{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
22.487 visninger | Oprettet:

Racer egnet som indekatte? {{forumTopicSubject}}

Min kæreste og jeg bor i en lejlighed på 80 kvm og vil rigtig gerne have en kat, en indekat. Har læst meget om det nu er fair at have en kat som indekat, i stedet for at give den et udeliv. Jeg har gjort op med mig selv at så meget som jeg er villig til at gøre for min kat så vil den få et dejligt indekatte liv hos mig. Jeg går dog med tanker om hvordan man får den bedste indekat, altså en kat der nyder at være inde osv ..

- har hørt flere steder at bestemte racer er gode som indekatte, nogen der ved mere om det og hvilke?

- Har også læst et par steder at når man har indekat er det en god idé at have to, nogen der ved mere om det?

- vil rigtig gerne høre fra andre der har indekatte og måske vil af med et par tips? smiley

På forhånd tak.


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Racer egnet som indekatte?
  • #1   3. mar 2010 Hvis du køber kat der aldrig har været ude er det ikke noget problem.

    Vil anbefale dig at købe to - så de har selskab af hinanden.

    Nu ved jeg ikke hvor meget du har kendskab til kattemarkedet, her er lidt tips for at undgå de værste faldgruber.
    http://www.kattegalleri.dk/html/for_messageDetail.asp?Msg_ID=57959





  • #2   3. mar 2010 Tak for linket Lis, den svarer på en masse spørgsmål.. smiley Er nemlig lidt nervøs for hvordan man vælger den rette.

    - Vil stadig gerne høre for folk der ved om bestemte racer udgør gode indekatte.. Bliver nemlig ved med at høre det overalt, så der må vel være noget om snakken.


  • #3   3. mar 2010 De fleste racer trives fint inden døre, især hvis du sørger for at indrette et ordentligt miljø til dem (gulv-til-loft-kattetræ, hylder, legemuligheder, udkigsposter m.m.). Men det allerbedste du kan gøre er som Lis skriver: Få to katte i stedet for kun én. smiley


  • #4   3. mar 2010 Ok, Pil R, har også allerede udset mig et par gode steder til udkigsposter og kradsetræer. Har også nogle gode store vinduer med en bred vindueskam, er blevet fortalt at indekatte vil elske at ligge og følge med i verdenen derfra.

    Det med to katte lyder som en rigtig god ide, og kan godt se at det vil aktivere dem bedre og give dem noget jeg ikke selv kan give dem. Men har dog også hørt historier om katte der så havde nok i hinanden og derfor ikke rigtig gad ejeren. Har i hørt noget om dette, og er det noget at frygte?


  • #5   3. mar 2010 Hej Linda W,

    alle katte som aldrig har været ude og som trives godt med at være indendørs, vil være en god kat. Jeg ved ikke om jeg ville sige, at der er racer, som mere specifikt egner sig som indendørskatte end andre, det kommer meget an på i hvor høj grad man er indstillet på, at aktivere og stimulere sin kat.
    Så hvis jeg var dig ville jeg kigge efter en race, med et temperament og udseende som tiltaler dig, og så ellers finde en dygtig opdrætter, der kan hjælpe med hvordan man bedst aktivere sine indekatte, og alle de andre spørgsmål du måtte have.
    Eventuelt kan man også få sig en skøn kat fra en internat, der skal du bare være meget opmærksom på, at nævne at katten kun skal være indendørs.

    Katte har oftest kæmpe glæde af at have en racefælle, uanset om det er samme race, bare at de to kattes/killingers aktivitetsniveau og temperament matcher. Jeg opdrætter birma, og vil helst ikke sælge en killing ud alene, da birmaerne elsker at sove sammen i bunke og lege sammen, og at have to katte/killinger er kun dobbelt sjov og dobbelt nussetid.

    Der er rigtigt mange dejlige racer at gå i gang med at kigge på, så al mulig held og lykke med at finde den rette kat.

