{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
946 visninger | Oprettet:

nyfødte killinger {{forumTopicSubject}}

Hej
I dag da vi tog afsted sad der som sædvanlig en lille kat foran vores dør. Dem som ejede den er flyttet og de "glemte" vist katten. Vi har den seneste tid givet den mad udenfor, den har aldrig været inde. I dag da alle på nær vores yngste søn var taget afsted lå der så pludselig en fødende kat på vores trappesten, den ene killing var kommet ud. Vores 11 årige fandt en kasse og et tæppe, hjalp missemor op i kassen med killing. Derefter ringede han til mig, jeg vendte om og kørte hjem igen. Vi bar kassen med missemor og killing ind og der fødte hun killing nummer 2.
De står nu på vores kontor.
Nå men nu til problemet. Nummer 2 mis tager ikke fat om dievorten. Vi har snakket med dyrlægen, undersøgt den for ganespalte men der er intet problem. Dyrlægen forslog sukkervand som den nu har fået, men den tager stadig ikke fat. Den er født kl.9.00. Skal jeg have mere tålmodighed? eller skal vi prøve med flaske eller.....den vejer 93 g. killing nr.1 vejer 105 g. og dier fint.
Puha den er lidt af en oplevelse når vi for blot få timer siden var tre hankastraters slaver, og nu står vi pludselig med en hunkat og to killinger.Kommentarer på:  nyfødte killinger
 • #1   11. maj 2017 Jeg aner ikke hvad I skal gøre. Vil bare anerkende din 11-årige søn for resolut og effektiv handling og dig for at være en omsorgsfuld kattemor

  Tillykke med familieforøgelsen. Jeg håber at det får en lykkelig udgang - også for efternøleren


 • #2   11. maj 2017 Tak, jeg har også rost knægten til skyerne

 • #4   11. maj 2017 Vi har nok en der gerne vil aftage både killinger og Mor, en der er dyrlæge. Så nu ser vi lige tiden an.Hvis ikke hun er interesseret alligevel så må vi få missemor steriliseret og finde et hjem til hende. Herhjemme har vi jo i forvejen tre dejlige hankatte som er indekatte, og det ville være synd for missemor der hidtil har haft udeadgang hvis hun ikke kan komme ud mere. Jeg har været hos dyrlægen og fået flydende erstatning så nu har den fået lidt af det så må vi se.
  Misser nummer 1 var den min søn hjalp til verden og det vil nok være svært at give den væk, så vi må se. Min mand er på arbejde og aner intet om hvad der er sket mens han har været væk, så vi må lige drøfte det hele når han kommer hjem i aften.
  Men en ting er helt sikkert missemor ryger ikke på gaden igen!!!


 • #6   11. maj 2017 Det håber jeg, vi har jo aldrig prøvet det før
  Vi gør i hvertfald vores bedste, og hold da op en oplevelse


 • #7   11. maj 2017 Her er det første billede af killing nummer 1

 • #8   11. maj 2017 Det første billede af killing nummer 2

 • #9   11. maj 2017 Billede taget for et øjeblik siden

 • #10   11. maj 2017 I får lige et mere

 • #11   11. maj 2017 Er hun helt færdig med at føde? Har hun lagt sig i en halvbue rundt om killingerne? Hvis ikke, skal I ikke være så bekymrede. Begge killinger har en fin vægt - når der falder ro over hunkatten, skal de nok begge finde en dievorte at sutte på

 • #12   11. maj 2017 Desværre klarede lille Plet den ikke. Det er så trist selvom den ikke var ventet.

 • #13   11. maj 2017 Nogen der har et bud på hvilket køn vores lille fighter er ?

 • #14   11. maj 2017 Det er lidt svært at se, men mit bud er det er en dreng.
  Trist i mistede den ene


 • #15   11. maj 2017 Rigtig trist. Vi har holdt en lille begravelse for søde Plet.
  Tak for jeres opbakning og hjælp.


