{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
795 visninger | Oprettet:

Første killing. Hvad er godt for mig at vide? {{forumTopicSubject}}

Hey jeg er ny katte ejer og står og skal hente min nye firbenet ven Wasabi her i morgen d. 08/12-2022, godt nok før tid, da ejer af missemor har fået akut opstået katte allergi, så jeg er nødsaget til at få hende hjem før tid.

Jeg har mere eller mindre alt i form af kradstræ, kattehule, legetøj, killinge foder, kattebakke mad og vand skål, samt ved jeg godt tingene omkring vaccine, Chip og forsikring. Vi har haft kat i familien stortset altid, så jeg er ikke helt lost, men gode råd ville alligevel være rart. smiley

Men er der andet der kunne være godt for mig at have til hende? Hun kommer desuden til, at være indekat. smiley

Og hvor gammel skal hun være før jeg bør sterilisere hende?

Jeg håber, at i har nogle gode råd med på vejen. smiley

Jeg glæder mig super meget til, at hun bliver en del af mit liv og hun skal helt sikkert nok få et godt liv herhjemme. smiley


Kommentarer på:  Første killing. Hvad er godt for mig at vide?
 • #1   7. dec 2022 " godt nok før tid, da ejer af missemor har fået akut opstået katte allergi, så jeg er nødsaget til at få hende hjem før tid."

  Nej, du er ikke nødsaget til det, du føler dig presset til det, og det behøver du ikke!
  Hvis fotoet er meget nyt, så er killingen simpelthen for ung.
  Hvis der var tale om to killinger, der så havde hinanden at socialisere med, så skulle det såmænd nok gå. Men der er INGEN grund til, at du skal tage en killing for tidligt, og det så bliver dig og killingen, der skal leve resten af livet med evt. adfærdsproblemer. Det vil simpelthen være for dumt. Desuden er det ikke lovligt at tage killinger under 12 uger fra mormis.
  Det er dig der har et valg, og for din egen og killingens skyld, bør du tage det rette valg.
  Det avleren kan tage er nogle antihistaminer, og det klarer hun nok indtil kuldet er 12 uger.

  Bortset fra det lader det til at du har, hvad der skal bruges. Men netramme(r) til vindue(r), så du kan lufte ud uden at skulle holde øje med killingen, er næsten uundværlig...

  De fleste dyrlæger kan neutralisere 12 uger gamle killinger, men nogle foretrækker at vente til katten vejer 2 kilo.

  Overvej evt. øretatovering - enten traditionel, eller, hvis du absolut vil have chip, blot et "c". Og husk at registrere i katteregistre (der er to). Og for en sikkerheds skyld, tjek i registrene om de har registreret de korrekte ejeroplysninger.


 • #2   7. dec 2022 Hov, transportkasse (og grus ;-)) mangler på listen, men det tænker jeg nu alligevel, du har.

  PS: hvis du synes det er svært at "kræve din selvfølgelige ret" overfor avler, så må du jo henvise til loven. Ingen behøver gøre sig til kriminel pga. at andre har fået akut katteallergi.

  "Bekendtgørelse om overdragelse af kattekillinger

  I medfør af § 11, stk. 1, og § 28, stk. 5, i dyreværnsloven, jf. lovbekendtgørelse nr. 1343 af 4. december 2007, som ændret ved lov nr. 499 og 500 af 12. juni 2009, fastsættes følgende:
  § 1. Med bøde straffes den, der sælger eller på anden måde overdrager eller køber eller på anden måde erhverver kattekillinger, hvis levering af kattekillingerne sker, inden de er 12 uger gamle. På samme måde straffes den, der fra udlandet indfører kattekillinger, der er under 12 uger gamle."

  Hele lovteksten kan googles.


 • #3   7. dec 2022 Jeg er enig med Tinka. Derudover er det ulovligt at tage en killing fra dens mor, før den er 12 uger smiley

 • #4   7. dec 2022 Loven siger mindst 12 uger, forskning siger 14 uger.

  Der ses alt for mange adfærdsproblemer tages de for tidlig fra, et par er urenlighed og agressivitet.

  I skal leve mange år sammen - giv killingen de korrekte betingelser fra start, det får i begge glæde af.