    /Sofie


  • #6   3. mar 2010 Katte der kun gider hinanden og ikke rigtigt ejeren - det ville jeg ind imellem ønske var sådan. Især ved TV tid hvor der ikke er plads nok til alle på mit skød:-)

    Måske der er forskel afhængig af race - det ved jeg ikke.


  • #7   3. mar 2010 Jeg er helt enig med Lis, jeg og kæresten har tre birmaer derhjemme og ingen af dem at til at skrabe af, og endnu værre, når der er killinger, for så der nærmest ikke tid og plads nok til al den nus og kæl som kattene forlanger.

    Jeg vil snarere sige, at det er ren aflastning for os mennesker, at kattene også har hinanden at brænde krudt af, og putte sammen, med.


  • #8   3. mar 2010 Hej Sofie
    Det lyder super godt, mange tak. Tror jeg må ud og undersøge racerne grundigt. Er meget interesseret i at finde katte der passer perfekt ind i vores hjem så vi får nogle dejlige ledsagere.

    1000 tak for svar alle sammen. Hører selvfølgelig stadig gerne fra folk med god erfaring med indekatte og gode tips. smiley


  • #9   3. mar 2010 Linda W: Da jeg selv skulle anskaffe kat nr. 2 i 1996 var jeg bange for netop dét, du beskriver: Hvad nu, hvis de havde nok i hinanden og ikke gad os mennesker? Men sådan gik det slet ikke, tværtimod blev de faktisk *mere* kælne og kontaktsøgende, som om de nærmest konkurrerede om vores opmærksomhed, og sådan er 99% af de katte, jeg kender i hjem med mere end én kat. smiley

    Jeg vil sige som Sofie P, læs om de forskellige racer, tag ud og mød dem i hjemlige omgivelser; besøg en katteudstilling eller to. Der er mange andre overvejelser end lige indekat-egnetheden, som du skal tænke over, fx dine ønsker og forventninger til aktivitetsniveau, pelspleje, grad af kontaktbehov, potentielle sygdomme i racen, og meget mere.

    Helt generelt kan man sige, at korthårede katte for det meste er mere aktive end langhårede katte, og at slanke og elegante katte generelt er mere aktive end kompakte og robuste katte. Men der findes jo masser af variation også inden for disse simple tommelfingerregler, så jeg vil anbefale dig at låne Politikens Kattebog på biblioteket, og så læse alle racebeskrivelserne og danne dig et indtryk derfra. smiley


  • #10   3. mar 2010 jeg er helt enig med de andre som har skrevet. Jeg opdrætter også birmaer sammen med kæresten, vi har 5 stk, og der er ikke en af dem som ikke er kælen og social.
    Det vigtigste er, at finde en race som passer til jer og jeres behov, og så få kontakt til en dygtig opdrætter som Sofie siger, det vil i få meget glæde af. Der vil i også kunne fortælle hvad i ønsker hos en killing og hvad i forventer, så kan opdrætteren lave det bedste match. Husk at selv indenfor racerne er alle katte og killinger ikke ens, de har alle hver deres forskellige temperament og personlighed.


  • #11   3. mar 2010 **Hører selvfølgelig stadig gerne fra folk med god erfaring med indekatte og gode tips. :)**
    Der findes en bog der hedder "Kat i Lejlighed" (kan ikke lige huske forfatters navn).

    Vær indstillet på, at hjemmet skal indrettes efter, at der bor kat - farlige ting skal væk (fx giftige stueplanter og persiennesnore). Vinduer og altan skal sikres med net eller lign.
    Gode kradsetræer er et must for indekatte.
    Kattegræs er en herlig ting. (og godt mod hårboller)
    Måske er der behov for to eller flere grusbakker, så det skal der være plads til.
    Vær forberedt på, at jeres liv og hjem nok vil blive ændret mere end I tror smiley Katte fylder!

    Vær ikke bange for, at kattene kun gider hinanden. Tror det sker yderst sjældent med katte, der har været i kærlige hænder i deres killingetid - tror faktisk slet ikke det sker så.