 • #16   11. maj 2017 Kære Kristina
  Det var trist. Men du må trøste dig selv og familien med, at den lille var omgivet af mere kærlighed end den nogensinde tidligere har mærket. Jeg synes at det er et gribende foto, hvor han ligger med hovedet på sin søskende, det ligger og dier. Det er virkelig et smukt øjeblik
  Kærlige tanker herfra


 • #17   12. maj 2017 Tak, det trøster jeg også vores søn med, det er virkelig svært for ham
  Her til morgen er vores liile Blob, ja sønnen har selvfølgelig fået lov til at navngive den lille, stadig rask og rørig. Han vejer nu 119 g. så han har taget 14 gram på siden i går, er det ok ?
  Missemor tager sig af ham, han dier og hun slikker ham bagi. Hun ligger dog ikke ved ham hele tiden, er det normalt ?
  Er der noget vi skal være særlig opmærksomme på når nu han er enekilling?
  Jeg tænker jo at han senere skal møde vores tre hankatte vi har i huset, hvornår er det bedst at gøre det ?
  Jeg har mange spørgsmål og der kommer nok flere
  Håber i vil fortsætte med at hjælp.


 • #18   12. maj 2017 Han har en fin vægt, tommelfingerreglen siger at killinger Ca tager 100 gram på pr uge, så 14 gram på et lille døgn er ikke helt ved siden af.
  Det er ikke unormalt at hun lige tager en pause fra killingen, hun er jo nok førstegangsfødende og lidt stresset grundet omstændighederne, sørg for at give hende ro den første uge så hun falder til og føler sig tryg, i må ikke forstyrre hende for meget selv om det er fristende hele tiden at sidde ved hende og den nuttede killing.

  En kattemor kan Være en strid satan overfor andre katte så træd varsom med at introducere dem for jeres egne, og killingen skal i hvert fald Være Ca 4 uger Før i Gør et forsøg. Men start med killingen alene og kun i nogle få minutter hvor i et tager killingen med ind i stuen og nusse den på skødet, så bliver jeres egne nok nysgerrige og lige kan snuse til den og så ud til mor igen så hun ikke bliver urolig. Sådan har jeg tidligere gjort med et kuld plejemisser.


 • #19   12. maj 2017 Ok tusind tak for hjælpen.
  Det virker som om missemor helst vil have at vi er i rummet. Når vi går vil hun med og forlader derfor killingen. Når vi er der og ligger en hånd op i kassen så hopper hun op til killingen fordi hun vil kæles med. Jeg ved faktisk ikke om hun er ved killingen når vi ikke er der, for hun står ved døren når vi kommer. Jeg må ud og lege vindueskigger så jeg kan se om hun ligger ved ham.
  Jeg tænker også om hun har det for varmt? Hun er jo vant til at være ude. Men hvis hun ikke ligger ved killingen bliver den vel kold ? Der er 20 grader i rummet.


 • #20   12. maj 2017 Et billede fra i morges

 • #21   12. maj 2017 Hun skal have en ppille. Hvis hun går i løbetid, forlader hun med sikkerhed killingen.
  Hvis et internat/kattehjem i nærheden har en moderløs killinger eller to, ville en kammerat eller to for killingen være godt
  for hans socialisering.


 • #22   12. maj 2017 Tak. Havde godt tænkt på det med p-pille. Jeg må ringe til dyrlægen på mandag. Jeg tænker at hun skal steriliseres når killingen er blevet ældre. Jeg havde godt tænkt om en lille hittekilling kunne bruges, men da Mormis lige er hevet ind fra gaden og derfor kan have sygdomme, er det måske ikke en god ide ?

 • #23   13. maj 2017 Hvis mormis vil tage en anden killing til sig, så er det nu, det skal prøves.

 • #24   13. maj 2017 I skal da lige have dagens billede

 • #25   13. maj 2017 Århh

 • #26   13. maj 2017 Han dier fint ved hans mor men har intet taget på. Mange gange gider hun ikke ligge ved ham så længe. Hun vil helst ligge der hvis vi er der, ellers ligger hun mest ved døren. Har prøvet at give ham erstatning på sprøjte og han suger selv stemplet i bund, så sulten er han nok. Hun vil dog gerne vaske ham og hun ligger da også lidt ved ham.

 • #27   13. maj 2017 Blob og Missemor

 • #28   13. maj 2017

 • #29   13. maj 2017 Hvis jeg ikke husker helt galt, kan det at hun kun har en killing, få hende hurtigt i løb igen, og hun mister interessen for den ene killing.
  Måske en god ide med pleje søskende, og p-piller.