  Siger ikke det ikke passer hvad damen siger, men allergi er den mest brugte dårlige undskyldning


 • #5   7. dec 2022 slog mig lige, han hun allergi kan du få missemor med, god løsning for alle parter

 • #6   7. dec 2022 Ejer har desværre utrolig svære vejrtræknings problemer og har været ved læge med dette, mere ved jeg ikke om sagen. Derudover ved jeg, at missemor har forladt sine killinger allerede, så de har pt. kun hinanden som søskende, men ja jeg ønsker self. ikke at bryde loven hverken for min egen eller killingens skyld og jeg er godt klar over hvilke ting det kan medføre at tage den væk før tid adfærdsmæssigt. Jeg er bare bange for hvad der så sker herfra når ikke jeg kan eller må tage hende. Ingen tvivl om, at jeg ønsker det bedste for alle i denne her sag.

 • #7   7. dec 2022 Jeg kan jo læse af dine indlæg, at du vil det bedste, og det er synd, at du er havnet i dette dilemma. Men det er altså ikke rimeligt over for dig (eller killing), at presse på med at aftage killing før tid, så du skal være bange for, hvad der sker, hvis du ikke vil gå med til det. smiley
  Jeg forstår dig, killingen er yndig, og du har besluttet dig for netop hende, og føler allerede et ansvar. Og så "strammer" det nok lidt ekstra, når du har sagt ja til at tage hende før tid.
  Men altså, andres allergi er ikke dit ansvar, og ikke din opgave at afhjælpe.

  For en allergisk katteavler drejer det sig om få uger, der skal findes en løsning på (det kunne fx være antihistaminer og inhalator).
  For dig og katten drejer det sig om mange års trivsel.

  Det er sikkert uretfærdigt overfor mange katteallergikere, men når jeg læser om pludseligt opståede katteallergier, bliver jeg ærlig talt altid lidt skeptisk. Jeg har hørt lignende SÅ mange gange, at det næppe kan være ærlig snak hver eneste gang.
  Men allergi eller ej, så er det dig der bestemmer, om det er avlers allergi eller killings+dit liv sammen, du vil prioritere.

  Nå. nok så interessant spørgsmål. Ved du hvor gammel killingen er nu?


 • #9   7. dec 2022 ........... Nå så fandt jeg Wasabi i galleri (sikke en fin præsentation af hende smiley ), og kan tælle mig frem til at hun må være omkring 10 uger. Så er jeg knapt så alarmeret. (På den anden side, så er det kun et par uger avler skal tage antihistaminer og spray).

  Er mormissen simpelthen væk?
  Bliver Wasabis søskende hentet i morgen?


 • #10   8. dec 2022 Ja missemor har forladt killingerne helt selv og de andre af Wasabis søskende har avler som egentligt ikke er "avler" fået de nye ejere til at hente før tid pga. Allergien. Wasabi er født d. 27 september så hun er 10 uger nu. Jeg er enig i at 12 Uger er det optimale alt i alt.

 • #11   8. dec 2022 Ikke optimalt at tage en killing, der er for ung, så du er i din gode ret til at sige fra (det fornemmer jeg dog, at du ikke vil). Retfærdigvis vil jeg da også nævne, at der næppe er nogen af de katte, jeg selv har haft gennem livet, der har været tilnærmelsesvis 12 uger, nok snarere omkring 8 uger, som det var comme il faut i gamle dage. Et par af dem havde lidt voldelige tendenser, men ellers søde, sunde, dejlige katte (alle ude/indekatte).
  De to himmelkatte på mit profilfoto var indekatte, og simpelthen de sødeste, kærligste og mest vidunderlige katte ever smiley . Alt for unge, da de blev fundet i en papkasse, men de havde hinanden.

  Måske har du hentet killingen nu?.... og tja, det gør jo ingen forskel for katte-socialiseringen, hvis den alligevel skulle være alenekilling hos avler de sidste to uger, hvor den burde have været hos mormis og søskende.

  Forresten er det da belejligt for avler, at hendes kat er løbet væk smiley (beklager surt sidespring - det måtte bare lige ud).


 • #12   8. dec 2022 Tinka du har ret, og man kan være nervøs for, hvad avleren vil gøre, hvis den ikke bliver hentet smiley
  Hvis du på nogen måde har mulighed for en killing/kat mere, så vil det jo være langt det bedste, måske nogle killinger i pleje???


