{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
1.129 visninger | Oprettet:

bekymret for veninde {{forumTopicSubject}}

Okay, jeg bliver nødt til at høre andres mening nu... Sagen er min veninde.Vi har været bedste venner, snakket om alt, grint og haft det rigtig godt sammen. Min her i den sidste tid snakker vi sammen en gang imellem, men når vi ses er alt som i gamle dage. Problemet er, at hun nu i 3 måneder har kommet sammen med en fyr, lad os kalde ham Peter. Peter har været i fængsel 6 gange for vold, han ryger hash hver dag, og tager stoffer ved "specielle lejligheder". Min veninder er også begyndt at ryge hash, også hver dag, men hun lover mig at hun ikke tager stoffer. Peter har ikek noget arbejde, og tjener penge ved at sæleg hash og viagra (ISygt ikke!?!). Min veninde har intet arbejde, er lige droppet ud af studiet,som hun startede på sidst i februar. De bor sammen.
Nu har jeg lige snakket med min veninde, og hende og Peter har taget et par dage fri fra hinanden fordi "Han skal skaffe penge, og jeg må ikke vide hvordan" som hun sagde. For h....., jeg ved ikke hvad jeg skal gøre, hun er 22 år! Det er helt sikkert noget kriminelt han har gang i, tyveri, røveri, afpresning, hvad ved jeg!!! Jeg er bekymret for hende, sagde idag at jeg ikke bryder mig om hans...ja job, og spurgte hende om det virkelig er sådane n hun vil være sammen med, hvortil hun svarede: "jeg elsker ham".

Mine tanker er lige nu: skal jeg ringe til politiet, og anonymt fortælle at jeg tror han laver noget lort?
Støtte hende uanset hvad?
Fortælle hende hvad jeg synes om ham, (igen igen igen), og sige, at jeg ikke vil stå og se på, og at vi ikke kan ses mere?

Jeg er splittet! Hvad synes I???


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  bekymret for veninde
  • #1   12. mar 2008 Puha... Sikke da noget at stå midt i smiley

    Jeg ville nok starte med at forsøge, at banke noget fornuft i knolden på veninden...

    Politiet: ja... Lyder voldsomt, men hvis det måske kunne være en måde at få veninden til at forstå det ikke er sådan hun skal leve...

    Ved hendes forældre det?


  • #2   12. mar 2008 Puha, han kan jo ødelægge resten af hendes liv, håber at hun kommer ud af det smiley

  • #3   12. mar 2008 du skal ihvertfald tage en snak med din veninde, fro det ka gå så grueligt galt lige pludselig, for det er måske de forkerte han "leger" med og hvis det en dag går galt og de ikke gider lege mere med ham fordi han måske han snydt dem el lign ka det osse gå ud over din veninde.
    jeg har haft den slags ret tæt inde på livet, heldigvis aldrig mig selv , men har haft narkopushere som overboer og en i min famile har været i nogenlunde samme situation som din veninde.
    du ka ikke få politiet til at gøre noget , medmindre du har noget konkret på ham, for de har ganske enkelt ikke tid til at skulle holde øje med alle som nogle mener er kriminelle.


  • #4   12. mar 2008 Den er svær... Da det jo nok ikke lige, er til at får hende til, at forstår, det er noget være rod hun er ude i...

    Men mit råd til dig er at gøre, det du føler er rigtigt.. Men hvis du kontakter politiet, skal du jo nok regne med at hun bliver vred..

    Men prøv at kik en på www.hope.dk der kan det være at du kan finde et godt råd..


  • #5   12. mar 2008 Jeg har banket og banket, men hun er jo altid "høj" altså påvirket, hendes sprog er ændret til slang/street, jeg forstår ikke hva hun siger når hun er sammen med Peter!.

    Hun er fortalt han er pusher, hendes far vil ikke sætte sine fødder i deres lejlighed pga det!

    Hun har det jo godt, er glad og forelsket går jeg ud fra, men det er bare så forkert!!!