 • #30   13. maj 2017 Tror nu ikke hun er i løb endnu for hun ligger helt afslappet enten ved døren eller lige foran kassen.
  Har selv tænkt på plejekillinger men da mormis jo hverken er vaccineret eller loppefri så ved jeg ikke om det er en god ide. Jeg et også bange for at hun måske ikke vil tage sig af plejekillinger og hvad gør jeg så ? Jeg kontakter dyrlægen på mandag og høre om jeg kan få p-piller til hende og skal også lige høre om ormekur. Mormis fik i går loppekur.


 • #31   13. maj 2017 Hun er nok en anelse stresset, hun er jo et nyt og fremmed sted og kan nok høre og dufte jeres kastrater, samt hun kan jo ikke komme ud og det er jo der hun normalt føler sig tryg,så det hele er jo nyt og ukendt sted for hende. Katte reagere forskelligt på stress.

 • #32   13. maj 2017 Ja det har du nok ret i, selvom hun virker meget rolig. Faktisk er jeg meget forbløffet over hvor roligt alle tager situationen. Vores tre hankatte var ved døren og snuse den første dag, men nu er nyhedens interesse væk. Hunden snuser heller ikke ved døren mere. Missemor har mødt vores hund dagligt de sidste måneder når vi skulle ud og gå tur. Hun kom gerne hen og duttede næse og smøg sig op af hunden.
  Nu giver jeg den lille erstatning hver 3.time og ellers er han hos sin Mor. Han tisser hver gang han har fået mad og ofte har han også afføring. Han virker livlig.


 • #33   13. maj 2017 Det kan faktisk også handle om at hun helst vil være i jeres selskab fordi hun ikke helt er sikker på hvordan man er kattemor.
  Jeg havde for mange år siden en hunkat som fik killinger og hun ville være hvor vi var, vi havde sat fødekassen en roligt sted i en tilstødende stue, hun kunne både se og høre os, men hun blev ved med at forlade sine killinger for at være i samme rum som os, vi endte med at flytte fødekassen ind i samme rum som vi opholder!er os mest i og så blev hun i kassen sammen med killingerne, det stressede hende at vi ikke var i nærheden.
  Du har jo desværre bare ikke lige den mulighed at flytte hende ind hvor i er pga jeres egne katte, så forhåbentligt falder hun til ro, du kan evt snakke med dyrlægen om det på mandag. Pas på med ikke at støtteforeningen for meget for så sætter du missemor mælkeproduktion i stå hvis killingen ikke dier hos hende.
  Endeligt kan det jo også være hun ikke har mælk nok og det derfor ikke er rart for hende at killingen forsøger at die konstant fordi den er sulten.


 • #34   13. maj 2017 Jeg tror faktisk også at hun gerne vil være sammen med os. Hun er bedre til at ligge hos killingen når vi sidder ved siden af. Jeg har indrettet en lille plads med en pude at sidde på og en i ryggen ved siden af kassen. Så sidder jeg der og læser og nusser missemor. Jeg tænker om hun måske netop ikke har så meget mælk fordi hun kun har en killing. Han bruger kun to dievorter, en i midten og en af de bagerste.
  Du har helt ret i at jeg nok skal passe på ikke at give for meget erstatning, samtidig er det en balancegang at han ikke taber sig. I går gav jeg kun erstatning tre gange på et døgn og ca.2 ml pr. gang. Desværre tabte han så 1 gram på det døgn. Nu prøver jeg at give hver 3. time og kan se at vægten stiger. Det skal siges at når jeg har givet erstatning så lokker jeg missemor op i kassen og så die han også ved hende. Hun er dog god til at vaske ham efter han har fået erstatning.