 • #13   8. dec 2022 Ja jeg havde nok fundet mig en anden killing.

 • #14   9. dec 2022 Jeg ville heller ikke tage den- ydermere er den sky.

  og missemor hun kommer snart hjem med rogn - mindre problem nemme nok at afsætte.
  Støt aldrig sådan et foretagende, får opfostrer til at producere flere.

  Det skal være mere end halvhjertet, det skal være en god oplevelse at få kat


 • #15   9. dec 2022 Hvis jeg var dig, ville jeg kraftigt overveje at få en killing mere, som Wasabi kan vokse op med. Som indekat vil de få enormt stor glæde af hinanden, og det vil være sundt for Wasabis socialisering, nu hvor du har fået hende lidt for tidligt.
  Jeg fik selv to kuldbrødre, og når jeg ser, hvor stor glæde de har af hinanden, fortryder jeg det på ingen måde smiley


 • #16   10. dec 2022 Jeg ville aldrig lade mig overtale til at tage en killing før tid. Skulle hun virkelig have så kraftig allergi, har hun dog stadig missemor gående, og de færreste missemødre forlader deres killinger. Dvs. fra omkring 8 ugers alderen begynder missemor fravænningen, som er en helt naturlig proces.

  Hvad sker der så med missemor? Bliver hun så smidt på gaden, så hun kan føde fremtidige killinger der?

  Det er bundulovligt både at sælge og købe killinger, der ikke er fyldt 12 uger. Jeg ville have fundet mig en killing fra et internat. De er i det mindste vaccineret og neutraliseret, inden de kommer derfra.

  En killing kan neutraliseres fra 12 uger, hvis man har en god dyrlæge. Alle mine killinger neutraliseres, inden de flytter herfra med mindst 14 uger.


 • Dorte H
  Dorte H Tilmeldt:
  feb 2018

  Følger: 1 Følgere: 2 Svar: 28
  #17   11. dec 2022 Tillykke med Wasabi - hvor ser hun skøn ud! smiley

  Naturligvis er det da, som du jo netop selv er helt klar over, ikke den helt optimale overtagelsesproces, men lur mig om det ikke går fint alligevel - indtil 2009 var det normal praksis at (i hvert fald huskatte..) blev formidlet yngre end 12 uger, og jeg har ikke oplevet adfærdsproblemer i den forbindelse.

  Rigtig god fornøjelse med din smukke killing - du lyder til at være en både engageret og samvittighedsfuld katteejer! smiley

  PS. Som du formentlig har fornemmet er der knap så højt til loftet i indeværende forum, som man kunne ønske - i hvert fald har jeg svært ved at se, hvad "råd" som "jeg ville aldrig tage den" kan bruges til, og da slet ikke når du allerede har overtaget hende... smiley


 • #18   11. dec 2022 # 14 Støt aldrig sådan et foretagende, får opfostrer til at producere flere.

  Arh, der bliver næppe meget mere "foretagende at støtte" i dette konkrete tilfælde, hvor der er tale en katteallergisk katteejer, der åbenbart bliver syg af at have killinger i huset (og hvis kat desuden belejligt nok er løbet væk).


 • #19   12. dec 2022 “Arh, der bliver næppe meget mere "foretagende at støtte" i dette konkrete tilfælde, hvor der er tale en katteallergisk katteejer, der åbenbart bliver syg af at have killinger i huset (og hvis kat desuden belejligt nok er løbet væk).”

  Nå da, skal vi mundhugges, du ved jo
  godt at hunkatte har det med forsvinde for at vende tilbage “med gaver”

  Nå der kan håbes - og god jul


 • #20   12. dec 2022 # 19
  Hvorfor skulle vi mundhugges? :-S
  Ja, hvis den stakkels hunkat vender tilbage, er hun sandsynligvis drægtig. Men med en allergisk ejer, bliver der vel næppe flere kuld at afsætte derfra, så jeg kan ikke se, at "støtte foretagende" giver mening som argument mod at tage netop denne killing.


 • #21   12. dec 2022 Hmm, hvis bare der fra start var nævnt, at killingen trods alt ville være 10 uger, og der ikke var brugt udtrykket "nødsaget til" , så havde denne tråd nok udviklet sig anderledes. smiley
  Men jeg håber, at vi alligevel får en opdatering.


