{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
754 visninger | Oprettet:

ANGST/STRESS {{forumTopicSubject}}

Hej KG.

Jeg har en meget nervøs anlagt kat, Fiji. Hun løber ind under en skuffe i sengen, hvor hun kan gemme sig, så snart der kommer gæster eller at hun bliver skræmt. Hun hypersoignerer også, og dyrlægen mener, at det stammer fra stress eller angst.

Her til aften har jeg så opdaget blod i hendes urin, og hun har svært ved at tisse, er urenlig og går ofte på kattebakken, når hun altså formår at nå det. Jeg har også snakket med en vagtdyrlæge, og han mistænker, at hun har blærebetændelse, så hun skal til dyrlægen i morgen. Jeg mistænker lidt, om det også kan være relateret til stress/angst.

Nu vil jeg så høre, om nogle herinde skulle have gode råd til at tackle det her. Jeg skal have købt en Feliway Diffusor (til at sætte i stikkontakten), vi har så lidt gæster og stress på som muligt herhjemme og vi prøver at aktivere og have omsorg for hende og tilpasse os hendes behov så vidt muligt.

Nogen der evt har erfaringer med Feliway, og evt nogen der selv har stået i en lignende situation og kan komme med nogle gode råd, for jeg er virkelig så ked af, at hun har det sådan her...

Alt hjælp modtages med kyshånd!


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  ANGST/STRESS
  • #1   19. sep 2018 Jeg lytter lige med engang

  • #2   19. sep 2018 den ene af mine tidligere hankatte fik tit blærebetændelse pga stress. han fik udskrevet metacam (smertestillende) og det hjalp efter et stykke tid

    jeg ville dog prøve at kontakte Lise Bang hansen
    https://alternativdyrlaege.dk/kontakt

    hun er super dygtig, og har helt sikkert noget som kan hjælpe

    feliway virker på nogle katte, andre ikke. Men prøv. du kan se forskel efter 10-14 dage hvis den virker


  • #3   19. sep 2018 Du kan også prøve Kalm mod angst og stress.

  • #4   19. sep 2018 Tak for svar, begge to!

  • #5   20. sep 2018 Dyrlægen kan udskrive noget til angste katte. Desuden kan man selv prøve med Feliway, Colostrum, Kalm eller Bachs blomsterdråber.

  • #6   20. sep 2018 Har du evt kontaktet Michelle Garnier for at finde ud SF, hvad angsten og stressen skyldes?
    Hvor gammel er katten? Hvilke forhold kommer den fra? Hvor længe har dette stået på?


  • #7   20. sep 2018 Susanne:
    Feliway er også det, som jeg vil afprøve først. Synes beroligende er noget af de sidste, jeg vil, har ikke lyst til at fylde medicin på hende, hvis det ikke er nødvendigt


    Dkkroat:
    Hun er 1,5 år gammel, har altid været nervøst anlagt, kommer fra et godt hjem sammen med en god mor og søskende. Vi købte hende og hendes søster sammen.
    Men nej, har ikke ringet, så det kunne være, det skulle prøves ??



  • #8   21. sep 2018 Hej Emilie. Det er jeg ked af at høre.
    Fiji har været i pleje hos mig sammen med sin moder og søskende fra de var ca. 3 uger gamle. Under opvæksten har jeg gjort alt hvad jeg kunne for at socialisere dem, og give dem en god bagage til hverdagen i nye hjem. Jeg husker det ikke nøjagtigt, men hun blev solgt sammen med sin søster, da de var 16+, og hvis jeg ikke husker forkert var det faktisk de to katte, der blev solgt sidst, dvs. i en alder omkring 22 uger. Jeg har gået hjemme med dem dagligt, da jeg havde sommerferie fra studiet.
    Fiji - dengang Arya - var faktisk den sødeste og mest rolige killing, som jeg bestemt ikke ville have mistænkt for at udvikle stress/angst. Hun har altid været den mest udadvendte killing i flokken - ud fra mine erfaringer. Så det er rigtig ærgerligt at høre hun tilsyneladende er stresset. Du er altid velkommen til at skrive en privatbesked, både med frustrationer og glæder, husk det! smiley
    Har du prøvet Colostrum?

    / Christina


  • #9   24. sep 2018 Hej Christina!
    Jeg ved, at Fiji og Q (Harley) har haft den bedste opvækst hos jer. Men hun har været meget forsigtig og nervøs fra start, da hun kom herhjem. Synes det er så ærgerligt, for jeg havde heller ikke set den komme; hun bliver stimuleret og aktiveret hver dag, og hun er jo en glad, frisk og ikke mindst kælen kat. Ved ikke, hvad det er, som har gjort det, men hun har været skeptisk overfor nye mennesker og har været helt panisk, når der kom høje lyde, og hvis der skete ting, som hun ikke var vant til.
    Hun udvikler sig dog hele tiden og bliver faktisk bedre og bedre, men der skal ikke meget til for at korthuset vælter for hende, hvis strukturen bliver ændret herhjemme. Q tager det heldigvis helt cool, hvilket jeg er overbevist om, at Fiji har stor gavn af!
    Hun er decideret angst, når vi skal til dyrlæge, og når hun kommer uden for hendes comfortzone, men hun er heldigvis ekstremt knyttet til os, hvilket hjælper meget på hendes nervøsitet; både hjemme og ved dyrlæge (:

    Jeg har ikke prøvet det, du nævner her, og vi starter op med Feliway nu her for at se, om det kan hjælpe hende lidt. Vi er ekstremt opmærksomme på hendes humør og hvordan hun tackler hverdagssituationer.

    Jeg ved, at jeg altid kan skrive, og det sætter jeg stor pris på, og det vil jeg gerne takke dig mange gange for!

    Håber i har det rigtig godt!

    (Og ja, vi fik dem, da de var 6 måneder gamle, og vi havde slet ikke forestillet os, at vi ville stå i den her situation nu, for jeg ved, at de virkelig har haft de bedste og tryggeste rammer hos jer!)


  • #10   26. sep 2018 Tak, den ros er jeg glad for.
    Jeg ved flere har gode erfaringer med colostrum. Jeg ved ikke, om du kan åbne linket, men det er taget inde fra facebook-gruppen katte-forum.dk, og er forfattet af Lis Dahlstrøm.

    https://lookaside.fbsbx.com/file/colostrums.pdf?token=AWzP70Y-nS4uqlXqdzej8ZK12QtGR9BJCNk_oC5cOx12l2hLYbKKbyOnPFcIRT1TA4oYYelXDa3D7jyKgM-lhRdV4PL3Y3oZXgonv9twMM4LGT1exw7g3RQtUI5doxp_6l--F_u20Tcgpx_KC8sTtIAk

    Det har en naturlig beroligende effekt. Jeg håber du finder løsningen på problemet - så alle kan være glade og ubekymrede.


Kommentér på:
ANGST/STRESS

Annonce