 • #35   13. maj 2017 Det er helt normalt alt at killinger holder sig til en måske to dievorter, det er uanset hvor mange killinger der er, og det er kun de dievorter der bliver anvendt der giver mælk.
  Men jeg kan godt se at hvis han taber sig når de ikke støttefodre så har hun nok ikke særligt meget mælk og det kan jo være fordi hun stresser lidt, men kan også bare være fordi hun ikke har noget, det er svært at sige. Men i hvertfald så har du helt ret han må ikke tabe sig, så fortsætter du bare med at fodre, så længe du også lokker ham til at die ved hende også, men hvordan løser du det når Vi har mandag igen?? Det er jo hver tredje time fra nu og de næste 3-4 uger indtil du kan lære ham hvad fast føde er, det bliver en sej tid.
  Men stor ros til dig for alt det du gør for denne stakkels ejerløse missemor, hun er da gået det helt rigtige sted hen og føde sin killing. Pas på man knytter sig lynhurtigt til de små kræ


 • #36   13. maj 2017 Heldigvis har jeg en mand der er hjemme nogen af dagene i næste uge, og jeg har også en teenage-knægt der læser til eksamen så han er kun i skole to til tre dage om ugen i to timer. Så i morgen skal de læres op . Det eneste lille problem er at lille blob spiser bedst når han sidder imellem mine bryster, han elsker varme og kropskontakt, så de to herrer må gro et par bryster i morgen hi hi. Jep man bliver hurtigt knyttet til de kære kræ, håber og krydser fingre for at lille Blob klare den. Kan simpelthen ikke overskue hvis det ikke går. Tak for hjælpen og støtten. Hurra for kattegalleriet og de søde mennesker herinde.

 • #37   13. maj 2017 Årh det er da heldigt at i kan klare den med fælles hjælp, dejligt at i alle er lige engagerede for at hjælpe den lille bitte kattefamilie. Med al den støtte og kærlighed skal lille bliv nok klare den, han er en lille fighter, så længe han tager på i vægt og har god appetit, så skal det nok gå
  Vi kæmper sammen med dig så godt vi kan


 • #38   14. maj 2017 Kristina - Hvor klarer du/I det fantastisk flot. Håber at han har taget på i dag. Der er nok ikke tvivl om, at det bliver en MEGET person-tilknyttet kat I får i lille Blob . Og det må være en hankat - så lille og allerede brystfikseret

 • #39   14. maj 2017 Jubi fra 118 g. I går til 133 g. I dag !
  Tusind tak for de rosende ord.
  Jep jeg tror også det må være en hankilling hi hi


 • #40   14. maj 2017 Sådan

 • #41   14. maj 2017 Hvor er du sej! Missemor har virkelig været heldig at hun kom til dig!

 • #42   14. maj 2017 Tak. Den lille fis har jo allerede fået en stor plads i vores hjerter, så nu kan vi da slet ikke undvære ham.
  Missemor er blevet bedre til at ligge ved ham og han dier også. Det ser dog ud til at vægten kun stiger når jeg giver ham mad også. Det vigtigste er at han stadig har hans mor og at hun ligger med ham og vasker ham. Så må vi sørge for maden.


 • #43   16. maj 2017 Lige en opdatering på vores lille Blob. Han vejer nu 180 g. Missemor vasker ham selv når vi har givet ham mad og han dier stadig ved hende. Jeg kan dog se at selvom han dier i lang tid så tager han ikke på, men jeg tænker at så længe de begge gider så er det fint. Jeg har talt med dyrlægen og de vil ikke udskrive p-piller da de ikke må gives til diegivende katte. Hvis Missemor går i løb må jeg prøve en anden dyrlæge. Hun har ingen mulighed for at komme ud så hun kan i det mindste ikke løbe væk og blive parret.

 • #44   21. maj 2017 Lille Blob er nu 10 dage gammel og vejer 272 g. Og har fået øjne

 • #45   21. maj 2017 Årh, hvor er han vildt nuttet . Hvordan går det med at die hos mormis?

 • #46   21. maj 2017 Han dier en smule hos hende men Ikke noget der kan ses på vægten. Så vi giver erstatning hver 3.time også om natten. Mormis er til gengæld god til at holde ham ren og efter spisning sørger hun for tis og afføring. Han får lov af missemor til at die cirka tre gange om dagen men ikke ret lang tid, det er som om hendes tålmodighed ikke rækker. Hun ligger mest ved siden af kassen.