 • Dorte H
  Dorte H Tilmeldt:
  feb 2018

  Følger: 1 Følgere: 2 Svar: 28
  #22   12. dec 2022 "hvis bare der fra start var nævnt, at killingen trods alt ville være 10 uger, og der ikke var brugt udtrykket "nødsaget til" , så havde denne tråd nok udviklet sig anderledes. smiley

  Tjaaa... måske, men omvendt illustrerer det faktisk spot on, hvad jeg mener med "knap så højt til loftet" - for der er dæleme flere skribenter, der er lynhurtige til at hive kæphestene ud af stalden, og fortsætte korstoget baseret udelukkende på antagelser, og uanset om det overhovedet adresserer trådens emne... smiley smiley

  Jeps, en opdatering ku' da være skønt, men jeg forstår dæleme godt hvis TS råber røv og skrider, ovenpå nogle af de ovenstående indlæg!


 • #23   12. dec 2022 #17 Det har jeg så oplevet. Jeg har haft to for unge killinger, der begge havde adfærdsproblemer som voksne. Derfor kan jeg så absolut ikke anbefale det.

  De ville begge havde været aflivet på ikke helt korrekte måder, såfremt jeg ikke havde taget dem.

  Den ene kunne ikke lide gæster, og den anden tissede konsekvent i sønnens seng. Andre igen bliver aggressive.


 • #24   12. dec 2022 # 22 Jamen jeg er enig.


  Jeg kan kun snakke for mig selv, og det gør jeg så, og beklager hermed overfor dig Miss_WarHorse, at jeg vist har virket mere krakilsk end tilsigtet smiley .

  Håber at alt går godt smiley og at du, trods negative indlæg i tråden, vil opdatere.


 • #25   12. dec 2022 Jeg tænker, at jeg lukker den pænt her, med den sidste kommentar og opdatering i dette opslag fra mig af...

  Dette opslag er kørt af sporet efter min mening. Jeg føler det sku ærligtalt lidt som et angreb fra op til flere individer her og jeg fortryder faktisk kun at jeg overhovedet skrev opslaget. Jeg føler at alle siger "Du må ikke dit og dat" Jeg er da udmærket godt klar over hvad loven siger og hvorfor loven er sådan. Jeg ved at det ikke er nogen undskyldning for, at tage hende med hjem før tid og jeg har bestemt heller ikke til hensigt, at bryde loven med min gode vilje!

  Der er flere ting i dette der gør, at jeg tager imod hende før tid, for jeg havde faktisk også tideligt i forløbet gjort ejer "avler som i jo kalder hende" opmærksom på at jeg gerne ville følge loven og tage i mod hende når hun var 12 uger, hvor jeg fortalte hende at det var ret vigtigt for mig, ja selv en teenager i familien var stærkt enig med mig her og dette var ejer sådan set også fint enig i, men sådan skulle det desværre bare ikke gå i denne sag og både jeg samt teenageren var ikke specielt glade for dette med, at det var før tid i sidste ende, men sådan blev det. Sket er sket.

  Ja jeg kunne have ladet vær og ja jeg kunne "bare" finde en ny killing. Wasabi er 10 uger nu, men det er trods alt bedre end 8 uger, som de hovedløst i nogle lande bort adoptere killinger væk som og dette synes jeg klart er for tidligt. Så er 10 uger altså heller ikke verdens undergang, hvis man spørg efter min mening.

  Jeg er ellers også meget opmærksom på Wasabis velbefindende og hun har klaret det SÅ eksemplarisk indtil nu. Hun gik i kattebakke allerede første dag hun var hjemme ved mig. Hun er faldet super hurtigt til, hun er klog og jeg aktivere hende med leg flere gange om dagen, så hun har det rigtig godt i sit nye hjem, hvis jeg selv skal sige det.

  Hug mig bare ned med øksen om i vil, men jeg tænker at jeg stopper den her, da det som opslaget er gået hen og blevet til, bestemt ikke var hensigten og ikke var det jeg i første omgang ønskede og spurgte om. Så jeg ønsker jer alle en rigtig God Jul, Godt Nytår og ro på med øksen. smiley

  Over and out, Miss_WarHorze.


  profilbillede
 • #26   13. dec 2022 Det er jer, der bryder loven, så må i tage den omtale, det giver. Det vidste du også, da du oprettede tråden. Det er ikke i orden at tilsidesætte et dyrs ve og vel.

