{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
1.087 visninger | Oprettet:

Anne Julie F
Anne Julie F
Tilmeldt:
7. maj 2008
Følger: 1 Emner: 14 Svar: 82

Anskaffelse af kat {{forumTopicSubject}}

Hej, jeg er mest inde på Hundegalleriet, så jeg er ret ny her.

Jeg ønsker mig en kat. Det bliver ikke lige nu, men jeg synes det er vigtigt at forberede sig grundigt inden man anskaffer et nyt kæledyr. Men jeg vil da lige høre hvilke tanker i herinde mener det er vigtigt at gøre sig?
Min kæreste, vores 2 hunde og jeg bor pt. i en andelslejlighed i Malmø.
Jeg er vokset op med katte, men da boende jeg på landet og vores katte var både inde og udekatte som gik omkring som det passende dem. Men jeg har ikke tænkt mig at have kat på samme måde igen, dels fordi jeg pt. bor i lejlighed og selvom vi flytter i hus vil mine katte ikke få lov at rende frit omkring. Jeg har en gang prøvet at samle en af mine katte op i en vejkanten og det har jeg ikke lyst til igen. Desuden skal de ikke risikere at komme i kløerne på syge folk.

Nå men, jeg har tænkt at jeg endten vil have en kat fra internat eller en racekat. Katten bliver naturligvis neutraliseret.

Jeg er jo mest vant til hunde og så jeg vil også gerne høre lidt om hvordan det er at have kat i en lejlighed, altså hvordan fungere det i praksis og hvad gør man hvis man skal på besøg hos familien en weekend, kan man tage katten med ligsom vi gør men hundene, eller hvordan?

Mht. racen så vil jeg/vi have en med et roligt temprement , uden den vilde pelspleje og som kan trives i en lejlighed.

Jeg håber meget at i vil give mig lidt råd og vejledning.
Venlig hilsen Anne


Kommentarer på:  Anskaffelse af kat
  • #1   22. sep 2008 Jeg er den heldige ejer af to hellig birmaer, de trives fint med at være inde.
    Ang. weekend plejer jeg at få en til at kigge til dem, minimum en gang om dagen. Men man kan også tage dem med sig.


  • #2   22. sep 2008 hej anne julie s.
    Jeg sys helt bestemt katte er noget af det dejligeste. jeg er osse vant til hund. men det er virkelig dejligt og have katte i huset.

    1. så sys jeg en god ide ville være og skaffe 2 kattekillinger sammen. og det er der mange gode grunde til. De kan give hinanden noget du ikke kan. de kan lege og stimulere hinanden på en anden måde end du kan. og det kan underholde hinanden mens du er på arb. Og hvis de er 2 kan du altså sagtens tage på en weekend uden kattene behøver og komme med hvis du bare har en til at fodre dem og skifte deres bakke.

    så mit råd er helt klart og få 2. jeg startede med en kat. da jeg fik kat nummer 2 kunne jeg bare se hvor meget gladere hun blev med det samme, da katte er et meget soucialt dyr.

    og ellers sys jeg du skal gå ind på nettet og søge lidt. det, det kræver er at du elsker dem og vil have dem omkring dig. og at du har råd til det self. det er jo ikke helt billigt. der er vaccine, ordentlig mad og dyrelæge tjek engang i mellem. og som du skriver at de vil blive neutraliseret er osse super.

    hvis du vil have nogle stille og rolige katte til en lejlighed kan jeg anbefale en noget så dejlig kat : En ganske ''almindelig'' huskat smiley

    Mange gange held og lykke. håber du kunne bruge det til noget og du kan self altid skrive en privat besked hvis du har noget specielt du vil spørge om smiley


  • #3   22. sep 2008 Om det i det hele taget er en god ide med kat, afhænger af hvordan dine hunde har det med katte. Hvis hundene kan med kattene, og du kun vil have én kat, så bør du vælge en kat, der trives med at være ene-og indekat (og her tænker jeg ikke på race, men på individet) og som er vant til hunde.

    Pelspleje: Vælg en korthårskat smiley

    **Jeg er jo mest vant til hunde og så jeg vil også gerne høre lidt om hvordan det er at have kat i en lejlighed, altså hvordan fungere det i praksis og hvad gør man hvis man skal på besøg hos familien en weekend, kan man tage katten med ligsom vi gør men hundene, eller hvordan?**

    Det er MEGET anderledes at have kat end at have hund.
    Selvom katte kan være meget hengivne og sociale, så er de også meget selvstændige med en stærk egen vilje, og kan ikke opdrages på samme måde som en hund.

    Det er MEGET anderledes (og mere tidskrævende) at have kat i lejlighed end fritløbende! Lejligheden er kattens territorium og det er nødvendigt at indrette lejligheden, så katten kan udfolde sig der. Dertil kommer sikring af vinduer og altan.

    Du skal ikke regne med at du kan tage katten med på weekend.

    Dejligt, at du vil sætte dig ind i, hvad det vil sige at have indekat, inden du anskaffer dig en.

    Jeg vil anbefale dig at læse:
    *Lene Houe: Kattens adfærd
    *Katrin Behrend: Katte i lejlighed



  • #4   22. sep 2008 Mange tak for jeres svar ind til videre. smiley

    Naturlivis skal lejligheden indrettes med katte miljøer, høje hyller osv.
    Mht. hundene, så kan man jo aldrig vide hvordan det vil gå. Men jeg tror nu at de vil acceptere katten. Det nemmeste vil nok være at anskaffe en killing (eller 2).

