{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
574 visninger | Oprettet:

Problem fremmed kat. {{forumTopicSubject}}

Vi har jo vildkatten boende i stalden. Nu har vi igår antruffet en anden kat derude. En vi VED høre til nabogården. En stor , fed, lasket hankat.
Vi har jaget ham væk. MEN han vendte tilbage idag.
Hvordan får vi ham jaget effektivt af hjem hvor han høre til ? Ejer er som sagt en gård og de er ikke behjælpelige.
Kommentarer på:  Problem fremmed kat.
 • #1   28. jan 2018 Det kan være en nærmest umulig opgave.
  Du skriver vildkatten bor i stalden så jeg gætter på at den også har fri adgang til mad der og der er også adgang til andre katte i stalden og til maden, så nabokatten har jo nok opdaget at der er mad til rådighed hos jer og måske er jeres mad bedre end den der hjemme.

  En mulighed er at i får chip i vildkatten og køber en madskål med chiplæser, så den eneste kat der kan spise af madskålen er vildkatten, så kan det være at nabokatten ikke syntes det er spændende at komme hos jer længde når der i gen mad er.
  Ellers er der jo kun den mulighed at blive ved med at jage ham væk og håbe på at han en dag erkender at han er uønsket, men chancen for at han helt stopper med at komme er umådelig lille.

  Sådan er det jo at have udekat, de går og kom er hvor de vil og i reglen ved du jo heller ikke om din vildkat genere andre omkring dig.


 • #2   28. jan 2018 Nu har han jo kun været der 2 gange og vi er rent efter ham. Efter vi havde vildkatten ved dyrlægen har han kun været her kort så der har ligesom været "frit" , så vi har fjernet maden og sat overvågning på. Så når den fede kommer er der ikke mad til ham. Tilgengæld kan vi sætte mad ud og kalde på "ghost" (vildkatten) når han kommer.

  Men vi må bare tage "kampen" med ham.


 • #3   28. jan 2018 Ja der er nok ikke lige en hurtig løsning, så tålmodighed og vedholdende jage katten væk fra grunden, måske han en dag får budskabet

 • #4   28. jan 2018 Det kan være umådelig svært, hvis han synes, at det er bedre hos jer. Ellers få ham indfanget og afleveret på internat. Gårdejeren kommer sikkert ikke til at mangle ham.

 • #5   28. jan 2018 Nå vi har ikke set ham resten af dagen på overvågningen. Tilgengæld har vores egen vildkat været retur efter flere dages fravær.

  Han havde meget travlt med at gå rundt og gnide sine kinder, hage og krop mod alt derinde så ingen tvivl om at han kunne lugte der havde været "gæster". Vildkatten fik mad (vi kaldte ham ind) og når vi slukker overvågningen fjerner vi også det sidste tørfoder.

  Mon han er presset tilbage af at ham den anden kom ?


 • #6   28. jan 2018 prøv at hvæs efter ham
  det virker hos os. vi har jo Basse - en ældre hankat. men ind imellem kommer der fremmede hankatte, og de driller desværre Basse. Og så bruger vi det med at hvæse efter dem. det hjalp faktisk rigtig godt. faktisk så så vi kun katten 1 gang mere hvor vi også hvæste efter ham, og så har vi ikke set ham siden
  hvilket basse er meget glad for


 • #7   28. jan 2018 Er op vokset på en gård og har oplevet, at der var normalt en hankat i et eller 2 år, før den "forsvandt" igen. Her var det ofte hunkattene, der jagede hankatten fra gården.

  Det er den tid hvor der er parringsæson, hvor hankatte går på jagt efter villige hunkatte.
  Han kan været jaget væk af gårdens egene hunkatte, der vil have "nyt blod/gener" eller der er kommet en ny hankat, der har jaget ham væk. Så han kan være "hjemløs" i øjeblikket.


 • #8   30. jan 2018 han har ikke været tilbage siden sidst. Tilgengæld er vores egen tilbage. Her billede fra overvågningen.

Kommentér på:
Problem fremmed kat.