  • #12   3. mar 2010 Ej det er jeg glad for at høre Pil R, det er nok det der har afholdt mig lidt fra tanken om at få to. Godt at høre en anden erfaring smiley
    Smart med tommelfingerreglerne, og jeg tror jeg vil følge dit råd om kattebogen. så får man et godt overblik.

    God ide Dk Misling, det kunne være dejligt at tale med en opdrætter, men tror du ikke de vil guide en mod deres race, da det højst sandsynligt er deres yndlingsrace, eller er det bare mig der er lidt mistroisk? smiley


  • #13   3. mar 2010 Tinka D, vil helt klart lede efter den bog på biblioteket nu hvor jeg alligevel skal finde kattebogen.
    Er indstillet på at hjemmet nok vil ændre sig meget, og overvejer at begynde allerede nu så vi har vænnet os til det allerede når kattene ankommer til hjemmet, for at mindske eventuel stress og tilvænning til nye rutiner. Og det med at sikre hjemmet vil jeg helt klart gøre meget ud af, har før hørt om folk der ikke syntes det var nødvendigt hvorefter kattene blev meget syge af rengøringsmidler, ting der kunne sluges osv..
    Er glad for at min bekymringer bliver afkræftet, er meget mere åben overfor ideen om to katte nu. smiley
    - Linda


  • #14   3. mar 2010 Bogen hedder: Katte i lejlighed, forfatter er Katrin Behrend smiley
    Der findes nu også mange andre gode kattebøger (søg evt. på kattebøger i forum).


  • #15   3. mar 2010 Jeg har udelukkende haft indekstte, jeg har ikke haft nerver til andet smiley

    Jeg har haft huskatte, blanding af racer, og har nu en huskat og en Europé smiley

    Hvis du gerne vil have en med stamtavle kan jeg varmt anbefalde Européen det er ikke en race der er så udbredt i Danmark smiley


  • #16   3. mar 2010 Hvis du har tid og lyst, kan du komme forbi Strib Fritids- og Aktivitetscenter i næste week-end den 13-14. marts. Der er katteudstilling, så der er rig mulighed for at se en masse forskellige race- og huskatte og tale med ejere og opdrættere.

    Åbningstiderne for publikum er 10-17 begge dage; adressen og mere information findes her: http://www.viking-cats.dk/


  • #17   3. mar 2010 Jeg vil anbefale perser, exotic eller british shorthair som gode indekatte smiley

  • #19   3. mar 2010 Det er helt rigtigt, at i skal finde ud af hvilke racer i kunne tænke jer at kigge på, og så skal i bare besøge så mange opdrættere som muligt. gerne opdrættere uden killinger LIGE NU, da i så ikke vil forelske jer hovedkulds i en af skønhederne.... Hehe....
    Af samme grund siger jeg ALTID til killingekøbere der er her, at jeg først vil snakke sammen med dem dagen efter om de skal have killingen de har været og kigge på, da jeg vil have de lige sover på det, og jeg skal også. På den måde sikrer jeg mig bedre at killingen virkelig er ønsket og kommer til den rigtige familie.


  • #20   3. mar 2010 Alle syntes jo heldigvis deres race er den bedste af dem alle:-)

    At gå på udstillimg er dejlig uforpligtende.

    Ud fra hvad du finder ud af på udstillingen kontakter du forskellige opdrættere óm besøg


  • #21   3. mar 2010 Jeg vil da også meget gerne komme med et par gode råd:) Jeg fik sidste år en lille fin Hellig Birma pige - og ja.. vi synes jo alle, at vores egne racer er de skønneste:) Jeg kan i hvert fald kun fortælle positivt om Birmaén. Dog, som Sofie P skriver, egner en Birma sig ikke til at være alenekat. Jeg var utrolig meget hjemme ved hende i starten, men da jeg efter kort tid besluttede mig at give hende en legekammerat, kunne jeg virkellig mærke, hvor meget mere ro hun fik indeni - det lyder lidt spøjst, men hun slappede bare meget mere af og virkede som om hun nød tilværelsen mere:) De første par uger, var hun lidt mindre kælen end hun plejede, da hun naturligt nok var optaget af lille Monti, som hendes legekammerat hedder. Men nu er hun back to normal - ligeså kælen som hun altid har været.. Virkelig mors lille mis:D Nr. 2 kat vi har fået er en Chincilla Perser, og han er også en dejlig, fræk lille én.
    Jeg vil råde dig til at være meget opmærksom på at få 2 killinger, der deler det samme temperament, ligesom et par andre i denne tråd - så får de bedst mulig glæde af hinanden. Held og lykke med det hele:)