 • #47   21. maj 2017 Hvor er den lille familie dog ustyrligt? heldig (eller dygtig), at mormis lige fandt jer. Og hvor er I heldige, at sådan en skøn gave kom til jer, der forstår at påskønne den.
  Og så lyder det jo som effektivt teamwork med flaske og toilette


 • #48   21. maj 2017 Og vi er heldige at få to skønne katte selvom det ikke ligefrem var planlagt. Vi er også så heldige at min Mor hjælper til når vi skal på arbejde eller som i går til konfirmation. Så kommer min søde mor ned hos os os og giver mad, ordner kattebakke, nusser mormis osv. Både killing og Mormis er bare så søde

 • #49   21. maj 2017 Hold nu op hvor er han bare Nuser, man kan umuligt blive andet end top forelsket i ham

 • #50   21. maj 2017 Nemlig

 • #51   21. maj 2017 Dreng eller Pige ??

 • #52   25. maj 2017 Så er vores lille Blob blevet 2 uger. Vægten siger 330 g. og han spinder som en motor.

 • #53   25. maj 2017 Så sød

 • #54   25. maj 2017 Vil gerne ud og se den store verden

 • #55   25. maj 2017
  Nøj hvor er han bare kær en rigtig charmetrold.
  Om ca en uges tid så maven åbningstider g i kassen som han kan komme ud og ind af, for ellers kravler han selv over og så kan han ikke komme ind i kassen igen ,hvis der er noget i rummet han ikke må komme ind i der eller som er farligt så lav afsløringer som han ikke kan komme over evt med plader eller net. Der går ikke længe før der er fuld knald på den lille krabat.


 • #56   25. maj 2017 Vi har snakket om at lave en kravlegård af nogen plader så han ikke har hele værelset til at starte med. Vi må nok hellere komme igang for der er allerede krudt i den lille bandit. Jeg har også bestilt en kattebakke til killinger. Tak for gode råd.

 • #57   25. maj 2017 Kanin eller hvalpe gård kan hjælpe i en periode, men ikke længe

 • #58   25. maj 2017 Hæ Hæ det havde jeg godt på fornemmelsen

 • #59   26. maj 2017 Elsker bare den lille tykke mavse

 • #60   26. maj 2017 Snork er bare så træt

 • #61   26. maj 2017

 • #62   3. jun 2017 Så er vores lille Blob blevet 3 uger og vægten siger 500 g.

 • #63   3. jun 2017 Så sød

 • #64   3. jun 2017 Han er simpelt bare for skøn

 • #65   10. jun 2017 4 uger gammel og 595 g.

 • #66   10. jun 2017 Han er da en sund og st!en lille killing, med en sund appetit, han tager fint på og ser stadig bedårende ud
  Har du prøvet at tilbyde ham lidt dåsemad?? Han er klar nu til at blive introduceret til fast føde og kattebakke. Husk at gruset i kattebakken ikke må være klumpende for killinger har det med at ville prøve smage gruset.


 • #67   10. jun 2017 Jep han får vådfoder fra Royal canin mother and baby og han spiser fint. Tjek på kattebakken som er med ikke klumpende grus, han har tisset i den for første gang i dag.

 • #68   10. jun 2017 Fantastisk
  Vil lige indskyde her at du altså ikke behøver købe det dyre RC baby kattemad ( vådmad) killingen kan fint spise helt almindeligt voksen vådmad, det tager den på ingen måde skade af, kød er kød og der er ikke noget særligt i killinge vådfoder som killingen skal bruge. Det er blot til info det er jo ikke forkert at give ham killinge vådmad men blot for at sige at det behøves ikke


 • #69   10. jun 2017 Tak. Vi vil jo bare så gerne gøre det så godt for den lille fis som muligt. Vi er så bange for at noget skal gå galt. Nu har vi jo mistet både hans søster og mor, og det har været så hårdt.

 • #70   10. jun 2017 Århh læste først din opdatering nu med missemor, hvor trist, det forklarer måske hvorfor den anden Lilli g ikke klarede det, men Bliver er så stor og stærk nu at du slet ikke skal bekymre dig om hans sundhed, han skal nok blive en stor flot missekat.
  Jeg har opfostret 2 kuld killinger på almindeligt voksen vådmad og killinge tørfoder, begge kuld blev store stærke sunde katte, en fra det første kuld er min 10 år gamle Tøsen, så hun må være beviset på at det ingen skade gør


 • #71   10. jun 2017 Jeg tror desværre også at Blobs søster har taget skade af påkørslen, den så fin ud men havde en mærkelig vejrtrækning, ligesom deres mor. Stakkels søde missemor. Ville sådan ønske at vi kunne have gjort noget mere.
  Selvfølgelig har du ret i at lille Blob slet ikke behøver det dyre mad, vi vil bare gøre det hele rigtigt.
  Han får også stadig flaske 5 gange i løbet af dagen. Han tager mellem 3ml og 15 ml. Hver gang. Han får vådkost to gange om dagen. Mon jeg skal skære ned på flaskerne ?


