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Hvilken kat
  • #1   5. jan 2017 Bengaler er nok ikke lige den typiske begynder kat. Den er meget aktiv og kræver, at den har en katteven, den kan lege med. Den egner sig bedst til steder, hvor der er en stor løbegård, så den kan få brændt krudt af.

    Har du overvejet orientaler? De er stadig meget aktive men nok noget lettere at starte med.

    Som udgangspunkt ville jeg satse på to killinger af samme køn. De fleste racer kommer hurtigt til at kede sig alene, og orientalere og andre i samme boldgade er meget sociale og ligger i bunker.


  • #2   5. jan 2017 Jeg synes at du skal kigge på siameser eller abyssinier. Hvis du som os er mest til den gammeldags siameser så skal du prøve at kontakte Berit der er herinde på kattegalleriet. begge katte har stor personlighed og er aktive. overvej eventuelt to katte, de har så meget glæde af hinanden.

  • #3   5. jan 2017 Jeg vil foreslå, du ser nærmere på Korat, Burmeser, Abyssinier, Somali, Siameser, Orientaler, Peterbald, Sphynx, Cornish Rex, Devon Rex - listet i tilfældig rækkefølge smiley Som killinger egner disse racer sig som udgangspunkt ikke som enekatte, dvs de skal have en kattekammerat at tumle med. Pensionerede avslskatte, som søger omplacering, vil ofte søge hjem uden andre katte.

  • #4   5. jan 2017 Når nu du aldrig har været katte ejer men kun hundeejer, så vil jeg foreslå dig noget helt andet end de andre.
    Først vil jeg starte med at sige at Bengaleren på ingen måde er en begynderkat, der skal man have lidt baggrundsviden uden omkring katte og katteadfærd, den er meget aktiv og kræver meget af sin ejer og dens omgivelser, men ja smuk det er den.

    Så syntes jeg at du i stedet for at Google dig til en hel masse og så farer ud og købe den første og bedste kat du forelsker dig i, at du skal kontakte et internat din nærhed og forhøre om ikke det er muligt at blive frivillig i katteafdelingen fordi du rigtig gerne vil have en kat men mangler noget baggrundsviden, langt de fleste internater kan bruge frivillige i større eller mindre omfang, det er en god måde at få lidt baggrundsviden på.
    Alternativt kan du melde sig som plejemor hos et internat, der kommer snart killingeboom og så er der max brug for folk som kan tage mismor og killinger i pleje i op til 3 måneder, så killingerne bliver socialiseret og lærer dagligdagslyde. Men igen det er noget du kan snakke med et internat om.


  • #5   5. jan 2017 Er det pga. lufteture, at hund ikke længere er en mulighed? Ellers vil jeg umiddelbart tænke, at kat heller ikke er.
    Skal katten være indekat, kræver det mere, end man nok lige tror.
    Skal katten være ude/indekat (altså med adgang til fritløb via kattelem), er det en hel del nemmere.

    (Jeg ved ikke hvad det er for nogle kattesenge Heidi skriver om, men er enig i, at et besøg på internat/kattehjem nok kunne være en god ide).


  • #6   5. jan 2017 Hvis det er racekatte, der er interessen, er en udstilling nok mere passende at besøge. Der er en del udstillinger rundt omkring i landet i løbet af året. Den næste er her den 14. og 15. Januar i Hørning. smiley

  • #7   5. jan 2017 Hej og velkommen hertil.

    Som snart førstegangsejer af en/to katte ville jeg besøge et internat eller 2.
    Der har du mulighed for at se på de katte der er der.(Der er dog ikke så mange racekatte der) men der kan du tale med personalet og få gode råd ang. hold af kat.
    Hvis du anskaffer dig en kat fra et internat, får du bla. oftest en vaccineret og neutraliseret kat for en 1000-1500 kr.
    Inden du anskaffer dig kat skal du gøre op mig dig selv:
    - skal katten være racekat eller en huskat - begge kan både være magelige eller med fuld fart i smiley
    - skal det være være en killing, ungkat eller andet. (det kommer også an på hvor meget du er hjemme, da en killing kræver en del mere)
    - skal du have 1 eller 2 (hvis du arbejder meget, er det en fordel med 2)
    - skal katten have adgang uden for eller være ren indekat (hvis din kat skal være indekat, skal du sikre dig at den aldrig har været ude, da det godt kan give en del problemer, hvis katten har smagt udelivet. )

    Som du ser er der en del man skal have taget stilling til inden man vælge kat, så tænk dig godt om, ihenhold til hvad du vil eller spørg gerne her inde.

    Glæder mig til at se hvad du ender ud med smiley


  • #8   5. jan 2017 Tinka: Det var min fantastiske smiley stavekontrol der lige havde sit eget liv, og mig der ikke var opmærksom på at læse korrektur inden jeg postede, jeg har nu rettet mit oplæg så der står det jeg ville skrive smiley

  • #9   5. jan 2017 Jeg kan varmt anbefale in egen race Kurilean Bobtail, hvis du gerne vil hav en kat der har mange af hundens egenskaber, vi har pt solgt en del killinger til folk som egentlig er hunde mennesker, men som du ikke lige har muligheden for hund.

    Du er velkommen til at kontakte mig i pb og jeg flere af vores købere fortæller oggså gerne om deres oplevelser med racen smiley

    Der er selvfølgelig også andre racer som er egnet, men dem kender jeg ikke så indgående at jeg kan vejlede smiley


  • #10   6. jan 2017 Jeg er Bengalejer og er enig med de andre i, at det ikke er en type kat man bør anskaffe sig som ens "første" kat. De har ofte problemer med maverne og keder sig meget hurtigt hvis de ikke får nok stimulering. (Dvs ødelægger ting i ren kedsomhed). De er også tit allergiskeeller intolerante overfor bestemte ting (f.eks kylling).

    Der er rigtig mange søde katterace derude, og hvis du er meget forelsket i bengalerne kan jeg helt klart anbefale Toygere (ligger i samme prisniveau - det er dyre katte) men utroligt godmodige, robuste og meget menneskeglade
    Besøg opdrættere, måske en katteudstilling og snak lidt med folk smiley ofte kan en opdrætter fortælle dig om racen passer til dig og i mange tilfælde om de har en killing der passer til dig.

    Internat ville jeg så fraråde smiley jeg ved at rigtig mange har super oplevelser men det er bare ikke min erfaring. Vi fik en god og sød kat som er meget bange af sig og det har taget os mange år at få ham ned på et niveau hvor han ikke konstant hente sig eller løb væk fra os når vi prøvede at få kontakt med ham.
    Vores anden kat købt af en privat er meget menneskeglad men er ikke rigtig til at være sammen med. Han er en enspænder og desværre en slagsbror smiley

    Selvom racekatte er kendt for nogle generelle personligheder så er katte ikke ens, derfor kan det være en fordel at høre opdrættere om katten/killingen passer til dig - mange træk ses allerede som små og mange arver træk fra deres forældre.


  • #11   6. jan 2017 Jeg ville også overveje hvor "snaksalig" en race du ønsker, af mine to taler den ene meget lavmælt normalt men har perioder hvor hun hyler enormt højlydt. Min anden taler rigtig meget og det er normalt højt nok til at man ikke rigtig kan holde det ud i længere tid ad gangen. (Han kan finde på at gå ind i et tomt rum og så lave en slags klagesang). Du kan også tage online tests, de er altid sjove og så lærer man lidt forskelligt om racerne. Animalplanet har en på engelsk som er ret sjov

Kommentér på:
Hvilken kat

Annonce