{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
1.144 visninger | Oprettet:

Aktivering af indekat, når den er alene hjemme {{forumTopicSubject}}

Jeg søger tips, tricks og idéer til at aktivere Theo på 6 måneder i dagtimerne, mens jeg er på arbejde. Det er ikke, fordi han spolerer hele lejligheden, mens jeg er væk; han har én gang gravet jord ud af en potteplante og der bliver kradset lidt i sofaen, men bortset fra det opfører han sig højst eksemplarisk. Men jeg synes, min datter og jeg er væk fra ham i mange timer. Hans døgnrytme er sådan, at han selvfølgelig sover en hel del, kan jeg observere i weekenderne, men han er også vågen ind imellem, hvor vi leger med ham, hvis vi er hjemme.

Jeg har tænkt på sådan et foderbræt, hvor han kan få lidt tid til at gå med at grave foderet ud, så han ikke bare spiser tørfoder af en skål. Den ville også være god om natten, tænker jeg. Han får vådfoder (50 g pr. gang) hhv. kl. 7 om morgenen og kl. 18 om aftenen og har ellers fri adgang til tørfoder.

Kan I anbefale et aktivitetsfoderbræt, hvis det overhovedet er en god idé til en killing? Og er der andet, der kunne være smart aktivitetslegetøj? Når vi er hjemme, leger vi mest med drillepinde, hvilket han kan få virkelig meget tid til at gå med (men han er jo også en killing med masser af krudt i rumpen). Han har også en bold med en klokke i og nogle stofmus, som han kun sjældent leger med om natten. Ellers gider han dem tilsyneladende ikke.


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Aktivering af indekat, når den er alene hjemme
  • #1   16. maj 2021 Det er slet ikke sikkert at han keder sig smiley
    En aktivitetsting med godbidder i er da en god idé, men det kan sagtens være, at han hygger sig med at kigge ud af vinduerne eller sover smiley

    Hvis du har et "8-16 job" så behøver du ikke at tænke så meget i de baner. Til gengæld har Theo nu en alder hvor det for alvor kan blive udfordrende, for nu er han teen og ALT skal prøves af smiley


  • #2   16. maj 2021 Killinger bør have fri adgang til tørfoder 24/7
    Så vil du bruge foder legetøj bør du bruge godbidder

    Du kan også tage en indre papkassen og lave små huller og så læg noget godt legetøj eller godbidder i
    Naturlegetøj som mink kanin vaskebjørn er super godt. De fleste katte er vilde med det. Kig på jekas
    Legeringe er også gode

    En god ide er at have noget legetøj som kun kommer frem når I ikke er hjemme. Så er det mere sjovt
    Selvfølgelig skal han have legetøj hele tiden

    Han har kradsetræ? Tænker at du nok bør købe en stammetræ til at sætte ved din sofa

    Vedr potteplanter så tror jeg at vi alle som har eller har haft killing prøver det. Det er noget de prøver en årgang og de fleste glemmer det igen. Man kan ligge sten på jorden i potten. Det virker dog ikke altid


  • #3   16. maj 2021 Vores kat får al sin mad i aktivitetboards, fordi han ellers foræder sig totalt. Det virker godt her. Han har to-tre forskellige, som vi skifter imellem smiley

    Og nej, killinger "bør" altså ikke nødvendigvis havde adgang til tørfoder hele tiden. Det er noget værre vrøvl. Vores kan fx ikke håndtere det, og foræder sig helt vildt, og bliver ret fed (det er nemlig afprøvet smiley ). OGSÅ som killing smiley

    Derudover kan jeg anbefale at putte tørfoder i en madbold (den helt lille til hunde). Det fungerer ret godt her smiley


  • #4   16. maj 2021 Det er måske 1 ud af 50 killing eller mere som ikke kan finde ud af det
    Men så havde TS opdaget det nu


  • #5   16. maj 2021 Tinka har fri adgang til tørfoder 24/7 og får også det samme tørfoder i sin aktivitets-vippemus. Den elsker hun, og tømmer den med stor fornøjelse hver aften. Så tænker det vil være fint med tørfoder i aktiviteysbold /-board - det er også bedre for katten.
    Tinka får slet ikke godbidder fordi hun er på struvit-diæt.



  • #6   18. maj 2021 Tak for alle jeres inputs. Theo er ikke en kat, der overspiser. Han spiser rigtig mange gange om dagen og natten, men meget lidt af gangen. Det er ikke engang altid, at han spiser sine 50 g vådfoder af en omgang, selvom han ELSKER vådfoder (især sovsen, som altid ryger først).

    Jeg er umiddelbart heller ikke sikker på, at han keder sig. Jeg synes jo, vi har skabt nogle rutiner, hvor vi får brændt masser af krudt af både morgen og aften. Vi har meget gulvplads i lejligheden, som bliver udnyttet, når der tonses rundt efter drillepinde smiley

    Han er typisk alene i hverdagene i tidsrummet 7.30 til 16.30, hvor mit indtryk er, at han mest sover og kigger ud af vinduerne (også en beskæftigelse, som han elsker).

    Men et aktivitetsboard til foder, tror jeg alligevel, jeg vil kigge nærmere på. Han er glad for papirkugler med en godbid inden i. Sådan et par stykker får han nogle gange, når jeg går i seng, hvis jeg fornemmer, at han stadig har lidt krudt at brænde af, men det er blevet for sent til, at vi kan lege mere. Så spurter han rundt efter dem en halv times tid inde i stuen, og så hører vi ham stort set ikke resten af natten, selvom døren til soveværelset står åben (min datter og jeg sover som oftest sammen i min seng).