  Jeg skulle også tage de hug, det ville give, hvis jeg kørte overfor rødt.

  Love er til for at overholdes!


 • #27   13. dec 2022 # 25 Tak for dejlig opdatering og for det skønne foto smiley

  Jeg giver dig ret. Mange svar i tråden kunne bestemt have været mere opbyggelige. Jeg giver dig også ret i, at 10 uger ikke er verdens undergang.
  Igen jeg er altså virkelig ked af, at jeg har været træls lyseslukker pga. min knottenhed mod avler, og fejlagtigt har opfattet Wasabi som yngre end hun er, og har henvist til en lov, som jeg sikkert også selv ville bryde i din situation. (Jamen altså, jeg kunne jo bare have spurgt til killingens alder med det samme, i stedet for straks at formode det værste og diske op med lovtekster. :-S )

  Flere af os har nævnt, at det skal være en god oplevelse at få kat. Ja, dét skal det nemlig, og så er det jo trist, at vi ikke selv formår at bidrage positivt til forventningens glæde.
  (og jøsses da for et indlæg som #26 smiley , men det siger kun noget om skribenten selv).

  Når situationen var som den var, synes jeg jo faktisk det er godt, at Wasabi er flyttet ind hos dig. Tillykke med hende, og til hende med sit nye hjem. smiley Jeg er sikker på, at det bliver supergodt, det er det jo allerede smiley


 • #28   13. dec 2022 Tinka, jeg havde gerne anmeldt, hvis det havde hjulpet noget. Jeg er utrolig glad for, at vi opdrættere SKAL vente med at sælge killinger til 14 uger tidligst her fra den 1. Januar.

  Og når det gælder værgeløse dyr, der ikke kan tale for sig selv, så vil jeg til enhver tid kæmpe deres sag.


 • #29   13. dec 2022 Dorte H "Tjaaa... måske, men omvendt illustrerer det faktisk spot on, hvad jeg mener med "knap så højt til loftet" - for der er dæleme flere skribenter, der er lynhurtige til at hive kæphestene ud af stalden, og fortsætte korstoget baseret udelukkende på antagelser, og uanset om det overhovedet adresserer trådens emne.."

  som opdrætter i 30 år og interesse for katte i 50 år føler jeg mig trådt på. Jeg har brugt al min ledige tid på at lære både om psyke og sygdomme og ligeledes brugt meget tid på at kommunikere, ikke på antagelser men fakta

  Kattevelfærd kommer først - og at give god mad og kæle er ikke nok er det grundliggende ikke på plads


 • Dorte H
  Dorte H Tilmeldt:
  feb 2018

  Følger: 1 Følgere: 2 Svar: 28
  #30   13. dec 2022 Ja, man kan jo også vælge at kravle så højt op på korset og trække glorien tilsvarende langt ned over øjnene, så man tydeligvis ikke længere kan se det egentlige formål med korstoget... smiley

  "Kæmpe værgeløse dyrs sag" - kan nogen lige skære ud i pap for mig, hvad en anmeldelse skulle ha' gavnet pågældende værgeløse dyr, aka. Wasabi? smiley

  Sælger/avler/tidligere ejer er jo allerede blevet udråbt til uansvarlig såvel som utroværdig (retmæssigt eller ej, men det er så åbenlyst irrelevant for den tilstedeværende domstol smiley ), kattemor er skredet og de øvrige killinger også væk.
  Så stillet overfor alternativet, tror jeg sgu' det værgeløse dyr kan være ret tilfreds med udfaldet af, at denne alvorlige forbrydelse får lov at foregå ustraffet... smiley

  @Miss_WarHorze: Hvor ser hun skøn ud! smiley

  PS. Sku' du få mod på et katteforum, hvor man faktisk kan få såvel kvalificerede råd, som markant mere nuanceret debat, kan jeg i øvrigt varmt anbefale https://kattegale.dk/


 • #31   13. dec 2022 Miss_WarHorze

  Ved ikke om du har lukket tråden så meget, at du ikke lige læse dette:

  Men is i maven og helt rolig med det du gør, det skal nok gå. Vi fik Teo hjem i en alder mellem 8 og 10 uger (også med armene vredet rundt på ryggen af opdrætter) og jeg har hørt på fuldstændigt samme sange fra samme stemmer herinde som du lige har.