  • #7   12. mar 2008 charlotte... den virker ikke, hvis hun er på stoffer..

    Det bedste er at sige til hende hvordan du har det.. atlså fortælle hende hvad det gør ved dig..

    vil hun ikke lytte.. vil de5t bedste være at sige fra over for hende, da alt andet bare skubber hende længe ud, da det jo er tilladt, der sker jo ikke noget, du er der alligevel..

    Hvis du kan sige fra, så er det helt sikkeret at hun vender tilbage, når hun er klar...



  • #8   12. mar 2008 Hanne:Ja, det har jeg også overvejet, jeg har også mit at kæmpe med, mit studie er meget hårdt lige nu, og nogen gange har jeg bare ikke overskud til at snakke med hende, for hver gang er der nye ting der uroligere mig! Jeg har stærkt overvejet at sige, at hun må få styr på sit liv, få et job,en fast indkomst, og så kan vi snakke når det er sket.MEn det synes jeg også er ledt... Men når hun kommer på besøg, har hun jo en joint med, hun kan ikke klare sig en aften uden det lort!!! Jeg har spurgt hende:Hvad med fremtiden, uddannelse,børn, voksenlivet!!! Men hun siger, at Peters bror har kone og børn selvom han tager stoffer og begår indbrud osv og de klarer sigda udemærket!! Jeg kan simpelthen ikke banke fornuft ind i hende!!!!!

  • #9   12. mar 2008 Så længe hun er påvirket nytter det ikke noget, du skal fange hende når hun er helt nede..

    Men for din egen skyld, sig fra, det ødelægger dit liv.. og jo, det er ondt, men har du forjent det, fortjent at have en veninde der bruger dig


  • #10   12. mar 2008 Nej... Jeg får ingeting igen.Jeg låner hende penge, invitere hende ud at spise, alt muligt, fordi jeg elsker hende, og savner hende, men jeg kan snart ikke mere...Det er alt for hårdt.

  • #11   12. mar 2008 Hvis du ved at der bliver opbevaret en større mængde stoffer i deres lejlighed kan du melde ham.....Hvad angår din veninde er hun nok nød til selv at komme til fornuft....bare lad hende vide at den dag hvor hun gør det...ja så er du der stadig for hende.....du kan evt også forbyde hende at ryge det stads hjemme hos dig

  • #12   12. mar 2008 Jeg kender godt selv til en lignende situation som den du står i nu, og det er bestemt overhovedet ikke sjovt..

    Det er tæt på umuligt at få folk til at forstå hvis de ikke vil.
    Hvor gerne du end vil hjælpe hende, kan du ikke hvis hun ikke vil. Og det fremgår tydeligt, at det vil hun ikke.

    Det går selvfølgelig ud over dig i din hverdag er bruge tid og energi på at bekymre dig for hende.

    Mit råd er, at fortælle hende hvordan du har det med det, og så sig at du ikke kan være veninder med hende og bare se til alt det dårlige der sker med hende. Sig at du ikke vil støtte hende i det, men når hun engang kommer til fornuft, så er du der med al den støtte hun har brug for.



  • #13   12. mar 2008 Den er sgu svær ja...

    Du kan jo godt melde ham anonymt og først fortælle din veninde den dag hun er komme ttil fornuft det var dig, som melldte ham...

    Kunne godt have på fornemmelsen det var en af de eneste udveje


  • #14   12. mar 2008 Jeg tror desværre din veninde flipper skråt hvis du så meget som overvejer at melde den gut - hun er forelsket, blind og tydeligvis på vej ud i noget rod.

    Jeg var selv sammen med en stofmisbruger/småpusher i 2 år. Jeg havde dog selvrespekt nok til aldrig at røre stoffer, og jeg var ked af at han tog dem. Desværre opdagede jeg på et tidspunkt, at man ikke kan redde én som ikke vil reddes - så vi gik fra hinanden igen. Har ikke talt med ham siden.

