{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
561 visninger | Oprettet:

Anskaffelse af kat {{forumTopicSubject}}

Hej.
Min søn ønsker sig brændende en lille mis, og ville så gerne give ham en, og elsker også selv katte, men det er økonomien der trækker lidt smiley ..

Jeg ville hører hvad i andre bruger om måneden på én kat? Og er der nogle dyrlæger hvor man kan betale hver måned, og ha en form for opsparing?

Go lørdag smiley ..
Kommentarer på:  Anskaffelse af kat
 • #2   26. jan Jeg bruger nok ca 300 kr om måneden på min kat.

  Du kan dyrlægeforsikre din kat til ca 100 kr i måneden. Så har du en selvrisiko på 900 kr. Og så dækker de ellers hvis der skulle ske noget.
  Jeg har selv min kat forsikret og de har betalt 5000 kr af min kats udredning da han var syg. Så det kan helt sikkert betale sig. smiley


  profilbillede
 • #3   26. jan For at starte bagfra, så har jeg en Aniplan til 2 af mine. Jeg betaler 105 kr. i md. pr. kat og så får jeg diverse rabatter og "gratis" vaccination samt en ekstra kons hvis der bliver behov.


  Du skal vide, at hvis en kat bliver syg, så gør de det som regel udenfor åbningstid, så det kan være en god idé med en buffer-konto. Mine får 500 kr, i "lommepenge" pr. md. så der altid er til uforudsete udgifter.


  Så har jeg en sygeforsikring til ca. 950 kr. ved Topdanmark. Selvrisiko 750 kr. 10 pct. variabel selvrisiko og så betaler de de siodste 90 pct. Det hjælper godt hvis der skal foretages udredninger.


  Det er svært at sige hvad jeg bruger på 1 måned på en kat. Der er 4 om at dele og så er jeg så uheldig, så der er forskellige behov, så der vil jeg ikke skræmme dig.


  Aniplan fås hos VET Family dyreklinikker/hospitaler smiley


 • #4   26. jan Hej.
  Vi sætter 200 af om måneden på vores budget konto . Så er der til et årligt helbredstjek + lidt ekstra.
  Et par gange er han blevet bidt og måtte til dyrlæge for at få pennicillin for ellers kommer der infektion og de bliver syge.
  Det koster ca. 900.-


 • #5   26. jan Jeg sætter ikke decideret noget til side til kattene pr måned, men kan trække 20.000 kr over på mit kort hvis det bliver nødvendigt. Derudover sparer jeg altid op, så meget som muligt. Opsparing bliver brugt til rejser og kattene

 • #6   26. jan nogle dyrlæger har den regle at første gang skal man betale, og næste gang kan man så lave aftaler.
  jeg afdrager selv fast hver mdr med et beløb uanset hvor mange gange jeg kommer. og så kan der også gå ½ år hvor jeg slet ikke kommer.

  men et godt råd vil være at få en indekat eller også lave en løbegård, så undgår man en del farer og dermed bliver dyrlægeregningen også mindre. man risikere hellere ikke at katten løber væk. man behøver ikke at have en kæmpe store løbegård når man kun har en. mange vælger også at indhegne ens have. der er mange muligheder

  sørg for at få noget godt foder. det man køber i supermarkedet er ikke billigt i længden. katten skal nemlig have mere foder end hvis man køber noget godt foder.
  fx skal en kat på 4 kg have 125g om dagen af whiskas ,men samme kat skal KUN have 65 g af fx royal canin.

  her er der penge at spare ved at købe hos zooplus.dk. de har også en godt stort udvalg af både tør og vådfoder
  det kan godt svare sig at købe en 10kg sæk tørfoder og så sørger for at have en spand som kan lukkes tæt


 • #7   26. jan Ja, det er nok en god ide med en forsikring, jeg er bare i tvivl om, hvor meget de dækker.
  Vi betalte omkring 15.000 i udredninger på vores forrige kat i sommer, ville en forsikring ti omkring 100 kr om måneden have dækket det? Desværre fik vi ikke noget præcis svar på, hvad han fejlede og måtte aflive ham. Ellers bruger vi omkring 300 kr. Om måneden på foder og grus og får også vaccineret og checket en gang om året, det kræver kattepensionerne. det er også en ting, I skal overveje, har I nogen, der kan passe katten, mens I er væk, eller skal det være pension, vores koster 100 kr i døgnet, men det er meget forskelligt.????????