  Og Teo lever og rives i allerbedste velgående i en alder af nu over et år. Han har en fuldstændigt normal adfærd, er en mega dejlig dreng, kærlig mod Frida, overbærende overfor Kalle (vores vuffi) og super kælen overfor os (dem der fodrer ham).

  Al held og lykke og god fornøjelse med Wasabi - det skal nok blive godt. Frygt ikke smiley


 • Dorte H
  Dorte H Tilmeldt:
  feb 2018

  Følger: 1 Følgere: 2 Svar: 28
  #32   13. dec 2022 @Lis: "Jeg har brugt al min ledige tid på at lære både om psyke og sygdomme og ligeledes brugt meget tid på at kommunikere, ikke på antagelser men fakta

  Jeg anfægter bestemt ikke, at du eller andre bidragsydere herinde har en stor erfarings- og vidensbase, men for at viden giver værdi i en rådgivningssituation, skal formidleren forholde sig til den konkrete kontekst, rådgivningen adresserer - og det aspekt er for visse skribenters vedkommende totalt fraværende.

  Om du vælger at føle dig trådt på, er naturligvis op til dig - men overvej evt. dette eksempel:
  "Kattevelfærd kommer først - og at give god mad og kæle er ikke nok er det grundliggende ikke på plads"

  Ud over de 10 vs. 12 uger, som du og andre vælger at fokusere ensidigt på ikke opfyldes - hvor i TS'e indlæg ser du så, at "god mad og kæle" er eneste prioritet?


 • #33   14. dec 2022 Dorte, jeg føler mig trådt på på kattenes vegne. Undrer mig velfærd ikke rykker mere i vores oplyste samfund

  Jeg har holdt en lang pause fra dette Forum - nu ved jeg hvorfor, vi gør som vi plejer.....

  Links kan der sagtens bidrages med, der er et spørgsmål om så meget interesse man beder on det


 • #34   14. dec 2022 Gad vide hvor mange killinger under 12 uger der formidles videre, udenom dette forum i DK?

  Hvad er bedst? At modtage en killing på 8 uger, velvidende at det er 4 uger for tidligt, men præcist af samme årsag, har man sat sig ind i tingene og er forberedt?

  Eller sige "nej" fordi det er mod reglerne, velvidende at killingen få dage efter så formidles videre til andre, der ikke har en tøddel indsigt i tingene, men bare falder for nuttethedsfaktoren?

  Jeg ved at tingene herinde i visses optik, KUN kan skelnes mellem sorte og hvide. Men sådan er det ikke helt ude i virkeligheden.

  Vi fik Teo i en alder mellem 8 og 10 uger. Frida var "on time". Ingen af kattene udviser nogen form for afvigende adfærd i forhold til hvad man kan forvente af en normalt fungerende kat.

  Vi vidste hvad vi gik ind til med Teo - og vi rådførte os i forhold til hvad vi var i tvivl om. Hvis ikke vi havde taget Teo, ville han enten være overladt til et liv som vildkat, eller været i hænderne på folk, der bare syntes han var kær og efterfølgende, når han begyndte at gå på væggene (som alle killinger gør) have mistet interessen.

  Jeg syntes det er ualmindeligt sørgeligt, at man ikke kan søge råd i dette forum, uden man skal bankes oveni hovedet som TS her oplever. Istedet for at tage udgangspunkt i hendes ståsted her og nu og så bare VEJLEDE.....!!

  Men drama'et er nok sjovere.

  Det er trist og jeg kan have mine formodninger om hvorfor antallet af aktive brugere falder herinde - jeg har selv mærket det på egen "krop" og har fjernet en del af de indlæg jeg lavede - en del af de svar der kom på mine spørgsmål var ikke kønne. Og det er også grunden til min sporadiske deltagelse herinde.

  Og inden I undrer jer over det som Frida har om halsen og overfalder mig: Det er en hjemmesyet (og godkendt af dyrlægen) halskrave - hun var lige blevet neutraliseret.


  profilbillede
 • #35   14. dec 2022 For de døve og blinde er alting rent. • #36   14. dec 2022 https://www.facebook.com/Kattenss

 • #37   14. dec 2022 Jesper nu er see Altså også forskel på at modtaget en killing for tidligt til et hjem, som har en anden kat, og så at skulle have den som ene kat smiley

 • #38   14. dec 2022 Og det handler jo ikke om at banke folk i hovedet, men om at folk skal følge loven!

