{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
303 visninger | Oprettet:

Kat der farer vild? {{forumTopicSubject}}

Hej. Vi har en skøn, selskabelig og kælen hankat der er 7 måneder gammel og kastreret. Vi har haft ham i 3,5 måned. For 1,5 måned siden begyndte vi at introducere den til haven - i sele - og for ca 3 uger siden begyndte den at få lov at være fri. Det nyder den tydeligvis, men vi har tre gange oplevet at den ikke kom hjem hjem til natten. Jeg har så heldigvis fundet ham om morgenen efter en lang gåtur hvor jeg har kaldt hans navn. Så snart han hører mig kommer han løbende og vil gerne op og med hjem.
Mit spørgsmål er om han er ved at lære området at kende og bare skal have lov til det eller om jeg skal holde ham inde igen et par uger?
Jeg er jo ked af at ødelægge en proces hvor han lærer villakvarteret at kende, men jeg er også ked af hvis han reelt set har for svært ved at finde hjem.
Det skal siges at han er så glad for mennesker at mange i kvarteret skriver at han går med på tur når de møder ham og at han også løber med ind i huse og kigger sig omkring. Her den anden dag fandt han sågar ned i mine børns børnehave og hyggede sig der - til trods for at pædagogerne smed ham ud flere gange og de små drenge jagtede ham.

Jeg har aldrig før haft kat, så beklager hvis det her er meget banalt.

Vh. Vibe


Kommentarer på:  Kat der farer vild?
 • #1   14. nov 2019 Prøv at få ham hjem inden skumring. Katte jæger i skumringstimerne - det kan føre dem langt væk hjemmefra. Forøvrigt, er det noget om, at katte først udvikler stedsans i 10mdrs alderen.

 • #2   14. nov 2019 Han er for ung og også uforsigtig til udelivet endnu, hans stedsans er ikke færdigudviklet, og han har ikke mor til at lede ham med duft og lyd, eller bare det at følges og lære fra hende, det var det som ville ske, hvis vi mennesker ikke blandede os.
  At tage ham ind om natten vil være godt, det skærmer ham fra mange fare, han vil nok ikke finde sig i kun at være inde nu, hvor han har været ude, men hvis i ved der kommer dårligt vejr, med regn, sne og blæst, vil det være godt, at holde ham inde for blæsten kan forvirre hans sanser, regnen vasker alle dufte væk og sneen ændre jo alt, og når han så følges med andre så opdager han måske ikke, at han er kommet for langt væk.


 • #3   14. nov 2019 når vi solgte katte på det internat var vores svar til hvornår det var bedst at begynde at lukke katten ud, at man bør vente til foråret. så er de store/gamle nok til at kunne finde hjem igen. der skal nemlig ikke så meget før de kommer for langt væk og ikke kan finde hjem igen. og det er nok det du oplever når du ikke kan finde ham

  nu er du begyndt at lukke ham ud, så du kan ikke begynde at holde ham inde igen
  men så kan du begrænse hans udetid. lad ham være ude i fx 1 time om dagen og så kald ham ind. når foråret kommer ja så kan I prøve igen. men lad være med at gå fra en time til flere timer på en gang.


 • #4   15. nov 2019 Og så er der jo endelig den mulighed at indhegne haven, så kan han ikke blive væk og så overholder man samtidig loven, der siger at man skal holde sine husdyr på egen matrikel smiley

 • #5   15. nov 2019 Hold katten på egen matrikkel som loven foreskriver. Hegn haven ind, så den ikke kan komme ud smiley

 • #6   15. nov 2019 Ja, en kat kan blive væk smiley
  Vi havde en dejlig smuk og velsocialiseret kat for ca. 25 år siden. Hun kom ud første gang som fritløber i en alder af 6 mdr. Meget forsvarligt (syntes vi), det var forår og hun var aldrig langt væk. Et par gange blev hun lukket inde i naboens baghus - heldigvis fundet igen. Men da hun var 4 år, blev hun væk, og kom aldrig hjem igen. Vi gik rundt i nabolaget og kaldte, men hun kom aldrig. Det var en stor sorg for os. Dengang havde vi ikke på noget tidspunkt tænkt, at hun skulle beskyttes imod udelivets farer. Det var vist meget normalt på den tid, men det ville jeg gøre anderledes idag.
  Nu har vi Tinka. Hun stortrives med sin begrænsede frihed i kattesikret have, og det er dejligt at vide at hun ikke kan blive væk på en hurtig løbetur, komme til skade i en katte-fight eller blive kørt ned ude på vejen.
  Det kan jeg virkelig anbefale smiley


  profilbillede
 • #7   18. nov 2019 Åh hvor er hun dejlig at se på. smiley Er det en “EU” mis?

  Jeg har også haft en udekat for en del år siden. Hun måtte aflives da hun var 18. Hendes eneste uheld med udelivet, var et angreb fra en anden kat. Hun tog heldigvis hjem og havde min far ikke været der, var hun død der. Da var hun 10 år.

  Jeg skal aldrig have udekat igen. Tanken om, at den blev kørt ned, blev væk mm. Kan jeg slet ikke bære. Desuden bidrager flere udekatte ikke til noget godt. For mange udekatte om lidt plads skaber meget stress for dem, og mange slåskampe er uundgåelige.


 • #8   18. nov 2019 Tak Denise. Tinka er en British Shorthair smiley

Kommentér på:
Kat der farer vild?

x