 • #8   26. jan Min kat skulle have taget blodprøver, og senere i narkose og have taget flere prøver.
  Alt det dækkede forsikringen. Jeg dækkede selv min selvrisiko på 900 kr og så alt det håndkøbsmedicin vi prøvede - Det dækkede de heller ikke. Men alt på recept og alle undersøgelser dækkede de uden spørgsmålstegn smiley
  Er SÅ glad for min forsikring.
  Jeg har dyreforsikring Danmark. smiley


 • #9   26. jan Ok, det vil jeg kigge nærmere på. det var rigtig dyrt med Alex i sommer, desværre fandt dyrlægen ikke frem til en diagnose og vi kunne ikke byde ham mere, så skidt var han. Jeg stoler ellers på min dyrlæge Michael Falkenberg i Hillerød, som har specialiseret sig i katte.

 • #10   26. jan Lucas blev udredt januar 2018 med forudgående konsultationer mellem jul og nytår. Det kostede ca. 4500 kr. alene den sidste udredning, men TopDanmark tog det meste smiley

 • #11   26. jan De er jo ikke mirakelmagere og min dyrlæge var også ved at få grå hår af min kat. De vidste godt hvad han fejlede men de havde svært ved at få ham rask. Men nu er han endelig frisk smiley
  Forsikring er virkelig guld værd og jeg vil altid have det på alle mine katte smiley


 • #12   26. jan Du kan få Aniplan til 119 kr./md., der inkluderer 2 konsultationer/året, rabatter ved medicin og nogle andre fordele jeg ikke lige husker.
  Er det en kat din søn skal have i mange år, vil jeg klart anbefale dig at have den som indekat, dvs. du også skal huske at tænke udgifter til grus og kvalitetsfoder ind i budgettet. Det er vigtigt du ikke køber billigt foder, hvis katten ikke får adgang til råt kød andre steder smiley Jeg vil derfor sige du skal regne med 500-1000 kr./md. på at holde kat inkl. lidt til side til uventede dyrlægeregninger.
  Hvis du adopterer fra et internat er prisen kun 700-1200 kr. for en kat, der allerede er neutraliseret, vaccineret og mærket - det kan man ikke gøre billigere selv.


 • #13   26. jan Christina:
  Wow en pris.
  Min kat er racekat, indekat, specialkost fordi han ikke tåler andet og vaccineres hvert år. Jeg har kat for 300 + de uforudsete udgifter.


 • #14   26. jan Det kan jeg ikke få til at hænge sammen. Lad os sige man bruger 2 poser grus om måneden. Det er ca. 120 kr. Så er der evt. Aniplan også til 120 kr. Det er 240 kr.
  Så kommer foder - Lad os sige 100 kr./md. med vådfoder. Så er vi allerede op på 340 kr. Lægger man så 200 kr. til side til dyrlægen, så er det 540 kr. Man behøver jo så ikke Aniplan, men så er opsparingen ikke den samme.
  Med kvalitetsfoder mener jeg Eden, Essential's, Ziwipeak, Purizon osv.
  Det er mindre relevant med udekat, da en udekat også fanger mus og fugle.
  Jeg bruger nok 1500 kr./md. på mine 8 katte, der er både racekatte og huskatte.


 • #15   26. jan Og det er kun i foder og grus smiley

 • #16   26. jan Christina:
  Hov jeg har så heller ikke regnet forsikringen med smiley
  Men min spiser for ca 150 kr i måneden (Royal caninen. Kun tørkost, ingen vådkost overhovedet da han intet kan tåle af dette)
  Så får han grus der bruger han ca en sæk om måneden til 50 kr. Og så 100 i måneden til dyrlægetjek og vaccine smiley


 • #17   26. jan Christina:
  1500 på 8 katte er også kun 200 pr kat smiley


 • #18   26. jan Min Aniplan koster da kun 105 kr. pr. kat.
  Undrer mig at der er forskel i pris.


 • #19   26. jan Ja det undrer også mig. Jeg er tilknyttet Sydvet.

  og de 200 kr./kat er som nævnt uden dyrlægeudfifter, herunder Aniplan.


 • #20   26. jan jeg køber for ca 550 euro hver mdr + 1000 kr til dyrlægen
  men det skal så siges at hos zooplus er der altid lige lidt ekstra til kattene, foder til naboens katte mm

  men man kan jo godt købe stort ind selvom at man kun har en kat.