 • #39   14. dec 2022 Hippie

  Mon ikke nok det går. Det er jo ikke en 4 eller 6 uger gammel killing. Han er 10 uger, så horisonten er ret lys.

  Men jeg forstår til gengæld udmærket godt, hvis TS søger fremtidige råd, andre steder end dette forum. Det er simpelthen ikke resurserne værd, at spørge herinde, når man kan forvente den store forhammer.


 • #40   14. dec 2022 # 34 "... jeg kan have mine formodninger om hvorfor antallet af aktive brugere falder herinde"

  Det har nu nok flere grunde, for hverken principrytteriet eller tonen var anderledes herinde dengang der var flere aktive. Det har altid været sådan, at tråde - med enslydende emner - nogle gange udviklede sig konstruktivt, andre gange ikke. Og selvfølgelig kører det helt i hegn, når nogle, som her, bliver VED med dumstædig fremturen, og ikke vil, eller ikke evner, at forholde sig til hverken nuancer eller den aktuelle situation.

  Jeg synes, det er trist og ærgerligt, når en tråd med et glædeligt emne og sobert statindlæg, bliver gjort til noget negativt for en kommende katteejer. Og at have været medvirkende til det er jeg som nævnt seriøst ked af. Det lader dog ikke til, at andre har kvababbelser over deres medvirken til det. smiley
  Jeg tænker nu, at når en robust fyr som Jesper (overraskende for mig) fortæller, at han har følt behov for at slette tråde pga. ikke kønne svar, burde det da kunne få nogen til se indad.

  Vi har ofte reageret på slettede tråde med floskler som "nå, sandheden var nok ilde hørt". Men nogle gange har det måske snarere handlet, om, at det har føltes ubehageligt at blive "overfaldet" eller talt ned til.

  Og hvad fanden er det da for noget at antyde, at ejer her ikke giver andet end "god mad og kæle"????! ""stødt som opdrætter", "stødt på kattens vegne" :-S Jamennnnn smiley
  Hvis der er nogen her, der har grund til at føle sig stødt, er det da vist Wasabis ejer. Men heldigvis for Wasabi smiley har ejer ikke taget sig af dommedagsprofetierne.


 • Dorte H
  Dorte H Tilmeldt:
  feb 2018

  Følger: 1 Følgere: 2 Svar: 28
  #41   14. dec 2022 Jeps, det selvbestaltede dommerpanel i indeværende forum giver selv det berygtede FB-politi baghjul - som såvel rådgivende som socialt medie er Kattegalleri lige til at lukke op og skide i, til gengæld er det ofte så grotesk, at underholdningsværdien er høj... smiley smiley

  @Tinka: "Jeg tænker nu, at når en robust fyr som Jesper (overraskende for mig) fortæller, at han har følt behov for at slette tråde pga. ikke kønne svar, burde det da kunne få nogen til se indad. "
  Det skal du nok ikke satse julegavebudgettet på - det vil jo i første omgang kræve, at de pågældende panel-medlemmer faktisk læser de indlæg, de kaster deres galde ud over, og det er der sgu' ikke meget der tyder på kommer til at ske... smiley

  @Jesper: "Men jeg forstår til gengæld udmærket godt, hvis TS søger fremtidige råd, andre steder end dette forum." Me, too - og nu hvor behovet for at se mudderboksning er dækket for en rum tid, hopper jeg også der over igen... smiley

  God jul! smiley


 • #42   14. dec 2022 Jesper: Det er jo lige netop det det ikke gør! Loven er lavet af en grund, og den skal følges!

 • #43   14. dec 2022 "Det skal du nok ikke satse julegavebudgettet på - det vil jo i første omgang kræve, at de pågældende panel-medlemmer faktisk læser de indlæg, de kaster deres galde ud over, og det er der sgu' ikke meget der tyder på kommer til at ske... "

  Nå nå, nu ikke så negativ smiley

  (Det ER jo faktisk aldrig for sent at pudse brillerne... og måske endda give en undskyldning for eget selvsving smiley )


 • #44   14. dec 2022 Nå, for fanden, haha smiley , jeg nåede knapt at trykke send før # 42 .... ak ja. smiley

 • #45   14. dec 2022 Og alle de katte med adfærdsproblemer er jo fuldstændig underordnet kan jeg se. Ikke en af jer har åbnet der link.