 • #72   10. jun 2017 Jo mere fast føde han får jo mindre flaske behøver han, om du skal skære ned på flaskerne tjaa når han feks kun tager 3 ml så har han nok ikke behov for lige den, han behøver jo ikke mad hver 3. Time nu, tror det er omkring hver 4-5 time i den alder han er nu og de 2 måltider vådmad udgår det jo for en flaske år måltid, og snart spiser han jo også tørfoder, så er flaskerne ren hygge og du kan nøjes med et par enkelte hyggeflasker i løbet af dagen og slet ingen flaske om natten, for bliver han su!ten om natten kan han jo spise tørfoder.


 • #73   10. jun 2017 Lige nu får han flaske kl.6, kl.10, kl.14, kl.18 og kl.22. Og vådfoder to gange om dagen kl.8 og kl.20. Det er nok for meget for nogen gange tager han næsten intet.

 • #74   10. jun 2017 Ja det er nok lige lidt for meget, og våd fodret mætter ham længe så jeg ville nok sige flaske kl 6 vådfoder kl 9 flaske kl 12, 15 og 18, vådfoder kl 20.30 og godnat flaske kl 23 hvis det kan lade sig gøre, du kan i hvert fald snildt have op til 3-4 timer mellem måltiderne, men prøv også at introducere ham for tørfoder, RC laver erder hedder babycat som man kan opbløde i lidt vand i starten, det har jeg brugt til mine og fungere rigtig godt også fordi pellets'ne er meget små, Tøsen var blot ca 4 uger da hun begyndte at stjæle tørfoder fra sin mors skål, og så startede jeg op på babycat til dem og hun åd så snart hun fik muligheden

 • #75   10. jun 2017 Tak det lyder som en god plan. Det foder du skriver om er købt og sat i kravlegården. Jeg puttede en smule på sidst han fik vådfoder og det spiste han.

 • #76   10. jun 2017 Super så har du jo helt styr på det
  Jeg startede nogenlunde ligesådan med at introducere tørfoder, i starten gjorde jeg det vådt så det blev ligesom dåsemad og efterhånden blandede jeg vådt og tørt sammen så de vænnede sig til konsistensen af det tørre og så gik til gene egentligt af sig selv. Ligesom du også oplever så det er rigtig fint.


 • #77   10. jun 2017 Tusind tak for hjælpen. Vi blev jo ligesom kastet ud i det her så vi har brugt meget tid på at Google. Det har indtil nu været en dyr og hård omgang, men også fantastisk.

 • #78   10. jun 2017 Ja det blev bogstaveligt talt dumpet på jeres trappesten og ja killinger er ikke en billig affære og nu fik i jo også en dyrlæge regninger på mismor, det er så flot af jer at i valgte at tage ansvaret for den lille familie i stedet for at overdrage det til DB eller KV, udfaldet havde måske ikke været lige så lyst for Blob i det tilfælde.
  Men ja oplevelsen er unik og fantastisk og når man elsker katte som vi gør så betyder pengene mindre og tro mig Blob vil være dig evigt taknemlighed, der er noget helt særligt ved at opleve en lille killing vokse op helt fra de bliver født og frem til de udvikler sig til at blive en kat, jeg har oplevet det nogle gange nu og jeg elsker det, man får et helt unikt bånd til de katte som ikke kan beskrives og som ikke på samme måde er der når man får dem som 12 ugers, det er svært at beskrive, men de 3 katte jeg har haft (1 har jeg endnu) har jeg haft en særlig kontakt med, det er ligesom de forstår bedre hvad man siger eller ja noget der ikke kan forklares, måske er det bare mig


Kommentér på:
nyfødte killinger