 • #21   26. jan Christina:
  Jeg er tilknyttet Vejen Dyrehospital - og så gælder det også i deres filial i Lunderskov. Mærkeligt! Nå, men det var vist et sidespring smiley


 • #22   27. jan Jeg er faktisk lidt usikker på, hvad vi bruger månedligt på foder og grus. Vi fik ny kat i oktober, der er dobbelt så stor som vores gamle kat, så der ryger da noget ekstra. smiley
  Men det kan godt svare sig at købe både kvalitetsfoder og grus.

  Kvalitetsfoder fordi det først og fremmest har et højere indhold af protein og derfor mætter mere, hvilket betyder, at portionerne er mindre. Dernæst er det bedre sammensætninger, så du kan med kvalitetsfoder forebygge diverse "livsstilssygdomme" og allergi hos katten, som ellers ville koste i dyrlægeregninger. Desuden vil jeg også anbefale at give vådfoder ved siden af tørfoder. Mange katte er ikke "gode" til at drikke nok vand, fordi de oprindeligt fik meget af deres daglige væskeindtag fra nedlagte byttedyr (og det får de naturligvis ikke gennem tørkost) men kan gennem vådfoder få en del. Det kan være medvirkende til at forebygge eksempelvis nyreproblemer.

  Bedre kattegrus betyder, ligesom foderet, et mindre dagligt forbrug. De gode mærker holder simpelthen bedre - og der skal tømmes mindre ud dagligt. Jeg oplever også, at de gode mærker næsten ikke støver, hvorimod de billige kan støve ekstremt meget. Jeg kunne forestille mig, at grus der støver meget, kan give øjen/næse-problemer, uden at jeg faktisk ved det.

  Ift dyrlæge, så kan der muligvis være en idé i at tegne en sygeforsikring. Vi har tegnet sygeforskring hos vores nye kat hos Agria. Jeg mener, at det koster omtrent 1100 om året eller i den omegn. Vi havde ikke sygeforsikring på vores gamle kat (det er en længere historie), så jeg har ikke så mange erfaringer med det endnu. Men jeg har altid haft det på min hest, og det har jeg været utrolig glad for - det giver en enorm ro og sikkerhed at vide, at selvom jeg er på SU, så er det aldrig økonomien der afgør, hvornår jeg ringer til dyrlægen - eller hvilken undersøgelse eller behandling hesten skal have.
  Dyr har det med at blive syge på søndage og helligdage - og med 100% takst oveni, så bliver det hurtigt en dyr fornøjelse. Men det bliver man nødt til at være indstillet på, når man anskaffer sig et dyr af enhver art. Dyret skal til dyrlæge, når det er sygt.

  Legetøj, kattesenge, kradsetræer og den slag behøver absolut heller ikke være en stor post i kattebudgettet. Vi har aldrig haft store kradsemiljøer - både af æstetiske årsager, men også fordi, at der ikke har været behov for det. Vores katte har kunne søge op i højden i vindueskarme og lignende. Det er naturligvis nødvendigt at sørge for, at katten har god adgang til noget at hvæsse kløer i, men et stort kradsemiljø til 1500 kr. er ikke nødvendigt. De kurve og kattesenge vi har købt gennem tiden er aldrig blevet brugt - både vores gamle og vores nye kat har brugt/bruger "vores" møbler.
  Legetøj og den slags kan ofte fåes billigt på tilbud, eller I kan hygge jer med at lave det selv.

  Èt sted I ikke må spare er på neutralisering af katten. Hvis ikke I køber en kat, der allerede er neutraliseret, så skal I selv få det gjort. Hunkatte risikerer at blive syge af de gentagne løbetider (for slet ikke at tale om, hvor belastende en hunkat i løb kan være), og hankatte kan strinte og lugte noget så fælt. Hvis I køber racekat fra et godt opdræt til kæl, vil katten være neutraliseret. Det samme vil en kat fra et internat være. Måske skal I overveje en voksen kat, killinger er søde og sjove - men de er kun killinger kort tid. Ved en voksen kat ved I, hvilket sind katten får. Der er rigtig mange dejlige, voksne katte på internater, som mangler nye hjem (men også ofte ungkatte og killinger). Jeg mener, at prislejet er på omkring 1000-1500 kr. Katten er for den pris neutraliseret, vaccineret og sundhedstjekket. Ofte er det huskatte. Hvis I er mere til racekatte, så er der mange penge at spare ved at adoptere en voksen kat - og så, som allerede nævnt, kendes sindet. Voksne racekatte omplaceres af mange årsager - det kan være katte, som ikke længere skal indgå i avlen, det kan være allergi og alt muligt andet. Hvis I vælger det, skal I sørge for, at omplaceringen formidles af opdrætter, det giver den største sikkerhed. Sådanne katte vil også være neutraliserede og oftest ligeledes være vaccinerede og sundhedstjekket. Prisen er omtrent 1500-3000 kr. smiley