    Jeg hælder mest til en racekat da det gør det lidt nemmere at forudsige hvordan temprementet vil blive og hvilke sygdomme den evt. vil være disponeret for osv. Desuden så vil jeg , ligsom jeg gjorde med hundene, bruge tid på at finde en god opdrætter, da den tidlige socialisering mm. også må være vigtig for katte.

    Jeg har læst lidt om forskellige racer, men jeg skal naturligvis have læst noget mere.


  • #5   22. sep 2008 siger det lige igen anbefaler 2 katte næsten uanset race. en dejlig racekat du ikke går fejl af er maincoon.. har selv en herhjemme sammen med en huskat.. men der følger jo lidt pelspleje med. men det kan nu være meget hyggeligt

  • #6   22. sep 2008 Inden jeg anskaffede mig mine katte, læste jeg også meget om de forskellige racer. Det er altid rart at vide noget om racen, inden man får den hjem.

  • #7   22. sep 2008 Det er jo også et spørgsmål om at finde en race der harmonere med ens eget temprement. Eller kunne det godt gå hen og blive noget rod.

  • #8   22. sep 2008 Det er nemlig helt rigtigt med temperamentet skal passe

  • #9   22. sep 2008 men du kunne jo besøge nogle forskellige opdrættere . det har de som regl ikke noget i mod.. så kan du se om der bare er noget der rammer plet og du tænker DEN skal jeg bare eje

  • #10   22. sep 2008 Ja, det er rigtigt.

    Nå nu smutter jeg i seng, men takker for jeres svar!


  • #11   23. sep 2008 vi har 2 huskatte der går hver for sig indenfor, den ene har været indekat siden den var 8 uger, den anden er først blevet det d den var omkring de 12 år, begge stortrives med det

  • #12   23. sep 2008 så burde du nok få dig en hellig birma mis, de er meget kantakt søgende og tilpasser sig fint i lejlighed og nye omgivelser meget hurtig også kan du tage dem med på ferie..

  • #13   23. sep 2008 Jeg har birmakatte i en lejlighed (opdrætter faktisk)

    Det er en rigtig god idé som du selv siger, at sætte sig grundigt ind i det at have kat, og de specifikke racer.
    For at fortælle en smule om birmaen:
    En meget social kat, glad for liv omkring sig, men slet ikke livlig i ekstrem grad. En medium aktiv kat. Den kan sagtens gå sammen med hunde, og også alene med hunde, men dog anbefales det altid at have to katte sammen.
    En birma kan man godt tage med på weekend, hellere det end den er helt alene hjemme, og der kun lige kommer én og giver mad og vand en gang om dagen. Har man to, kan de underholde hinanden.

    Mht. pelspleje: Det er en semilanghårskat, det vil sige, den er IKKE korthåret, men den er heller ikke perser lang. Den skal ikke redes dagligt, men de nyder nu at få en børste gemmen hårene i ny og næ. Jeg tager kun og reder dem, hvis jeg kan se de bliver lidt fedtede i pelsen, så er den ordnet (sjældent). Selvfølgelig bliver de også redet når de kommer på udstilling, men det er ikke en race som har brug for meget hårpleje. Men de fælder nok lidt mere end korthårsracer gør. Det må du dog være vant til eftersom du har hund.

    Det blev lidt langt, men hvis du er nysgerrig, har jeg en hjemmeside.


  • #14   23. sep 2008 og det var bestemt ikke for at fortælle dig at, ih åh, nu skal du købe dig en birma kat. -inden jeg får kastet et eller andet i hovedet.
    Det var for at give dig muligheden for at undersøge noget om en race, og give dig en kontakt til en opdrætter. Det er 100% uforpligtigende. Og det er en telefionoprigning også.
    Jeg er kun interesseret i at sælge til folk, som har lyst til at købe en birma, ikke nogen som har fået det presset ned over hovedet.


  • #15   23. sep 2008 Har fulgt lidt med, og kan kun give de andre ret i, hvad de skriver, så det er der vidst ingen grund til at skrive om.

    men hvad angår race, så synes jeg du skal vælge en russian blue, de er meget rolige, og har deres helt egen personlighed. Du kan læse om dem på www.russianblue.dk, jeg synes helt klart det er en rigtig god mis. Men hvis du anskaffer dig sådan en, behøver du heller ikke have en kat mere, når bare du har hundene. En russer kan bare ikke gå hjemme en hel dag alene, om du så har en kat eller hund er ligemeget, bare den ikke går hjemme en hel dag alene.


  • #16   23. sep 2008 Takker for links! Jeg må indrømme at både "Russeren" og Birmaen er katte som tiltaler mig meget. Men hvis det bedste er at have 2 katte, kan man jo få en af hver. *s* Ej, der skal selvfølgelig undersøges en del mere og min yngste hund skal lige være lidt ældre.

  • #17   23. sep 2008 Håber du finder ud af det smiley

  • #18   23. sep 2008 Håber også du finder ud af det. Det er altid lækkert at høre, nogen sætter sig grundigt ind i tingene, og går op i deres dyrsvelbefindende. Hehe... Så er der pludselig rifter om dig smiley haha....

  • #19   23. sep 2008 Som jeg ser det er det 100% egoistisk at anskaffe et dyr og så har man sgu også bare at sørge for det dyr har det rigtig godt og så er det sådan set lige meget om det er en kat, en hamster. eller et helt 3.

    Det var mest for sjov jeg sage at jeg da bare kan anskaffe en af hver *g*

    Men tak for jeres svar.


  • #20   23. sep 2008 man kan sagtens anskaffe sig en af hver, hvis de begge er neutraliseret

Kommentér på:
Anskaffelse af kat

Annonce