    Men med din veninde er det nok anderledes - bare det at hun konstant er skæv på hash gør, at hun bliver langt mere ligegyldig overfor sin omverden. Hun ønsker åbenbart ikke at slippe væk fra ham.

    Jeg er virkelig ked af det, men jeg tror ikke du kan tale hende til fornuft - for lige nu er hun så forelsket, at hun ikke kan se hvor farlig han er for hende.
    Du kunne ligeså godt kaste vand på en gås med samme resultat - der sker intet. Det preller af.

    Du må passe på dig selv, for det tager åbenbart hårdt på dig psykisk. Hold op med at låne hende penge - du ved jo hvad hun bruger dem på. Men fortæl hende, at du altid vil være der, hvis hun får brug for det.

    Jeg kan ikke se en løsning lige nu. Så selvom det er ufatteligt hårdt at se én man elsker synke helt ned i mudderet, må du lade hende indse, at hun selv skal kæmpe - for du kan ikke trække hende op alene.

    Det blev et virkelig langt indlæg, sorry.
    Hvis du får brug for at snakke siger du bare til. Jeg kan ikke gøre ret meget, men jeg kan lytte. Og så er det måske en fordel at jeg selv har været en del af 'bundskraber-miljøet' tidligere i mit liv...

    Al held og lykke med dig og din veninde. Pas først og fremmest på dig selv!


  • #15   12. mar 2008 Uden at have læst, hvad andre har skrevet, vil jeg sige, at jeg udelukkende har kontakt med mennesker, som jeg vil være stolt ved at kende. I stil med: "Fortæl mig hvem du omgåes og jeg skal fortælle dig, hvem du er". Jeg har førhen forsøgt at "redde verden" - det er jeg vokset fra.

  • #16   12. mar 2008 Sikke en masse gode indlæg... Og I har ret, jeg kan jo ikke redde hende, hun synes jo selv det går godt, og kan ikke se problemerne, det er jo helt klart det værste!! Åhhh suk, gid alting bare ville ordne sig!

  • #18   12. mar 2008 Felis:Nej du har helt rart. Jeg ved godt hash er skadeligt, men i forhold til det Peter tager, ser jeg hash som det mest skadelige. Det han tager er de hårde stoffer...
    Men min veninde snakker allerede nu om at hun en dårlig korttidshukkommelse, kan ikke tage sig sammen til noget, og er lidt ligeglad med det hele. Så bivirkningerne er ved at være meget tydelige.


  • #19   12. mar 2008 Jeg vil altså give de andre ret, folk på stoffer blir utiregnelige og dybt egoiske, du kan snakke fra nu af og til juleaften medmindre hun selv er klar og villig til og komme ud af det så får du INTET ud af det.. det eneste du får ud af det er at du selv blir ødelag, og tro mig det gør du hvis du bliver ved, du blir kun total drægnet for energi.. Og ja jeg taler af erfaring!!!! Ved det er pisse svært men du blir nød til og lukke af for hende og passe lidt på dig selv.. som de andre har skrevet, fortæl hende du er der hvis hun virkelig har brug for dig, men at du simpelhen ikke orker mere af det hun har gang i!!!

  • #20   12. mar 2008 Har selv stået i den situation. På et tidspunkt bliver man træt af at give, give og atter give - uden at modtage noget igen.
    Det har været hårdt, og jeg falder stradig i indimellem når hun ringer - men jeg forsøger at stå fast, for min egen skyld. For jeg kan ikke løse hendes problemer og bære hendes byrder. Nok er mine skuldre brede, men jeg har også andre mennesker i mit liv. Jeg håber hun en dag indser hvad det er hun har mistet, og den dag står jeg der selvfølgelig for hende igen.
    Sig fra - det gør ondt, men på længere sigt, gør det mere ondt at vågne op en dag og indse at man har spildt dyrebar tid på et menneske der ikke har værdsat det. Vi har jo altså kun livet til låns.


Kommentér på:
bekymret for veninde

Annonce