 • #23   27. jan Fornuften spørgsmål smiley men der er ikke noget enkelt svar, hverken med mad eller dyrlæge.
  Mad giv det dyreste du har råd til, helst med kød på de første 2-3 pladser, katte er rovdyr ikke planteædere, giv vådkost hver dag det er ikke forkælelse, og det er ok at købe det billige vådfoder fra Aldi, det er uden sukker og korn.
  Grus ja det billige er hverken godt nok eller billigt i længden, og tager ikke lugten godt nok, efter min mening.
  Dyrlæge ??? Jeg har ikke været heldig smiley jeg har haft flere kronisk syge katte, og regninger på over 20,000kr om året, har haft forsikring tidligere, og falk til transport, men det har jeg ikke på de 2 jeg har nu, de har så aldrig haft en sygedag, kun de årlige tjek, MEN til gengæld har de haft en tandlidelse, begge to, som har kostet dem alle deres tænder, og ca 17500kr hver.
  Det billigste du kan gøre, er at få en kat fra internatet, som både er fikset og mærket og vaccineret, og så kan du krydse fingre for den ikke bliver syg,,, men hvad hvis den bliver syg, hvad har du råd til? Forsikringen koster men klare også en del, men ikke det hele.


 • #24   27. jan Jette:
  Jeg har kørt dyrt grus i en tid, nu er jeg skiftet til noget billigt fra Rema simpelthen fordi jeg syntes det er bedre end det dyre smiley


 • #25   27. jan Jeg køber grus i Aldi, det klumper godt, støver ikke. Vi har også prøvet mange slags, men er vendt tilbage til Aldi.

 • #26   27. jan Sikke et held kan vi jo vælge forskelligt smiley

 • #27   27. jan ja jeg vil hellere ikke bruge billligt grus smiley
  det er det eneste jeg nægter at spare på. der skal ikke lugte af kat selvom at jeg har 12. har fremmede mennesker som kommer ind og siger at de ikke kan lugte kattene.

  har i nød brugt det billige fra rema. og der går ikke mange dage før det stinker i hele huset. tiltrods for at jeg vasker bakker hver dag, og renser vel 10 gange om dagen (fordelen ved at både jeg og mine forældre går hjemme)
  så det kommer ikke ind hos mig mere


 • #28   27. jan Anja:
  Ej hvor sjovt, der lugter aldrig at kat her hos mig smiley
  Men har også kun en. Jeg er så glad for remas billige smiley


 • #29   27. jan hvis jeg endelig skal have noget billigt så bliver det træpiller

 • #30   27. jan Anja:
  Jeg er sådan rimelig ligeglad med prisen. Som sagt brugte jeg noget af det dyre før. Den eneste grund til jeg skiftede var fordi jeg i en kort periode løb tør for det dyre og lige skulle have noget midlertidigt, så blev det en billig fra Rema og skulle bare være midlertidig, men kom til at sætte pris på den, så jeg er begyndt at bruge den i stedet for smiley

  Jeg vælger aldrig noget billigt til min kat fordi det er billigt. smiley
  Foder får han fancy dyrt specialkost smiley


 • #31   27. jan Dem kender jeg slet ikke, men du har jo også mange katte, så der bliver nok lidt mere duft end hos mig, der kun har en kat, men selvfølgelig kan vi også lugte lidt på varme sommerdage.

 • #32   28. jan Jeg bruger 100 kr ca på foder om måneden på min. Køber en 10 kg sæk som holder ca 5-6 måneder.
  Jeg har aldrig haft ham til dyrlæge, kun da han blev kasteret og chippet..
  Han er 9 år gammel.
  Katte grus der køber jeg der billige i Rema. Men han gør sig rent ude.
  Jeg ligger 800kr til sidde til en dyrlæge konto til mine 2 hunde om måneden. Og det gælder selvfølgelig også katten den konto hvis der sku ske noget med ham smiley