  Iøvrigt var min ene over 4 år, inden hun begyndte at overp*sse sønnens seng. Så i har noget at glæde jer til.


 • #46   14. dec 2022 Hippie

  Jeg kan blot konstatere en 100% sort/hvid tilgang til emnet fra dig, hvilket umuliggør en nuanceret debat med dig ift emnet.


 • #47   14. dec 2022 Så i har noget at glæde jer til......

  Hvilket er ensbetydende med at Tro vil begynde at pisse i min seng om nøjagtigt 3 år.

  Må jeg låne din krystalkugle? Kunne godt bruge lottotallene næste uge?

  Og jo, jeg har læst din fb side. Stadig.... Nogle dårlige oplevelser med killinger der har været fjernet fra sin mor i en alder af 6 uger, kan ikke sættes i lige linie med at det går galt, når killingen er 10 uger.

  Og Teo trives fint og opfører sig helt normalt. (Men det stopper så om præcist 2 år og 10 måneder)........ smiley smiley


 • #48   14. dec 2022 Du har tydeligvis ikke læst de opslag derinde. Din udtalelse viser blot din uvidenhed. Nogle var taget fra med 12 uger. Men ok du lærer det jo alligevel aldrig. I hvertfald ikke før det er for sent.

 • Dorte H
  Dorte H Tilmeldt:
  feb 2018

  Følger: 1 Følgere: 2 Svar: 28
  #49   14. dec 2022 F***ck, det er sjovt, det her - det tangerer jo Monty Phyton'ske højder:
  https://www.youtube.com/watch?v=ZmInkxbvlCs

  Og her er der endda hele 3 Sorte Riddere, til at kæmpe mod den ignorante hob, for såvel Værgeløse Kattes som Udtjente Kæphestes noble sag! smiley smiley

  @Tinka: Told you so... smiley

  @Jesper: Lægger du en reminder i kalenderen, om at huske gummilagner fra start dec. 2025? smiley


 • #50   14. dec 2022 Jesper: Jamen hvorfor er det så svært at følge loven, når den er lavet for katten/killingens bedste?

 • #51   14. dec 2022 Hvad vil I råde til at man gør i stedet i pågældende situation? Morkat er væk, og tidl. ejer kan ikke have de små mere pga. helbred.
  Hvad gør man så?


 • #52   14. dec 2022 Som nævnt har ingen af de katte, jeg har delt liv og hjem med, været bare i nærheden af 12 uger, da de blev taget fra, og ingen af dem har været urenlige, og det er heller ikke et problem jeg er stødt på hos andre katte og katteejere ude i virkeligheden. Men suk, den florerer åbenbart stadig - skrønen om at velfungerende katte pludselig skulle blive urenlige pga. at de for år tilbage er blevet taget for tidligt fra smiley .
  Man kan da blive så træt smiley


 • Janne.*
  Janne.* Hjælpe-administrator
  Tilmeldt:
  okt 2006

  Følger: 18 Følgere: 150 Katte: 6 Emner: 159 Svar: 3.428
  #53   14. dec 2022 Jeg må venligst bede jer om at stoppe nu. Ellers slettes de fleste opslag, der ikke har noget at gøre med TS Miss_WarHorze tråd at gøre. I kan selv oprette en tråd, hvis I vil diskuterer videre. Tak M.v.h Admin

 • #54   23. dec 2022 Håber at I og Wasabi stortrives.
  Lige en lille ting. Du ved det sikkert allerede, men undlad at bruge din hånd direkte til leg. Det eneste hånden må bruges til, er kæl. Der kommer guld tilbage til dig, når katten ved at hånden er god ved den og du kommer til at opleve en enorm tillid i form af at du må nusse katten på maven og iøvrigt kan komme til dens pels (ved filtre osv) uden den tror at den skal angribe din hånd i leg.

  Så lad være med at gøre det som mange syntes er sjovt: at tage fat om maven på den, så den tager fat i din hånd med poter og klør. Kun brug legetøj til leg.

  Hav en glædelig jul.... Og et juletræ er lige guf for en killing smiley smiley


Kommentér på:
Første killing. Hvad er godt for mig at vide?

Annonce