  • #22   3. mar 2010 Ej hvor er det nogle dejlige besvarelser.. Jeg er glad for at i tager jer tid til at skrive forklaringer og gode råd.. Har nemlig været lidt nervøs ved skulle spørge katteejere om den slags ting. Da vi ville have kat sidste gang var vi ude og se på flere katte, og vi følte tit at folk bare 'ville af med kræet' og så har jeg altså bare på fornemmelsen at katten ikke har haft den bedste start på livet. Har desuden fået fortalt flere gange at den slags katte må man ikke tage bare for at 'redde' dem, det er vist dem der ofte får adfærdsproblemer osv, simpelthen fordi de er dårligt socialiseret.

  • #23   3. mar 2010 lige præcis Linda, find en opdrætter som du føler dig tryg ved, som du har tillid til og du føler kemien er der. Så skal den rette killing nok dukke op. Hvis du først har en tillid og kemi med en opdrætter, så er det også meget nemmere at vænne tilbage hvis du har spørgsmål eller der sker noget.

  • #24   3. mar 2010 perser er en rigtig god indekat som har det godt vis bare den har en god sofa at tag en slapper i og mad sss

  • #25   3. mar 2010 Linda: Jeg tror at du får gode svar og gode råd, fordi du stiller gode spørgsmål, og fordi man kan se på dine svar, at du faktisk læser rådene og tager dem til efterretning. Det er en dejligt konstruktiv tråd at læse. smiley

    Jeg håber, du vil opdatere, og lade os følge med, efterhånden som du zoomer dig ind på valg af en race. smiley


  • #26   4. mar 2010 Linda - Du har en rigtig god pointe der. Man før ikke nødvendigvis en særlig god kælekat fordi man redder den :o)

    Held og lykke med det. Jeg kan, som de andre, kun anbefale dig at få 2 katte - og sørge for aktivering.
    Jeg kan anbefale dig at læse dette her, der er en del rigtig gode tips.
    (link fjernet)

    Hehe. og så kan jeg kun anbefale dig en europé. Men der er jeg selv temmelig prædisponeret, og alle her i tråden kan nok kun anbefale dig deres egen race ;o)
    www.eife.dk hvis du vil læse mere.


  • Betty S
    Betty S Tilmeldt:
    sep 2009

    Følger: 1 Emner: 38 Svar: 122
    #27   4. mar 2010 Hejsa, jeg har haft forskellige racer, mco, siameser, russian blue, british shorthair & huskat. Min egen erfraring siger mig at den bedste race til at have indendøre er briten & siameseren - de to andre VILLE bare ud, det lå dybt i dem..det er bare min egen erfaring....
    Jeg siger det heller ikke for bare at sige det, men det bedste er at få to søskende. I vil NYDE synet af dem smiley


  • #28   4. mar 2010 Rart at få bekræftelse i at jeg gjorde det rette, nogle gange syntes jeg bare man burde have 'kørekort' til kæledyr.
    Jeg vil helt klart gerne holde min profil opdateret om jagten på vores nye familiemedlemmer smiley Vi undersøger i øjeblikket racernes generelle personligheder og køber stille og rolig ting for at indrette lejligheden så den er kattevenlig smiley

    Tak alle sammen. smiley


  • Lene B
    Lene B Tilmeldt:
    okt 2009

    Følger: 1 Svar: 1
    #29   7. apr 2010 mig og min kæreste bor også i lejlighed..vi har to ragdolls, det er en race der ikke kan klare sig ude så den er god som indekat

Kommentér på:
Racer egnet som indekatte?

Annonce