 • #33   28. jan Ca. 125.- på foder men jeg køber de små sække ved Zooplus. 2 slags så er der gratis fragt og foder til 3 måneder. Min gider ikke æde det i store sække når der går et par måneder. Derfor de små.
  Kattegrus 50 kr. Om året, han gær det udenfor undtaget omkring nytårsaften smiley


 • #34   31. jan Det er vel også hvor heldig er man eller ikke

  Nu har jeg boet hvor jeg bor med misty i godt 3 år og har kun givet de. Loppe kur et par gange og orme kur en enketl gang

  Hun render ude som hun vil og er ennu ikke kommet hjem med skader og jeg har ikke opserveret noget som skulle være galt, jeg har valgt at ha en kattelem så hun selv ksn gå ind og ud, valgte dog sidste år at opgradere kattelem fra billig udgave til den med chip lås der virker ved galsbånd med chip eller hvis kat har indbygget chip, grunden til opgradering af kattelem var at jeg pludseligt havde en sky hereløs kat rendende som opførte sig som om den boede her

  Hvad jeg bruger på mad har jeg ikke lige gjort op


 • L. R
  L. R Tilmeldt:
  maj 2012

  Følger: 1 Katte: 1 Svar: 16
  #35   31. jan Med hensyn til forsikring. Jeg har dyrlæge forsikret ved Tryg. Jeg giver ca 1250,- (mellem 1150 og 1250) pr. år pr kat inkl. medicin dækning og tand dækning. Dækningen er op til 28000,- årligt. Jeg har selvrisko på ca 700,- og 10% egenbetaling.
  Forskiringen gælder hele deres liv. Nogle ophører eller stiger i pris når katten når en vis alder.

  Jeg bruger 1 sæk grus om måneden (Extreme Classic) til 130,- (fåes lidt billigere på zooplus, tit med 25% rabat i Petworld. Jeg køber stort ind når Petworld har dem til 100,- på tilbud som samtidig giver 25% rabat på hele butikken).

  Jeg giver ca 700 for årlig sundhedstjek og vaccine af 1 kat. Min dyrlæge giver 50% rabat på kat nr 2.

  Tørfoder bruger de 2 for ca 350-450,- på 5 mdr. Jeg køber 10 kg Bozita på Zooplus
  De får lidt vådfoder ved siden af, men kun for at jeg kan drysse tandstens forbyggende drys på.

  Mine er indekatte


 • #36   31. jan Uha, det er meget individuelt!

  Jeg køber noget af det helt dyre foder, og det løber nok op i 200-250 kr. pr. måned til mine to katte; udelukkende i foder.

  Jeg har derudover forsikring på dem, som koster ca. 950 kr. årligt pr. kat.

  Grus bruger jeg nok 150 kr. på i måneden.

  Så får de legetøj, godbidder, lidt råt kød i ny og næ, FelineBox og alt muligt andet skrammel xD


  Bruger nok i omegnen af 800 kr. på mine katte pr. måned, men jeg deler så også udgiften med min kæreste (:


 • Jette B
  Jette B Tilmeldt:
  jun 2016

  Følger: 1 Svar: 2
  #37   1. feb Hej. Min ene kat på 12 år har fået den forfærdelige tandsygdomm. hvor der ikke kan gøres andet end at trække tænderne ud. Det sidste halve år, har hun ad to omgange fået trukket 14 tænder ud. Hun har det heldigvis godt nu, men jeg har haft stort besvær med at få noget mad i hende. Hun er en lille Hellig Birma på 3 kg. Har selvfølgelig forsikret mine to katte, men den dækker ikke tænderne. Så det har kostet mig ca. 1700kr.
  Fik at vide, at man godt kunne få en tandforsikring, hvis man melder dem ind når de er killingerne. Det vil jeg anbefale jer at gøre. ??


 • #38   2. feb Jette B af samme grund har jeg ikke mine 2 nuværende katte forsikret, tænder smiley TR eller FORL det kaldes mange ting, men enten må man ofre de mange penge, eller hvis man ikke kan klare det økonomisk, så må katten aflives, man kan ikke lade den lide af ondt i tænderne.
  Mine var så begge tandløse omkring deres 4 års fødselsdag, men trives uden smerter.
  Mine får tørfoder i små kroketter, så de sluger uden at tygge, og så vil de kun have vådfoder med kylling og fisk, helst paté eller findelt foder hvor du kan se stykker af fisk og kylling, og alt bliver moset med gaffel, selv om de godt kan spise det med kødboller i, så vil de ikke.


Kommentér på:
Anskaffelse af kat