  • #7   21. maj 2021 Jeg vil også mene at du kan give al tørfoder i aktiverings legetøj. Du skal bare være helt sikker på, at killingen kan finde ud af den.

    Hvis min havde haft foder stående mens hun var killing kunne hun trille. Så det må gå ud fra, hvordan individet fungerer, hvilket foder den får, hvor aktiv den er, race osv osv. En opskrift er bare ikke for alle.

    Når katten er alene sover den det meste af tiden eller kigger ud af vinduer. Jeg oplever tit nær jeg kommer hjem efter x antal timer, at hun hurtigt skal på bakken og have mad bagefter. Så hun har helt sikkert sovet.


  • #8   23. maj 2021 Den bedste aktivering er en katte-kammerat smiley

  • #9   23. maj 2021 dkkorat: Jeg overvejer det også. Men jeg er førstegangskatteejer og har kun haft Theo i syv uger. Jeg har stadig lidt brug for lige at “lande i” rollen som kattemor og synes på nogle punkter stadig, det er en stor omvæltning, hvor jeg ikke helt tænker, at jeg har overskuddet til mere end en.

    Jeg har faktisk tænkt, at jeg ville vente i hvert fald et halvt år, hvis vi skal have en til, men bør det være tidligere?


  • #10   23. maj 2021 For nem sammenføring kan det anbefales ikke at vente smiley

  • #11   23. maj 2021 Rikke og Theo. Jeg tænker da, at nr vil aflaste dig, i det den jo vil lege vilde lege med den og de så bruger deres krudt på hinanden. Der bliver selvfølgelig dobbelt op, på kattebakke tømning (de vil helst have deres egen) og de vil måske larme når de leger. Det kan så o forekomme om natten. smiley

  • #12   24. maj 2021 Tak for jeres inputs.

    Denise D.: Jeg har ikke tænkt på det på den måde, men det giver mening. To katte = mindre leg og aktivering fra min side af, fordi de kan lege med hinanden.

    Men skal jeg have en mere, er jeg bare nødt til at være sikker på, at jeg fra starten får en kælekat. Theo har været ret håndsky og længe om at lade os så meget som komme i nærheden af ham med vores hænder. Skyldes mangelfuld socialisering, tror jeg, hvor jeg i hvert fald ved, at hans opdrætter har været fuldkommen isoleret med ham, hans mor og resten af kuldet til han var 20 uger grundet corona. Men jeg har ingen erfaring med katte, så alt dette gik først op for mig, da vi havde fået ham hjem. Jeg fortryder ikke noget; han er vores mis nu og vi ville ikke bytte ham for nogen anden kat. Jeg tror på, at der var en dybere mening med, at det netop var Theo vi fik hjem. Men derfor har det stadig været et langt sejt træk at få ham gjort tryg, og vi har endnu ikke fået en rigtig kælekat ud af det.

    Jeg har derfor tænkt lidt på, hvis jeg skal have en kat mere, om jeg skulle få en racekat denne gang (ikke til udstilling, kun kæl og hygge). Det er mere for at sikre mig en kat, der “af natur” vil nusses og som er godt socialiseret. Har tænkt på enten en ragdoll eller hellig birma (eller evt. en blanding af de to). Så er der lige det med pelspleje selvfølgelig, som jeg skal være obs på. Det ligner, at du har sådan en på dit billede, Denise, så du kan måske hjælpe mig med at svare på, om det kunne være en god idé?


  • #13   24. maj 2021 Du kan altså sagtens finde dig en sød og velsocialiseret huskat.
    Du har fået en lidt uheldig start, men jeg synes altså at I gør fremskridt smiley

    Omvendt... du får lært en masse som du vil have gavn af fremover.

    Hilsen
    En der kun har haft tæmmede vildkatte smiley


  • #14   25. maj 2021 Rikke. Ved at få en race kat ved du mere om hvad du får. Der kan du læse op på en beskrivelse af den enkelte race.

    Min er en ragdoll. Sådan en havde jeg ønsket mig et par år og fik så købt Kokos sidste januar. Hun lever 100% op til hvad der skrives om racen, hvilket er et stort plus. Pelspleje skal man klart tage højde for. Både at de skal børstes men også, at man har pels alle vegne.

    Der er race katte nok til, at du fint kan finde en med kort pels, der ikke kræver børstning men samtidig har de ting man ønsker sig.

    Det vigtigste er, at du finder en opdrætter der brænder for racen og bruger meget tid på killingerne, da socialisering betyder alt.

    Du må dog ikke lægge alt din tro på, at de vil knus elske hinanden. Der går måske lidt tid, måske lærer de at acceptere hinanden eller også går det slet ikke. Det er dog bedst mens de begge stadig er unge. Jo længere Theo er alene, des svære kan det blive. Du kan finde meget læsestof på nettet, om det at få kat nr 2. smiley


  • #15   25. maj 2021 https://m.bobtail.dk/voksne-omplaceres

    Hun har en ung dreng som søger nyt hjem
    Du kan læse mere om racen på hendes side

    Så kunne Theo få en at lege med og I får en kæle mis


Kommentér på:
Aktivering af indekat, når den er alene hjemme

Annonce